Γνώμες για Sony 40 nx800 Edge-led tv ??

Ολες οι συγκρισεις που κανεις ειναι θεωρητικες...

Εγω ποτε μεχρι να αγορασω πλασμα δεν ειχα δει καμια σε καταστημα να παιζει πανω απο το 50% των δυνατοτητων της....

Μονο σε σπιτι θα δεις την διαφορα στην εικονα...

καθολου θεωρητικες....εχω φιλο που εχει την panasonic 42U10 (μετα απο δικια μου πρωτροπη,αφου ηθελε TV 90% για θεαση ελληνικων καναλιων) και κουβαλαω μαζι μου το δικο μου BD player και κανω συγκρισεις σε δισκακια BD που εχω στη συλλογη μου.

Εγω εχω και την 46W4000 και την 50U10 και σε οποιαδηποτε υλικο η δευτερη δειχνει 30% καλυτερα...

Το sharpness που αναφερεις ισχυει μονο οταν η εικονα ειναι ακινητη αλλιως με το γνωστο προβλημα των LCD (motion blur) η ευκρινεια παει περιπατο...

Αν εσυ δεν βλεπεις την διαφορα τοτε ειτε ειναι υποκειμενικο θεμα γουστου , υπαρχουν καποιοι που προτιμουν την ψευτικη εικονα (πολυ sharpness ,υπερβολικα χρωματα κτλ) απο την "κινηματογραφικη"....

Last edited:
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η άποψη περί διαφοράς ευκρίνειας σήματος 1080p σε δύο fixed pixel displays ίδιας ανάλυσης...

Δηλαδή, αν βάλω το ακόλουθο pattern:

avshd-simplepatterns-ch5-ffdshow.png

του οποίου η εγγενής ανάλυση είναι 1920x1080 σε μία LCD ανάλυσης 1920x1080 και σε μία Plasma ανάλυσης 1920x1080, θα δω περισσότερες γραμμές και περισσότερη λεπτομέρεια στην LCD; :vollkommenauf:

Όσο για την φωτεινότητα και σύμφωνα με τα δικά σου μάτια και τα δικά σου προσωπικά γούστα...

.... πόσα nits και πάνω νομίζεις ότι χρειάζονται για να σε ικανοποιήσουν??...και με τι τιμή μαύρου θα αποδοθεί η φωτεινότητα που σε ικανοποιεί, ώστε να διατηρηθεί ψηλά η αντίθεση???

Οσο για την φωτεινοτητα καλες οι μετρησεις και τα nits,αλλα εγω δεν ευχαριστιεμαι παλι τις φωτεινες σκηνες μιας ταινιας στην plasma οσο σε μια LCD πως να το κανουμε......

Η φωτεινότητα μετριέται σε nits και όταν παρακολουθούμε σε κάποια συσκευή απεικόνισης είναι ένα νούμερο και τίποτε άλλο, είτε η τηλεόραση είναι LCD, είτε είναι plasma....αν το νούμερο είναι ίδιο είναι ίδια και η φωτεινότητα...πως να το κάνουμε.

Ας επαναλάβω την ερώτηση μου γιατί μπορεί να μην ήμουν σαφής..

...δεν ρώτησα για μετρήσεις φωτεινότητας σε διάφορες συσκευές, αυτό που ρώτησα είναι για το μέγεθος της φωτεινότητας πως αρέσει σε σένα και αρέσει σε σένα να βλέπεις τηλεόραση....ελπίζω να έγινα πιο σαφής και αν θέλεις μου απαντάς...

.... εννοείται ότι καθένας βλέπει όπως αρέσει σε αυτόν και όχι όπως αρέσει σε άλλους, γι' αυτό έχουν ενδιαφέρον και πρέπει να συζητούνται όλες οι απόψεις...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η άποψη περί διαφοράς ευκρίνειας σήματος 1080p σε δύο fixed pixel displays ίδιας ανάλυσης...

Δηλαδή, αν βάλω το ακόλουθο pattern:

του οποίου η εγγενής ανάλυση είναι 1920x1080 σε μία LCD ανάλυσης 1920x1080 και σε μία Plasma ανάλυσης 1920x1080, θα δω περισσότερες γραμμές και περισσότερη λεπτομέρεια στην LCD; :vollkommenauf:

Ναι , γιατι αν η LCD εχει LED τα οποια τα φερνουν απο το καμελοτ , τοτε τα εχει κανει "μαγικα" ο Μερλιν....
Το εχει πει φιλος συμφορουμιτης , αλλα μαλλον ειχες κανει κοπανα και απεκτησες κενα ... Να μην επαναληφθει !!!
:smash:

Παντως , αν μιλαμε για την λεπτομερεια που βλεπουμε κατα την απεικονιση (και η οποια δεν οφειλεται στην διαφορα αναλυσης ) , μετα το στρωσιμο του φωσφορου , η U dειχνει περισσοτερη λεπτομερεια απο την Β650 στα σκοτεινα και τις διαβαθμισεις του γκρι.
Για να δω τις ιδιες λεπτομερειες στην lcd , πρεπει να "ξεθωριασω" την εικονα...

Last edited:
Σαν πολύ δεν κράτησε ο διαξιφισμός μεταξύ plasma και lcd ...ο czoun έχει δίκιο , ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια ..στα δικά του μάτια του αρέσει κάτι που δεν αρέσει στον άλλο..είναι μάταιο να προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλο ότι αυτό που λέει δεν ισχύει και ισχύει το δικό μας γιατί ..έχει τόσα nits , ξίτς και πίτς ....εγώ προσωπικά θα δώ απο κοντά και lcd και plasma κάποια μοντέλα και ότι μου πάει καλύτερα στα δικά μου μάτια σύμφωνα με τα δικά μου γούστα θα αγοράσω..καλό είναι να πέρνεις απόψεις και να κοιτάς και κανά review στο δίκτυο πρίν αγοράσεις αλλά να κοντραριζόμαστε με τεχνικούς όρους υπερασπιζόμενοι τα + κάποιας τεχνολογίας μου φαίνεται ανούσιο...:popcorn:

Απάντηση: Re: Γνώμες για Sony 40 nx800 Edge-led tv ??

..καλό είναι να πέρνεις απόψεις και να κοιτάς και κανά review στο δίκτυο πρίν αγοράσεις ....

.....αλλά να κοντραριζόμαστε με τεχνικούς όρους υπερασπιζόμενοι τα + κάποιας τεχνολογίας μου φαίνεται ανούσιο...:popcorn:

Μα και τα reviews τεχνικούς όρους περιέχουν (αντίθεση, φωτεινότητα, gamut, gamma, nits, κ.λ.π.), πως γίνεται να είναι και καλό και ανούσιο να τα διαβάζουμε???...αν είναι ανούσιοι οι τεχνικοί όροι θα είναι ανούσια και τα reviews που τους αναφέρουν/μετράνε.

Εν προκειμένω, τεχνικά η φωτεινότητα (αν απασχολεί κάποιον υποψήφιο αγοραστή) είναι η μέτρηση ενός αριθμού σε κάποιο panel, και όχι ή τεχνολογία του panel, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, είναι αριθμός και ΟΧΙ plasmάριθμος ή LCDάριθμος.

Σε ένα εξειδικευμένο forum που ασχολείται με την τεχνολογία οι τεχνικοί όροι είναι 'εκ των ων ουκ άνευ' και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανούσιοι (ελπίζω για τους περισσότερους που είμαστε εδώ).

Last edited:
ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια ..στα δικά του μάτια του αρέσει κάτι που δεν αρέσει στον άλλο..

Συμφωνώ απόλυτα αλλά οι αριθμοί (οι αληθινοί) λένε πάντα την αλήθεια,
μπορεί να φταίνε και τα μάτια :speechless-smiley-0

αλλά να κοντραριζόμαστε με τεχνικούς όρους υπερασπιζόμενοι τα + κάποιας τεχνολογίας μου φαίνεται ανούσιο...:popcorn:

Εγώ νομίζω ότι άμα σταματήσουμε να κοντραριζόμαστε τότε το club θα γίνει ανούσιο…

Re: Απάντηση: Γνώμες για Sony 40 nx800 Edge-led tv ??

Η φωτεινότητα μετριέται σε nits και όταν παρακολουθούμε σε κάποια συσκευή απεικόνισης είναι ένα νούμερο και τίποτε άλλο, είτε η τηλεόραση είναι LCD, είτε είναι plasma....αν το νούμερο είναι ίδιο είναι ίδια και η φωτεινότητα...πως να το κάνουμε.

Ας επαναλάβω την ερώτηση μου γιατί μπορεί να μην ήμουν σαφής..

...δεν ρώτησα για μετρήσεις φωτεινότητας σε διάφορες συσκευές, αυτό που ρώτησα είναι για το μέγεθος της φωτεινότητας πως αρέσει σε σένα και αρέσει σε σένα να βλέπεις τηλεόραση....ελπίζω να έγινα πιο σαφής και αν θέλεις μου απαντάς...

.... εννοείται ότι καθένας βλέπει όπως αρέσει σε αυτόν και όχι όπως αρέσει σε άλλους, γι' αυτό έχουν ενδιαφέρον και πρέπει να συζητούνται όλες οι απόψεις...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ακριβως.......ειναι ολα θεμα γουστου......
Το μεγεθος της φωτεινοτητας λοιπον που μου αρεσει σε μια τηλεοραση ειναι σαν της ''κατω'' τηλεορασης στο video : http://www.youtube.com/watch?v=_T-bgJRQ4Vw&feature=player_embedded#!

H ''πανω'' που ειναι plasma οπως ολες οι πλασμα μου φαινεται ''σκοτεινη''......

Φίλε PARASOL θα σου πώ την γνώμη μου ώς κάτοχος 2 LCD

Αν μένεις Aθήνα πήγαινε μια βόλτα μεχρι το Public να δείς απο κοντά και τις νέες Sony και τις Panasonic ωστε να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα απαλλαγμένος απο προκαταλήψεις.Εκεί όλες οι TV έχουν ίδια πηγή.
Καλά τα reviews και οι γνώμες κριτικών αλλα αυτό που πιστεύεις αδιαμφισβήτητα είναι τα μάτια σου
Παρατηρώντας προσεκτικά όλες τις νέες TV μακράν η καλύτερη εκει μέσα ήταν η Panasonic G20. Ακόμα και με φώτα πάνω της είχε φοβερή φωτεινότητα καμμία σχέση με σκοτεινή TV. Λεπτομέρεια και κίνηση σε αφήναν με το στόμα ανοιχτό. Ακόμα και η γυναίκα μου την ξεχώρισε η οποία δεν μπορεί να ξεχωρίσει μπαούλο CRT με LCD-LED
Φαντάζομαι τι θα γίνει σε σπιτικό περιβάλλον

Απο την άλλη περι γούστου...

Καλές θεάσεις να έχουμε :ernaehrung004:

Last edited:

H ''πανω'' που ειναι plasma οπως ολες οι πλασμα μου φαινεται ''σκοτεινη''......

Τηλεοραση ψαχνεις η σολαριουμ...πλεον οποιαδηποτε πλασμα μπορει να βγαλει τουλαχιστον 130-150 cd/m2...παραπανω απο αυτο αν βαλεις μια LCD θα τυφλωθεις πιστεψε με...

Τηλεοραση ψαχνεις η σολαριουμ...πλεον οποιαδηποτε πλασμα μπορει να βγαλει τουλαχιστον 130-150 cd/m2...παραπανω απο αυτο αν βαλεις μια LCD θα τυφλωθεις πιστεψε με...

Επειδη το εχουμε ''ξεχιλωσει'' το thread υπερβολικα με αλλα πραγματα,τελικα ειναι ολα θεμα γουστου.....Εσυ θες πιο ''cinematic'' κατασταση οσο αναφορα την φωτεινοτητα παντα,εγω προτιμαω οσο πιο φωτεινα γινεται.....
Απλα επιτρεψτε μου να πιστευω πως οι φωτεινες σκηνες μιας ταινιας απεικονιζονται καλυτερα σε μια LCD.(οπως βεβαια και οι σκοτεινες καλυτερα σε μια πλασμα).Πως ''την βγαζεις'' βεβαια εσυ σε συνθηκες πληρη φωτισμου ημερας δεν ξερω,αλλα γουστο σου και καπελο σου......Να δω τωρα στο μουντιαλ αμα ειναι κανενας αγωνας το μεσημερι και οχι βραδινες ωρες και σε συνθηκες πληρους συσκοτησης πως θα τον βλεπεις.Εκτος αν κλειδαμπαρωνεσαι καλοκαιριατικα σαν να εισαι σε μπουντρουμι για να δεις ματς.....να σου πω μετα εγω τι φωτεινοτητα και τι αντανακλασεις εχουν οι πλασμα........

Yperion αυτη που εχεις βαλει στη φωτο ποια ειναι?
εχω παθει πλακα!!!!!!!!!!!!!!!!:worshippy:
Αμα μου πει αυτη να παρω πλασμα,θα παρω!!!!!!!:ernaehrung004: (το σχολιο μην το παρεις ειρωνικα αλλα στα πλαισια της πλακας!:2thumb22sup:)

Samsung 40B750 LCD αριστερά - Panasonic 42U10 Plasma δεξιά​

http://www.youtube.com/watch?v=RflJCwGvleU

"Αν οι Plasma χρειάζονται μπουντρούμι για να δεις ματς, λόγω χαμηλής φωτεινότητας, στις LCD θα το βλέπεις μόνος σου, λόγω μικρής γωνίας θέασης."

Η ανωτέρω δήλωση, μπορεί να ίσχυε το 2003, αλλά πλέον έχουμε 2010.

Σίγουρα ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του, κάτι απόλυτα θεμιτό και σεβαστό, δεν υπάρχει όμως λόγος να καταφεύγουμε σε ανακρίβειες για να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας...

:ernaehrung004:

...Να δω τωρα στο μουντιαλ αμα ειναι κανενας αγωνας το μεσημερι και οχι βραδινες ωρες και σε συνθηκες πληρους συσκοτησης πως θα τον βλεπεις.Εκτος αν κλειδαμπαρωνεσαι καλοκαιριατικα σαν να εισαι σε μπουντρουμι για να δεις ματς.....να σου πω μετα εγω τι φωτεινοτητα και τι αντανακλασεις εχουν οι πλασμα........

Ποιες συνθηκες συσκοτησης? Εκει που εχω την Panasonic εχω διπλα 2 παραθυρα και μια μπαλκονοπορτα , την νυχτα εχω φωτιστικο με 100 Watt οικονομικες λαμπες (που αντιστοιχουν σε 450 watt κανονικες)...

Αυτα που λες ισχυαν πριν πολλα χρονια , απο το 2005 και πιο πριν....

YΓ. Να και το πλασμα...

http://sportsillustrated.cnn.com/2009_swimsuit/models/bar-refaeli/index2.html

ενταξει δεν υπαχουν λογια για αυτο το πλασμα......:worshippy:
Απιστευτη!
Γιαυτο το πλασμα αξιζει να παρεις μια πλασμα για να βλεπεις τις φωτο της με χρωματα οσο πιο αξιοπιστα γινεται.....χααχαχαχαχαα(δεν μπορεις να πεις εκανα και ενα κομπλιμεντο για τις πλασμα,προοδευω!)

Μήπως πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο μήνα, αφού ενόψει mountial θα γίνει πόλεμος στις τιμές????

Yperion αυτη που εχεις βαλει στη φωτο ποια ειναι?
εχω παθει πλακα!!!!!!!!!!!!!!!!:worshippy:
Αμα μου πει αυτη να παρω πλασμα,θα παρω!!!!!!!:ernaehrung004: (το σχολιο μην το παρεις ειρωνικα αλλα στα πλαισια της πλακας!:2thumb22sup:)

Έχεις δίκιο μεγάλε είναι κομματάρα..αλλά τέτοια πλάσματα δεν ζητάνε μόνο plasma..θέλουν και γερό πορτοφόλι και μια ferrari για την κάνεις βόλτα στην Κυανή Ακτή ..:laugh:

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για Sony 40 nx800 Edge-led tv ??

Μα και τα reviews τεχνικούς όρους περιέχουν (αντίθεση, φωτεινότητα, gamut, gamma, nits, κ.λ.π.), πως γίνεται να είναι και καλό και ανούσιο να τα διαβάζουμε???...αν είναι ανούσιοι οι τεχνικοί όροι θα είναι ανούσια και τα reviews που τους αναφέρουν/μετράνε.

Εν προκειμένω, τεχνικά η φωτεινότητα (αν απασχολεί κάποιον υποψήφιο αγοραστή) είναι η μέτρηση ενός αριθμού σε κάποιο panel, και όχι ή τεχνολογία του panel, είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, είναι αριθμός και ΟΧΙ plasmάριθμος ή LCDάριθμος.

Σε ένα εξειδικευμένο forum που ασχολείται με την τεχνολογία οι τεχνικοί όροι είναι 'εκ των ων ουκ άνευ' και σε καμία περίπτωση δεν είναι ανούσιοι (ελπίζω για τους περισσότερους που είμαστε εδώ).

Εντάξει ίσως δεν το έθεσα σωστά ..δεν εννοούσα ότι είναι ανούσιο να τα διαβάζουμε..εννοούσα ότι οποιονδήποτε τεχνικό όρο και να χρησιμοποιήσουμε δεν πρόκειτε να πείσουμε τον άλλο ότι έχουμε δίκιο διότι άν κάποιος έιναι plasma-τικός ότι και να του λέει ένας lcd-ικός τα ακούει βερεσέ...παρ' όλα αυτά εντάξει κουβέντα να γίνεται ..ίσως αν δεν υπάρχουν και διαξιφισμοί δεν υπάρχει και ενδιαφέρον στην κουβέντα..

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για Sony 40 nx800 Edge-led tv ??

Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι 40" ειναι λιγες στην εποχη μας , ειδικα για θεαση HD...αν ειναι και για θεαση 3D εκει πλεον παμε σε ανεκδοτα με τον Τοτο...