Γνώμες για την Goldring 1006

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και απόψεις σας. Όντως αρκετά διαφωτιστικές. Μάλλον θα δοκιμάσω για αρχή την Goldring 1006 και αργότερα μπορεί να τη δείτε κάποια στιγμή στις αγγελίες επειδή αποφάσισα να συνεχίσω την αναζήτησή μου σε κάποια απ τις DENON και ΒΕΝΖ Micro, τις οποίες προς το παρόν βάζω σε αναμονή. Εξάλλου και το ταξίδι, η πορεία στην Ιθάκη, έχει κι αυτό την ομορφιά και την αξία του και μερικές φορες αξίζει περισσότερο κι απ τον τελικό προορισμό.

Παρεπιπτόντως, το μικρόβιο του βινυλίου έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια μέσα μου αλλά κατά διαστήματα ήταν σε έξαρση, όπως για παράδειγμα τους τελευταίους μήνες. Εξάλλου πρώτα μ αυτό και με τις κασσέτες είχα επαφή και στη συνέχεια μπήκε στη ζωή μου το CD (1995) και αργότερα και το mp3 (1999). Αυτή τη στιγμή το technics είναι το 3ο κατά σειρά πικάπ μου ενώ τα άλλα δύο είναι στο ντουλάπι.

Και πάλι ευχαριστώ και για την ανταπόκριση αλλά και για την ενθάρρυνση.

Ήρθε λοιπόν η Goldring 1006, βγήκε το ΜΚ2 απ το ντουλάπι, τη φόρεσε κι ετοιμάζεται σιγά σιγά μόλις γίνει το καινούριο rack, να πάρει τη θέση του Sherwood PM-9805 που φοράει μια AudioTechnica 3600L

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=10753

Ωστόσο έβαλα για λίγο και το ΜΚ2 να το ακούσω με την καινούριο κεφαλή και προφανώς η σύγκριση έγινε με την AudioTechnica του Sherwood.

Ακούστηκε το μπάσο που απουσίαζε μέχρι τώρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι στις μεσαιοϋψηλές και πάνω, η AudioTechnica βγάζει πιο γλυκό ήχο! Η ακροάση έγινε με ένα δίσκο του Νίκου Ξυδάκη κι ένα δίσκο του James Last. Ειδικά τα βιολιά και τα πνευστά του James Last μου ακουγόταν πιο ευχάριστα και πιο διακριτά με την AudioTechnica.

Και αναρωτιέμαι πως γίνεται αυτό; Λόγω της διαφοράς κατηγορίας τιμής τουλάχιστον, της μίας με την άλλη, περίμενα πιο θεαματικά αποτελέσματα ενώ τώρα έχω την αίσθηση ότι πήγα σε κάτι που δε με ικανοποιεί.

Φυσικά η δοκιμή έγινε και με 2 διαφορετικά πλατώ, αλλά επίσης δε θεωρώ το ΜΚ2 υποδεέστερο απ το Sherwood. Μήπως είναι θέμα ματσαρίσματος της κεφαλής με το υπόλοιπο σύστημα;

Βέβαια θα το δω πιο ψύχραιμα όταν το στήσω με την ησυχία μου, αλλά ήδη άρχισαν να μου μπαίνουν σκέψεις 1)να βάλω την Audiotechnica στο MK2 για να δω τι θα ακούσω και 2) να φύγει η Goldring και να πάνω σε DENON η BENZ Micro... Ωστόσο δεν κάνω βιαστικές κινήσεις...

Καινούρια δεδομένα: Έβαλα την Goldring επάνω στο Sherwood στη θέση της AudioTechnica και σαφώς απέδωσε καλύτερα. Βέβαια σε σχέση με την τιμή των δύο, η διαφορά τους δεν ήταν και χαώδης. Απο κει και πέρα, έχοντας ακούσει και τις δύο στο ένα πλατώ, μένει να τις δοκιμάσω και τις δύο στο ΜΚ2 για να δούμε εκεί τι θα ακουστεί.

οπως ειπες και εσυ, οταν τα βάλεις ολα σε ταξη, ακουσε και απολαυσε με την ηρεμια σου και με μερικα βινυλια θα βγαλεις ευκολα συμπερασμα. Αν δεις οτι κατι δεν σε ικανοποιει, πας σε άλλη κεφαλη, εδω ειμαστε, το mkii μπορει να βγαλει πολλα και καλα. Για την ιστορια ποιο sherwood και ποιο mkii εχεις;Βραχιονες μαμισιοι;

Σίγουρα η βιασύνη και ο πανικός δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Μόλις τακτοποιηθώ από θέμα χώρου θα συνεχίσω τις δοκιμές. Για την ιστορία, και το sherwood που είναι αυτό:
http://www.sherwood.de/products/pm_9805.php
και το ΜΚ2 έχουν τους μανίσιους βραχίονες. Στο ΜΚ2 την ώρα της δοκιμής, είχα ένα λεπτό slip-mat της stanton που μάλλον είναι για πιο dj καταστάσεις κι όχι το χοντρό λάστιχενιο που δίνει.

Το sherwood είναι belt-drive που τον ιμάντα μάλιστα τον περνάς εσύ ο ίδιος χρησιμοποιώντας τις τρύπες που έχει το πλατώ! Η τιμή του γύρω στα 180 ευρώ και το βάρος του το 1/3 περίπου του ΜΚ2. Αν και το ΜΚ2 έρχεται πιο επαγγελματικό, ελπίζω να μη με δυσαρεστήσει και έπειτα θα εξετάσω το ενδεχόμενο αλλαγής κεφαλής.

Αντε να δούμε...

το mk2 ειναι σαφως ανωτερο του sherwood, και μπορει να σου βγαλει καλο ήχο. Παλαιοτερα ειχα και εγω ενα αναλογο του sherwood, ηταν ενα lenco που το γονατισα ως εφοιβος και φοιτητης. Για να έχεις δυο dj πικαπ να υποθέσω οτι παιζεις σκρατς κτλπ. Το λαστιχένιο ματ του mk2 ειναι οτι πρέπει θα σου πρότεινα να το βάζεις.

Δεν ξέρω τι χρηση θέλεις να κάνεις παντως θα σου έλεγα να επικεντρωθεις στο mk2 (το mk2 τραβαει αναβαθμισεις με πολυ καλα αποτελεσματα στην ποιοτητα του ήχου). Η ποιο φτηνη και με αμεσα αποτελεσματα αναβαθμιση που μπορεις να κανεις ειναι αυτη http://www.tnt-audio.com/clinica/sandblaster_e.html, το εφτιαξα προσφατα και ακομα με εκπλήσσει η διαφορα που εκανε στον ήχο.

Καταλαβαίνω... Ωστόσο το Sherwood πρέπει να είναι καλύτερο απ τα Lenco, USBlaster και κάτι τέτοια.Το λαστιχένιο ματ απλώς δεν το είχα πρόχειρο εκείνη τη στιγμή, εννοειται πως είναι προτιμότερο. Πάντως ντι-τζέης δεν ειμαι :operator:.

Κάνω βέβαια εκπομπές στο ράδιο αλλά από πολύ μικρή ηλικία είχα μια ιδιαίτερη επαφή με τη μουσική (9 χρονια σε ωδείο), ακόμη και με την κλασσική.

Όσο για το Sherwood που είναι belt-drive δεν κάνει για σκρατς σε καμιά περίπτωση, να πας δηλαδή κόντρα στην κίνηση του ιμάντα και του μοτέρ γιατί θα το γονατίσεις.

Τώρα που πάω για καινουριο rack μάλλον από μελαμίνη παραγγελία σε ξυλουργό, θα κοιτάξω το πάνω ράφι στο οποίο θα πατάει το πικάπ να είναι πιο ενισχυμένο αλλά και γιαυτήν την βάση γεμισμένη με άμμο αν κατάλαβα. Θα γίνει diy και με τι υλικό εξωτερικά; Τι πάχος πρέπει να έχει και σε τι βάσεις-ποδαράκια να πατάει; Μήπως υπάρχει και έτοιμη σε καμιά Σαλονίκη; Αν και έχω μέλλον για το rack κανένα μήνα σίγουρα....

Τhnks Tsip.
Λάζαρος

Μια χαρα φαινεται το sherwood, και το lenco επισης belt drive ηταν για εισαγωγικο πικαπ ειναι οτι πρέπει...και εχεις δικιο δεν σηκωνουν πολλα παιχνιδια αυτα. Η βαση του πικαπ που λες ειναι πολυ απλη διαδικασια, θα πας σε έναν μαραγκο και θα του πεις να σου φτιαξει το "συρταρι" στο μέγεθος που θέλεις (το δικο μου ειναι 1,5εκ περιπου πάχος και το καπακι νομιζω mdf 2εκ) με το "καπακι" (το οποιο θα πρεπει να εχει μια αποσταση 5mm απο τα τοιχωματα). Απο μια οικοδομη παρε μπολικη άμμο, αν θελεις βαλτην σε μια λεκανη με λιγη χλωρινη, στραγγιξε την και αστην να στεγνωση στο μπαλκονι. Στα τοιχωματα του συσταριου, εβαλα και λιγη σιλυκονη για να μην έχω καμια διαροη αμμου. Ριξτου και ενα χερι βαψιμο και εισαι οκ.Ποδαρακια έχω μεταλλικους κωνους, τους φτηνους της tele, αφου τους έβαψα μαυρους αλλα μπορεις να πειραματιστεις με διαφορα. Κοστος κατασκευης με τους κωνους γυρω στα 40-50 ευρώ (20-30 πήρε ο μαραγκός).

Ρακ αξιωσεων επισης μπορεις να φτιαξεις μονος σου, πολλα απο τα παιδια εδώ το έχουν κανει. Ανοιξε ένα θέμα στην diy αν θές.

να σαι καλα,
Βασίλης

Μετά από αρκετό καιρό, έστησα το ΜΚ2 για δοκιμή και δοκίμασα επάνω του τόσο την φθηνή AudioTechnica 3600L που είχα στο Sherwood όσο και την Goldring 1006. Τις άκουσα όχι με ηχεία αλλά με ακουστικά AKG K240. Ευτυχώς τα αποτελέσματα με επανέφεραν στη λογική.

H Goldring είχε σαφώς πιο ολοκληρωμένη και πιο ισορροπημένη και λεπτομερή εικόνα του ήχου. Απλώς η AudioTechnica είχε πίο τσιμπημένες τις ψηλές με αποτέλεσμα όταν είχα κάνει μια πρώτη βιαστική δοκιμή-σύγκριση ανάμεσα στις δύο, να μου φανεί (απ τα ηχεία) πιο ευχάριστος ο ήχος της AudioTechnica. Αλλά τελικά ήταν απλώς ένα βιαστικό συμπέρασμα, αποτέλεσμα μιας γρήγορης δοκιμής.

Μόλις τακτοποιηθεί και το θέμα του επίπλου, πιστεύω θα πάρει το MK2 την επίσημη θέση του.