Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

Επειδή έζησα με Klipsch για καμιά δεκαριά χρόνια, θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όχι 100%. Με ένα μαλακό μηχάνημα ηχητικά θα παίξουν εξαιρετικά! Βέβαια υπάρχει και το θέμα του matching κάτι που αποδεικνύεται μόνο επί του πρακτέου.

Δεν ξέρω. Έχω ακούσει τα RF-52 με Marantz PM6003 και με Pioneer A-A6. Δεν τσίριζαν (μαλακοί ενισχυτές ΙΜΟ και οι δύο), αλλά μετά από κάποια ώρα με κούρασαν. Πολύ loud, πολύ εξωστρεφή.

Εγώ θα πήγαινα να ακούσω τα Dali Ikon 6 που πωλούνται 2ο χέρι από κατάστημα του χώρου στα 450 ευρώ. Ας σου πουν και οι υπόλοιποι τη γνώμη τους. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω με ΠΜ το κατάστημα.

Περιττό (για εμένα) disclaimer: Δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί, τον ιδιοκτήτη, ή/και με τα ηχεία. Αν κρίνεις ότι σε ενδιαφέρουν, πρέπει οπωσδήποτε να πας να δεις την κατάστασή τους, και να τα ακούσεις εσύ ο ίδιος.

Έχε επίσης υπ'όψη σου ότι είναι μεγάλα ηχεία και θέλουν αέρα γύρω τους για να μην μπουμάρουν.
Το δωμάτιο που θα τοποθετηθούν, πόσα τ.μ. είναι;

O χώρος είναι μεγάλος.Περίπου 60 και κάτι τετραγωνικά.
Και μεγαλύτερα θα έκαναν.
Εννοείται οτι με ενδιαφέρει.Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι επειδή είμαι
νέος στο χώρο δε ξέρω αν μπορώ να αξιολογήσω αν είναι σε καλή κατάσταση.
Πάντως στείλε μου το μαγαζί.
Τα dali zensor 7 η αλήθεια είναι ότι δε με ενθουσίασαν στη μουσική που έβαλα αλλά
ποτέ δε ξέρεις...

H σειρα Ikon ειναι πολυ καλα ηχεια μεσαια και χαμηλα, το ribbon τους ομως και τις 2 φορες που ακουσα ακουγεται τραχυ , πιο κουραστικο απο την κορνα των Klipsch. Στα 450 ευρω ειναι ευκαιρια με την προυποθεση οτι σ'αρεσει ο ηχος τους. Απλα καποια στιγμη στο μελλον θα σε ξαναβαλουν στη διαδικασια να κινηθεις για ενισχυτη στην κατηγορια τους. Μια δοκιμη δεν βλαπτει.

Με περιορισμένο budget και μεγάλο χώρο θα πρότεινα Klipsch. Έχει υψηλή ευαισθησία που σημαίνει ότι δεν θα μπεις σε μπελά για ικανό ενισχυτή. Ευκολότερη οδήγηση, άνεση στις στάθμες πιθανότατα με λιγότερες παραμορφώσεις λόγο μικρότερης μηχανικής κίνησης των μεγαφώνων και στρες σε υψηλές στάθμες, εξωστρέφεια με ανάλυση και λεπτομέρεια όπως μια tractix horn μπορεί και με ευκολία τοποθέτησης.

Τώρα όσον αφορά τα Dali θα συμφωνήσω με τον Tyler Durden.

Όμως, επειδή εσύ θα πληρώσεις, πριν πληρώσεις κάνε ακροάσεις και πάρε αυτό που αρέσει σε εσένα, και διάλεξε αυτό με το οποίο θα μπορούσες να ζήσεις μαζί του καιρό!

Αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο, με τους λιγότερους συμβιβασμούς, να διαλέξεις!

Έχεις πολύ μεγάλο χώρο και πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή σου για να μην χρειαστεί να μπεις ξανά σε έξοδα στο μέλλον επειδή δεν σε ικανοποιεί αυτό που πήρες.

Να τα βάλεις όλα αυτά κάτω να υπολογίσεις πιο ηχείο σου κάνει και να διαλέξεις. Εμείς απλά γνώμες λέμε και να ξέρεις ότι ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του κριτήρια και σίγουρα δεν θα διαλέγαμε απαραίτητα το ίδιο ηχείο με εσένα!

Ακόμα κι εγώ που λέω για τα klipsch μπορεί να είμαι λάθος σύμφωνα με το τι θέλεις εσύ.

Αυτά τα ολίγα από εμένα, πολύ φιλικά πάντα!

Σαφώς και η δοκιμή θα γίνει.
Αν όμως χρειαστεί αργότερα να πάω για άλλο ενισχυτή μάλλον δε το βλέπω να καταλήγω εκεί.
Το σύστημα το παίρνω για να το κρατήσω όπως είναι (με προσθήκες όπως πικαπ) για πολύ καιρό.
Προφανώς και η επιλογή έχει μεγάλο ποσοστό προσωπικού γούστου, αλλά σίγουρα η εμπειρία που
έχετε αποκτήσει οι περισσότεροι έχει βάρος!

Πολύ ωραία ηχεία τα BW 704. Τα άκουσα και είχαν πολύ ωραίο πλούσιο ήχο με τις ψηλες να δίνουν ρέστα

Last edited:
Άντε να σε μπερδέψω και εγώ λίγο με την γνώμη μου.
Για το είδος της μουσικής που ακούς θα σου έλεγα JBL es80. Έζησα αρκετό καιρό με αυτά τα ηχεία, ακούγοντας ροκ, κλασική, σάουντρακς.
Τα μπάσα τους απλά άπαιχτα στην κατηγορία τους και όχι μόνο, γρήγορα, καθαρά, στακάτα, οι υψηλές εκτεταμένες, αλλά όχι σκληρές (αν η πηγή δεν είναι σκληρή) και οι μεσαίες τους καλές.
Για να εκτιμηθούν σωστά αυτά τα ηχεία χρειάζονται ενισχυτή ανώτερης κατηγορίας τιμής. Όσο καλύτερο ρεύμα τους δίνεις , τόσο καλύτερο άκουσμα παίρνεις.
Ο φίλος Tyler , μάλλον τα έχει ακούσει με λάθος ενισχυτή, δεν εξηγείται διαφορετικά η γνώμη του, την οποία πάντα σέβομαι όσο λίγων.

Αυτό που για μένα ήταν αρνητικό σε αυτά τα ηχεία και τα άλλαξα ήταν ότι ζητούσα κάτι παραπάνω, όχι σε απόδοση μπάσων -πρίμων, αλλά σε εσωτερικότητα του ακούσματος και
συγκινισιακές καταστάσεις... Δεν νομίζω όμως να είσαι σε τέτοιο στάδιο. Οπότε μπορείς να ροκάρεις με τα JBL και να το ευχαριστηθείς.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν μου άρεσαν αρκετά και τα JBL αλλά το κλικ που μου έκαναν
τα Klipsch δε μου το έκαναν.
Οπότε χτες πήγα και έκλεισα τον HK-980 μαζί με τα RF-52.
Ελπίζω να δικαιωθώ για την επιλογή μου αν και δεν έχω και μεγάλες αμφιβολίες!!

Απάντηση: Re: Γνώμες και εντυπώσεις για ηχεία δαπέδου

Άντε να σε μπερδέψω και εγώ λίγο με την γνώμη μου.
Για το είδος της μουσικής που ακούς θα σου έλεγα JBL es80. Έζησα αρκετό καιρό με αυτά τα ηχεία, ακούγοντας ροκ, κλασική, σάουντρακς.
Τα μπάσα τους απλά άπαιχτα στην κατηγορία τους και όχι μόνο, γρήγορα, καθαρά, στακάτα, οι υψηλές εκτεταμένες, αλλά όχι σκληρές (αν η πηγή δεν είναι σκληρή) και οι μεσαίες τους καλές.
Για να εκτιμηθούν σωστά αυτά τα ηχεία χρειάζονται ενισχυτή ανώτερης κατηγορίας τιμής. Όσο καλύτερο ρεύμα τους δίνεις , τόσο καλύτερο άκουσμα παίρνεις.
Ο φίλος Tyler , μάλλον τα έχει ακούσει με λάθος ενισχυτή, δεν εξηγείται διαφορετικά η γνώμη του, την οποία πάντα σέβομαι όσο λίγων.

Αυτό που για μένα ήταν αρνητικό σε αυτά τα ηχεία και τα άλλαξα ήταν ότι ζητούσα κάτι παραπάνω, όχι σε απόδοση μπάσων -πρίμων, αλλά σε εσωτερικότητα του ακούσματος και
συγκινισιακές καταστάσεις... Δεν νομίζω όμως να είσαι σε τέτοιο στάδιο. Οπότε μπορείς να ροκάρεις με τα JBL και να το ευχαριστηθείς.

Τα ηχεια τα ειχα ακουσει με nad c355bee και περσι με ΗΚ980.

Αυτο που λες περι εσωτερικοτητας του ακουσματος με βρισκει συμφωνο. Κατα τη γνωμη μου ισχυει γιατι τα ηχεια δεν εχουν εξευγενισμενο ηχοχρωμα και γιατι πασχουν απο integration μεταξυ των μοναδων και η τονικη τους ισορροπια δεν με ικανοποιει. Και στις δυο φορες προβολικα ακρα και τα μεσαια πιο πισω. Σιγουρα θα ικανοποιησουν σε ροκ αλλα λογω των υψηλων τους που δεν μου ακουστηκαν ραφινατες κ με τους 2 ενισχυτες, σε κακες ηχογραφησεις ροκ θα χεις θεμα, οπως κ ειχα οταν εβαλα και γω να ακουσω ροκ. Βεβαια ολα ειναι θεμα προσωπικου γουστου κ καταθετω την προσωπικη μου αποψη, τουλαχιστον σε αντικειμενικα χαρακτηριστικα του ηχειου. Η εταιρια εβγαλε τη σειρα studio που ακουγεται πιο ισορροπημενη απο την ES , με ενα κλικ πιο "ευρωπαικο" ηχο.

Και να θέλω να διαφωνήσω μαζί σου βρε Παντελή μου, δεν μπορώ, γιατί πάντα αντιλαμβάνομαι πως η όποια διαφωνία μας έχει να κάνει με την οπτική γωνία της στιγμής,
από την οποία ο καθένας μας βλέπει κάτι και όχι με την ουσία.

Ο Morfin έκλεισε ηχεία και είμαι σίγουρος ότι θα καταευχαριστηθεί τα κλιπς.
Οπότε, με το καλό να τα παραλάβεις Morfin, καλές ακροάσεις , καλό ροκάρισμα.

Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν μου άρεσαν αρκετά και τα JBL αλλά το κλικ που μου έκαναν
τα Klipsch δε μου το έκαναν.
Οπότε χτες πήγα και έκλεισα τον HK-980 μαζί με τα RF-52.
Ελπίζω να δικαιωθώ για την επιλογή μου αν και δεν έχω και μεγάλες αμφιβολίες!!

Μια χαρά θα είναι. Μεγειά και καλοάκουστα :)