Γνώμη για cd player

ieros_gr

New member
10 January 2007
13
Καλησπέρα

Θα ήθελα την γνώμη σας σαν πιο ειδήμονες για την επιλογή ενός καλού cd player. Εχω επιλέξει τα κάτωθι και θα ήθελα την άποψή σας.
Το budget ειναι μέχρι χίλια ευρώ.
Στη αναμενόμενη ερώτηση με τι ηχεία και ενισχυτή η απάντηση είναι με ηχεία της Denon MODIFICARISMENA (θα αλλάσουν σύντομα σε kef η CAV) και ενισχυτή τον YAMAXA DSP- A1 προς το παρόν, θα αλλάξει σε στερεοφωνικό (δέχομαι προτάσεις). Επίσης έχω κόλλημα και δεν μου αρέσει να έχω όλο το set απο τον ίδιο κατασκευαστή.Anyway το παλιό μου cd player ήταν της kenwood to pd κάτι δεν θυμάμαι είμαι στη δουλειά (Αθάνατο μηχάνημα, στιβαρή κατασκευή.Το έχω 20 χρόνια και τώρα είχε ένα πρόβλημα με τη νκεφαλή. Δεν φτιάχνουν πλέον τέτοιες κατασκευές. Θυμάμαι είχαμε δώσει τότε 210.000 δραχμές!!!!! εποχή 80κάτι)
Τα cd payers ειναι τα Apollo rega (για μένα πολύ καλό design αν και διάβασα ότι φαντάζει σαν ψευτοκατασκευή), Arcam C73T, PIONEER PD D9, ROTEL 1072, Cambridge Azur 740c και Vincent όχι το ακριβό μοντέλο αλλα το αμέσως προηγούμενο.

Ευχαριστώ

Last edited:
Τη λύση με DAC την έχεις σκευτεί ?
Ισως με ένα απλό transporty και ενα dac στο ίδιο badget να μπορείς να πάρεις καλήτερο ήχο.

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα, αλλά τελικά προτιμώ την λύση του player.Ασε που θα γεμίσω και συσκευές κα ιέχω και πρόβλημα χώρου πλέον.

Eγω εχω το Vincent SD6, το προηγουμενο μοντελο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Φυσικα ειναι το ακριβοτερο μοντελο, της Vinsent αλλα και το φθηνοτερο που αναφερεις, σε τεστ που το ειχε περιοδικο παλια το εβγαζε καλυτερο λογο λυχνιων.
Εγω το αλλαξα και λυχνιες και εγινε ακομη καλυτερο.
Αν μπορεις να το ακουσεις θα εχεις και προσωπικη αποψη.

Για ρίξε και μια ματιά και από advance acoustic μεριά... Upsampling 192/24 στάδιο με λάμπες και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής για τα λεφτά που ζητάει..
Τιμή περίπου 650Ε
Το έχω πάρει και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του. Δες και το review του από το av mentor.
http://www.avmentor.gr/reviews/advance_acoustic_mcd_203_ii_2.htm
Καλές αγορές...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε. Καμια φορά γράφεις ένα threat και περιμένεις να πάρεις τις απαντήσεις που θες, στην συγκεκριμένη περίπτωση περίμενα να μου προτείνετε το Apollo.Anzway να τονίσω ότι ακούω rock - metal οπότε με ενδιαφέρουν τα καλά basa και φωνητικά. Τώρα αν δεν ακούσω και το θρόισμα των φύλλων δεν θα πάθω και κάτι (heh).
Οσο για advance accustic δεν μου αρέσει το design καθόλου, άσε που upsampling κάνει και το cambridge που μου αρέσει.
Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει
Είδωμεν.........

Λοιπόν, άκουσα το Apollo Rega και εκτος απο φοβερό!!! μηχανισμό (για μένα δηλαδή) εισαγωγής cd μου άρεσε και ο ήχος ακόμη και στα ηχεία που το άκουσα \9κάποια της apollo αλλα δεν έλεγαν και τίποτα)
Μετά όμως πήγα σε άλλο μαγαζί και άκουσα το vinsent Sc6 με triangle ηχεία παράλληλα με ενα cd της ΝΑΙΜ το cd5i. Me to που ζεστάθηκε το vincent όλα τα άλλα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Πιο ζεστός ο ήχος πιο αναλογικός. Το NAIM δεν μου είπε και πολλά πράματα μπροστά του. Η αναζήτηση συνεχίζεται μέχρι να ακούσς rotel και advance. Είδωμεν!!

ΥΣ: Φοβάμαι ότι αδίκησα το apollo λόγω ηχείων αλλα και χώρου όπουτο άκουσα.

Λοιπόν, άκουσα το Apollo Rega και εκτος απο φοβερό!!! μηχανισμό (για μένα δηλαδή) εισαγωγής cd μου άρεσε και ο ήχος ακόμη και στα ηχεία που το άκουσα \9κάποια της apollo αλλα δεν έλεγαν και τίποτα)
Μετά όμως πήγα σε άλλο μαγαζί και άκουσα το vinsent Sc6 με triangle ηχεία παράλληλα με ενα cd της ΝΑΙΜ το cd5i. Me to που ζεστάθηκε το vincent όλα τα άλλα ήταν σαν να μην υπήρχαν. Πιο ζεστός ο ήχος πιο αναλογικός. Το NAIM δεν μου είπε και πολλά πράματα μπροστά του. Η αναζήτηση συνεχίζεται μέχρι να ακούσς rotel και advance. Είδωμεν!!

ΥΣ: Φοβάμαι ότι αδίκησα το apollo λόγω ηχείων αλλα και χώρου όπουτο άκουσα.

Μαλλον το αδικησες το naim. Το vincent ειναι εξαιρετικο αλλα οχι τοσο καλο οσο το 5i. Επισης ακου και το micromega cd se.

Απάντηση: Re: Γνώμη για cd player

Μαλλον το αδικησες το naim. Το vincent ειναι εξαιρετικο αλλα οχι τοσο καλο οσο το 5i. Επισης ακου και το micromega cd se.

Αγαπητε Γιαννη σιγουρα επειδη τα εχεις και τα δυο CDPlayer σε αμεση συγκριση εχεις και την αναλογη κριτικη που ειναι σεβαστη.
Εγω εχω το VINCENT S6 περιπου 3,5 χρονια.
Το εχω βαλει MULLARD λυχνιες και ο ηχος απογειωθηκε, για τα δικα μου αυτια. Πριν ειχα JJ. Το καλο με τα λαμπατα μηχανηματα ειναι οτι αλλαζεις λυχνιες και αλλαζει ο ηχος. Αυτο δυστηχως δεν γινεται στο NAIM. Περνεις εναν ηχο και τον παντρευεσαι. Με τις λυχνιες φερνεις τον ηχο εκει που θελεις εσυ. Αυτη ειναι η αποψη μου γι αυτο ψηφιζω λυχνιες.
Στο περιοδικο STEREO, νομιζω οτι ειναι γερμανικο περιοδικο, το VINCENT το βαθμολογουν με 68% και το NAIM CD5i με 61%.

Υπαρχει καποιο Consonance με λυχνιες περιπου στα 1600-1700 ευρω. Το γνωριζεται? Σε σχεση με τα προαναφερομενα υπαρχει καποια εκτιμηση, γιατι ενδιαφερομαι κι ο ιδιος αλλα δεν θελω να ξεπερασω τα 2.000 ευρω.

Οπως το περίμενα . Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσεις καποιον hienda και να μην σε πάει σε 2 κατηγορίες πιο πάνω!!!:7SFGSFG:
Anyway είπα μέχρι 1000 ευρώ και ας μείνουμε εκεί!!
Μετα θα μου πείτε να πάρω και κάτι καλώδια που είδα 50.000 ευρώ να τα κάνω σετάκι.

Μάλλον για Vincent με βλέπω, γουστάρω και το design πολύ μαζί με Apollo.

Last edited:
Απάντηση: Re: Γνώμη για cd player

Οπως το περίμενα . Δεν υπάρχει περίπτωση να ρωτήσεις καποιον hienda και να μην σε πάει σε 2 κατηγορίες πιο πάνω!!!:7SFGSFG:
Anyway είπα μέχρι 1000 ευρώ και ας μείνουμε εκεί!!
Μετα θα μου πείτε να πάρω και κάτι καλώδια που είδα 50.000 ευρώ να τα κάνω σετάκι.

Μάλλον για Vincent με βλέπω, γουστάρω και το design πολύ μαζί με Apollo.

κλασσικη περιπτωση γιατρε μου!!!:7SFGSFG:

Σε αυτή την τιμή (έως 1000 ευρώ) υπάρχει και το Marantz SA7001 KI Signature.
Στον ήχο είναι σαφώς μαλακότερο και πιο απλωμένο από το "απλό" SA7001.

Το σκέφτηκα για το marantz αλλα έχουν ήδη δύο γνωστοί μου το προηγούμενο μοντέλο και έτυχε και οι δύο να έχουν προβλήματα με την κεφαλή. 3 φορές το φτιάξανε και πάλι χάλαγε. Ετυχε το ξέρω, αλλα άσχημο πράμα οι συμπτώσεις.... :bigcry::FSGSFGS4:

ps:Ακουσα και το rorel με ενισχυτή rotel και ηχεία triangle κολώνες, αλλα δεν μου είπε και κάτι (και κάτι μου έλεγε οτι σε αυτό θα κατέληγα).

Οπότε οι επιλογές μειώνονται ακόμα περισσότερο. Το μόνο που μένει να ακούσω τώρα είναι το advanced accustics, αν κα ιαν είναι να καταλήξω σε λαμπάτο, πάω κατευθείαν στο Vincent που γουστάρω τρελά το design και είναι και αυτό λαμπάτο.

Είδωμεν.......

............ βέβαια είμαι ανοικτός σε άλλες λύσεις - μάρκες.

Last edited:
Χρήστο,

πόσο περίπου πάει το Destiny; Είναι στα χνάρια του CD53;

Το κόστος του ειναι 1600,00 . Ο ηχος του creek εχει ταυτότητα οπως και των αλλων κατασκευαστών . Το θέμα ειναι αν σου αρέσει .Ακουσέ το αν μπορείς .

advance acoustic ψηφιζω που το εχω μολις λιγες μερες αλλα να του αλλαξεις λαμπες. Υποψιν ειμαι ιδιωτης και δεν εχω παρε δωσε με καταστηματα ,αρα και συμφερον να μιλω αναλογα