Γνώμες: Upgrade AVR και Ηχείων

charis_cy

New member
1 October 2012
12
Καλή σας μέρα,

Αναμένοντας την 65αρα TV, άρχισε να με προβληματίζει το γεγονός ότι ο Denon-AVR-X1000 που έχω δεν υποστηρίζει 4Κ, eARC κλπ.

Ηχεία έχω 2 B&W CM4 που είμαι απίστευτα ικανοποιημένος κυρίως όταν αναπαράγεται μουσική. Αρχικά έκανα μια σκέψη να τα πουλήσω όλα και να πάρω μια καλή ηχομπάρα αλλά μετά το ξανασκεφτηκα διότι λυπάμαι τα ηχεία.

Όπως το βλέπω πρέπει σιγά σιγά να κάνω upgrade το AVR μου(ίσως με κάτι μεταχειρισμένο αν υπάρχει στην αγορά) και να προσθέσω ίσως κανένα κεντρικό και woofer.

Το πρόβλημα είναι ότι τα B&W δεν πλησιάζονται και με τα πολύ λίγα που ξέρω δεν συστήνεται ο συνδυασμός ηχείων διαφορετικών εταιριών.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

ευχαριστώ

Η λογική εξέλιξη είναι ένας avr-x1700H που τα έχει όλα. HDMI 2.1, Atmos, eARC, ΗΕΟS κλπ.

Πολύ καλά κάνεις και δεν πας σε ηχομπαρα. Με τα ηχεία σου θα θέλεις να ακούς και μουσική προφανώς.

Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το σωστά.
Δίνεις ενισχυτή και ηχεία.
Πας σε νέο ενισχυτή και συμπληρώνεις με 5αδα ηχείων + subwoofer.

Το πρόβλημα είναι ότι τα B&W δεν πλησιάζονται και με τα πολύ λίγα που ξέρω δεν συστήνεται ο συνδυασμός ηχείων διαφορετικών εταιριών.

Το δεν συστήνεται, είναι σχετικό.

Η λογική είναι να ξεκινάς από όσο το δυνατό λιγότερο διαφορετικά ηχεία, για να έχεις να διορθώσεις λιγότερα πράγματα κατόπιν.

Στην πράξη μπορείς να πάρεις ένα σετάκι οικονομικό 5.1, ακόμα και εκείνα των 500 ευρώ με δορυφόρους και sub και να συμπληρώσεις την 7άδα μαζί με τα ηχεία που έχεις για ένα σύστημα Dolby atmos 5.1.2. Με νέο ενισχυτή εννοείται.
Ιδανικό δεν είναι, αλλά αν δεν γίνεται κι αλλιώς τι να κάνεις; Εδώ άλλοι παίρνουν ηχομπάρες που λέει ο λόγος.

Η άλλη λύση είναι να βρεις ένα κεντρικό ηχείο που να ταιριάζει με τα main ηχεία σου όσο καλύτερα μπορείς και να το συνεχίσεις έτσι μέχρι και στα surround και τα atmos ηχεία.

Λάθος μου, ο AVR μου είναι ο Χ2000, με 4Κ passthrough που λογικά δεν τωρα δεν δουλευει απ' οτι γράφουν

Θεωρητικά τότε το αντίστοιχο μοντέλο είναι ο 2700Η.

Απλά θα πρέπει να τσεκάρεις διαθεσιμότητες καθώς υπάρχει παγκοσμίως έλλειψη σε ενισχυτές AV. Σε Denon είναι αλήθεια ότι θα βρεις πιο εύκολα απ' ό,τι π.χ. σε Yamaha. Επίσης από την 1/1 όλες οι εταιρίες ανακοίνωσαν αυξήσεις.
Έτσι στην πράξη, αν δεν βρεις κάποιον σε στοκ, θα είναι στη νέα τιμή αφού έτσι θα τιμολογηθεί.

O X-2000 προφανώς είχε 4Κ έως 30hz και σε εικόνα καθόλου HDR, DV κλπ.

Τελικά έχω βάλει προς πώληση και τον AVR και τα ηχεία. Αν πουληθούν βλέπουμε αναλόγως.
Ήδη έχω βάλει στο μάτι τον denon x1700h και άρχισα να βλέπω διάφορα σετ 5.1 για αρχή.

οπωσδηποτε να βαλεις στο προγραμμα ενα σαμπακι.εκτος των επιπλεον χαμηλων που θα παρεις,θα ξεκουραζεις και τον ενισχυτη σου και τα ηχεια σου.

Τελικά έχω βάλει προς πώληση και τον AVR και τα ηχεία. Αν πουληθούν βλέπουμε αναλόγως.
Ήδη έχω βάλει στο μάτι τον denon x1700h και άρχισα να βλέπω διάφορα σετ 5.1 για αρχή.
Καλησπερα και καλη χρονια. Αν επιτρεπεται ποσο τον πουλας τον ενισχυτη? δεν τον εχω δει σε καμια αγγελια εδω. Αφου ειναι 4Κ passthrough γιατι λες δεν παιζει αληθεια?

Καλησπερα και καλη χρονια. Αν επιτρεπεται ποσο τον πουλας τον ενισχυτη? δεν τον εχω δει σε καμια αγγελια εδω. Αφου ειναι 4Κ passthrough γιατι λες δεν παιζει αληθεια?
Καλημέρα...Χωρίς να καταλαβαίνω τεχνικά καθόλου...βρήκα διάφορες τοποθετήσεις ...όπως πχ η πιο κάτω

"Despite its 4K passthrough capabilities, it is a receiver that predates HDCP 2.2 being made part of the UHD spec. It cannot passthrough any 4K video content that uses or is encoded with HDCP 2.2 copy protection and almost all commercial UHD video content uses HDCP 2.2."

Τον ενισχυτή τον έχω €250 ( https://www.bazaraki.com/adv/3946756_bowers-and-wilkins-cm4-and-denon-avr-x1000/ )

Καλημέρα...Χωρίς να καταλαβαίνω τεχνικά καθόλου...βρήκα διάφορες τοποθετήσεις ...όπως πχ η πιο κάτω

"Despite its 4K passthrough capabilities, it is a receiver that predates HDCP 2.2 being made part of the UHD spec. It cannot passthrough any 4K video content that uses or is encoded with HDCP 2.2 copy protection and almost all commercial UHD video content uses HDCP 2.2."

Τον ενισχυτή τον έχω €250 ( https://www.bazaraki.com/adv/3946756_bowers-and-wilkins-cm4-and-denon-avr-x1000/ )
Καλημερα. Ok καταλαβα τι εννοεις. Δεν το ειχα υποψιν.
Δεν ειχα παρατηρησει το cy στο ονομα σου και δε σκεφτηκα οτι εισαι στην Κυπρο, κομματακι μακρια δλδ 😝