send
AVClub Fanatic
εάν πρόσεξες, δεν αναφέρεται μόνο σε desktop pc's αλλά και σε σέρβερς. Αφού έχει υπολογισμένη την κατανάλωση κάθε επεξεργαστή. Δεν νομίζω να εννοεί ότι έχεις πχ τον Ε6400 και χρησιμοποιείς τον έναν πυρήνα.
εάν πρόσεξες, δεν αναφέρεται μόνο σε desktop pc's αλλά και σε σέρβερς. Αφού έχει υπολογισμένη την κατανάλωση κάθε επεξεργαστή. Δεν νομίζω να εννοεί ότι έχεις πχ τον Ε6400 και χρησιμοποιείς τον έναν πυρήνα.
πάντως ο επεξεργαστής στο 100% ut. τρώει αρκετό ρεύμα (και υπερχρονισμένος δε ακόμη περισσότερο). Νομίζω ότι είναι αυτό το x2 που έκανε τη διαφορά...
Τότε, δεν θα έπρεπε να κλειδώνει την επιλογή "desktop pc" όταν βάζαμε dual processor! Και πάλι γιατί δεν γράφει processors?
Λέω εγώ τώρα, μήπως το ζητά για να υπολογίσει ρεύμα mobo (για core2duo ή single) !
Είναι λίγο μπερδεμένο! :BDGBGDB55:
Και dual processor desktops υπάρχουν, και single processor servers, και όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί. Εγώ μάλιστα έχω και ένα dual processor desktop (με 2 x P3@1000MHz).
Όσο για το θέμα του processors, αν το έγραφε έτσι θα ήταν συντακτικά λάθος. Το σωστό είναι "dual processor system".
Τέλος, όσο αφορά την κατανάλωση του συστήματος που σκέφτεσαι να φτιάξεις (πολύ χαριτωμένο btw :smile: ) εγώ την υπολογίζω στα λιγότερα από 300W.
Πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ένα καλό τροφοδοτικό 600W, σε σχέση με ένα όμοιας ποιότητας τροφοδοτικό 400W, καταναλώνει σημαντικά περισσότερο ρεύμα για την ίδια δεδομένη (μέση, άρα μέτρια) απαίτηση του συστήματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα νούμερα "efficiency" που δίνουν οι κατασκευαστές τροφοδοτικών ισχύουν για κατανάλωση περίπου στην μέγιστη δυνατή που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό. Αν οι απαιτήσεις μας είναι πολύ μικρότερες (όπως και είναι), το efficiency πέφτει σημαντικά.
Α!, και ένα τελευταίο, όταν μιλάμε για Watts τροφοδοτικού, δεν ορίζονται ως peak και rms. Είναι απλά Watts. Αν το τροφοδοτικό είναι τίμιο, θα τα βγάζει όλα. Αν είναι ακόμα καλύτερο, θα τα βγάζει όλα από οποιαδήποτε rail του, και όχι από συγκεκριμένο συνδυασμό τάσεων. Αν είναι ιδανικό, επίσης θα τα βγάζει όλα για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα χωρίς να "ιδρώνει".
Αυτό συμβαίνει γιατί τα νούμερα "efficiency" που δίνουν οι κατασκευαστές τροφοδοτικών ισχύουν για κατανάλωση περίπου στην μέγιστη δυνατή που μπορεί να δώσει το τροφοδοτικό..
Έτσι είναι... κόντευα κι εγώ να τρελαθώ...
Επίσης γενικά ένα τροφοδοτικό των 400W θα είναι και πιο ήσυχο από ένα 700W...
Μήπως είναι παλιός τροποποιημένος server ?
Το τροφοδοτικό δεν καταναλώνει ισχύ παρά μόνο από απώλειες χαλκού & σιδήρου (δυνορεύματα = κατανάλωση ισχύος, ωμική αντισταση χαλκόυ= κατανάλωση ισχύος)!
Ένα τροφοδοτικό pc μετατρέπει την εναλλασσόμενη τάση σε συνεχή μέσω ανορθωτικών διατάξεων (γέφυρες, ψαλιδιστές dc/dc =chopper κ.λ.π.) αφού πρώτα αυτή υποστεί έναν υποβιβασμό μέσα από έναν μετασχηματιστή! Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα φίλτρα εξομάλυνσης της dc τάσης κ.λ.π.!
Συμπερασματικά η κατανάλωση ενός pc δεν έχει να κάνει με το πόσα watt είναι ένα psu αλλά από την κατανάλωση των υποσυστημάτων του! H ονομαστική τιμή ενός psu μας δείχνει μέχρι πόσα watt μπορεί να δώσει χωρίς να καεί, όχι πόσα καταναλώνει!
Τέλος ανάλογα με την ακρίβεια/ποιότητα της κατασκευής άλλα τροφοδοτικά έχουν μεγαλύτερες απώλειες ισχύος και άλλα λιγότερες!
Τα watt του κάθε τροφοδοτικού δεν μπορούν να μας δώσουν σαφή εικόνα για το μέγεθος των απωλειών του!
Γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος...
Γιατί το λέω: Κοίταζα στην σελίδα της thermaltake τα τροφοδοτικά της, μιας και θα αγόραζα ένα TR2. Αυτό που παρατηρούσα στα διαγράματα που υπήρχαν, ήταν ότι ο ανεμηστήρας σήκωνε αυτόματα τις στροφές του, όσο περισσότερο ζοριζόταν το τροφοδοτικό. Και φυσικά ένα μικρό τροφοδοτικό, ζορίζεται περισσότερο όταν δουλεύει κοντά στα όρια του...
Dημητρη τι λειτουργικο φορας στον server ?
Πως εχεις συνδεσει ολα τα μηχανηματα μεταξυ τους ?
Θα μπορουσε να μπει κι ενας MAC στο δικο σου setup ?
Η συνδεση μεταξυ τους γινεται μεσω καποιο Modem-router (για να εχω και ιντερνετ σε ολα)?
Ποσους δισκους εχεις στο server ?
Στο γραφείο έχω δύο πισί σε ad hoc δίκτυο με wifi (με δύο κάρτες 801.11g) εδώ και 3 χρόνια. Το adsl modem είναι συνδεδεμένο στο ένα pc, και μέσω του δικτύου μοιράζονται τη σύνδεση. Βρίσκονται στα 3 μέτρα περίπου και με (ας την πούμε) οπτική επαφή. Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με την ταχύτητα των υπολογιστών (ο ένας είναι AMD Duron 1200 και ο άλλος -και αργότερος- PIII 1.7) πάντως για κοινή χρήση αρχείων (πχ αναπαραγωγή ακόμη και mp3 αποθηκευμένων στον άλλο υπολογιστή) μάλλον δεν είναι.
Μαλλον θα σε χρειαστω συντομα....
Τι λες για καφεδακι το ΣΚ ?
Η γυναικα μου φτιαχνει το καλυτερο ... Ρωτα και το Τακη !!!
Αυτό έχω δει και εγώ ! Εχω ένα core2duo e6600 και ένα ΑMD athlon XP 1.8GHz! Μπορείς με δεξι κλικ σταν κάθε φάκελο να τον ορίσεις σαν κοινό αλλά μετά πρέπει να μπαίνεις στα κοινόχρηστα εγγραφα κ.λ.π. , δηλαδή μπερδεμα! Αλλες φορές σε βάζει και άλλες όχι
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.