Για να πάρουμε ένα κλιματιστικό χωρίς να μπούμε φυλακή για χρέη λόγω ρεύματος θα πρέπει να καλυφθούν οι απώλειες του χώρου και στη συνέχεια να λειτουργεί χαμηλά ώστε να τον συντηρεί .Το να βάλουμε ένα λαθος κλιματιστικό έχει ως αποτέλεσμα να μη κατεβάζει καταναλωση αν είναι μικρό και να ανοιγοκλείνει συνέχεια αν είναι μεγάλο.Πρεπει να γίνει μελέτη απωλειών ιδανικά από μηχανικό ή σαν λύση ανάγκης από εργαλεία που βρίσκεις στο ίντερνετ.Παιδες ειμαι για αγορα κλιματιστικου μεσο του προγραμματος ανακυκλωνω....
Προοριζεται για το σαλονι-κουζινα μου,χωρος 45-50 τετραγωνικων,οπου υπαρχει ενα κλιματιστικο Samsung 20ετιας στα 18000ΒTU..
Σκεφτομαι να ανεβω κατηγορια και να πω σε 21000 η 24000BTU ωστε το μηχανημα να πιανει πιο ξεκουραστα θερμοκρασιες αλλα και να μην δουλευει υπερωριες....
Αυτα που εχω βρει και εχω παρει τιμες απο κοντα ειναι αυτα...
![]()
Daikin Κλιματιστικό ATXC60C/ARXC60C Siesta Sensira 21000btu
ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ 2023"www.ekolomvounis.gr
![]()
Public #1 για είδη τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και οικιακές συσκευές!
Το Public είναι ο #1 προορισμός για προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας με χιλιάδες προϊόντα για κάθε μέλος της οικογένειαςwww.mediamarkt.gr
Οποτε και θα ηθελα τις γνωμες σας...
Συνονόματε, κι η Daikin γιάπωνας είναι.εγώ παρ οτι δούλεψα αρκετές δεκαετίες με κλιματισμό Daikin σήμερα θα πήγαινα σε Ιάπωνα .
Δεν το 'χω ξανακούσει αλλά αν ισχύει τα μαζεύω και φεύγω για άφρικα. Αυτή η χώρα δε φτιάχνει με τίποτα...Σας ζητήθηκε να πληρώνεται πιστοποιητικό παράβολο καλής λειτουργιας για το παλιό σας κλιματιστικό.. ;
Μου είπαν για 60 ευρω...
Εδω και 20 χρονια που ειναι το ηδη υπαρχον κλιματιστικο (18000btu) τσεκαριστηκε ο χωρος και ερωτηθηκαν οι καταλληλοι ανθρωποι(μηχανικος,ψυκτικος,ηλεκτρολογος) πριν που θα μπει και τι θα μπει...ετσι και εγινε η επιλογη του σημειου...Για να πάρουμε ένα κλιματιστικό χωρίς να μπούμε φυλακή για χρέη λόγω ρεύματος θα πρέπει να καλυφθούν οι απώλειες του χώρου και στη συνέχεια να λειτουργεί χαμηλά ώστε να τον συντηρεί .Το να βάλουμε ένα λαθος κλιματιστικό έχει ως αποτέλεσμα να μη κατεβάζει καταναλωση αν είναι μικρό και να ανοιγοκλείνει συνέχεια αν είναι μεγάλο.Πρεπει να γίνει μελέτη απωλειών ιδανικά από μηχανικό ή σαν λύση ανάγκης από εργαλεία που βρίσκεις στο ίντερνετ.
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς δύο μικρότερα από ένα τεράστιο που θα σου δημιουργήσει πιθανόν κρύα ρεύματα αερα και θα σε κάνουν να το ανάβεις σπάνια αλλά και μεγάλη ανομοιομορφία στη θερμοκρασία του χώρου .
Την κατανάλωση και κατά επέκταση τη σωστή λειτουργία ενός κλιματιστικού την βλέπεις βάζοντας την απαραίτητη έξυπνη πρίζα tapo p110 αν θυμάμαι καλά το μοντέλο και με ένα θερμόμετρο στο ύψος του ανθρώπου και ένα άλλο στην έξοδο αέρα θα ξέρεις τι σου γίνεται κάθε στιγμή.
Όσον αφορά τα μέτρα τα 3 είναι απαραίτητα ωστε να προλάβει να συντελεστεί ο κύκλος μεταβολής της κατάστασης του φρεον,το δε κενό κατά την τοποθέτηση επίσης.Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε να λέμε και να ψάχνουμε όταν καίει και δεν αποδίδει.
Όσον αφορά τις μάρκες εγώ παρ οτι δούλεψα αρκετές δεκαετίες με κλιματισμό Daikin σήμερα θα πήγαινα σε Ιάπωνα .
ΧαχαχαΕπεισης θα ήθελα να κάνω μια άλλη ερώτηση...
Σας ζητήθηκε να πληρώνεται πιστοποιητικό παράβολο καλής λειτουργιας για το παλιό σας κλιματιστικό.. ;
Μου είπαν για 60 ευρω...
Όσο ιαπωνική ήταν και η Corolla του '78 που έγραφε μέσα General motors...Συνονόματε, κι η Daikin γιάπωνας είναι.
Θα πηγαινα σε Mitsubishi αλλα ξεφευγουν σε κοστος....το φτηνοτερο 1400 ευρω...Σήμερα θα έβαζα ,για αξιώσεις, Mitsubishi.
Πάντως για 45 τετραγωνικά,έστω και εννιαίο χώρο ,θα έβαζα 9 και 12 (έστω και φθηνά) και θα έκαιγα σίγουρα λιγότερα απ' όσα θα έκαιγε ένα "κτήνος".
Το κόστος βέβαια είναι άλλος παράγοντας.
Να φανταστείς ότι πολύς κόσμος τον φετινό χειμώνα την έβγαλε με κλιματιστικά και αρκετά φθηνά από κατανάλωση.
Ευχαριστω Κυριακο για την ενημερωση...Πάντως και μετά αυτό το ΣΚΔ που το δούλεψα Κωστη το συνιστώ ανεπιφύλακτα πλέον.
Παίζει ρόλο και ο χώρος όμως. Εγώ που έχω κακή μόνωση 20τμ το 12ρι όταν έχει κρύα κάτω από 3 βαθμους εξω με το ζόρι φτάνει 16-17 βαθμούς. Και στο σαλόνι με 2 κλιματιστικα 18ρι και 22ρι το χειμώνα δε νιώθεις καλά παρότι βγαζουν καυτό αεραΌσο ιαπωνική ήταν και η Corolla του '78 που έγραφε μέσα General motors...
Η κορυφή όλα τα χρόνια (προ Κίνας εποχή) ήταν οι Αμερικάνοι,αυτοί και ανακάλυψαν τον κλιματισμό.
Σήμερα θα έβαζα ,για αξιώσεις, Mitsubishi.
Πάντως για 45 τετραγωνικά,έστω και εννιαίο χώρο ,θα έβαζα 9 και 12 (έστω και φθηνά) και θα έκαιγα σίγουρα λιγότερα απ' όσα θα έκαιγε ένα "κτήνος".
Το κόστος βέβαια είναι άλλος παράγοντας.
Να φανταστείς ότι πολύς κόσμος τον φετινό χειμώνα την έβγαλε με κλιματιστικά και αρκετά φθηνά από κατανάλωση.
Γιαπωνεζικότερη δε γίνεται.Όσο ιαπωνική ήταν και η Corolla του '78 που έγραφε μέσα General motors...![]()
Κανενα κλιματιστικο κατω απο 5 βαθμους δεν μπορει να αποδωσει και καιει παρα πολυ...το κανει ασυμφορο...Παίζει ρόλο και ο χώρος όμως. Εγώ που έχω κακή μόνωση 20τμ το 12ρι όταν έχει κρύα κάτω από 3 βαθμους εξω με το ζόρι φτάνει 16-17 βαθμούς. Και στο σαλόνι με 2 κλιματιστικα 18ρι και 22ρι το χειμώνα δε νιώθεις καλά παρότι βγαζουν καυτό αερα
www.insomnia.gr
Κωστή, τα BTU μπορεί να είναι ίδια, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε άλλα, όχι αμελητέα ζητήματα, όπως η διαχείριση του μηχανήματος/συμπιεστή από την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, που με τη σειρά της οδηγεί σε διαφορές ως προς την κατανάλωση ενέργειας στον ίδιο χώρο, από μηχάνημα σε μηχάνημα. Κάποια μηχανήματα δουλεύουν πραγματικά ως ινβέρτερ, δηλαδή αυξομειώνουν σε μεγάλο βαθμό την απορροφούμενη ισχύ και μπορεί να λειτουργούν ρίχνοντας την ισχύ ακόμα και αρκετά κάτω από τα 100W (στα 12άρια τουλάχιστον), ενώ άλλα μηχανήματα αδυνατούν να πέσουν κάτω από τα 200W πχ και αναγκάζονται και κάνουν μικροδιακοπές, λειτουργώντας εν μέρει (επί της ουσίας) ως συμβατικά μηχανήματα on-off (μη ινβέρτερ).Κανενα κλιματιστικο κατω απο 5 βαθμους δεν μπορει να αποδωσει και καιει παρα πολυ...το κανει ασυμφορο...
Γενικοτερα ο παραγονατς μονωση εχει πολλαπλες εξισωσεις ως προς τι θα παρεις σε αποδωση απο ενα μηχανημα....
Ο ψυκτικος μου σε πολλαπλες συζυτησεις που εχουμε κανει μου αναφερει οτι σχεδον ολα τα μηχανηματα σε BTU ειναι ιδια...απο και περα η ποιοτητα των υλικων κατασκευης δινουν βαθος χρονου σε ενα μηχανημα οπως συνβαινει σε πολλα αλλα...
Η αποδωση τους ομως εξαρταται απο πολλους παραγοντες....το ιδιο μηχανημα σε διαφορετικα σπιτια εχει αλλη αποδωση εξαιτιας ολων των παραμετρω που ολοι γνωριζουμε....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.