Goldmund dac Mimesis 14 ?

Μιχαλη φρόντισε να πάρεις καλυτερες τιμές στα off season dac Πχ το ML36S ποσο το βρίσκεις ? απο οσο θυμαμαι εχει πολυ καλό digital input κομματι δηλαδή εχει ολες τις ψηφιακές εισοδους για να ματσαρει με το transport που εχεις .
Τι τρανσπορτ χρησιμοποιεις ? Αλλο σπουδαιο κομματι ειναι η μεταφορα σηματος δηλαδη ποια ειναι η καλυτερη μεταδοση απο το τρανσπορτ στο dac (ποια εξοδο/εισοδο)! Γενικα πρεπει να ξέρεις οτι το κομματι trasport/dac εχει πολυ δρόμο φιλε Μιχαλη!!!
Κουραγιο !!

Αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει καν transport,εχω κατα νου καποια...
Meridian 500 π.χ.
Πάντως τον καλυτερο ήχο απο transport/dac τον άκουσα μεσω glass optical ψηφιακή σύνδεση (AT&T)...
Η τιμή για το Levinson 36S ειναι περιπου 1800 ευρώ.....

Last edited:
Μια στιγμή, αν δεν έχεις ούτε transport ούτε dac και έχεις προϋπολογισμό 3 χιλιάρικα, παίρνεις σήμερα καινούργιο Esoteric, αλλά και μια ντουζίνα άλλα μηχανάκια... Είναι καλύτερα τα παλιά από τα νέα ψηφιακά;

Πραγματι Μιχαλη η καλυτερη μεταφορα απο transport to Dac is glass optical ψηφιακή σύνδεση (AT&T) αλλα πρέπει να εχεις τετοιο τρανσπορτ και τετοιο dac ! Το θεμα ειναι οτι δεν εχεις τρανσπορτ οποτε ξεκινας απο την αρχη!
Τα καλυτερα τρανσπορτ ηταν απο Pioneer PD-S06 ,PD-95,PD-93 ΚΑΙ γενικα αυτα με το αναποδο συρταρι ! Απο Teac/Esoteric τα καινουργια ειναι καταπληκτικα αλλα πανακριβα ! Εαν βρεις καποιο απο P30 ,P70, P0 ειναι επισης αριστες κατασκευες και αξιοπιστες με ολες τις ψηφιακες εξοδους!!
Τα 1800 για 36S ειναι παρα πολλα και δεν νομίζω οτι τα αξιζουν τετοια εποχή .
Για μενα πρέπει να κινηθείς απο ebay or Audiogon για καποιο καλο παλιο Dac !
Καλο ψαξιμό !

Βασίλη St glass(AT&T) χρησιμοποιει η EAD & Mark Levinson και γενικά εχω δει και σε καποια transport / Dac της Theta κυριος σαν optional !
Επίσης τα ακριβά κομμάτια εταιρειων χρησιμοποιουσαν τετοιες συνδέσεις Teac/Esoteric κτλ !

το να ζητουμε να υπαρχουν τετοιες σπανιες εξοδοι -εισοδοι οπως και η Ι2S,ειναι σαν να περιοριζουμε το ευρος της αναζητησης σε ελαχιστες περιπτωσεις.Εδω AES/EBU για να βρεις σε οδηγο και dac ειναι πολυ σπανιο ,τωρα μην ψαχνουμε ακομη πιο δυσκολα

Συμφωνω μαζι σου Πετρο απλα ολα τα Αμερικανικα Dac ειχανε σχεδον ολες τις ψηφιακές εισόδους/εξόδους και μια και ανεφερες την I2S φιλε Μιχαλη να κοιταξεις και τα DAC της Sonic Frontiers SFD2ii κτλ ,που τα ξεχάσαμε με λαμπατα σταδια εξοδου και αριστη ποιότητα κατασκευής.

Το Sonic Frontiers D2 mk2 που εχω,εχει 5 εισοδους αλλα δεν εχει την I2S,που εχει το S.F3.Το κακο με τα S.F γενικως ειναι ,οτι ειναι σπανια στην Ευρωπη και για να τα παρεις απο ΗΠΑ πρεπει να πληρωσεις και πολλα μεταφορικα,ζυγιζουν αρκετα,και τελωνειο.Προσωπικα επειδη τα ψαχνω στο ebay περιπου εμφανιζεται 1 τον μηνα

Πετρο προτεινω να ψαξει ο φιλος μας και στα Sonic Frintiers και ειδκα στο Audiogon & Ebay υπαρχουν πολλα απο τα Αμερικανικα Dac με πολυ καλες τιμες και οσο για τα τελωνεια σας πληροφορω πως α) βαζουμε χαμηλη τιμη στην αξια του πακετου β) στην περιγραφη βαζουμε USED DIGITAL PROCESSOR οπου ανηκει στην κατηγορια Ψηφιακος επεξεργαστης των υπολογιστων και δεν υποκεινται σε φορο !! Απλα θα πληρωσεις ΦΠΑ στη ηδη χαμηλη τιμη του πακετου. Εχω φερει δυο Dac με την ιδια διαδικασια χωρις προβλημα και εχω γλυτωσε απο τις ελληνικες τιμες!!

Συγνώμη δεν διάβασα όλο το thread αλλά δεν μου είναι κατανοητό, ψάχνετε
παλαιούς μετατροπείς 20/48, με σεβαστό μεν αναλογικό εξόδου, τα οποία όμως σας αποκλείουν από υλικό High definition?

Καλημέρα , Βασικά εγινε ερωτημα απο τον φίλο Μιχαλη σχετικα με το παλιό Dac Goldmund dac Mimesis 14 και στο τραπέζι πεσανε διαφορες προτασεις σχετικα με Dac της παλιας σχολης κυριως Αμερικανικα με ολες τις ψηφιακες εισοδους/εξοδους και με γνωμονα παντα την φθνηνη τιμη τους μιας και ειναι εκτος εποχής.Εαν δεν απατωμεν δεν πρεπει να τον ενδιαφερει υλικό High definition.
Αυτα !!

Καλημερα σε ολους σας.
Πραγματι κοιταξα στο Audiogon,πολυ καλες τιμές στα dac αλλα τι γίνεται με το voltage λειτουργίας ?....υποβιβαση τάσης ή αλλαγή εκ των εσω.....

Βασικά μερικοι κατασκευαστες υποστιρίζουν 110/230volt αλλα και να μην κανεις μετατροπη (που ειναι σχετικα απλη υποθεση απο εναν καλό ηλεκτρονικό) ειναι μικρες οι απαιτησεις σε ρευμα max 25watt που σημαινει ενα μικρος step-up tranformer με μικρο κόστος και καθαρισες !!

Τα dac Sonic Frontiers,αλλαζουν πολυ ευκολα βολταζ με την εσωτερικη αλλαγη θεσεως μιας αντιστασης.Το προβλημα ειναι με τα μεταφορικα και το τελωνειο

Ακομα ενα + θετικο για τα Sonic Frontiers τα μεταφορικα δεν ειναι τιποτα τεραστια ποσα και για τα τελωνεια μιλησα με ποιο τροπο μπορει καποιος να τα ξεπερασει. Απλα δες τι υπαρχει εδω στο ελλαντα και συγκρινεις τιμες με ebay & audiogon και πρατεις αναλογα , μπορει να παρεις τιμη Αμερικανικη η Ευρωπαικη και απο εδώ! Εγω οταν εξαχνα για dac περιμενα υπομονετικα μεχρι να βρω καποιο απο τα dac που μου αρεσαν και μολις το βρηκα το αγορασα !
Προτεινω υπομονή και σερφαρισμα !!