Γνώμη για LG M2250D-PZ

gianniskriti

Senior Member
26 December 2009
479
Ηράκλειο
Η συγκεκριμένη τιβι πωλείται ως pc monitor με ενσωματωμένο tuner και οχι ως καθαρόαιμη τιβι. Ποια η διαφορά δηλαδη ? Δεν τον καταλαβαίνω αυτό το διαχωρισμό. Εγώ την θέλω για τηλεόραση (μόνο), την έχει σε πολύ καλή τιμή το e-shop και σκέφτομαι να την τσιμπήσω. Τί λέτε?

Η διαφορα ειναι σε ολες τις οθονες με δεκτη οτι χρησιμοποιουν πανελ TN με πολυ μικρη γωνια θεασης και μετρια αντιθεση.

Αν θελεις να παρεις μονιτορ-TV (δεν θα το ελεγα τηλεοραση λογω μικροσκοπικου μεγεθους) με IPS κοιτα στα χαρακτηριστικα να λεει γωνια θεασης 178 μοιρες.

Μια διαφορά είναι ότι οι τηλεόρασεις έχουν πιο εξελιγμένα συστήματα επεξεργασίας της εικόνας (απόπλεξη, scaler, μειώσεις θορύβων κλπ) που σε σήματα χαμηλής ανάλυσης παίζουν τον ρόλο τους. Επίσης συνήθως οι τηλεοράσεις έχουν και περισσότερες επιλογές όσον αφορά την συνδεσιμότητα.

Εδώ για παράδειγμα η 22LE5500 της ίδιας εταιρίας που πιθανόν να φοράει το ίδιο πάνελ με το μόνιτορ που θέλεις να αγοράσεις: http://www.skroutz.gr/s/287107/LG-22LE5500-22.html

Η διαφορα ειναι σε ολες τις οθονες με δεκτη οτι χρησιμοποιουν πανελ TN με πολυ μικρη γωνια θεασης και μετρια αντιθεση.

Αν θελεις να παρεις μονιτορ-TV (δεν θα το ελεγα τηλεοραση λογω μικροσκοπικου μεγεθους) με IPS κοιτα στα χαρακτηριστικα να λεει γωνια θεασης 178 μοιρες.

Η συγκεκριμένη στο e-shop.gr αναφέρει : Γωνία προβολής: 170/160 μοίρες.

Μήπως φοράει ips ? Και εμπάσει περιπτώση, τηλεοραση θα μπορώ να δω στην κρεβατοκάμαρα μου από τα 3.5 μέτρα?

Η συγκεκριμένη στο e-shop.gr αναφέρει : Γωνία προβολής: 170/160 μοίρες.

Μήπως φοράει ips ? Και εμπάσει περιπτώση, τηλεοραση θα μπορώ να δω στην κρεβατοκάμαρα μου από τα 3.5 μέτρα?

Αν μπορείς να βρεις και καμιά 26άρα μέσα στο budget σου ακόμα καλύτερα. Αν όχι μην σε πολυαπασχολούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και πάρε την πιο οικονομκή 22άρα που μπορείς. Από τα 3.5 μέτρα όλες ίδιες θα μοιάζουν ;)

...Αν ομως προκειται να βλεπεις απο 3.5 μετρα σε 22" οτι και να παρεις το ιδιο ειναι που λεει και ο Γιωργος.

Είναι τιβι προ-ύπνου:2thumb22sup: (βλέπω κάθε βραδυ πριν πάω για ύπνο για 2-10 λεπτα μάξιμουμ, στο 11ο λεπτό είμαι πάντα στην μέση του πρώτου ονείρου!). Οπότε τί να τις κάνω τις παραπάνω ίντσες? Φαντάσου χρόνια τώρα βλέπω σε μια 14άρα crt και δεν παραπονιέμαι. ομως αν η γωνία θέασης είναι όντως πολύ μικρή τότε θα έχω θέμα, διότι θα τοποθετηθεί σε 2,5 μέτρα ύψος και θα πρέπει να έχει σημαντική κλίαη προς τα κάτω για να βλέπω.

Σύμφωνα με το site του Πλαισίου υπάρχει η δυνατότητα κλίσης αλλά δεν λέει λεπτομέρειες. Αν βρεις κάπου το manual λογικά θα αναφέρονται οι μοίρες που μπορεί να πάρει κλίση.

Από ότι βλέπω έληξε η προσφορά του e-shop αλλά την έβαλε σε παρόμοια τιμή το electroworld.

Απάντηση: Re: Γνώμη για LG M2250D-PZ

Είναι τιβι προ-ύπνου:2thumb22sup: (βλέπω κάθε βραδυ πριν πάω για ύπνο για 2-10 λεπτα μάξιμουμ, στο 11ο λεπτό είμαι πάντα στην μέση του πρώτου ονείρου!). Οπότε τί να τις κάνω τις παραπάνω ίντσες? Φαντάσου χρόνια τώρα βλέπω σε μια 14άρα crt και δεν παραπονιέμαι. ομως αν η γωνία θέασης είναι όντως πολύ μικρή τότε θα έχω θέμα, διότι θα τοποθετηθεί σε 2,5 μέτρα ύψος και θα πρέπει να έχει σημαντική κλίαη προς τα κάτω για να βλέπω.
Η διαφορά μεγέθους στον κατακόρυφο άξονα μεταξύ της 14άρας 4:3 και της 21 16:9 είναι αυτή:
http://tvcalculator.com/index.html?3eca3fd77aaf883ae704b2dc38b79bbc
όχι ιδιαίτερη για τηλεοπτικό σήμα 4:3. Βάλε και τη μειωμένη γωνία θέασης, ιδιως όταν βλέπεις απο χαμηλα οι ΤΝ αντιστρέφουν την εικόνα και δέν έχουν οι περισσότερες τηλεοράσεις ρύθμιση στη βάση να γέρνει μπροστά.

Σύμφωνα με το site του Πλαισίου υπάρχει η δυνατότητα κλίσης αλλά δεν λέει λεπτομέρειες. Αν βρεις κάπου το manual λογικά θα αναφέρονται οι μοίρες που μπορεί να πάρει κλίση.

Από ότι βλέπω έληξε η προσφορά του e-shop αλλά την έβαλε σε παρόμοια τιμή το electroworld.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ναι όντως έληξε η προσφορά από το ε-σοπ αλλά συνεχίζω να ενδιαφέρομαι γιατί μπορεί σε κάτι τέτοιο να καταλήξω τελικά γιατί είναι πιο οικονομικές.

Στα electroworld.gr μεχρι χθες επαιζε:
m2350d στα 199
m2250d στα 166 (με εκπτωση)
Ειχα και εχω τα ίδια δηληματα
Προλαβα και εδωσα παραγγελια για την 2350. Σημερα βλέπω άλλες τιμές.
Ελπιζω να εκανα καλα.