Γνώμη για LG 50pf95

toixos

New member
8 October 2008
4
Καλησπέρα,

Βρήκα προσφορά την lg 50pf95 στα 1100euro.

To budget μου είναι γύρω στα 1300-1400euro. Αρχικά πήγαινα (λόγω χρημάτων) για 42".
Προτιμώ fullHD tv, για ταινίες και παιχνίδια PC, ίσως και λίγο web surfing.
Η tv θα είναι 4.5m μακριά από εκεί που θα κάθομαι.

Είναι καλή λύση η lg 50pf95 ή να προτιμήσω πχ την Philips Cineos 42" στα 1200euro? Είναι 1080/24p?

Υπάρχει κάποιο site που να έχει κάποιο review για την lg? Έχει κάποια συγκεκριμένα μειονεκτήματα που θα πρεπε να ξέρω?

Επίσης έχω μια μικρή επιφύλαξη για τις plasma που ίσως όμως είναι αδικαιολόγητη...

Στα 4.5 μετρα παρε οπωσδηποτε 50αρα. Επειδη η αποσταση ειναι μεγαλη και ουσιαστικα δεν σου χρειαζεται η επιπλεον αναλυση σου προτεινω καλυτερα να παρει μια 50PG6000 που ειναι πολυ πιο καινουργιο μοντελο απο την PF και την οποια μπορεις να βρεις γυρω στα 1,200 ευρω.

Καλησπέρα σε όλους...

αυτό είναι το πρώτο μου ποστ εδώ... φυσικά για να ρωτήσω! :)

Ήθελα μια μεγάλη τιβι στις 50-52" λόγω 5μ. απόστασης τηλεθέασης...
Πάντα το "βίτσιο" μου ήταν να πάρω fullHD. Οι TFT όμως (Tulip, Cineos κλπ) είχαν 2500-3000 και πάνω!!

Τελικά χτες στο Public μπηκα να πάρω ένα βιβλίο και βγήκα με την 50pf95!!
http://www.public.gr/products/sound_vision/productDtls_1856.html
Την είδα να παίζει με PS3 ένα HD DVD και έπαθα... Τιμή 1100 με τιμεσ στο scroutz από 1450-2100 Ευρώ.

Απλά διαβάζοντας εδώ (κατόπιν εορτής) είδα όλους σας να εξυμνείτε την 50PG6000 (HD Ready) η οποία έχει προφανώς πανελ νέας γενιάς και καλύτερα χαρακτηριστικά... με τιμή στα 1200 ευρώ.

Έτσι νιώθω ότι πιάστηκα "¨κότσος"...
Παρόλα αυτά με το που την έστησα έπαθα την πλάκα μου... ειδικά σε DVD παρόλο που δεν έχω βάλει ακόμα συνδεση HDMI (έχω ένα απλό sony που υποστηρίζει hdmi και upscaling - τα λέω σωστά).
Τώρα γιατί στο παρακάτω δίνει αντίθεση 30.000:1 δεν ξέρω
http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-09-23-01-42/plasma-tv/full-hd/37-lg-50pf95-black-beauty

Και φυσικά είναι άστρωτη ακόμα...

Καμμιά γνώμη... υπέρ της εκλογής μου βέβαια!!!!!!

Και τέλος μερικές ερωτήσεις:
1. Αυτό το DVD στρωσίματος το βάζεις και παίζει εναλλαγή χρωμάτων από ότι είδα ή έκανα καμμιά "πατάτα"? Στις 200 ώρες στρώνεται?
2. Τις ρυθμίσεις όλες της TV τις έβαλα στην μέσα περίπου 40-50% όπως είχα διαβάσει σε κάποιο post εδώ μέσα.
3. Το κέρδος της τιμής θα το πληρώσω σε ρεύμα???

1. Αυτό το DVD στρωσίματος το βάζεις και παίζει εναλλαγή χρωμάτων από ότι είδα ή έκανα καμμιά "πατάτα"? Στις 200 ώρες στρώνεται?
2. Τις ρυθμίσεις όλες της TV τις έβαλα στην μέσα περίπου 40-50% όπως είχα διαβάσει σε κάποιο post εδώ μέσα.

Καλησπέρα, καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλές θεάσεις -bye-

1. Ναι καλό θα είναι να το χρησιμοποιείς τον πρώτο καιρό όταν δεν βλέπεις τηλεόραση. Απλά βοηθάει στο να γράψει τις πρώτες ώρες με ομοιόμορφο "κάψιμο".
2. Βάλτην στο αντίστοιχο "cinema mode" ή όπως αλλιώς το λέει η LG και θα είσαι ΟΚ :a0210:
3. Θα το πληρώσεις σε 240 άτοκες δόσεις στα επόμενα 20 χρόνια ;)

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Θεωρείτε όμως ότι σαν αγορά είναι ΟΚ ή έπρεπε να προτιμήσω την 50PG6000 για την οποία ακούγονται πάρα πολύ καλά λόγια???

Greg

Φίλε μου στις αγορές δεν υπάρχουν "πρέπει".

Έγραψες πως "Πάντα το "βίτσιο" μου ήταν να πάρω fullHD", συνεπώς με την PF95 ικανοποίησες και το "βίτσιο" σου :a0210:

Η αλήθεια είναι πως από τα 5 μέτρα δεν θα μπορείς να δεις διαφορές λόγω ανάλυσης, αλλά είπαμε είναι και ο ψυχολογικός παράγοντας στην μέση. Κοίτα λοιπόν να χαρείς το τερατάκι και άσε στην άκρη τις όποιες αμφιβολίες. -bye-

Καλησπέρα σε όλους...

αυτό είναι το πρώτο μου ποστ εδώ... φυσικά για να ρωτήσω! :)

Ήθελα μια μεγάλη τιβι στις 50-52" λόγω 5μ. απόστασης τηλεθέασης...
Πάντα το "βίτσιο" μου ήταν να πάρω fullHD. Οι TFT όμως (Tulip, Cineos κλπ) είχαν 2500-3000 και πάνω!!

Τελικά χτες στο Public μπηκα να πάρω ένα βιβλίο και βγήκα με την 50pf95!!
http://www.public.gr/products/sound_vision/productDtls_1856.html
Την είδα να παίζει με PS3 ένα HD DVD και έπαθα... Τιμή 1100 με τιμεσ στο scroutz από 1450-2100 Ευρώ.

Απλά διαβάζοντας εδώ (κατόπιν εορτής) είδα όλους σας να εξυμνείτε την 50PG6000 (HD Ready) η οποία έχει προφανώς πανελ νέας γενιάς και καλύτερα χαρακτηριστικά... με τιμή στα 1200 ευρώ.

Έτσι νιώθω ότι πιάστηκα "¨κότσος"...
Παρόλα αυτά με το που την έστησα έπαθα την πλάκα μου... ειδικά σε DVD παρόλο που δεν έχω βάλει ακόμα συνδεση HDMI (έχω ένα απλό sony που υποστηρίζει hdmi και upscaling - τα λέω σωστά).
Τώρα γιατί στο παρακάτω δίνει αντίθεση 30.000:1 δεν ξέρω
http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-09-23-01-42/plasma-tv/full-hd/37-lg-50pf95-black-beauty

Και φυσικά είναι άστρωτη ακόμα...

Καμμιά γνώμη... υπέρ της εκλογής μου βέβαια!!!!!!

Και τέλος μερικές ερωτήσεις:

οχι φιλε μου στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εκανες πατατα αγορα
παιζει θαυμασια αλλωστε την εχω παρει και εγω και στον χωρο σου θα παιξει ακομα καλυτερα!!! ειδικα με full hd απογειωνεται η LG μιλαει για επεξεργαστη [DCDI BY FAROUGIA] που ειναι μεγαλο ονομα στον χωρο-bye-

Όντως ή τηλεόραση είναι εξαιρετική! Ακόμα και στο στρώσιμο (την έχω βάλει να παίζει απαλό και ζουμ1 ή 2 - πιστεύω να τα κάνω σωστά!) έχει πολύ ζωντανά χρώματα και με το Player που έχω που κάνει upscaling παίζει ωραία...

Άλλη μια ερώτηση... έχει κολλήσει σε κανέναν??? Όταν λέω κολλήσει εννοώ να μην κάνει τπτ... το έπαθε καθώς έκανα αλλαγή της ανάλυσης από το DVD... δλδ απλά κόλλησε!... μόνο με πρίζα εκτός έσβησε!