Γνωμες για σετακι

ilias78

Established Member
13 December 2009
280
υστερα απο αρκετο ψαξιμο και διαφορα προβληματα κατα τη διαρκεια αυτου, κατεληξα στο εξης σετακι και θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες-αποψεις.

ενυσχητης επιλεγει ο pioneer 819 (η θυρα usb που εχει ειναι κατι χρησιμο και αυτο ηταν που κερδισε τον denon 1610) και για ηχεια το σετακι της roister xt-3300. ενημερωτικα και μονο, θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η καταναλωση σε watt του denon (για τον 819, ειναι 265watt)

για αρχη θα τοποθετηθει σε ενα δωματιο 10τμ και αργοτερα σε σαλονι αγνωστων μεχρι στιγμης τμ (η λογικη λεει καπου στα 20-30).

Ενημερωτικα και μονο, θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η καταναλωση σε watt του denon (για τον 819, ειναι 265watt)

360 Watt......

attachment.php

Attachments

• 1_dg_av_AVR1610_back.jpg
    1_dg_av_AVR1610_back.jpg
    63.3 KB · Views: 153
πολυ καει.... σε ευχαριστω.
η γνωμη σου για το σετακι μου?

Δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για ξεχωριστό σύστημα ενισχυτή - ηχείων με λιγότερα από 800 ευρώ. Συνεπώς μια χαρά είναι το σετάκι σου.

πολυ καει.... σε ευχαριστω.

Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο πολύ η οικονομία του κάθε ενισχυτή, αλλά ακριβώς το αντίθετο!

Όπως έχει αναφερθεί ξανά, ο γενικός κανόνας για μη ψηφιακούς ενισχυτές είναι ότι η πραγματικά αποδιδόμενη ισχύς, με όλα τα κανάλια ταυτόχρονα οδηγούμενα, είναι περίπου στο 50% της κατανάλωσης. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, ένας ενισχυτής με 265W κατανάλωση θα αποδίδει περί τα 5Χ26W - άντε 5Χ30W, ενώ αυτός με τα 360W κατανάλωση θα αποδίδει περί τα 5Χ36W - άντε 5Χ40W...

Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί τόσο πολύ η οικονομία του κάθε ενισχυτή, αλλά ακριβώς το αντίθετο!

Όπως έχει αναφερθεί ξανά, ο γενικός κανόνας για μη ψηφιακούς ενισχυτές είναι ότι η πραγματικά αποδιδόμενη ισχύς, με όλα τα κανάλια ταυτόχρονα οδηγούμενα, είναι περίπου στο 50% της κατανάλωσης. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, ένας ενισχυτής με 265W κατανάλωση θα αποδίδει περί τα 5Χ26W - άντε 5Χ30W, ενώ αυτός με τα 360W κατανάλωση θα αποδίδει περί τα 5Χ36W - άντε 5Χ40W...

το ρωταω γιατι εχω ενα ups στα 600 watt και εχω πανω μια lcd 32" και ενα ps3.

Ότι ενισχυτή και να πάρεις κάτω από 250w δεν θα καίει εκτός αν πάρεις κάτι σε εντελώς slim,διότι ακόμα και Class D να είναι με υψηλό efficiency,σοβαρή οδήγηση σε ηχείο δεν θα δεις!

Το ups δεν έχει ανάγκη.
Αν πέσει το ρεύμα,θα κλείσεις τον ενισχυτή και θα πέσει η κατανάλωση στα 2-3w,και επομένως θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία/χρονική απόδοση το ups.

Εκτός αν θες να κάνεις ακρόαση χωρίς ρεύμα.:music-smiley-005:

Μικρό είναι το 50% απόδοση μάστoρα... Δύσκολα βρίσκεις A Class A/V...

Αλλά το efficiency στο consumption το χάνεις αν σκεφτείς ότι καμιά 50αριά watt θα τραβάνε τα υπόλοιπα συμπράγκαλα πάνω στον ενισχυτή... Απ'την άλλη αν θες καλή οδήγηση πετάς πάνω έναν τελικό και βρίσκεις την υγεία σου,μετά ούτε που θα κάτσεις να ασχοληθείς με τα ρεύματα του A/V!:Banane0:

Το ups δεν έχει ανάγκη.
Αν πέσει το ρεύμα,θα κλείσεις τον ενισχυτή και θα πέσει η κατανάλωση στα 2-3w,και επομένως θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία/χρονική απόδοση το ups.

το θεμα ειναι να προλαβω να το κλεισω. οχι να πεσει το ρευμα, να ειναι οριακα το Ups και να κλεισουν ολα μαζι με το ρευμα...