Γνωμη, προταση για Tuner _ Οικονομικό, 2ο χερι -100 euros

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,634
Λοιπον τα πράγματα εχουν ως εξης,

Μεχρι τωρα άκουγα ράδιο αλλα η βελώνα ηταν αφημένη σε ένα σταθμό, οποτε δεν ακουγα τιποτα αλλο μου αρκουσε.
Αλλα τωρα πρεπει να ακουω 5-6 σταθμους.
Και με το παιλο αναλογικό μου Γιαμαχα εδεν εχω την ορεξη, ουτε την ευχαιρια γιατι δεν θυμάμε που ειναι οι σταθμοι, να γυρναω κάθε φορά το ποτενσιόμετρο για να βρω ακριβώς αυτο που θελω στη συγκεκριμένη ωρα.

Ψάχω λοιπον ένα Tuner, αναλογικό πάντα, αλλα με με δυνατότητα προεπιλογης (τουλάχιστον 6 σταθμών), με καλό ηχο και που θα εβρισκα ψάχνοντας στο ιντερνετ σε μεχρι 100 ευρω (οποτε Revox Dynavox klp θα ηθελα αλλα αποκλειονται).

Προσανατολιζομαι σε κάτι σαν το Denon 1500 RD, για το οποιο έχω ακουσει καλά λόγια.

Εαν έχετε κατι αλλο στο νου σας που μπορει να έκανε την δουλεια, γιατι οχι κατι εξαιρετικό που βρισκεται σε καλες τιμές, η κάποια καλη κριτικη για κάποιο προσιτό μοντελο ειναι ευπροσδεκτα.

Η χρηση θα ειναι εκπομπες 60-70% με ομιλια 30-40% κλασική μουσική.

Μετα θα το ψάξω.

(οποτε Revox Dynavox klp θα ηθελα αλλα αποκλειονται)
* Dynalab ηθελα να πω...

Κάτι άλλο βασικό, πρέπει να ειναι slim line. Γιατι ο χωρος που θα μπει στο έπιπλο ειναι καθορισμένος.

Εχω μπερδευτει με τα μοντελα της Denon : 215, 235, 1500 ΑΕ η RD ??? Περιπου προτεινονται στην ιδια τιμη και ειναι ολα σλιμ, αλλα πιο απ'ολα ;;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να μην ξεπερνάει τα 9,5 cm υψος. η οροφη ειναι στα 10 cm.

Γι αυτο τον λόγο έχω αποριψει τις σειρές με τις καμπυλωτές γωνίες της Marantz ( όπως το ST 6003 για παράδειγμα )

Έχω το προηγούμενο από αυτό και είμαι ευχαριστημένος. Διαστάσεις περιορισμένες και οικονομικό, στα 160Ε καινούργιο...

Απάντηση: Re: Γνωμη, προταση για Tuner _ Οικονομικό, 2ο χερι -100 euros

(οποτε Revox Dynavox klp θα ηθελα αλλα αποκλειονται)
* Dynalab ηθελα να πω...

Κάτι άλλο βασικό, πρέπει να ειναι slim line. Γιατι ο χωρος που θα μπει στο έπιπλο ειναι καθορισμένος.

Εχω μπερδευτει με τα μοντελα της Denon : 215, 235, 1500 ΑΕ η RD ??? Περιπου προτεινονται στην ιδια τιμη και ειναι ολα σλιμ, αλλα πιο απ'ολα ;;;

Να μην ξεπερνάει τα 9,5 cm υψος. η οροφη ειναι στα 10 cm.

Γι αυτο τον λόγο έχω αποριψει τις σειρές με τις καμπυλωτές γωνίες της Marantz ( όπως το ST 6003 για παράδειγμα )

Dynalab ούτε μέ 200 ευρώ ,ούτε μέ 300 καί μάλλον δέν θά βρείς ποιοτικό αναλογικό μέ προεπιλογές σέ τόσο χαμηλή τιμή.Τά δέ Revox είναι στά ύψη οιτιμές τους

Μία εξαιρετική επιλογή είναι τό παρακάτω ,αλλά σαφώς ακριβότερο

http://www.ebay.de/itm/Tandberg-TPT...12?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4195471790

Last edited:
Μετα απο ψάξιμο στο ιντερνετ ειχα κατασταλάξει σε 3 μοντελα που εβλεπα οτι ανταποκρίνονταν στα ζητουμενα μου.

Ενα Sansui X-501
Ενα Denon 1500 DR
και ένα marantz ST 4000.

Το Sansui δεν ηταν η πρωτη μου επιλογή γιατι παλαιότερο απο τα άλλα δυο, ,α όπως ειμαο λιγο συναισθηματικά δεμένος με τη μάρκα ηρθα σε επαφη με τον πωλητη...Ηταν κάποιος άλλος ηδη πανω στο μηχάνημα και έφυγε. Ισως καλυτερα ετσι ειναι πιο ξεκάθαρο..

Τωρα το δίλημα μένει για αυτο

http://www.leboncoin.fr/image_son/805801640.htm

Και αυτο...

http://www.leboncoin.fr/image_son/796223148.htm

Διλημα γιατι θα σας εξηγήσω...

Η προτίμηση μου αισθητικά πάει στο Denon ο πωλητής το άφηνε 80 ευρος

Αυτος με το Marantz ηθελε να πασάρει το συνολο (ενισχυτη ΜΕ τιουνερ για 220 ευρώ) Αλλα την ωρα που ανταλάσαμε νά που κάποιος επεσε απάνω στην αγγελία και εκέινη την στιγμη έκλεισε τον ενισχυτή. (Τι συμπτώσεις οταν ειμαι πανω σε μια αγγελία κάποιος αλλος κλεινει ενα μηχάνημα)...
Οποτε ο τυπος μου λεει οτι μου το αφήνει 40 Euros εμπεριεχομένων των μεταφορικών !!!...

Επιπλέον ο πωλητης του Denon ειναι διακοπές και θα ανέβει σπιτι του την 1η Ιουνίου οποτε να ξαναμιλησουμε κλπ...

Φοβάμαι οτι μεχρι τοτε μπορει να χάσω και το ένα και το άλλο...

Ειμαι στο τσακ να κλεισω το μαραντz με 40 ευρω. Το μονο μειον ειναι οτι δεν εχει remote control...
Ενα + ειναι οτι εχει 5 αστερια στο τεχνικο εργαστηριο της Fnac.

Και ειναι η σειρα που δεν ειχε ακόμα πλαστικο

Και τα δυο ταιράζουν αισθητικά με το συνολο μου γιατι κατα συμπτωση έχω ενα Player Marantz 6000 Ose (Μαυρο ιδιας σειρας 000) οπως το τιουνερ, και ενα Denon έπισης χρωματος σαμπανια ιδιου design.

Λεω να καταληξω σε μια αποφαση σημερα (δηλ. να κελισω το Μαραντζ)...για να ειμαι σιγουρος τουλάχιστον.

Τι λέτε ;;
Καμμιά γνωμη πανω σ'αυτο ;
Μηπως κάνω λάθος να μην περιμένω το Denon ???

Oσο για το καινουριο υπάρχει βέβαια και το άλλο, οταν δεν προτεινεται σε αυτα που προτεινουν τα εδω πολυκαταστηματα που πουλουν Hi Fi μπορουν να το παραγγειλουν για σενα αλλα προσθέτουν μεταφορικά που δεν ειναι και τα πιο φτηνά (μου συνεβει με το πικαπ μου).

Οποτε πρεπει να υπολογισω περασμα στα 200 ευρω περιπου.

Τι λέτε καμμια αντιρρηση για το Marantz ???

Eιδάλλως υπάρχει αυτο με 75 ευρω συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών.
Ειναι το ανώτερο μοντελο το 6000... Εαν υπάρχει διαφορά με το 4000 γιατι όχι

http://www.leboncoin.fr/image_son/800487594.htm?ca=12_s

Εγώ την αμαρτία μου την είπα το denon 1500 το προτιμώ και από το Marantz 6000

Ειδικά το 4000 το Marantz χωρίς τηλεκοντρόλ δε θα το σκεπτόμουν

Και το sansui … Λοιπών το έχει ακόμα φίλος και παίζει Non stop σπίτι σου (είναι από τους φίλους που αφήνουν μουσική να παίζει στο σπίτι ακόμα και όταν λείπουν) , ε λοιπών είναι σκυλί, παίζει εξαιρετικά , και η κόκκινη οθόνη είναι πανέμορφη. Και πάλι βεβαία εγώ είμαι κολλημένος με τη σειρά 1500 (aχουν αλλάξει διάφορα μοντέλα και προσόψεις και facelift) της denon :D

OK με έπεισες

Θα περιμένω να γυρισει ο τυπος Παρισι την 1η Ιουνιου για να κλεισω το Denon.

Οτι εμπόδιο και καλό που λένε...μεχρι τοτε θα γυρναω το ποντεσιόμετρο του Yamaha για να πιασω σταθμους.
Ενταξει υπάρχουν και χειροτερα μαρτυρια :jester:

Mέ συγχωρείτε αλλά ο φίλος γράφει Ψάχω λοιπον ένα Tuner, αναλογικό πάντα, αλλα με με δυνατότητα προεπιλογης (τουλάχιστον 6 σταθμών), με καλό ηχο και που θα εβρισκα ψάχνοντας στο ιντερνετ σε μεχρι 100 ευρω (
είναι κανένα απ αυτά αναλογικό ;εγώ δέ κατάλαβα καλά ;

Ναι αναλογικά ειναι...εkτος αν εγω δεν εκφραστηκα καλά.
Δηλαδη παιρνουν το σημα με αντενα on air, και οχι μεσω δικτυου ( Τerrestre, Web etc)

Ισως εγω να μην εκφραστηκα σωστα, αλλα νομίζω οτι η συχνότητα στον αερα ειανι αναλογικο σημα.

Απάντηση: Re: Γνωμη, προταση για Tuner _ Οικονομικό, 2ο χερι -100 euros

Ναι αναλογικά ειναι...εkτος αν εγω δεν εκφραστηκα καλά.
Δηλαδη παιρνουν το σημα με αντενα on air, και οχι μεσω δικτυου ( Τerrestre, Web etc)

Ισως εγω να μην εκφραστηκα σωστα, αλλα νομίζω οτι η συχνότητα στον αερα ειανι αναλογικο σημα.

Mία σχετική πληροφόρηση περί ραδιοφωνικών δεκτών

http://www.fmtunerinfo.com/