Γνωριζει κανεις συνδεσμολογιες για kenwood ka-1500???

Satie

New member
10 September 2008
17
Ειμαι περηφανος ιδιοκτητης του πανεμορφου τελικου kenwood ka-1500 οπου και ακουω για 10χρονια.Αυριο (!) αγοραζω νεο συστημα με nad352 -energyc300 αλλα δε θελω να παει χαμενος ο γερο-kenwood 30ετων!
Θα ηθελα να μαθω γενικοτερα κατι για τον ενισχυτη (αν το γνωριζει κανενας φυσικα) και ειδικοτερα συνδεσμολογιες κλπ.
Ευχαριστω....

Ο NAD έχει 2 εξόδους από πίσω που λέγονται pre-out και main-in. Αυτές οι δύο έξοδοι συνδέονται μεταξύ τους με 2 συρματάκια. Για να βάλεις τον Kenwood πάνω στον NAD σαν τελικό, πρέπει να βγάλεις τα συρματάκια και να συνδέσεις το pre-out του NAD με το main-in του Kenwood (έτσι πρέπει να λέγεται) με καλώδιο που έχει 2 βύσματα RCA από την κάθε πλευρά. (Mπορεί και να μην χρειάζεται να αποσυνδέσεις τα συρματάκια γιατί νομίζω ότι ο NAD έχει και δεύτερη pre-out, οπότε συνδέεις τον Kenwood εκεί). Τα ηχεία τα συνδέεις στον Kenwood και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που έχεις (ραδιόφωνο, πικάπ, CD....) τα συνδέεις στον NAD. Την ένταση του ήχου και τα μπάσα πρίμα τα ελέγχεις από τον NAD. Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Αν μπορείς κατέβασε μια φωτο του Kenwood από το πίσω μέρος για να σου πω ποιό συγκεκριμένα.

http://hifigoteborg.se/Kenwood ka-1500 spec.htm

Μια άλλη ερώτηση:

Έστω ότι χρησιμοποιούμε τον NAD ως προ. Επομένως δεν έχουμε ηχεία συνδεδεμένα επάνω στον NAD. Αυτό το αναγνωρίζει ο ενισχυτής (ότι δεν έχουμε συνδεδεμένο φορτίο επάνω του) ή εξακολουθεί να στέλνει σήμα στις μπόρνες που βγάζουν την έξοδο των ηχείων;
Διότι απόσο γνωρίζω δεν κάνει να δουλεύουμε γενικά ενισχυτή που βγάζει έξοδο ηχείων χωρίς να έχουμε συνδεδεμένα ηχεία επάνω σ αυτόν.

Re: Απάντηση: Γνωριζει κανεις συνδεσμολογιες για kenwood ka-1500???

Το main-in δεν ειναι εξοδος, αλλα εισοδος (in), για την περιπτωση που θελει καποιος να χρησιμοποιησει μονο τα τελικα σταδια του ενισχυτη. Κατα τα αλλα, σωστος ο παικτης!

Σωστός. Λάθος έκφραση.

Re: Απάντηση: Γνωριζει κανεις συνδεσμολογιες για kenwood ka-1500???

Μια άλλη ερώτηση:

Έστω ότι χρησιμοποιούμε τον NAD ως προ. Επομένως δεν έχουμε ηχεία συνδεδεμένα επάνω στον NAD. Αυτό το αναγνωρίζει ο ενισχυτής (ότι δεν έχουμε συνδεδεμένο φορτίο επάνω του) ή εξακολουθεί να στέλνει σήμα στις μπόρνες που βγάζουν την έξοδο των ηχείων;
Διότι απόσο γνωρίζω δεν κάνει να δουλεύουμε γενικά ενισχυτή που βγάζει έξοδο ηχείων χωρίς να έχουμε συνδεδεμένα ηχεία επάνω σ αυτόν.

Για να είμαι ειληκρινής δεν γνωρίζω αν κάνει ή όχι να δουλεύουμε ενισχυτή χωρίς ηχεία. Όμως, ο ρόλος του τελικού σταδίου ενίσχυσης είναι να παίρνει το μικρό ρεύμα που του στέλνει ο προενισχυτής και να το κάνει μεγαλύτερο για να το στείλει στα ηχεία. Η λογική μου λοιπόν λέει, ότι από την στιγμή που δεν θα έχεις συνδεδεμένο το pre-out με το main-in (θα έχεις βγάλει δηλαδή το συρματάκι που συνδέει τα 2 στάδια του NAD) τότε το τελικό στάδιο του NAD δεν θα παίρνει ρεύμα από την προενίσχυσή του και έτσι δεν θα φτάνει τίποτα στις εξόσους των ηχείων του NAD.

Θα είχε ενδιαφέρον να έκανες αν και όποτε μπορείς μια σύγκριση μεταξύ των 2 ενισχυτών...

Η αληθεια ειναι οτι ψιλοφοβαμαι τα ηχεια για κλιπσαρισμα γιατι ειναι καινουρια
-και ομορφα-και οενισχυτης πολυ παλιος γμτ.Οσο για να βαλω το nad στα μουχλιασμενα KLH δεν εχει κανενα νοημα.Θα επιχειρησω δοκιμη μαλλον σε ουδετερο εδαφος,οταν σοθει η ευκαιρια.
Δεν μπορω με τπτ να βρω και τα specs του kenwood αν δεν αγορασω το manual.

χμμ.... Ο λόγος που σου είπα ότι θα είχε ενδιαφέρον μια σύγκρηση είναι γιατί έγω έχω την υποψία ότι ο Kenwood είναι πολύ ωραίος ενισχυτής. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα πάντως αν δεν ανεβάσεις πολύ την ένταση. Αυτά δεν είναι τα specs?

http://hifigoteborg.se/Kenwood ka-1500 spec.htm