Γνωμες για OLED LG C1

Trits16

New member
11 November 2018
16
Θα ηθελα να ρωτησω τους γνωστες ποια πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη led των 75" με μπατζετ στα 2000 με 2300.
Για αναπαραγωγη σειρων(κυριως) απο usb,ταινιων και πολυ λιγων αθλητικων.
Αποσταση θεασης 3,5μετρα με χαμηλο φωτισμο.
Δεν προλαβα την 9505 που ειχα σταμπαρει περυσι οταν πηγε στα 2χιλ με δωρο 5ετης απο SonyCenter και απο οτι εχω καταλαβει η διαδοχος της ειναι η 75X95J που τωρα ειναι στα 2,700 με δωρο 5ετη απο SC.
Πιστευται οτι αν περιμενω για το συγκεκριμενο μοντελο θα πεσει στα 2χιλ μεχρι το καλοκαιρι?Η εχετε να προτεινετε κατι καλυτερο?

Ευχαριστω παιδες.

Λογικά, θα πετύχεις μια εκ των 75" Samsung QN90A/QN95A και Sony X95J, μέχρι 2300 ευρώ, στους επόμενους μήνες. Ίσως και μερικές 77" OLED τηλεοράσεις.

Ψαχνω τηλεοραση εδω και καιρο.
Στην αρχη εκλεινα προς led και συγκεκριμενα στην σονυ7595j(κυριως λογου φοβου για burn in στις oled)αλλα επηδει παρακολουθω σε χαμηλο φωτισμο απο οτι διαβασα οτι δεν αποδιδει καλα και καλυτερα oled.
Για το συγκεκριμενο μοντελο απο οτι διαβαζω συμφερει και ποιοτικα και οικονομικα.
Κυριως την θελω για σειρες-ταινιες και λιγα αθλητικα σε αποσταση 3,5-4 μετρων με το μπατζετ μου στα 2,500.
Απο οτι βλεπω στα σκρουτζομαγαζα η 65 ειναι στα 1700 και η 77 στα 2850.
Η 83 ειναι απλησιαστη για το μπατζετ μου.
Γενικα πιστευτε σε αυτο το μοντελο σε σχεση με την παραδειγματος 95j?Και οτι αξιζει να τα δωσεις για την 77αρα 2850 η θα πεσει σε λιγο καιρο κοντα στα 2,500?
Και επισης απο οτι βλεπω η προνoμιακη προστασια που δινει η lg για μια 5ετια απο το σαιτ της ειναι στα 360ε.
Καλυπτει το περιφhμο burn in,καμμενα pixel και γενικα αξιζει την τσιμπημενη τιμη της?

Ψαχνω τηλεοραση εδω και καιρο.Στην αρχη εκλεινα προς led και συγκεκριμενα στην σονυ7595j(κυριως λογου φοβου για burn in στις oled)αλλα επηδει παρακολουθω σε χαμηλο φωτισμο απο οτι διαβασα οτι δεν αποδιδει καλα και καλυτερα oled.Για το συγκεκριμενο μοντελο απο οτι διαβαζω συμφερει και ποιοτικα και οικονομικα.Κυριως την θελω για σειρες-ταινιες και λιγα αθλητικα σε αποσταση 3,5-4 μετρων με το μπατζετ μου στα 2,500.Απο οτι βλεπω στα σκρουτζομαγαζα η 65 ειναι στα 1700 και η 77 στα 2850.Η 83 ειναι απλησιαστη για το μπατζετ μου.Γενικα πιστευτε σε αυτο το μοντελο σε σχεση με την παραδειγματος 95j?Και οτι αξιζει να τα δωσεις για την 77αρα 2850 η θα πεσει σε λιγο καιρο κοντα στα 2,500?Και επισης απο οτι βλεπω η προνoμιακη προστασια που δινει η lg για μια 5ετια απο το σαιτ της ειναι στα 360ε.Καλυπτει το περιφhμο burn in,καμμενα pixel και γενικα αξιζει την τσιμπημενη τιμη της?
Βλεπω βεβαια οτι και η sonya80j ειναι στο ιδιο επιπεδο με την c1 και η τιμης ειναι στα 2,800 με δωρο 5ετη απο sony center...

Επανάληψη...

Λογικά, θα πετύχεις μια εκ των 75" Samsung QN90A/QN95A και Sony X95J, μέχρι 2300 ευρώ, στους επόμενους μήνες. Ίσως και μερικές 77" OLED τηλεοράσεις.

Οι 77" LG C1 και Sony A80J ξεκίνησαν να διατίθενται στην αγορά το 2021, έναντι περίπου 4500 ευρώ. Για διάφορους λόγους, οι τιμές για τα εν λόγω μοντέλα, στις 77", δε μειώθηκαν (σε ποσοστά) όσο τις προηγούμενες χρονιές. Ίσως το απόθεμα δεν είναι/ήταν αρκετά μεγάλο και ως εκ τούτου αυξάνεται το ρίσκο να περιμένει ένα άτομο για εκπτώσεις (κυρίως, για τηλεοράσεις άνω των 65"). Συνεπώς, αν δεν πετύχεις προσεχώς κάποιαν από τις προαναφερθείσες στη μισή τιμή περίπου (σε σύγκριση με την αρχική), θα πρέπει να περιμένεις (μάλλον) για τα (αντίστοιχα) φετινά μοντέλα. Σε περίπτωση που αυτά ξεκινήσουν κοντά στα 4000 ευρώ, οι προκάτοχοί τους θα έχουν σημαντικές μειώσεις τιμών, εντός της άνοιξης.

Επανάληψη...

Οι 77" LG C1 και Sony A80J ξεκίνησαν να διατίθενται στην αγορά το 2021, έναντι περίπου 4500 ευρώ. Για διάφορους λόγους, οι τιμές για τα εν λόγω μοντέλα, στις 77", δε μειώθηκαν (σε ποσοστά) όσο τις προηγούμενες χρονιές. Ίσως το απόθεμα δεν είναι/ήταν αρκετά μεγάλο και ως εκ τούτου αυξάνεται το ρίσκο να περιμένει ένα άτομο για εκπτώσεις (κυρίως, για τηλεοράσεις άνω των 65"). Συνεπώς, αν δεν πετύχεις προσεχώς κάποιαν από τις προαναφερθείσες στη μισή τιμή περίπου (σε σύγκριση με την αρχική), θα πρέπει να περιμένεις (μάλλον) για τα (αντίστοιχα) φετινά μοντέλα. Σε περίπτωση που αυτά ξεκινήσουν κοντά στα 4000 ευρώ, οι προκάτοχοί τους θα έχουν σημαντικές μειώσεις τιμών, εντός της άνοιξης.
Με επιστροφή πόντων έφτασαν 2100€ περίπου. Όσο και πέρσι δηλαδή.

Φέτος θα ξεκινήσουν πιο χαμηλά οι 77αρες.

Με επιστροφή πόντων έφτασαν 2100€ περίπου. Όσο και πέρσι δηλαδή.

Φέτος θα ξεκινήσουν πιο χαμηλά οι 77αρες.
Τελικά είναι πιο ακριβές οι φετινές 77άρες.

Μύλος.

…….,

Μύλος.
Καθόλου!
Με τον κακό χαμό που γίνεται με το κόστος ενέργειας και τα κόστη στις μεταφορες& τους ναύλους παγκόσμιως το βρίσκω και ‘λογικο’…
Για να μην βάλουμε μέσα και το αποτύπωμα της πανδημίας …
Όλα έχουν το σημασίας τους και ακόμα είμαστε στην αρχή..

Καθόλου!
Με τον κακό χαμό που γίνεται με το κόστος ενέργειας και τα κόστη στις μεταφορες& τους ναύλους παγκόσμιως το βρίσκω και ‘λογικο’…
Για να μην βάλουμε μέσα και το αποτύπωμα της πανδημίας …
Όλα έχουν το σημασίας τους και ακόμα είμαστε στην αρχή..
Υπήρχαν αναφορές-προβλέψεις ότι το 2022 θα έχουμε πιο οικονομικές 77άρες λόγω αλλαγής μεγέθους oled motherglass απο την LG.

Tελικα θα παω με την 75Χ95j.Περιμενω τον επομενο μηνα που θα ριξουν τις τιμες εφοσον θα ερθουν τα νεα μοντελα τον μαη.Απο sony center που δινει 5ετη εγγυση δωρο ειναι στα 2,800 τωρα(πολυ υψηλη τιμη σε σχεση με την H9505 που περυσι τετοια περιοδο ηταν στα 2,300 και επεσε τον απριλη στα 1800)Απ΄οτι ειδα το αντιστοιχο μοντελο του 2022 η Χ95Κ ερχεται με τεχνολογια min-led με backlight master drive που σημαινει λιγοτερο blooming και καλυτερο μαυρο.Aλλα ξεκινα απο τα 3,800 η 75αρα αρα δεν πιστευω οτι θα πεσει κατω απο 2800 ακομα και οταν ειναι να ερθουν τα μοντελα του 2023.

Δεν είναι λογική η επιλογή. Επίσης, μη βιάζεστε για τις τιμές των 77" OLED τηλεοράσεων για το 2022.

...όλες οι '2 τσιμπήσανε 5% σέ σχέση μέ τις '1...
...μόνη εξαίρεση η 77 G2 πού έπεσε στα 6 χιλιάρικα, από 6μιση πού είχε η G1...
...τον ήπιαμε...θά ξεμείνουμε μέ τίς λιλιπούτειες 65άρες...

• Haha
Reactions: chriskourou
Περιμένω την Τετάρτη την 77G1, μετά από συνδυαστική του Κώτσου. Υπήρξαν αρκετά καλές τιμές, παρόμοιες με τις περσινές.

στο "πατημα" της ενεργειακης κρισης και κατ`επεκταση στο οτι ολα ανεβαινουν ,δεν βλεπω να γινεται καμια πτωση τιμων πουθενα.

5400€ είχε αρχική η 77G1, οπότε και αυτή τσίμπησε προς τα πάνω αλλά έχει heatsink πλέον και θεωρητικά δικαιολογείται.

Η μεγάλη διαφορά είναι μεταξύ 77C1 και 77C2.

Ερωτηση.Η 5ετης εγγυηση της lg που αγοραζεις απο το site της καλυπτει burn in?Οι μισοι λενε ναι οι μισοι οχι.Εχει παρει κανεις που να ξερει σιγουρα?

Ερωτηση.Η 5ετης εγγυηση της lg που αγοραζεις απο το site της καλυπτει burn in?Οι μισοι λενε ναι οι μισοι οχι.Εχει παρει κανεις που να ξερει σιγουρα?
Τυπικά ΔΕΝ καλύπτει καμία burn in. Πρακτικά συνήθως καλύπτει λενε..

• Like
Reactions: Trits16
σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε μου ανέφεραν ότι καλύπτεται κανονικά...όποτε νομίζω είσαι οκ ακόμη και να μου πούνε κάτι θα επικαλεστώ ανάκληση της επικοινωνίας(να δω τι θα πούνε τότε)

• Like
Reactions: Trits16
σε τηλεφωνική επικοινωνία που καταγράφηκε μου ανέφεραν ότι καλύπτεται κανονικά...όποτε νομίζω είσαι οκ ακόμη και να μου πούνε κάτι θα επικαλεστώ ανάκληση της επικοινωνίας(να δω τι θα πούνε τότε)
Εχω εμπειρία σε αυτό (γνωστός μου) . Είπανε, έκανε λάθος ο υπάλληλος.. Τοσο απλά. Τα γραπτά μετράνε. Οτι γράφει εκει. Αμα το έχει εκει, είσαι οκ. Εχω δει εγγύηση που το είχε όντως γραπτώς. Απο εκει και πέρα, αμα βρίζεις θεούς και δαίμονες, απειλείς με συνήγορους πολίτη κλπ πιθανότατα θα καλυφθείς, αν έχεις όρεξη να μπεις σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουν ολοι.

Εχω εμπειρία σε αυτό (γνωστός μου) . Είπανε, έκανε λάθος ο υπάλληλος.. Τοσο απλά. Τα γραπτά μετράνε. Οτι γράφει εκει. Αμα το έχει εκει, είσαι οκ. Εχω δει εγγύηση που το είχε όντως γραπτώς. Απο εκει και πέρα, αμα βρίζεις θεούς και δαίμονες, απειλείς με συνήγορους πολίτη κλπ πιθανότατα θα καλυφθείς, αν έχεις όρεξη να μπεις σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν έχουν ολοι.
δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...όταν κάποιος αγοράζει ένα προϊόν κατόπιν τηλ επικοινωνίας με την επίσημη εταιρία και του επιβεβαιώνεται ότι το προϊόν αυτό καλύπτεται κανονικά από εγγύηση δεν μπορεί να το πάρει πίσω...μπορεί να απολύσει τον υπάλληλο που έκανε λάθος να μην καλύψει την εγγύηση είναι πολύ δύσκολο...γιατί και ο ιδιώτης μπορεί να επικαλεστεί ότι έγινε προσπάθεια εξαπάτησης του για αγορά τόσο του κυρίως προϊόντος όσο και των εγγυήσεων

1646940206598.png
επίσης στο επίσημο σάιτ έχει ένα πίνακα με το τι δεν καλύπτει η εγγύηση...πουθενά δεν αναγράφεται το burn in...αν δει καποιος την αντιστοιχη της σονυ το αναγραφει ολογραφως και ξεκαθαρα οτι δεν το καλυπτει

• Like
Reactions: Lobo10
Αν η διετής καλύπτει το burn in, για ποιο λόγο να ΜΗΝ το καλύπτει η πενταετής, από τη στιγμή που είναι "επέκταση" της εγγύησης ;