Γνώμη για νεα εγκατάσταση προτζεκτορα

loukats13

New member
6 May 2008
18
εια σας συμφορουμίτες και συμφορουμίτισες! Παρακολουθώ καιρό το forum, αλλά δεν συμμετέχω ενεργά. Τώρα όμως κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και ήρθε η ώρα να ζητήσω την γνώμη σας. Καταρχήν δεν έχω ακόμα κάποιο home cinema, αλλά είναι στα άμεσα πλάνα μου να αγοράσω (και προτζέκτορα βεβαίως βεβαίως!). Πρώτα με ενδιαφέρει να γίνει η εγκατάσταση καλωδίων ηχείων και hdmi. Η φωτογραφία που επισυνάπτω είναι η κάτοψη του σαλονιού και μια πρώτη ιδέα πως σκέφτομαι την εγκατάσταση.

themidos.jpg

Ξέχασα να γράψω ότι στο υπάρχον έπιπλο που θα μπει ο προτζέκτορας θα είναι και η τηλεόραση.
Όλες οι συμβουλές/προτάσεις ευπρόσδεκτες, ακόμα και η μεταφορά του σαλονιού στην απέναντι πλευρά (τραπεζαρία). Επίσης ο προτζεκτορας είναι καλά εκεί; Με lens shift θα παίζει; Κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω (π.χ. τα καλώδια) ;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

για να καταλάβω. Θες να προβάλεις απ το έπιπλο παράκεντρα στον τοίχο όπως το δείχνω στο σχέδιο? Εντελώς άστοχο . Προτιμότερο θα ήταν και αν αυτο είναι εφικτό να τοποθετήσεις τον προβολέα ακριβώς απέναντι απ την οθόνη με μια βάση στο ταβάνι παρά να προβάλεις με τόσο μεγάλη απόκλιση απ το κέντρο

Attachments

• themidos.jpg
    themidos.jpg
    28.9 KB · Views: 37
Επειδή είμαι και γώ στην διαδικασία αγοράς - τοποθέτησης και ψάχνω αρκετά, θα σου πρότεινα να στήσεις τηλεόραση-ηχοσύστημα και πανί στον τοίχο των 3,5 μέτρων (φεύγει και απο δίπλα απο το τζάκι) και τον προβολέα στο ταβάνι ακριβώς απέναντι ώστε να μήν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το lens shift πάρα μόνο για μικροδιορθώσεις....άσε που είναι αρκετά μεγάλη η μετατόπιση και δεν νομίζω να βγαίνει.
και μένα ο τοίχος μου είναι στα 3.5 μέτρα πλάτος και με 3,5 μέτρα απόσταση απο τον καναπέ.
Εκεί τα έχω όλα και εκεί θα μπεί και το πανί με τον προβολέα στο ταβάνι. Άσε που μιά και είσαι στην κατασκευή, μπορείς να κάνεις και θήκη για τον προβολέα που να ανεβοκατεβαίνει κιόλας (κάποιος το έχει ανεβάσει σε φωτό)

Γιά δές το δικό μου έπιπλο

dsc00236u.jpg

To μήκος είναι 3,30 και το πανί περίπου 2,30 άρα θα μου μείνει μισό μέτρο απο την κάθε μεριά του επίπλου, ίσα ίσα για να μένουν ακάλυπτα τα μπροστινά ηχεία

To φοβόμουνα αυτό που λέτε!
Απλά θεωρούσα ότι είναι πιο εύκολη η λύση που σκεφτόμουνα.
Γιατί τώρα θα έχουμε γκρίνιες για τον προβολέα στο ταβάνι, άσε που ανάμεσα στην οθόνη και τον προβολέα θεωρητικά θα έμπενε το φωτισικό!
Πάντως έλεγα να προβάλω (για αρχή) κατ'ευθείαν στον τοίχο (με ένα χαμηλό έπιπλο) και μετά έβλεπα αν δεν με κάλυπτε, να βάλω και πανί.

α καλά , θα πείσεις τη γυναίκα σου πως η νέα τάση του desing επιβάλει πλαφονιέρα για φωτισμό η ακόμα καλύτερα περιμετρικό με σποτάκια . Ο προβολέας στο ταβάνι είναι κάτι που μετά άπω 5-6 μέρες το συνηθίσει και ούτε καν θα τον βλέπει . Σου μιλάω εκ πείρας

To φοβόμουνα αυτό που λέτε!
Απλά θεωρούσα ότι είναι πιο εύκολη η λύση που σκεφτόμουνα.
Γιατί τώρα θα έχουμε γκρίνιες για τον προβολέα στο ταβάνι, άσε που ανάμεσα στην οθόνη και τον προβολέα θεωρητικά θα έμπενε το φωτισικό!
.

Eιχα τα ιδια προβληματα με εσενα φιλε μου.

Αλλα :

Αγορασα ανοιχτοχρωμο προβολεα και στο λευκο ταβανι δεν κανει μπαμ.

Εβαλα ενα μικρου ογκου φωτιστικο αναμεσα οθονης και προβολεα και δεν μπαινει μπροστα στην δεσμη(μια μπαρα με σποτακια)

Οταν ο προβολεας μπει μπρος θα παθει τετοιο χαζι που θα ξεχασει ολα τα αρνητικα.-bye-

Καλά τα λέτε μου φαίνεται.

Άρα, σε αυτή την φάση περνάω hdmi καλώδιο (1.4;), περνάω τα καλώδια για τα ηχεία και βάζω και μια πρίζα στο ταβάνι, εκεί που τα δείχνει ο Κώστας;

Στα 3 μέτρα είναι η σωστή απόσταση ή είναι λίγο κοντά;

Τωρα για σποτάκια δεν είμαι φαν, αλλά ένα φωστικό που δεν ενοχλεί πιστεύω να βρω!
Για θήκη προβολέα που να ανεβοκατεβαίνει το βλέπω μεγάλη φασαρία, καλύτερα σταθερός.

η απόσταση προβολέα - πανί είναι σχετική ανάλογα με τον προβολέα που θα πάρεις και το πόσες ίντσες οθόνη θέλεις να έχεις . Μια λογική απόσταση που να σε καλύπτει είναι τα 4 με 4,5 μέτρα όπου οι περισσότεροι προβολείς μπορούν να βγάλουν απο 90 με 110 ίντσες

Αποφασισε ποιος θα ειναι ο προβολεας πρωτα και μετα την αποσταση την βρισκουμε.

Αν εχεις παντως χωρο και δεν υπαρχει οικονομικο θεμα μην πεσεις κατω απο τις 105 ιντσες πανι....

Size matters...

Απάντηση: Re: Γνώμη για νεα εγκατάσταση προτζεκτορα

Αποφασισε ποιος θα ειναι ο προβολεας πρωτα και μετα την αποσταση την βρισκουμε.

Αν εχεις παντως χωρο και δεν υπαρχει οικονομικο θεμα μην πεσεις κατω απο τις 105 ιντσες πανι....

Size matters...

ετσι είναι . με μια μικρή διόρθωση 120 ίντσες ίσως?

Σε προτζέκτορα σκεφτόμουν κάτι σε BenQ W1000 έως W6000, ανάλογα με την διαχείριση του μπάτζετ!
Αφόυ για αρχή θα προβάλω στον τοίχο, δεν με δεσμεύει το μέγεθος.
Στο http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm
στα 4,5μ περίπου ο W1000 βγάζει 120" και ο W6000 105".
Εγώ στο μυαλό μου είχα τις 100", άρα καλά είναι νομίζω.
Όσον αφορα την ερώτηση: hdmi καλώδιο (1.4?), και μια πρίζα στο ταβάνι;

Απάντηση: Re: Γνώμη για νεα εγκατάσταση προτζεκτορα

Το καλώδιο HDMI του λίνκ σου δεν είναι 1.4.. (όχι ότι παίζει και κανέναν ιδιαίτερο ρόλο για προβολέα μη-3D αλλά λέμε..).

Όσο αφορά την τροφοδοσία, πάρε ότι βρεις.

Ναι το είδα τελικά ότι δεν είναι 1.4 αλλά λέω να βάλω 1.4 και για το μέλλον...
Ευχαριστώ