Σε αυτη την κατηγορια θεωρω τον συνδυασμο creek με epos που ακουω κατα καιρους στις εκθεσεις εξαιρετικο. Και τα elac μου αρεσουν πολυ.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω την πηγή, απλά έχω ήδη ξεφύγει από το αρχικό μου μπάτζετ, και όσο πιο πολύ ψάχνομαι για καλύτερο μηχάνημα, τόσο περισσότερο το μπατζετ ξεφεύγει. Στο τέλος θα καταλήξω σε σύστημα των 5000-6000 ευρώ![]()
Θεώρησα τα Denon DCD710, και Marantz 6003 μια αξιοπρεπέστατη επιλογή, υπάρχουν και στο μαγαζί όπου είναι τα ηχεία που μου αρέσουν (για την ώρα) κι έχουν και αρκετά καλά reviews. Θα ρίξω μια ματιά και στα Pioneer που πρότεινε ο φίλος προηγουμένως.
Δε θα ήθελα να παω πανω από 400-500 για player. Έχω εξάλου και το laptop, οπότε παίζει και το σενάριο DAC (ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο). Επίσης θα προτιμούσα να πάρω τον player μαζι με ενισχυτή και ηχεία, ώστε να τα ακούσω όλα μαζί, και όχι αργότερα.
Αν έχεις laptop χρησιμοποίησέ του και βάλε του απλά ένα DAC.
Συμφωνώ με την άποψη ότι καλύτερα αρχικά να δώσεις βάρος (δηλαδή να τα χώσεις) σε ενισχυτή και ηχεία. Έτσι θα μπορέσεις να τα κρατήσεις για πολύ καιρό. Να το πω με άλλα λόγια. Μία ενδεχόμενη αναβάθμιση - αλλαγή σε αυτά θα είναι πολύ κοστοβόρα, οπότε καλό είναι να επιλέξεις σωστά από την αρχή.
Χώρια του ότι κατά την προσωπική μου άποψη τα ηχεία συνεισφέρουν περισσότερο στο χαρακτήρα της όλης αλυσίδας (είναι το μουσικό όργανο που παράγει ήχο) και μετά έρχεται το matching με τον ενισχυτή. Όχι ότι τα υπόλοιπα είναι αμελητέα... ακόμα κι ένα καλώδιο μπορεί να σου δώσει μια διαφορά που δε φαντάζεσαι. Απλά το ζευγάρι ενισχυτής-ηχεία είναι για μένα η βάση του μουσικού οικοδομήματος και γι αυτό χρειάζεται την ανάλογη προσοχή. Πάνω σ' αυτή τη βάση θα χτίσεις τα υπόλοιπα.
Να μην ακούσω μια καλή κουβέντα για τα Monitor Audio RX8;![]()
Θα δοκιμάσω και τα ProAC και θα δούμε. Από DAC υπάρχει κάτι καλό; Θα με βόλευε, αφού έχω και το laptop. Φαντάζομαι δεν υπάρχει DAC με HDMI input.
Ερώτηση κρίσεως:
Αν θέλεις 1000 ευρώ για καλό stere amplifier + 500 ευρώ για καλό DAC, γιατί να μην πάρεις έναν καλό AV receiver με τα ίδια περίπου λεφτά; Π.χ. τον Pioneer SC-LX73, περίπου 1700 ευρώ.
Θα χάσεις σίγουρα σε ποιότητα στερεοφωνικής μουσικής, αλλά πόσο; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά (μιλάμε πάντα και καλό AV receiver, οχι για AV του κιλού);
Θε κερδίσεις όμως σε connectivity. Συνδέεις laptop/PC με HDMI, θα απολαμβάνεις ήχο από blue-ray, μελλοντική δυνατότητα για home-cinema, klp.
Γιατί θέλεις όμως ήχο από HDMI? Δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι παραπάνω από το USB και θεωριτικά θα είσαι καλύτερα αν το DAC που θα επιλέξεις υποστιρίζει 192ΚΗz από USB.
Έχω συνδέσει ήδη το laptop με την TV μέσω HDMI. Αν πάω σε λύση DAC, θα χρειαστώ δεύτερο (USB) καλώδιο να φεύγει από το laptop. Πολλά καλώδια, πολλά devices. Δεν είμαι υπέρ της λύσης του AV receiver, αλλά δε μπορώ να μην παραδεκτώ ότι από πλευράς connectivity βολεύει καλύτερα (εμένα τουλάχιστον).
Δεν έχεις παρά να ακούσεις με τα αυτιά σου.
Βεβαίως, υπάρχει πάντα και η λύση του
http://www.m2tech.biz/hiFace.asp
με 110 για την περίπτωση που επιλέξεις USB DAC με λιγότερο από 192KHz (αλλά με S/PDIF είσοδο) η οποία είναι εξαιρετική απ' ότι λένε στο forum.
Αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση. Υπάρχει και το hiface evo της ίδιας εταιρείας. Το S/PDIF ειναι στην έξοδο, η οποία όμως που πηγαίνει; Στην ενισχυτή; Θες μετά ενισχυτή με S/PDIF είσοδο;
Κάτι αλλο. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω (ή έχει στην κατοχή του) τον Musical Fidelity m3i?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.