Godzilla: Minus One

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    14
Εξαιρετικη ταινια μακραν οτι καλυτερο εχει βγει ποτε με Γκοντζιλα.....θα ελεγα οτι και χωρις τον Γκοτζιλα μια χαρα ταινια θα ηταν.
Μπράβο, όντως. Αφού έλεγα ώρες ώρες, είναι σίγουρα ταινία Γκοτζίλα;

Ωραία ατμόσφαιρα, ρεαλιστικα γραφικά (αυτό έλειπε εν έτει 2023) και ωραίο στορυ αφού εμπεριέχει το οικογενειακό συναίσθημα. Ένα πράγμα με χάλασε:
Ρε παιδιά μόνο εγώ γελάω με αυτές τις γιαπωνέζικες ερμηνείες; Εντάξει μπορεί έτσι να είναι η κουλτούρα τους , αλλά τις στιγμές που τσαντίζονται και νευριάζουν και παίρνουν την αυστηρή γκριμάτσα, συγνώμη αλλά με πιάνουν τα γέλια.😁 Δεν ξέρω, δεν με πείθουν.
Ήμουν Ιαπωνία πριν 5 μήνες. Εάν σου πω ότι έτσι ακριβώς είναι στην καθημερινή ζωή τους? Και ειδικά στην δουλοπρέπεια. Καταντάει τελείως εκνευριστικό.

εξαιρετικο παντρεμα της μεταπολεμικης περιοδου,με το τερας του γκοτζιλα,το οποιο ερχεται σε μια αλλη και...ισχυροτερη εκδοση.
πολυ καλα εφε,εξαρετικος ηχος με τρομερα χαμηλα.
πολλα μπραβο στους Ιαπωνες.

Ωραία ατμόσφαιρα, ρεαλιστικα γραφικά (αυτό έλειπε εν έτει 2023) και ωραίο στορυ αφού εμπεριέχει το οικογενειακό συναίσθημα. Ένα πράγμα με χάλασε:
Ρε παιδιά μόνο εγώ γελάω με αυτές τις γιαπωνέζικες ερμηνείες; Εντάξει μπορεί έτσι να είναι η κουλτούρα τους , αλλά τις στιγμές που τσαντίζονται και νευριάζουν και παίρνουν την αυστηρή γκριμάτσα, συγνώμη αλλά με πιάνουν τα γέλια.😁 Δεν ξέρω, δεν με πείθουν.
και στην σειρα Φουκουσίμα,ετσι ειναι.
καιγεται ο κ@λος τους γιατι εαν σκασουν οι δεξαμενες,θα γινει κολαση και αυτοι συζητουν και αντιδρουν χαλαρα σε slow motion,λες και δεν συμβαινει τιποτε.
απιστευτοι!

Στο Shogun όμως δεν μου έδωσαν ποτέ τέτοιο συναίσθημα. ΠΟΤΕ. Όταν ήταν αυστηροί ήταν αυστηροί και ενέπνεαν σοβαρότητα και φόβο.
Ενώ στον γκοτζίλα είναι αστείοι σοβαροί.

Στο Shogun όμως δεν μου έδωσαν ποτέ τέτοιο συναίσθημα. ΠΟΤΕ. Όταν ήταν αυστηροί ήταν αυστηροί και ενέπνεαν σοβαρότητα και φόβο.
Ενώ στον γκοτζίλα είναι αστείοι σοβαροί.
δεν το εχω δει ακομα το shogun.
προφανως στην συγκερκιμενη σειρα, δεν γινοταν αλλιως και ζοριστηκαν λιγο οι Ιαπωνες για να το αποδωσουν..🥶

Pε παιδιά, μην μπερδευόμαστε. Στο Shogun, είναι εποχή φεουδαρχών, φανατικών υπηρετών και οι υπόλοιποι σαν να μην υπάρχουν. Χειρότεροι και από σκλάβους. Στο Godzilla είναι μετά τον 2ο παγκόσμιο, που υπάρχουν σχετικά δικαιώματα των πολιτών σε μια δημοκρατική πια χώρα (προϋπόθεση και επιβολή των Αμερικανών, μετά τον πόλεμο). Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια εποχή που σου κόβανε το κεφάλι γιατί έτσι, με μια εποχή που είναι παράνομο.

• Like
Reactions: Kosh
Εξαιρετικη η παρουσίαση του τέρατος (με εξαίρεση τα μάτια του που ήταν σε πολλές φάσεις αφύσικα ακίνητα) και δυνατός ήχος.

Σε σχέση με τις "αμερικανιες" προσπάθησαν να δώσουν και φάση στους χαρακτήρες.

Αυτό που με χάλασε αρκετά όμως ήταν η έλλειψη εξήγησης της παρουσίας του τέρατος.
Όπως και τον λόγο που μεγάλωσε σε μέγεθος (αναφέρθηκε, αλλά δεν εξηγήθηκε)

Ένα τίμιο 7.5/10

Screenshot-2024-06-04-234035.jpg

Μόλις το είδα. Το ξεκίνησα για πλάκα γιατί δεν είχα τι να δω και τελικά ήτανε από τα καλύτερα με θέμα το τερατάκι.

Ευκολα η καλυτερη ταινια Godzilla που εχει βγει μεχρι σημερα. Δεν εχει καμια σχεση με τις Αμερικανικες και εχει καταφερει να αποτυπωσει την αυθεντικοτητα του Godzilla μαζι με μερικες πολυ δυνατες ανθρωπινες ιστοριες πολεμου ολα μαζι σε μια ταινια κρατωντας παραλληλα το budget εξαιρετικα χαμηλα με τιμιοτατα εφε και επικες σκηνες. Η ταινια διαδραματιζεται στο τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου το 1945 οπου κανει την πρωτη του εμφανιση o Godzilla στην νησο Οντο οπου ο Shikishima ενας καμικαζι πιλοτος της Ιαπωνιας ξεκιναει την ιστορια του με μια ιστορια λυτρωσης που θα κρατησει μεχρι το 1947 οπου θα εξιλεωθει για τη δειλια που επεδειξε κατα τη διαρκεια του πολεμου. Ο πρωταγωνιστης μπορει παντα να ειναι ο Godzilla μιας και παντα με την επιβλητικοτητα του και την καταστροφη που προκαλει οτιδηποτε αλλο ωχρια μπροστα του αλλα ταυτοχρονα ο σκηνοθετης Takashi Yamazaki μας δειχνει και μια πολυ δυνατη ανθρωπινη ιστορια μετα τον πολεμο και απο μονο του προσθετει συναισθημα που αλλες ταινιες Godzilla δεν εχουν καταφερει να αποδωσουν οπως πρεπει. Γενικα ολοι οι βασικοι χαρακτηρες μετρανε κανεις δεν ειναι αναλωσιμος και η χημεια μεταξυ τους θα φανει σχεδον αμεσως. Μερικες σεκανς με τον Godzilla να σπερνει την καταστροφη ειναι απιστευτες και βγαζουν ενα δεος το ευρος της δυναμης του ειδικα αυτη η γαλαζια ακτινα φωτος μολις ξεκινησει να γινετε μπλε η ουρα του ξερεις οτι θα δεις κατι επικο. Το τελος ξεκαθαρα μας δινει στοιχεια για δευτερο μερος και μπραβο και για το οσκαρ που κερδισε για τα ειδικα εφε. Το 4Κ Bluray που κυκλοφορησε χθες προσφερει εξαιρετικη εικονα ηχο και ειναι ο πιο σωστος τροπος για να δει καποιος την ταινια. Να περνουν μαθηματικα οι Αμερικανοι απο τους Ιαπωνες μπας και καποια στιγμη καταφερουν να μας δωσουν κατι αναλογο πανω στο lore του Godzilla και οχι απλα να μας δινουν εφε και απο εκει και περα το τιποτα. Σιγουρα θα την ξαναδω μιας και μια θεαση δεν αρκει για να θαυμασει καποιος το μεγαλειο της ταινιας. 8.5/10