Γνώμες για καινούρια desktop και notebook pc.

jim...

Moderator
Staff member
22 February 2008
24,775
Μπακοτσιάνος...
Παίδες καλησπέρα.

Φίλος μου ζήτησε να τον βοηθήσω όσο μπορώ ώστε να προμηθευτεί 2 υπολογιστές, ένα φορητό και έναν επιτραπέζιο. Η χρήση είναι πολιτικού μηχανικού (autocad και συναφή) και η αγορά πρέπει να γίνει μέχρι 30/09......

Θεωρητικά budget δεν υπάρχει (ο λογιστής του του είπε πως πρέπει να είναι μέχρι 4k χωρίς το ΦΠΑ), αλλά είπαμε να μη το ξεφτιλίσουμε οπότε βάλαμε ένα ταβάνι στα 1100-1300 ευρώ για το καθένα (εννοείται για το hardware)....

Το πρόβλημα είναι ότι η αγορά θα γίνει αυστηρώς από το e-shop (λόγω ειδικού τιμολογίου ή έκπτωσης δεν πολυκατάλαβα), οπότε οι προτάσεις σας παρακαλώ να είναι από κει.

Επειδή λοιπόν η εμπειρία μου δεν μου πολυεπιτρέπει να γνωρίζω ακριβώς τέτοια δυνατά συστήματα όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη...
Έκανα μια πρώτη σκέψη για το παρακάτω μηχάνημα:

vaggelis.jpg

Ποια η γνώμη σας (θα επανέλθω τις επόμενες ημέρες με τις προτάσεις για το notebook)??

Η οθόνη πως σας φαίνεται?

Κάρτα γραφικών nvidia και λίγο πιο ακριβή αν μπλέξει με 3D.

11-AutoCAD-3D.png

Aν δεν θέλει να ανέβει σε τιμή ας πάρει μια 750 Τi.

Σε σύστημα των 1200 οπωσδήποτε SSD.

Μπορεί να κόψει χρήματα από τον επεξεργαστή. Υπερβολή είναι ο i7.

Και μπορεί να γλυρώσει κάνα 20ευρώ από τις μνήμες. Σίγουρα βρίσκεις 8GB@1866 με ~80 .

*EDIT*

Oθόνες σε αυτά τα λεφτά οι Αsus είναι καλές.
Παίζει να ανέβαινα λίγο για την Dell 2412M.
Αξίζει το 16:10 για δουλειές γραφείου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Γνώμες για καινούρια desktop και notebook pc.

+1 για την Nvidia
+100 για την Dell U2412M το 16:10 κάνει τη διαφορά
Και αυτό http://www.e-shop.gr/seasonic-ssr-550rm-g-550-550w-p-PER.640369
Το PSU είναι το πλέον σημαντικό εξάρτημα στον υπολογιστή, πάρε κάτι πραγματικά καλό.
SSD ενοείται και αν μάλιστα έρθει ο Samsung 850 pro στο e-shop, προτίμησε τον.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τέλος το gigabyte που διάλεξατε είναι gaming m/b, δεν το χρειάζεστε, αυτό http://www.e-shop.gr/asus-z97-a-retail-p-PER.523187
είναι πιό λογική επιλογή και η ASUS κορυφή

Last edited:
SSD προφανώς για το λειτουργικό και τα προγράμματα ε? Εννοώ να έχει και έναν κλασικό για τα αρχεία του. 64GB είναι καλά ή παραπάνω?

Για την κάρτα θα προτιμήσω nVidia και κοιτάζω για το μοντέλο. Όπως και για το mb.

Γενικά ευχαριστώ για την όποια υπερπολυτιμη συμβουλή γιατί απ'ότι φαίνεται την χρειάζομαι.

Re: Απάντηση: Γνώμες για καινούρια desktop και notebook pc.

Autocad κλπ είναι προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούν όλους τους πυρήνες καθώς και τους λογικούς των i7.

Οπότε αναγκαστικά πας σε i7.

Αναγκαστικά σε SSD. samsung 840 evo 250gb με κλειστά μάτια.

Μητρική με Z97 chipset

Τουλάχιστον 16gb ram.

Oθόνες σε αυτά τα λεφτά οι Αsus είναι καλές.
Παίζει να ανέβαινα λίγο για την Dell 2412M.
Αξίζει το 16:10 για δουλειές γραφείου.

η 2412Μ είναι μια εξαιρετική επιλογή και τα 120 pixel σώζουν καταστάσεις!!!! από ότι βλέπω όμως δεν την έχει το eshop...

αυτό από εμένα:

pc_autocad.png

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καταλήγω σίγουρα σε nvidia, evo 128 και i7 (έχει i5 σπίτι από πέρσι και άντε να του εξηγήσω που ονομαστικά θέλει τον παραπάνω)...

Κλέαρχε αφού πολλοί προτείνουν τη Dell παίζει να κάνει μια εξαίρεση και να την πάρει από αλλού.

Αν θα πάρει κάποιο μόνιτορ, η καλύτερη επιλογή είναι αυτό: http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=12706

Από αυτό το μαγαζί. έχω την εντύπωση πως είναι αντιπρόσωπος της dell ή κάτι τέτοιο.

Υπάρχει και αυτή, http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=17222 αλλά έχει μια πολύ βασική διαφορά. Η πρώτη είναι 1920*1200 ενώ αυτή είναι 1920*1080. Τα 120 πίξελ είναι μεγάλη διαφορά. Την δεύτερη όμως μιας και την πήρα στον αδερφό μου πριν κάτι μήνες, εκτός από πανέμορφη είναι και εκπληκτική οθόνη. Το ίδιο ισχύει όμως και για την πρώτη από αυτά που έχω διαβάσει. Επίσης η δεύτερη είναι πιο καινούργια σειρά.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ τον i7 μονόδρομο για τέτοια προγράμματα, δίνει πλεονέκτημα μεγάλο σε σχέση με τον i5. Επίσης κοίτα για τον 250 evo, είναι ότι πιο vfm αυτή τη στιγμή. Επίσης μπορείς να γλυτώσεις κάποια χρήματα από τις μνήμες, μπορείς να του βάλεις προς στιγμή 2χ4gb και μεθαύριο που λέει ο λόγος του βάζει και άλλα 2χ4gb.

Και στην μητρική θα μπορούσες να κινηθείς σε κάτι οικονομικότερο, αλλά καλό θα ήταν να μείνεις σε chipset z97

24" σε wide (16/9) ειναι μικρο. Υποκειμενικη αποψη βεβαια

24αρι σε 16/10 εχει 3 εκατοστα περισσοτερο υψος, διαφορα αμεσως αντιληπτη. Για δουλεια, νομιζω καλυτερα 16/10

24" σε wide (16/9) ειναι μικρο. Υποκειμενικη αποψη βεβαια

24αρι σε 16/10 εχει 3 εκατοστα περισσοτερο υψος, διαφορα αμεσως αντιληπτη. Για δουλεια, νομιζω καλυτερα 16/10

Ακριβώς! :ernaehrung004: