Γνώμες για HTPC

elvor

Established Member
24 June 2006
112
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα htpc και έχω καταλήξει στα εξής:

1. INTEL CORE 2 DUO E6400
  2. GIGABYTE GA-965P-S3
  3. CRUCIAL CT2K12864AA667 2GB (2X1GB) PC5300 DDR2 667MHZ
  4. MSI NX7300GT-TD256EH 256MB
  5. SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620A 320GB
  6. SEASONIC S12-430 FULL RANGE 430W
  7. Silverstone GD01S-MXR

Θα ήθελα την γνώμη σας για το παραπάνω σύστημα.

μια χαρα εισαι αδερφε..απλα σκεψου οτι χωρις OverClocking ο 6400 θα ζοριστει σε ενα δυο ταινιες...απο την αλλη δε λεει η διαφορα απο τον 6600 ειναι πολλα για μια cpu που θα ειναι συντομα τοσο "αχρηστη" οσο και ο 6400...

Σκέφτομαι να φτιάξω ένα htpc και έχω καταλήξει στα εξής:

1. INTEL CORE 2 DUO E6400
  2. GIGABYTE GA-965P-S3
  3. CRUCIAL CT2K12864AA667 2GB (2X1GB) PC5300 DDR2 667MHZ
  4. MSI NX7300GT-TD256EH 256MB
  5. SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620A 320GB
  6. SEASONIC S12-430 FULL RANGE 430W
  7. Silverstone GD01S-MXR

Θα ήθελα την γνώμη σας για το παραπάνω σύστημα.

Φοβερό κουτί το silverstone grandia :violent-smiley-030:

Πολύ καλός και ο Ε6400 για htpc αλλά θα προτιμούσα τον Ε6600 για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου

Το τροφοδοτικό σου είναι καλό και ποιοτικό αλλά ίσως ανεπαρκές θα προτιμούσα κάτι μεγαλύτερο περίπου στα 600-700w λόγω του ότι η καρτα γραφικών θα θέλει διαρκώς αναβάθμιση άρα και παραπάνω ρεύμα!

Η mobo είναι καλή αξιόποστη και φτηνή! μια χαρά είναι, όμως αν σκεφτεσαι να αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή αργότερα με έναν με fsb 1333 πήγαινε σε ένα ανάλογο μοντέλο της Αsus που με το ίδιο chip και bios update θα σου προσφέρει αυτή την δυνατότητα! μια καλή λύση είναι η ΑSUS P5B-E RETAIL

Για κάρτα γραφικών προτίμησε κάποιο από τα chip της ΑΤΙ asus Χ1650PRO/XT 256mb hdtv silent ή τo asus X1950PRO 256mb/512mb HTDP ! Δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα από τις υλοποιήσεις της nvidia στον τομέα htpc!

Tέλος θα προτιμούσα RAM στα 800mhz 2χ1gb και θα κοίταγα για mushkin, g.skill ή supertalent
φτηνές και καλές είναι αυτές:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925683

Last edited:
Επειδή έχω ήδη ένα pc (intel 6600, asus p5b-deluxe/wifi, ati 1900XT 512, 2X1 GB 800 MHz G.skill,antec 550W) δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά παρά μόνο για το κουτί, για να δω ταινίες Χ.264 full hd δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί; Με προβληματίζει λίγο μητρική και σκέφτομαι και την msi 965 platinum. To τροφοδοτικό λέτε να μην αντέχει; Δεν θέλω vga για παιχνίδια, μόνο για ταινίες.

Απάντηση: Re: Γνώμες για HTPC

Επειδή έχω ήδη ένα pc (intel 6600, asus p5b-deluxe/wifi, ati 1900XT 512, 2X1 GB 800 MHz G.skill,antec 550W) δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά παρά μόνο για το κουτί, για να δω ταινίες Χ.264 full hd δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί; Με προβληματίζει λίγο μητρική και σκέφτομαι και την msi 965 platinum. To τροφοδοτικό λέτε να μην αντέχει; Δεν θέλω vga για παιχνίδια, μόνο για ταινίες.

Πάρε οποια έχει περισσότερες pci θύρες, usb 2.0 (μεγαλύτερη επεκτασιμότητα)! Μου φαίνεται η gigabyte έχει περισσότερες!

Όσο για τον επεξεργαστή ίσως ο e6400 να ζοριστεί σε κάποια σημεία!

Τροφοδοτικό μην πάρεις κάτι κάτω από 550w! Ιδανικό το 600!
Αυτο γιατί σε ένα htpc τοποθετούνται πολλά περιφερειακά συστήματα ,κάρτες τηλεόρασεις , πολλοί σκληροί, ξεχωριστές κάρτες ήχου κ.λ.π. !!!!

Τέλος τα 100 με 130Ε που έχει μια οποιαδήποτε χ1650pro silent δεν είναι και πολλά!

Αν μπορείς να πας παραπάνω σε χρήματα θα σου πρότεινα την παρακάτω.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=941972

Την έχω παραγγείλει κι εγώ και σήμερα αύριο έρχεται... Είναι καινούριο κομμάτι.

Για Ram κοιτα στα 800 για να μπορείς να κάνεις και overclocking αν χρειαστείς στο μέλλον...

Eγώ αναβάθμισα πρόσφασα και με τον 6400 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εννοείται βέβαια ότι ένα htpc είναι light μηχάνημα με εγκατεστημένα μόνο τα απαραίτητα.
Διαβάζω πολύ για τα τροφοδοτικά και την ισχύ που χρειάζεται αλλά προσωπικά δεν έχω νιώσει την ανάγκη... Έχω ένα zalman αθόρυβο 460W και σηκώνει Asus P5B Premium + 2GB RAM + 4 HDD 500GB SATA + DVDp + TV Card + WiFi Card + X1950Pro + 1 CPU Fan + 3 Chasis Fan χωρίς κανένα πρόβλημα...

Έτσι είναι... κόντευα κι εγώ να τρελαθώ...
Επίσης γενικά ένα τροφοδοτικό των 400W θα είναι και πιο ήσυχο από ένα 700W...

Παιδιά το pc που θα φτιαχτεί με μια x1650 σίγουρα δεν χρειάζεται 600w τροφοδοτικό αλλά σε κανένα χρόνο ή παραπάνω που θα βάλεται μια πχ. ΑΤΙ 2900 η οποια από μόνη της έχει κατανάλωση 270w δεν θα χρειάζεστε 600W?
Σε κάθε αναβάθμιση που θα χρειαστεί άλλος επεξεργαστής (περισσότερα watt) κ.λ.π. , θέλετε να κάνετε κάθε φορά και αναβάθμιση τροφοδοτικού?
εγώ πάντος όχι, γιατί να πληρώσω κάτι δύο φορές?

Επίσης τα watt του τροφοδοτικού που μας λένε οι εταιρίες είναι τα max( pick) και όχι τα rms! H μέση ισχύ που αντέχουν να δόσουν είναι σαφώς λιγότερη!

Οσοι έχετε μικρό τροφοδοτικό και πολλά περιφερειακά έχετε δει τι βγάζουν στην έξοδο τους? μήπως τα έχετε γονατίσει?

Να και ένα site που υπολογίζει τα watt που απαιτεί το pc σας!

http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

να και η κάρτα γραφικών

http://www.asus.gr/products4.aspx?l1=2&l2=8&l3=339&model=1333&modelmenu=2

Last edited:
για HTPC τιποτα μεχρι τωρα δεν δειχνει οτι θα χρειαστουν καρτες σαν αυτην που αναφερεις......εδω παιζουμε αρχεια HD & BR με ξεφτιλοκαρτες......τυπου 7300 και 7600....

Αν εσυ θες να βαλεις την εν λογω καρτα δικο σου θεμα....επισης μπορεις να βαλεις και τον Deep Blue επανω στο μηχανημα....αρκει να χεις ενα υποσταθμο της ΔΕΗ δικο σου.....

μη μπερδευομαστε παιδια......
το HTPC δεν το στηνουμε για να κανουμε μοστρα ουτε για να αισθανομαστε ασφαλεις για 10 χρονια.......το στηνουμε με βασει τι ειδους αρχεια θελουμε να αναπαραγουμε και με βασει τι ειδους αποστολες θα το βαλουμε.

Αυτή την κάρτα την έβαλα για να δείξω την διαφορά στην απαιτούμενη ισχύ της μιας κάρτας σε σχέση με την x1650!

Kαι εγώ φτιάχνω ένα htpc αυτόν τον καιρό! Διάβασα ότι ο Ε6400 τα βρίσκει σκούρα σε μερικές εφαρμογές για αυτό θα βάλω τον Ε6600!

Επίσης θα βάλω το case silverstone grandia με 2 ανεμηστηράκια 80mm!

2χ1GB RAM DDR2

ΜΙΑ Χ1950PRO 256mb

2X250GB σκληρούς σε raid0

μια κάρτα ήχου m-audio

μια κάρτα τηλεόρασης για να βάλω την είσοδο ψηφιακόυ αποκωδικοποιητή

μια κάρτα pci-wifi για σύνδεση στο internet μέσω router

ένα dvd-rw

Βάλε και την κάρτα για το ir control και την οθόνη που έχει το grandia

Η εξοδοi που θα χρησιμοποιώ: 2 x usb2.0 για πληκτρολόγιο /ποντίκη

σύνολο σε watt που μου βγάζει το psu calculator = 520w!

Aρα τα 550 με 600w δεν είναι και υπερβολή!

Last edited:
Re: Απάντηση: Γνώμες για HTPC

Αυτή την κάρτα την έβαλα για να δείξω την διαφορά στην απαιτούμενη ισχύ της μιας κάρτας σε σχέση με την x1650!

Kαι εγώ φτιάχνω ένα htpc αυτόν τον καιρό! Διάβασα ότι ο Ε6400 τα βρίσκει σκούρα σε μερικές εφαρμογές για αυτό θα βάλω τον Ε6600!

Επίσης θα βάλω το case silverstone grandia με 2 ανεμηστηράκια 80mm!

2χ1GB RAM DDR2

ΜΙΑ Χ1950PRO 256mb

2X250GB σκληρούς σε raid0

μια κάρτα ήχου m-audio

μια κάρτα τηλεόρασης για να βάλω την είσοδο ψηφιακόυ αποκωδικοποιητή

μια κάρτα pci-wifi για σύνδεση στο internet μέσω router

ένα dvd-rw

Βάλε και την κάρτα για το ir control και την οθόνη που έχει το grandia

Η εξοδοi που θα χρησιμοποιώ: 2 x usb2.0 για πληκτρολόγιο /ποντίκη

σύνολο σε watt που μου βγάζει το psu calculator = 520w!

Aρα τα 550 με 600w δεν είναι και υπερβολή!

Εγώ με τις συσκευές που αναφέρεις στο ίδιο site βγάζω 291w

Τα έβαλες όλα γιατί και εγώ είχα βγάλει αρχικά 211W!

διπλού πυρήνα επεξεργαστή έβαλες?

τις κάρτες pci κάτω τις έβαλες?

100% λειτουργία αντι 85%?

+ 1dvd-rom που το ξέχασα....

Last edited:
Πάνο, δεν ξέρω τι βγάζει το calc αυτό, αλλα αυτά που λές δεν έχουν 500τόσα βάτς κατανάλωση με τίποτα και να δουλεύουν όλα μαζί ταυτοχρόνως που είναι χλωμό. Εξάλου διαφημίζει PSUs απο πάνω οπότε θα ήταν βλάκας να σου λέει οτι δεν χρειάζεται να πάρεις 600άρι.....

-bye-

Απάντηση: Re: Γνώμες για HTPC

Πάνο, δεν ξέρω τι βγάζει το calc αυτό, αλλα αυτά που λές δεν έχουν 500τόσα βάτς κατανάλωση με τίποτα και να δουλεύουν όλα μαζί ταυτοχρόνως που είναι χλωμό. Εξάλου διαφημίζει PSUs απο πάνω οπότε θα ήταν βλάκας να σου λέει οτι δεν χρειάζεται να πάρεις 600άρι.....

-bye-

Eμένα τόσα μου έβγαλε!

Πάντος έχεις δίκιο σε αυτό που λές ! Και εγώ εχω σκεφτεί ότι μπορεί να μας δουλεύουν λιγάκι αλλά φοβάμαι και να μην τους ακούσω γιατί τόσα λεφτά είναι αυτά! Ενα MΠΑΜ και πάει.......!:BXVZCBXZ6:

Re: Απάντηση: Γνώμες για HTPC

Τα έβαλες όλα γιατί και εγώ είχα βγάλει αρχικά 211W!

διπλού πυρήνα επεξεργαστή έβαλες?

στο "dual processor" εννοεί δύο επεξεργαστές, όχι διπλό πυρήνα, αυτό ούτως ή άλλως το υπολογίζει στον επεξεργαστή, καθώς έχει τις καταναλώσεις όλων των επεξεργαστών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γνώμες για HTPC

στο "dual processor" εννοεί δύο επεξεργαστές, όχι διπλό πυρήνα, αυτό ούτως ή άλλως το υπολογίζει στον επεξεργαστή, καθώς έχει τις καταναλώσεις όλων των επεξεργαστών.

Γιατί υπάρχουν desktop pc με δυο επεξεργαστές? γράφει dual processor και όχι processors

Μάλλον για να μετρήσει ρεύμα mobo το θέλει που προηγείται της επιλογής επεξεργαστή!

Last edited: