Γνώμες για ηχεία

andreas_spec

New member
31 January 2013
91
Καλημέρα , μόλις μπήκα στον κόσμο του hi-fi :D και δεν έχω γνώσεις, έχω ενισχυτή dynavox vr-307 και ηχεία
omnitronic dh-40
http://www.prolighting.de/default.a...=101&et_cid=10&et_lid=84&et_sub=11036756_Link.

Μου είπαν ότι ξύλινα ηχεία θα έχουν καλύτερο ήχο ,έτσι έψαξα και βρήκα τα dynavox tg 1000 b με 6.5 ιντσες γοοφερ, τι γνωρίζετε για αυτά ; έχετε να προτείνετε καποιο άλλο το πολύ 100 ευρώ ;
Ευχαριστώ .

λιγη βοήθεια παιδια ! γνώμες για ηχεία βάσης -βιβλιοθήκης ή όπως λέγονται μέχρι 150 ευρό !εάν έχετε να προτείνετε κανένα και λίγο ακριβότερο προτείνετε το να πάιρνω ιδέες
τι να προσέξω στα χαρακτηριστικά ;καμια αξιόπιστη μάρκα ;
ευχαριστώ προκαταβολικά ! :D

Last edited:
Re: Απάντηση: Γνώμες για ηχεία

Τα μηχανήματα , τα γραφω στην αρχή , και τα ηχεία που έχω , τώρα , ο χώρος είναι είτε 15 τ.μ είτε 30 τ.μ , ανάλογα με το που θα τα έχω (τα μετακινώ συχνά ) ! μουσική τα πάντα, κυρίως ξένα , περισσότερο με ενδιαφέρει να βγάζουν ποιοτικό ήχο όσο γίνετε δηλαδή σε αυτή την κατηγορία τιμής ,παρά δυνατό ήχο !
http://www.whathifi.com/search/apac...O 150]&solrsort=created desc&retain-filters=1
αυτή η κατηγορία με ενδιαφέρει .
Ευχαριστώ

Αυτή η κατηγορία μεταφράζεται γύρω στο 200άρι στα καθ' ημάς. Πολλές και καλές επιλογές. Θα επανέλθω, αν και υπάρχουν και πιο "αρμόδιοι" συμφορουμίτες από μένα.

200άρι ; 200 αρι οκ , απλά θα κάνω λίγο υπομονή παραπάνω για κάποια αποταμίευση , όλες οι γνώμες ευπροσδεκτες ,ευχαριστώ .

μετα απο καποιο ψαξιμο και γκουγκλαρισμα, ειδα οτι ειναι καλα τα q acoustics 2020,wharfedale 9.1,και ενα ηχει δαπεδου το wharfedale cr 30.4
ολα ειναι πανω απο το οριο που εβαλα στην αρχη, τι διαφορα θα εχει το δαπεδου απο το βασεις ;
βοηθηστε παιδια ειναι σημαντικο το θεμα :D

Re: Απάντηση: Γνώμες για ηχεία

Ευχαριστώ παιδιά ,το klipsch ξευφευγει σε τιμή , το roister για κάποιο λόγο δεν μου αρέσει :/ . Αυτό είναι που έχω
Τι διαφορά θα καταλάβω σε σχέση με αυτά που θέλω να πάρω ; Εαν αξίζει δηλαδή .
Λοιπόν αυτά που μου άρεσαν μετά από αρκετό ψάξιμο
Magnat supreme 200 ή magnat vector 201
Heco victa 301
Wharfedale diamond 10.1
και Qacoustics 2020 , τα οποία είναι ακριβότερα αλλά με 5,25 ιντσες woofer ή midrange δεν ξέρω τι φοράει .
Μετά σκέφτομαι και δαπέδου όπως (τι διαφορά έχουν τα δαπέδου στον ήχο ; )
wharfedale vardus 200 ή wharfedale cr 30.4
ποιο είναι καλύτερο κατα την γνώμη σας ; και άμα θέλω στο μέλον να τα αναβαθμίσω με αλλαγή ηχείων , αξίζει ;
Ευχαριστώ .

Last edited:
Απάντηση: Re: Γνώμες για ηχεία

μετα απο καποιο ψαξιμο και γκουγκλαρισμα, ειδα οτι ειναι καλα τα q acoustics 2020,wharfedale 9.1,και ενα ηχει δαπεδου το wharfedale cr 30.4
ολα ειναι πανω απο το οριο που εβαλα στην αρχη, τι διαφορα θα εχει το δαπεδου απο το βασεις ;
βοηθηστε παιδια ειναι σημαντικο το θεμα :D

Θεωρητικά τα δαπέδου είναι πληρέστερα σαν ηχεία,αλλά υπάρχουν και βάσης που ακούγονται καλύτερα από ηχεία δαπέδου.
Ρίξε μία ματιά στις αγγελίες,σίγουρα θα πάρεις ανώτερο ηχείο στα χρήματα που διαθέτεις.
Tα q acoustics είναι μία αξιοπρεπέστατη λύση αν θέλεις καινούργια!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για ηχεία

Ευχαριστώ φίλε , τα q acoustics πρέπει να είναι καλή επιλογή , γιατι φαίνονται καλά στα τεστ ,αλλά κολάω στο 5.25 , να βγαίνανε σε 6.5 σε αυτά τα λεφτά θα ήταν τέλεια :D , τα άλλα από την λίστα μου δεεεεεεν ;

Επίσης δεν ξέρω αν ο Dynavox έχει τα "κότσια" που ίσως χρειάζεται για ηχείο δαπέδου σε χώρο 30 τ.μ.

Ο φίλος που σου πρότεινε τα Klipsch φαντάζομαι το έκανε γιατί είναι πολύ ευαίσθητα ηχεία και θα παίξουν καλά με λάμπα, δίνοντας "τσαμπουκά" χωρίς όμως τσιρίγματα και επιθετικότητα (χάρη στη λάμπα). Θεωρητικά όλα αυτά βέβαια, αλλά λογικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για ηχεία

Ευχαριστώ φίλε , τα q acoustics πρέπει να είναι καλή επιλογή , γιατι φαίνονται καλά στα τεστ ,αλλά κολάω στο 5.25 , να βγαίνανε σε 6.5 σε αυτά τα λεφτά θα ήταν τέλεια :D , τα άλλα από την λίστα μου δεεεεεεν ;

Kαλά και τ'άλλα ,αλλά ο ενισχυτής σου ...μάλλον δεν θα τα καταφέρει να τα οδηγήσει επαρκώς!

ευχαριστω παιδια,τα q acoustics μου αρεσουν πολυ,θα εχει διαφορα σεσχεση με αυτα που εχω;

Καλημέρα , μόλις είδα αυτό το τεστ , και με εντυπωσιασαν μπορω να πω τα boston acoustics , ειναι φθηνότερα από τα q acoustics , με 6.5 woofer - midrange και πολύ καλή βαθμολογία , τα έχει ακούσει κανείς ;
Ευχαριστώ !

Γράψτε κάτι όσοι ξέρετε να την πάρω αυτή την απόφαση :D , λοιπόν εκεί που λέω τι ωραία και αποφάσισα για q acoustics ( είμαι πολύ σταθερός στις επιλογές μου ) , πέφτω πάνω σε αυτό και μέσα στο τεστ μιλάει για τα ηχεία, γράφει αυτό συγκεκριμένα ,<<Switch to the excellent (but pricier) Q Acoustics 2020i speakers (£160) and, while the bass tightens a fraction and there’s a little more scale, there’s not much in it.>>
ψάχνω τα denon και βλέπω οτι είναι όντως φθηνότερα , από τα λίγα αγγλικά που ξέρω καταλαβα ότι έχουν μικρή διαφορά , οπότε δεν αξιζει και η διαφορα τιμής ,
την ξέρετε την denon ; είναι καλή εταιρεία ; και τελευταιο τα σηκωνει το μηχανημά μου ;( dynavox vr-307) ετσι μια γνώμη να πάρω :)
Καλό βράδυ !

Last edited:
Καλημέρα , πήρα την απόφαση , να πάρω τα q acoustics 2020i , και τα πήρα ! μόλις φτάσανε , και τα δοκίμασα ! ωραίο ήχο παιδιά αλλά έτσι όπως τα ακουσα , θα μου κάνανε και τα 2010ι ,πολύ δύναμη ! τώρα για ποιοτητα δεν μπορώ να πω , επειδη δεν εχω με τι να τα συγκρινω , αλλα για εμένα θα κάνανε και τα 2010 , Ευχαριστώ για την βοηθεια παιδια , να ειστε καλά !

Μια ερώτηση ακόμα -τελευταία ( μάλλον είναι off-topic ) ,πήρα τα q acoustics όλα μια χαρά , στην αρχή ήταν σαν μπουκομένα για λίγα λεπτά δεν ξέρω γιατί ,μετά παίξανε καλά , πολύ καλά , καθαρά . πρέπει να πω πως εντυπωσιαστηκα με την καθαρότητα των φωνητικών. και εκεί λέω για να βάλω και τα παλιά να κάνω μια σύγκριση , τα βάζω, και τα παλιά παίζανε ποιο δυνατά , και εκεί μπερδεύτηκα. λέω πως γίνετε ; τα q acoustics είναι διπλάσια σε μέγεθος σε βάθος βασικά .
Τι συμβαίνει παιδιά . Ενισχυτής dynavox vr-307 ισχύς 2χ25 βατ !
1) ο ενισχυτής μου είναι αδύναμος για q acoustics 2020i
2)όντως είναι έτσι ο χαρακτήρας τους ,ποιο λίγα db, ποιο μαλακός ήχος κλπ.
3) δεν ξέρω τα παρατάω :bigcry: