Γνώμες για συστηματάκι...

Διαβάζω προσεκτικά ότι έχει λεχθεί εδώ και καιρό σε ότι αφορά τις πιθανές κατασκευές στο HTPC, χωρίς ωστόσο να έχω τολμήσει ακόμη το εγχείρημα.
Και αυτό διότι κάθε μέρα όλο και βγαίνουν νεότερες τεχνολογίες που ανατρέπουν το σημερινό status.
Αρα με την επερχόμενη λαίλαπα του hd, και με δεδομένο ότι κάποια στιγμή σίγουρα οι τιμές στα hd drives θα πέσουν εκτιμώ ότι θα πρέπει τότε ίσως να σχεδιάσουμε συστήματα ικανά που θα ανταποκρίνονται ( ίσως ), στις επιταγές της σύγχρονεης τεχνολογίας.

Απάντηση: Re: Γνώμες για συστηματάκι...

από ποιο Packdate και μετά συμβαίνει αυτό, μήπως γνωρίζεις διότι δεν μπορώ να δω τη σελίδα όπου παραπέμπεις, είναι μόνο για μέλη

Δεν γνωρίζω καθόλου, αλλά θα προσπαθήσω να βρω κάποια άκρη!
Πάντος η INTEL ανακοίνωσε μείωσει τιμών στους επεξεργαστές της εντός των επόμενων 3ων μηνών.Ο quand core q6600 θα φτάσει να έχει 250-300Ε! Μάλλον γιατί έρχεται η απάντηση της AMD!
Για τον λόγω αυτό ίσως να πρέπει να περιμένουμε!

πάντως στις περί fsb wall συζητήσεις σε ξένα φόρα, χώρια που δεν φαίνεται να είναι βέβαιο εάν πρόκειται για εγγενές χαρακτηριστικό προγραμματισμένο στον επεξεργαστή, ή θέμα μητρικής, η συζήτηση αφορά μεγάλες ταχύτητες fsb, πάνω από 350Mhz. Εάν πάρω δεν σκοπεύω ούτως ή άλλως να υπερχρονίσω πέρα από 300, μην πω παρακάτω. Ας πούμε 300 που είναι και νούμερο της μόδας. :p

Διαβάζω προσεκτικά ότι έχει λεχθεί εδώ και καιρό σε ότι αφορά τις πιθανές κατασκευές στο HTPC, χωρίς ωστόσο να έχω τολμήσει ακόμη το εγχείρημα.
Και αυτό διότι κάθε μέρα όλο και βγαίνουν νεότερες τεχνολογίες που ανατρέπουν το σημερινό status.
Αρα με την επερχόμενη λαίλαπα του hd, και με δεδομένο ότι κάποια στιγμή σίγουρα οι τιμές στα hd drives θα πέσουν εκτιμώ ότι θα πρέπει τότε ίσως να σχεδιάσουμε συστήματα ικανά που θα ανταποκρίνονται ( ίσως ), στις επιταγές της σύγχρονεης τεχνολογίας.

Σίμο δεν έχεις άδικο.

Δυστυχώς όμως πάντα θα βγαίνει κάτι νέο
και πάντα η απόφαση για το εάν είναι η κατάλληλη
στιγμή θα είναι πολύ δύσκολη.
Με αυτή την λογική δεν αγοράζεις ποτέ
(την οποία ομολογώ ότι δεν έχω αποβάλλει τελείως
και για παράδειγμα αναφέρω ότι μου πήρε 1,5 χρόνο
για να αγοράσω την LCD μου).

Εγώ πλέον δεν αντέχω και μέχρι το Πάσχα θα φτιάξω
το πρώτο μου HTPC.

Δεν μπορώ άλλο........
Το έχω ανάγκη.......
το θέλω
το θέλω
το θέλω
το θέλω
το θέλω
τάδε έφη Κωνσταντίνος Βεδουράς:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Δεν νομίζω να φτιάχτούν ποτέ εξαρτήματα για htpc που θα προσφέρουν τις λειτουργίες που ζητάμε από αυτό, γιατί τότε δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε ξεχωριστές συσκευές dvd-player, dvd-rw, δορυφορικούς δέκτες ,τηλεοράσεις κ.λ.π. με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προβλημα στην αγορά! Αν μπορουμε να έχουμε ένα htpc με οθόνη υ/π 40` το οποιο θα μπορεί με αναβάθμηση software να μας δίνει πλήρη συμβατότητα σε όλα τα format ήχου και εικόνας, τι θα κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες? Θα κλέισουν? Σήμερα πχ. για να παίζεις σε ένα dvd τα νέα format εικόνας , divx κ.λ.π. πρέπει να αγοράζεις συνεχώς το νέο μοντέλο οπότε έχουμε συνεχή παραγωγη και κατανάλλωση προιόντων!Αρα κέρδος για της εταιρίες παραγωγής τέτοιων προιόντων!

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για συστηματάκι...

Δεν νομίζω να φτιάχτούν ποτέ εξαρτήματα για htpc που θα προσφέρουν τις λειτουργίες που ζητάμε από αυτό, γιατί τότε δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε ξεχωριστές συσκευές dvd-player, dvd-rw, δορυφορικούς δέκτες ,τηλεοράσεις κ.λ.π. με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προβλημα στην αγορά! Αν μπορουμε να έχουμε ένα htpc με οθόνη υ/π 40` το οποιο θα μπορεί με αναβάθμηση software να μας δίνει πλήρη συμβατότητα σε όλα τα format ήχου και εικόνας, τι θα κάνουν οι υπόλοιπες εταιρίες? Θα κλέισουν? Σήμερα πχ. για να παίζεις σε ένα dvd τα νέα format εικόνας , divx κ.λ.π. πρέπει να αγοράζεις συνεχώς το νέο μοντέλο οπότε έχουμε συνεχή παραγωγη και κατανάλλωση προιόντων!Αρα κέρδος για της εταιρίες παραγωγής τέτοιων προιόντων!

Ποτέ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο ωστόσο επειδή όλα είναι θέμα των επερχόμενων εξελίξεων, πιστεύω ότι καλύτερο είναι το σύστηματάκι μας τουλάχιστον ας έχει έναν οδηγό που να γράφει blu-ray ή ΗD-DVD, για να μπορούμε να εκμεταλευτούμε ίσως στο έπακρο την νέα τεχνολογία.
Βέβαια επειδή οι τιμές αυτή την στιγμή είναι στο θεό, γιαυτό επιμένω μόνο στην προσμονή.

Πάει το blue-ray και το hd-dvd! Yπάρχει νέος ανταγωνιστής και σαφώς ανώτερος! kαι σε πολύ καλές τιμές!!!!!!
Για αυτό και συμφωνώ με τον Αλέξη ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε γιατί καθε τόσο βγαίνει και κάτι νέο!

δες εδώ:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31752

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Γνώμες για συστηματάκι...

Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι άλλο η αγορά ΙΤ, άλλο η αγορά CE. Οι μεν προσπαθούν να "φάνε" μερίδιο των δε, και τα πηγαίνουν πολύ καλά! Απλά, για την ώρα, τα προϊόντα των μεν θέλουν ο χρήστης να είναι και computerας για να πάρει καλό αποτέλεσμα.

Αλλά αυτό στο μέλλον σίγουρα θα αλλάξει..

Βλέπε φαινόμενα αμιγώς "κομπιουτερίστικα", όπως τραγικά ραγδέες εξελίξεις της τεχνολογίας, τα οποία έχουν περάσει αυτούσια στην αγορά CE όπως οθόνες LCD, προβολείς, κτλ.

Εκεί που παλιά έπαιρνες TV και την κράταγες χαλαρά 10 χρόνια, χωρίς να έχει βγει κάτι ουσιαστικά καλύτερο, σήμερα μετά από 1 χρόνο είναι ξεπερασμένη..

Αυτό βέβαια δεν την πειράζει καθόλου την αγορά CE, τη στιγμή που με αυτό τον τρόπο πουλάει πάρα πολλές τηλεοράσεις! Ακόμα και να γίνουν mainstream τα HTPCs (που θα γίνουν), πάντα θα υπάρχει και το κλασικό DVD / HD DVD player για backup.

Αυτοί που θα "πονέσουν" είναι οι HiEnd κατασκευαστές, που ζητάνε χιλιάδες για ένα DVD player. Αλλά αυτοί είναι λίγοι, και το πελατολόγιό τους επίσης μικρό.

Re: Απάντηση: Γνώμες για συστηματάκι...

Πάει το blue-ray και το hd-dvd! Yπάρχει νέος ανταγωνιστής και σαφώς ανώτερος! kαι σε πολύ καλές τιμές!!!!!!
Για αυτό και συμφωνώ με τον Αλέξη ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε γιατί καθε τόσο βγαίνει και κάτι νέο!

δες εδώ:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=31752

Καλά, όσο για το ανώτερος, δεν θα έπαιρνα και όρκο.. 20GB είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και μέχρι να πάνε σε μπλέ laser ώστε να τα πάνε στα 200 που λένε θα έχουμε γεράσει..

Άσε που οι content providers δεν υπάρχει περίπτωση να τους κοιτάξουν καν.

Για data, αν είναι πολύ φτηνοί, ίσως κάτι γίνει.. Αλλά για λίγο, μέχρι να πέσουν οι τιμές των HD DVD / BD τα οποία μέχρι τότε θα έχουν ριζώσει για τα καλά στην αγορά.

Iσως να έχεις δίκιο!
Πάντος για να μπούμε στο θέμα μας , πιστεύω ότι η αγορά ενώς γρήγορου επεξεργαστή με μικρή απαγωγή θερμότητας και μικρή καταναλισκόμενη ισχύ, μιας mobo με σύγχρονο chipset με solid πυκνωτές για καλό κλοκάρισμα, με πολλές εξόδους usb 2 αλλά και πολλές pci θύρες , ένα καλό και αθόρυβο κουτί και ram ddr2 με υψηλο χρονισμό και σφιχτά timings (απόκριση), απότελέι μονόδρομo για οποιαδήποτε σύνθεση htpc! Aπό εκεί και πέρα ανάλογα με το ποσό που διαθέτεις προβαίνεις στην αγορά των υπολοίπων εξαρτημάτων! Ετσι μπορείς να αντικαταστησεις οποιοδήποτε περιφεριακό συστημα (vga k.λ.π.) χωρίς να αλλάζεις όλο το pc!

Last edited:

Για κουτί δες και εδώ:

http://www.pixmania.com/gr/gr/45153...parle=gr&oldlangue=gr&tag=AlerteStock_gr&idt=

Δεν το ξέρω, αλλα φαίνεται όμορφο, μαζεμένο και με 89+18=107 παιρνεις και το συστημα με ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ....

Λίγο χαμηλό είναι το κουτί! με μόλις 14cm ύψος δεν ξέρω αν θα μπαίνει η κάρτα γραφικών! Ειδικά κάτι κ.γ. σαν τις 8800 που είναι γαιδούρια!!!!

Κοιτάξτε και την νέα ΑΤΙ 2900 με το chip R600! :violent-smiley-008:

http://xtreview.com/images/r600xtx-preview01.jpg

http://www.guru3d.com/newsitem.php?id=4959

Last edited: