Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Το βρίσκω τελείως απίθανο να είναι πρόβλημα του Mac Pro....;)

Πες το ρε άνθρωπε ότι έχεις Mac!

Είναι γνωστό ότι τα mac δεν μπορούν να κάνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα.. :p :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Πιο αναλογικός μπορεί να γίνει ο ήχος αλλάζοντας απλώς αντιπρόσωπο, βασικό στοιχείο και μετά τα τεχνικά :

Εχω μετρήσει ψηφιακά "ειδικά" καλώδια με υψηλή αντίσταση (DC Resistance) που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής σκοπίμως έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, βλ. equalizer

Συγκεκριμένα?

Ποια είναι, μέτρησες κάποιες διαφορές?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Είναι γνωστό ότι τα mac δεν μπορούν να κάνουν δυο πράγματα ταυτόχρονα.. :p :flipout:

μπουχαχαχαχαχαχα! Καλό! :flipout:

Πολλοί κατασκευαστές έχουν clock και στο τρανσπορτ και στο ντακ, ή τελικό κλοκ στο ντακ, είναι άλλες προσεγγίσεις.....από υπολογιστή [που δεν λειτουργεί τελικά κανενα clock σωστα, χωρίς τα προαναφερθέντα asychronous usb&firewire] ΙΜΗΟ

Το dac ως συσκευή έχει την δυνατότητα να διορθώσει το jitter που λαμβάνει στην ψηφιακή είσοδο [FONT=&quot]AES[/FONT]/[FONT=&quot]EBU[/FONT][FONT=&quot] - [/FONT] S/PDIF χρησιμοποιώντας το εσωτερικό του ρολόι ως αναφορά (reclocking).

Με λίγα λόγια το jitter εισόδου δεν θα έπρεπε κανονικά σήμερα να μας απασχολεί διότι διορθώνεται ούτως η άλλως σε πολύ χαμηλά επίπεδα …

Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Όσον αφορά το firewire και το γιατί δεν έχουν οι υπολογιστές ενσωματωμένο στην motherboard είναι αστείο να αναφέρεται.

Μια επαγγελματική κάρτα με [FONT=&quot]AES[/FONT][FONT=&quot]/[/FONT][FONT=&quot]EBU[/FONT][FONT=&quot] - [/FONT][FONT=&quot]S/PDIF [/FONT]- FIREWIRE κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με ένα μέτρο ψηφιακό καλώδιο με ''αμφίβολα'' αποτελέσματα… τι να λέμε τώρα…

Εσύ τώρα ξέρω γιατί τα γράφεις αυτά από την usb βγάζει το emmlabs 24-48. Τι βλέπω και το MPD-5 DAC Playback Designs Music τα ίδια χαΐρια κάτι δεν πάει καλά....

τι να κάνω έπεσα και εγώ χαμηλά και αναγκάστηκα να προδώσω τα χαϊεντάδικα πιστεύω μου και αγόρασα ST optical (αλλά τουλάχιστον πήρα το interface του weiss για να δικαιλογησω την χαϊεντιά μου) .....:HTEHETH63:

Ασε δε αυτόν τον κερατά τον Meitner που δεν ξέρει τι του γίνεται και συνδέει το transport του με το dac του με ST Optical (σάμπως έχει δεί ποτέ στούντιο στη ζωή του ?) :Banane0:

Βρε σείς, δεν είναι γενικότερο πρόβλημα του USB.
Το θέμα το έχετε με τις υλοποιήσεις του usb που βασίζονται στο default driver (Microsoft/Apple) για usb class 01h audio interface.
Αυτό είναι που πολλές εταιρίες παρακάμπτουν με δικό τους driver και τους δίνει δυνατότητα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και μετρήσεις.

To λέω επειδή πάλι χτες, έκανα μεταφορά σε USB σκληρό - είχαν περάσει ήδη 4 ώρες και λέω δεν ακούω και λίγο ραδιόφωνο από το Elgato Hybrid (σύνδεση USB), πάει η σύνδεση με το σκληρό - κόπηκε. Και παρόμοια σκηνικά μου έχουν τύχει πολλές φορές με USB συσκευές και ποτέ με Firewire.

Φανταστείτε τώρα σε audio εφαρμογές τι επιπτώσεις στον ήχο μπορεί να υπάρχουν.

Δοκιμασε να βαλεις μια καρτα E-Sata επανω στο MAcPro με δισκους E-Sata εξωτερικους στην ιδια τιμη με τους USB και θα δεις το φως τ αληθινο.:ears:

Δοκιμασε να βαλεις μια καρτα E-Sata επανω στο MAcPro με δισκους E-Sata εξωτερικους στην ιδια τιμη με τους USB και θα δεις το φως τ αληθινο.:ears:

link please

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

Δεν έχω εξωτερικούς σκληρούς, μόνο ένα δικτυακό.

Πρεπει να το ψαξω για να βρω λινκ αλλα....

Τρελλες ταχυτητες, σταθεροτητα, δεν επηρεαζει τη USB πουθενα σε κανενα χαρακτηριστικο της και μπορει ταυτοχρονα να δουλευει κ σε αλλες εφαρμογες.

http://www.sonnettech.com/product/tempo_sata_x4p.html για Μac Pro

http://www.sonnettech.com/product/temposataproexpress34.html για MacBook Pro

Υπαρχουν κι αντιπροσωποι Ελλαδα.Βεβαια υπαρχουν κι αλλες εταιριες με καρτες αλλα εμπιστευομαι απολυτα τη Sonnet.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνωμες για ενα DAC με καλη αναλογικη εξοδο

:worshippy::worshippy::worshippy:

Πρεπει να το ψαξω για να βρω λινκ αλλα....

Τρελλες ταχυτητες, σταθεροτητα, δεν επηρεαζει τη USB πουθενα σε κανενα χαρακτηριστικο της και μπορει ταυτοχρονα να δουλευει κ σε αλλες εφαρμογες.

http://www.sonnettech.com/product/tempo_sata_x4p.html για Μac Pro

http://www.sonnettech.com/product/temposataproexpress34.html για MacBook Pro

Υπαρχουν κι αντιπροσωποι Ελλαδα.Βεβαια υπαρχουν κι αλλες εταιριες με καρτες αλλα εμπιστευομαι απολυτα τη Sonnet.

Thank you -bye-

με λιγοτερο απο 100$ βρισκεις 15 μετρα γυαλινη οπτικη με τερματισμο ST!!!

Ευχαριστώ πολύ... αλλά τελικά δεν μπορώ να συνδέσω με αυτόν τον τρόπο γιατί ουτε το player ουτε το DAC δεν έχουν αυτή την δυνατότητα... είναι σχετικά χαμηλής κατηγορίας τιμής!
Σορυ αλλά μέχρι πριν λίγα posts δεν ήξερα τι εστί ST ...:) :)

Υπάρχουν μηπως κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις-links για γυάλινη Τoslink;

Ευχαριστώ πολύ... αλλά τελικά δεν μπορώ να συνδέσω με αυτόν τον τρόπο γιατί ουτε το player ουτε το DAC δεν έχουν αυτή την δυνατότητα... είναι σχετικά χαμηλής κατηγορίας τιμής!
Σορυ αλλά μέχρι πριν λίγα posts δεν ήξερα τι εστί ST ...:) :)

Υπάρχουν μηπως κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις-links για γυάλινη Τoslink;

http://www.hificables.co.uk/11810/Wireworld-Supernova-6-Glass-Optical-MINI---Standard.html

Μιχάλη στο site που σου έδωσα http://www.thecableco.com/prodListing.php?cat=63&man=&sort=&st=all στο τέλος έχει Wireworld SuperNova 6 ή την απλή Nova 6 που είναι γυάλινη οπτική Toslink . Αυτή έχουμε πάρει εγώ και ο geopolitis. Εγω συνδέω με αυτήν το bluray και το squeezebox, την ST την έχω για το transport και το pc (μέσω του weiss INT 202)

link please

AKE Express Card e-SATA slim

Είναι μια ιδέα πιο αργή από sonnet, αλλά έχει πλεονέκτημα την τιμή λιώμα και ότι δεν εξέχει από το MBP. Επίσης, bootάρει από σκληρό και BR-player/burner (η sonnet έχει κάτι θεματάκια σε αυτό, από ότι διάβαζα σε ένα forum).

και ένα link στο macrumors με φωτογραφίες σε MBP

Σε PC laptop 4ετίας (με αναβαθμισμένο εσωτ. σκληρό black scorpio (7200)) όπου τη χρησιμοποιώ κατά 99% είναι απλά εξαιρετική.

Έχει βγάλει και πιο πρόσφατο μοντέλο πάλι με ίδια σχεδίαση slim αλλά με 2 e-sata - βέβαια είναι πιο ακριβή και δεν ξέρω πως παίζει σε Mac.

(To link που έβαλα παραπάνω δεν είναι το φθηνότερο, κάνε ένα search στο ebay.)

Μιχάλη στο site που σου έδωσα http://www.thecableco.com/prodListing.php?cat=63&man=&sort=&st=all στο τέλος έχει Wireworld SuperNova 6 ή την απλή Nova 6 που είναι γυάλινη οπτική Toslink . Αυτή έχουμε πάρει εγώ και ο geopolitis. Εγω συνδέω με αυτήν το bluray και το squeezebox, την ST την έχω για το transport και το pc (μέσω του weiss INT 202)

OK ευχαριστώ πολύ!!!!! Να είστε καλά παιδιά!
Ελπίζω να ξανασυνακροασθούμε συντομα... υπόσχομαι να μην πλησιάσω ουτε μπουκάλια ουτε ανοιχτήρια κρασιού!!!!-bye-

AKE Express Card e-SATA slim

Είναι μια ιδέα πιο αργή από sonnet, αλλά έχει πλεονέκτημα την τιμή λιώμα και ότι δεν εξέχει από το MBP. Επίσης, bootάρει από σκληρό και BR-player/burner (η sonnet έχει κάτι θεματάκια σε αυτό, από ότι διάβαζα σε ένα forum).

και ένα link στο macrumors με φωτογραφίες σε MBP

Σε PC laptop 4ετίας (με αναβαθμισμένο εσωτ. σκληρό black scorpio (7200)) όπου τη χρησιμοποιώ κατά 99% είναι απλά εξαιρετική.

Έχει βγάλει και πιο πρόσφατο μοντέλο πάλι με ίδια σχεδίαση slim αλλά με 2 e-sata - βέβαια είναι πιο ακριβή και δεν ξέρω πως παίζει σε Mac.

(To link που έβαλα παραπάνω δεν είναι το φθηνότερο, κάνε ένα search στο ebay.)

Σε ευχαριστω, θα το κοιταξω και αυτο

dimitrismos, σου έγιναν κατ´επανάληψη συστάσεις για να μην προμοτάρεις
δική σου αγγελία στο νήμα, αλλά δεν έδωσες σημασία...Δεν θα παίζουμε κλεφτοπόλεμο όλη μέρα....Δύο μέρες χωρίς πρόσβαση στο φόρουμ.