Γνωμες για SAMSUNG UE40F6100

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Stereotype

New member
16 July 2012
18
Καλησπερα παιδες και καλη χρονια!

Σκοπευω να αγορασω τηλεοραση για φοιτητικο studio και προσανατολιζομαι μετα απο λιγο ψαξιμο στην 40" Samsung του τιτλου , δεδομενου οτι η αποσταση θεασης θα ειναι περιπου 2 μετρα και οτι το budget δεν μπορει να ξεφυγει πανω απο τα 450Ε (κι αυτα με ατοκες δοσεις).
Να τονισω οτι οι Smart δυνατοτητες δεν με ενδιαφερουν προς το παρον (στο μελλον μπορει αλλωστε να μπει ενα USB Android dongle), ενω το 3D ειναι καλοδεχουμενο καθως φαινεται πως εχει μελλον.

Διαβασα αρκετα καλα σχολια στο ιντερνετ για αυτην, την ειδα και απο κοντα σε 3 μαγαζια και μου φανηκε πολυ καλη για τα λεφτα της.

Ποια ειναι η γνωμη σας, ειδικα οσοι ειστε κατοχοι του συγκεκριμενου μοντελου?

Ευχαριστω για το χρονο σας! :D

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Μια χαρά τηλεόραση είναι. Υστερεί μεν σε γωνιές θέασης, αλλά ίσως αυτό να μην σε ενοχλεί. Ανάλογα και με τη χρήση για την οποία την προορίζεις.

Stereotype

New member
16 July 2012
18
Re: Απάντηση: Γνωμες για SAMSUNG UE40F6100

Ευχαριστω για την απαντηση καταρχην.

Η χρηση της θα ειναι προβολη ταινων 1080p, αθλητικα μεσω συνδεσης με λαπτοπ, Playstation 4 πιθανως στο μελλον.

Αυτο που διαβασα και με προβληματιζει λιγο, ειναι οτι η Samsung χρησιμοποιει διαφορετικα panel στις tv's της και οτι δεν ειναι ολα εξισου καλα...
Στην ουσια περιμενεις να σου κατσει 'λοτταρια' για να πετυχεις κομματι με καλο panel...

Ειναι ετσι οντως και στα μοντελα της σειρας F? Κι αν ναι, μπορω να το αυτο ελεγξω πριν την αγορασω?

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Πριν την αγοράσεις δεν μπορείς. Η F σειρά είναι όλες οι τηλεοράσεις του 2013.

Stereotype

New member
16 July 2012
18
Αυτο που θα ηθελα να μαθω, εαν γνωριζει καποιος, ειναι αν σε αυτο το μοντελο χρησιμοποιειται ενας μονο συγκεκριμενος τυπος panel ( S-PVA , PSA ή καποιο κατωτερο) ή διαφοροι τυποι και αρα ειναι θεμα τυχης ποιο θα σου κατσει.

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
psa αποκλειεται να χει.va της σαμσουνκ θα χει απλο .Αλλου κατασκευαστη σε αυτες τις σειρες που δεν εχουν ultra clear panel δεν εχω πετυχει σε εκθεσιακα μοντελα που εχω δει.Αν παλι πετυχεις κανενα auo panel δεν θα σε χαλασει παλια ηταν πιο θεμιτα τα πανελ της σαμσουνκ τωρα μπορει να πετυχεις va καλυτερο και απο αλλο κατασκευαστη.Αλλα σιγουρα θα χει σαμσουνκ πανελ spva.Apo 6500 και ανω για psa και σιγουρα ultra clear psa σε 7 και 8 σειρες και σε 46 και ανω ιντσες

Stereotype

New member
16 July 2012
18
psa αποκλειεται να χει.va της σαμσουνκ θα χει απλο .Αλλου κατασκευαστη σε αυτες τις σειρες που δεν εχουν ultra clear panel δεν εχω πετυχει σε εκθεσιακα μοντελα που εχω δει.Αν παλι πετυχεις κανενα auo panel δεν θα σε χαλασει παλια ηταν πιο θεμιτα τα πανελ της σαμσουνκ τωρα μπορει να πετυχεις va καλυτερο και απο αλλο κατασκευαστη.Αλλα σιγουρα θα χει σαμσουνκ πανελ spva.Apo 6500 και ανω για psa και σιγουρα ultra clear psa σε 7 και 8 σειρες και σε 46 και ανω ιντσες

velatis panos, σε ευχαριστω για την απαντηση!

Απο οτι λες δηλαδη, πρεπει να περιμενω να εχει S-PVA panel της Samsung,ετσι? Οποτε καλο αυτο. Εμενα με ενδιεφερε να μην εχει τριτου κατασκευαστη πχ Chimea S-MVA panel, Sharp ASV...

ngxx

Established Member
11 November 2009
246
Η τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της! Την έχω σε 40 στο υπνοδωμάτιο και έιμαι παρα πολύ ικανοποιημένος απο την εικόνα της αν και λάτρης των πλάσμα! Την πήρα και στον πατέρα μου σε 50 και έμεινα εξίσου ικανοποιημένος! Και τις 2 τις έχω καλιμπράρει και η εικόνα τους είναι πάρα πολύ καλή με χαμηλό μαύρο και ανύπαρκτο clouding και στις 2!

Stereotype

New member
16 July 2012
18
Η τηλεόραση είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της! Την έχω σε 40 στο υπνοδωμάτιο και έιμαι παρα πολύ ικανοποιημένος απο την εικόνα της αν και λάτρης των πλάσμα! Την πήρα και στον πατέρα μου σε 50 και έμεινα εξίσου ικανοποιημένος! Και τις 2 τις έχω καλιμπράρει και η εικόνα τους είναι πάρα πολύ καλή με χαμηλό μαύρο και ανύπαρκτο clouding και στις 2!

Φιλε σε ευχαριστω για την απαντηση!

Κι εμενα μου φανηκε πολυ καλη στις αλυσιδες που την ειδα, αλλα πλεον εχω αμφιβολιες με αυτα που διαβασα στο αντιστοιχο thread για το μοντελο εδω http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107558-Samsung-UE-F6100-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια περι σπασιματων στην εικονα κατα την αναπαραγωγη αρχειων στο media player...

Για αυτο αναγκαστικα πλεον σκεφτομαι και για το ανωτερα μοντελα F6320 και F6400, που κοστιζουν 100Ε παραπανω...

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Ίδιο media player έχουν. Πάρε καλύτερα κάποιον εξωτερικό player, θα σου βγει φθηνότερα.

Last edited:

lzrs21lz

Established Member
28 September 2007
152
Μην το λες, έχω πετύχει σε εκθέσεις και δυο F6100 με PSA (μία 40άρα και μια 46άρα)... ;)

Καλή Χρονιά, Πάνο !!! -bye-

Από πού / πώς καταλαβαίνουμε - βρίσκουμε τον τύπο του πάνελ?

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,418
Terra
Από πού / πώς καταλαβαίνουμε - βρίσκουμε τον τύπο του πάνελ?

Έχουν διαφορετική εμφάνιση οι διατάξεις των υποεικονοστοιχείων μεταξύ PSA/SPVA...

PSA:

SPVA:

Για να το δεις αυτό βέβαια, χρειάζεσαι μεγενθυτικό φακό ή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα macro.

lzrs21lz

Established Member
28 September 2007
152
Έχουν διαφορετική εμφάνιση οι διατάξεις των υποεικονοστοιχείων μεταξύ PSA/SPVA...

PSA:

SPVA:

Για να το δεις αυτό βέβαια, χρειάζεσαι μεγενθυτικό φακό ή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα macro.

Δεν αναφέρεται / αναγράφεται κάπου?
Και κατά συνέπεια, είναι θέμα τύχης?
Φερ' ειπείν τα παρακάτω μοντέλα που μ' ενδιαφέρουν, ξέρουμε τι πάνελ "φοράνε" ?
Samsung UE50F6400
Samsung UE50F6100
Sony KDL50W685A
SONY KDL-50W656A

ΥΓ Συγγνώμη για το off-topic

Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Για τις δύο Sony η απάντηση είναι πάνελ τεχνολογίας VA (της AU Optronics)....

As you can see from the subpixels here, the W653 series uses a VA panel...

Sony-W650_sous-pix.jpg

http://www.digitalversus.com/tv-television/sony-bravia-kdl-32w653a-p15225/test.html#full-review

Για 6100 και η 6400 από ότι δείχνουν οι ενδείξεις υπάρχει ένα είδος panel lottery (είναι θέμα συγκεκριμένης παρτίδας) , πχ. πολλές 46F6100 έχει αναφερθεί από τους κατόχους να έχουν πάνελ Sharp ενώ για την 6400 κάποιες έχει αναφερθεί να έχουν SPVA όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν PSA.