Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

morfin

New member
11 January 2013
63
Καλημέρα!
Ψάχνω για ηχεία δαπέδου.Μετά από πολύ διάβασμα και αφού
τα άκουσα, κατέληξα στα Jamo S-606 καθώς ο ήχος τους μου
άρεσε αρκετά και η τιμή τους είναι εκεί που θέλω να κινηθώ.
Θα ήθελα όμως γνώμες μεταξύ αυτών που σκεφτόμουν πριν
προχωρήσω στην αγορά.

Jamo S-606
Dali Zensor 5
Wharfedale Diamond 10,3
Jbl ES 80
Jbl Northridge E80
Jbl ES 90
Canton GLE 470.2

Θα χρησιμοποιηθούν μόνο για μουσική σε σύνδεση ενισχυτή με PC.

Αν και δεν τα έχω ακούσει, έχουν πλούσιο εξοπλισμό και φαίνονται πολύ ποιοτικά υλοποιημένα. Οπότε αν σε ικανοποιούν προχώρα στο παρασύνθημα!:2thumb22sup:

Με τι ενισχυτή σκέφτεσαι να τα παίξεις;

Και εγώ αυτό έχω καταλάβει. Φαίνονται πολύ προσεγμένα ηχεία σε σχέση με τα αντίστοιχα
στο ίδιο εύρος τιμών και ο ήχος τους πολύ καλός, αν και δεν έχω ακούσει όλα αυτά που προανέφερα.
Ο ενισχυτής θα είναι ο harman hk 980

Τα jbl es80 τα εχω ακουσει με γιαμαχα κ θα ελεγα οτι οντως εχουν δυνατο μπασο με λιγο τονισμενα υψηλα,ομως μου αρεσε ο ηχος τους.Τα dali κ αυτα τα εχω ακουσει με μαραντζ ενισχυτη κ μου αρεσαν επισης με την διαφορα οτι ειχαν πιο γλυκο ηχο.Εαν τα γιαμο ταιριαζουν καλυτερα με τον χαρμαν παρε αυτα!

Άκουσα σήμερα τα Jbl ES80 και όντως μου άρεσαν αρκετά.
Επίσης άκουσα και τα Magnat supreme 2000 που μου άφησαν καλή εντύπωση.
Όμως δε μπορώ να αποκλείσω και τα Jamo S606.
Υπάρχει κανείς που τα έχει ακούσει όλα ώστε να μπορεί να βοηθήσει?
(Η μουσική που θα παίζουν είναι ροκ και λίγο jazz)

Είδα και τα rf 42 της klipsch.
Μου άρεσαν και αυτά πάρα πολύ, οπότε μπαίνουν στο παιχνίδι...

Ολα τα ηχεια που ανεφερες πλην των Dali, ειναι περισσοτερο προσανατολισμενα προς τη δυναμη και λιγοτερο προς τη μουσικοτητα. Το Dali ειναι μουσικο και αρκετα γλυκοηχο με οχι τοσο εκτεταμενα χαμηλα και δυναμικα, με λιγα λογια ακουγεται πιο μικρο. Στην κατηγορια που κινησαι η χρυση τομη μεταξυ δυναμης και μουσικοτητας ειναι τα Tannoy V4, Q-Acoustics 2050i. Πραγματικα all rounder ηχεια.

Ωχ!Μπήκαν και άλλα στο παιχνίδι.
Το κακό είναι ότι δε μπορώ να τα έχω για δοκιμή όλα μαζί.
Αλλά η παρατήρηση σου έχει βάση.
Αν και τα ES80 όπως και τα klipsch rf42 που άκουσα με ένα αρκετά μελωδικό κομμάτι rock
δε μου φάνηκε να χάνουν σε μουσικότητα.
(http://www.youtube.com/watch?v=FmeKSU6JMHQ)

αυτα που σου ανεφερα ειναι ακομα πιο μουσικα , ειδικα απο το ES80 το οποιο εχει σαφες θεμα στα μεσαια , ηχειο με τονισμενα τα ακρα κ ειδικα στις υψηλες που σκληραινει ευκολα.

Δηλαδή ανάμεσα στα klipsch και τα jbl προτιμάς τα πρώτα και μου λες να ακούσω και τα άλλα 2.
Τα tannoy τα είχα αρχικά στο μυαλό μου αλλά τα άφησα γιατί μου φάνηκε (χωρίς να τα έχω ακούσει)
ότι είναι λίγο χειρότερα σαν κατασκευή.Μπορεί να κάνω και λάθος.
Άμα υπάρχουν και άλλες προτάσεις στο ίδιο budget είναι καλοδεχούμενες, καθώς φτιάχνω καινούρια λίστα!!!

Θα πρότεινα να μην πας σε Klipsch με τρανζιστοράτο ενισχυτή (αν είχες λαμπάτο θα ήταν αλλιώς).
Σε πρώτο άκουσμα είναι εντυπωσιακά αλλά πιθανό να σε κουράσουν στην πορεία.
Πριν αγοράσεις, άκουσε τα εκτεταμένα.

Θα πρότεινα να μην πας σε Klipsch με τρανζιστοράτο ενισχυτή (αν είχες λαμπάτο θα ήταν αλλιώς).
Σε πρώτο άκουσμα είναι εντυπωσιακά αλλά πιθανό να σε κουράσουν στην πορεία.
Πριν αγοράσεις, άκουσε τα εκτεταμένα.

Επειδή έζησα με Klipsch για καμιά δεκαριά χρόνια, θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όχι 100%. Με ένα μαλακό μηχάνημα ηχητικά θα παίξουν εξαιρετικά! Βέβαια υπάρχει και το θέμα του matching κάτι που αποδεικνύεται μόνο επί του πρακτέου.

Απάντηση: Re: Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

Επειδή έζησα με Klipsch για καμιά δεκαριά χρόνια, θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όχι 100%. Με ένα μαλακό μηχάνημα ηχητικά θα παίξουν εξαιρετικά! Βέβαια υπάρχει και το θέμα του matching κάτι που αποδεικνύεται μόνο επί του πρακτέου.

+1
Mε Nad, Harman 980 που ειχα ακουσει επαιζαν εξαιρετικα.

Re: Απάντηση: Re: Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

+1
Mε Nad, Harman 980 που ειχα ακουσει επαιζαν εξαιρετικα.

+1

Είχα τα RF-3 και τα RF-7 αργότερα, με έναν Denon PMA 1500 R και έπαιζαν τρομερά. Ποτέ δεν φώναξαν ή τσίριξαν αφού ο Denon που είχα είχε πολύ μαλακό ήχο... Είναι από τα μηχανήματα που μετάνιωσα που έδωσα....

Με τον Harman 980 που τα άκουσα και που θα πάρω με ενθουσίασαν.
Άκουσα αρκετά κομμάτια και δε με κούρασαν καθόλου.
Θέλω να ακούσω και τις δύο προτάσεις του tyler βέβαια για να αποφασίσω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

+1

Είχα τα RF-3 και τα RF-7 αργότερα, με έναν Denon PMA 1500 R και έπαιζαν τρομερά. Ποτέ δεν φώναξαν ή τσίριξαν αφού ο Denon που είχα είχε πολύ μαλακό ήχο... Είναι από τα μηχανήματα που μετάνιωσα που έδωσα....

Ασε Πανο, ομοιοπαθης, εγω ειχα κανει και μια αναβαθμιση στους πυκνωτες του κρος με μικρο κοστος, και οποιαδηποτε υποψια κορνηλας ειχε εξαφανιστει σε σημειο που οι υψηλες ηταν βελουδο... Και γω μετανιωσα που τα δωσα γιατι θα τα χα και θα παιζαν με 10-15 καλα βατακια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

Ασε Πανο, ομοιοπαθης, εγω ειχα κανει και μια αναβαθμιση στους πυκνωτες του κρος με μικρο κοστος, και οποιαδηποτε υποψια κορνηλας ειχε εξαφανιστει σε σημειο που οι υψηλες ηταν βελουδο... Και γω μετανιωσα που τα δωσα γιατι θα τα χα και θα παιζαν με 10-15 καλα βατακια.

Εννοούσα τον ενισχυτή. Αλλά από τα ηχεία θα μπορούσα να είχα κρατήσει τα RF-3. Για τους πυκνωτές το είχα ακούσει κι εγώ.