γνωμες για περιποιηση ρευματος..?

Σωπάτε τώρα. Αν θες απλά προστασία υπάρχουν μι χαρά πολύμπριζα (APC, MGE, κοκ) που είναι φθηνά και σε καλύπτουν από υπέρταση.

Η ενασχόλησή μου με τα πολύμπριζα για pc τύπου apc στο δικό μου το σύστημα μόνο αρνητικά αποτελέσματα είχαν δώσει και εννοώ στον ήχο. Εγώ έχω φτιάξει το δικό μου πολύμπριζο με αυτόνομες πρίζες τύπου legrand σε κομμάτι καναλιού όπου τοποθετούνται και μπορείς να βάλεις όσες θέλεις.
Τι γίνετε όμως και με τις βυθίσεις τάσης ? καθότι κι αυτές συμβαίνουν ειδικά όταν μένεις κοντά σε βιομηχανική ζώνη, που και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δημιουργηθεί βλάβη.
Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιούσαμε power conditioner ανάλογης ποιότητας με τα μηχανήματα που να μην επεμβαίνουν αρνητικά στον ήχο του συστήματος.
 
μπήκε το πολυμπριζο στην θέση του κλιματιστικού και όλα οκ.παρόλα αυτα νομίζω ένα από αυτα που προτείνατε είναι απαραίτητο.στην
 
Απάντηση: Re: γνωμες για περιποιηση ρευματος..?

Το πρόβλημα με την τάση των UPS είναι ότι συνήθως είναι ότι η γεννήτριά τους δίνει τριγωνικό κι όχι ημίτονο. Σε ένα παλμοτροφοδοτικό μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη αξία, σε ένα κλασικό όμως μπορεί να παίζει ρόλο. Αν θες ημίτονο πάς σε πολύ ακριβότερα χρήματα.


Σωστός.
Και μάλιστα σε υψηλές συχνότητες που με διάφορους περίεργους τρόπους καταφέρνουν να παράγουν προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης με το ηχητικό σήμα, παρόλο που είναι αρκετά έξω από το φάσμα.
Τα pc είναι κλασικό παράδειγμα: Πουθενά δεν υπάρχει σήμα συχνότητας κοντά στις ακουστικές, παρά ταύτα μια χαρά δημιουργούν θόρυβο εντός ακουστικών συχνοτήτων.
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των σχολαστικά φτιαγμένων παλμοτροφοδοτικών (γιατί για τέτοια πρόκειται), όπως π.χ η Linn.

Αν θες ημίτονο και μάλιστα χαμηλόσυχνο, χρειάζεσαι άλλους δυο τελικούς με την ισχύ του δικού σου και με πανάκριβους ταλαντωτές για μικρή παραμόρφωση και μεγάλη ακρίβεια στη συχνότητα.

Το έκανε η Levinson, αλλά μόνο σε προενισχυτή φυσικά, για το λόγο που είπαμε πιο πάνω.

Είναι σαν τη σταθεροποίηση:
Πολύς κόσμος σταθεροποιεί τα πρώτα στάδια του τελικού, σχεδόν κανένας τα εξόδου. Δεν έχουν ψυχούλα αυτά τα καημένα? ή "δεν παίζουν τόσο ρόλο στο σήμα"?
Τίποτα από τα δύο: Στα στάδια ισχύος, ο σταθεροποιητής πλησιάζει σε κόστος τον ίδιο τον ενισχυτή.
 
Υπήρχε έναν ενισχυτής του Μεταξά που χρησιμοποιούσε έναν τελικό ενισχυτή της ίδιας εταιρίας για τροφοδοτικό!
 
Αυτό ακριβώς.
Θεωρητικά παίρνουμε έναν φθηνό class B PA τελικό 5-10KW, του βάζουμε είσοδο ημίτονο 50 Hz, ρυθμίζουμε volume ώστε η έξοδος να είναι 220V κι εκεί συνδέουμε τα μηχανήματα. Δεν το έχω κάνει αλλά το σκέφτομαι χρόνια...