GOLDMUND-Η θέση μιάς σοβαρής εταιρείας γύρω απο το "Hi End".

Eίσαστε ανόητοι και δεν ξέρετε.....:flipout:
Εκεί στο Σουίτσερλαντ ξέρουν από R&D.
Γι αυτό και οι βάσεις των ηχείων μοιάζουν με πάγκο λαϊκής(Ιεροσυλία έτσι;;;:flipout:...).
Πιπέρι, πιπέρι.

λίγο ακόμα και θα καταργήσουμε την χαιεντ....κατηγορία.

ορισμένοι είμαστε πολύ απόλυτοι ώρες ώρες.

Τα σχόλια που έχουν γίνει, από τη μεριά μου τουλάχιστον, έχουν να κάνουν με το πως πλασσάρεται η εταιρία στην αγορά (υπάρχουν και χειρότερα) και όχι με το αν παίζουν-δεν παίζουν ή με την ποιότητα κατασκευής.
Η εμφάνιση πάντως των βάσεων των ηχείων δεν με παραπέμπει σε όσα αναφέρουν για μηχανική γείωση. Το μόνο που μπορώ να πω (σχετικά με την εμφάνιση) είναι πως είναι τουλάχιστον ΒΟΡΕΙΑ.

Τα σχόλια που έχουν γίνει, από τη μεριά μου τουλάχιστον, έχουν να κάνουν με το πως πλασσάρεται η εταιρία στην αγορά (υπάρχουν και χειρότερα) και όχι με το αν παίζουν-δεν παίζουν ή με την ποιότητα κατασκευής.
Η εμφάνιση πάντως των βάσεων των ηχείων δεν με παραπέμπει σε όσα αναφέρουν για μηχανική γείωση. Το μόνο που μπορώ να πω (σχετικά με την εμφάνιση) είναι πως είναι τουλάχιστον ΒΟΡΕΙΑ.

Πέρα απο πλάκα και πέρα απο το μέσο ελληνικό σπίτι,οι κύριοι αυτοί περισσότερο απευθύνονται σε πλούσιες και μεγάλες αγορές.Οι εν δυνάμει πελάτες τους κάτοικοι αυτών των χωρών,διαθέτουν μοντέρνα και τεράστια σπίτια όπου οι τετράγωνες αυστηρές φόρμες των ηχείων και των μηχανημάτων δένουν με το περιβάλλοντα χώρο και τα έπιπλα.Δεν τα φτιάχνουν τυχαία έτσι.

Διονύση, αυτό που λες ισχύει σίγουρα αλλά όταν το στιλ και η εμφάνιση μπερδεύονται με την αναπαργωγή της μουσικής κάπου χάνεται η μπάλα.
Σε αυτό το σημείο κάποιος μπορεί να σκεφτεί ή να αναρωτηθεί πόσα από τα χρήματα που κοστίζει το ηχείο πήγαν για την εμφάνιση και πόσα για τον ήχο ή ακόμη χειρότερα πόσα πήγαν στη σχεδίαση ώστε μ'αυτή την εμφάνιση να παίζουν καλά.
Χωρίς να λέω πως το ηχείο δεν παίζει, οι συνειρμοί που κάνει κάποιος όταν ακούει τη λέξη ηχείο είναι συνδεδεμένοι με άλλες γεωμετρίες και φόρμες και όχι με παραλληλόγραμμα κουτιά αναρτημένα σε μεταλλικούς σκελετούς.
Π.χ. τα περισσότερα ηλεκτροστατικά μπορεί να μοιάζουν με γκαραζόπορτες αλλά η μορφή και η γεωμετρία εξυπηρετούν πρώτα τον ήχο και ύστερα (μπορεί και καθόλου) την εμφάνιση.
Μπορεί π.χ. οι κόρνες εμπρόσιας φόρτισης να μοιάζουν με κυκλάμινο(λέμε τώρα) αλλά το γεωμετρικό σχήμα δεν εξυπηρετεί την εμφάνιση αλλά τη λειτουργία.

λίγο ακόμα και θα καταργήσουμε την χαιεντ....κατηγορία.

ορισμένοι είμαστε πολύ απόλυτοι ώρες ώρες.

Εμείς ρε μάστορα; Αφού οι ίδιοι το λένε,

Δεν έχουμε λεφτά
για full time μυαλά

Παρακαλώ, συμπληρώστε τους στίχους να τους κάνουμε σονέτο... :p

Καλώς ή κακώς μαζί πάνε κι ο κάθε κατασκευαστής κινείται ανάλογα με το που κυρίως απευθύνεται.Ακόμα κι οι μικροί "υπόγειοι" κατασκευαστές, παίρνουν σοβαρά υπόψη τα κριτήρια του κοινού που απευθύνονται.

Απάντηση: Re: GOLDMUND-Η θέση μιάς σοβαρής εταιρείας γύρω απο το "Hi End".

Εμείς ρε μάστορα; Αφού οι ίδιοι το λένε,

Δεν έχουμε λεφτά
για full time μυαλά

Παρακαλώ, συμπληρώστε τους στίχους να τους κάνουμε σονέτο... :p

Αυτά δεν μας τα λέγατε όσο γράφατε στον ΗΧΟ.Μετά την άδοξη απομάκρυνση,τ' ανακαλύψατε όλα.Κατά την αποφράδα εκείνη περίοδο,ούτε κριτική για άλλους δοκιμαστές βλέπαμε,ούτε για κούφια μηχανήματα διαβάζαμε,ούτε για λαμόγια ακούγαμε.
Αυτή δεν και τόσο Hi στάση.Νισάφι πιά που λέτε κι εσείς.

δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά δεν θυμάμαι ο Κώστας να έκανε αμιγή παρουσίαση τεστ.
Αλλά και πάλι ήμουνα λαθραναγνώστης, και αν και αυτό....

Προσωπικα απλως δεν μου ειναι αρεστο το στυλ που παρουσιαζει η εταιρεια το εργο της,για τα προιοντα της δεν εχω γνωμη,αφου δεν τα εχω ακουσει ποτε,επομενως η κριτικη μου περιοριζεται μονο στα γραφομενα τους ,αν τωρα αυτα που φτιαχνουν ειναι το απαυγμασμα της ακουστικης,υποκλινομαι και θα πω τις ακουστικες μου εντυπωσεις οταν τα ακουσω.Αν μπει καποιος στην Accuphase,θα δει ενα τελειως διαφορετικο τροπο γραφης

Ούτε ο Lamm λέει πως τα ακούει.Πάντως σε χροιές τα νο.1 ενισχυτικά για εμένα..Άσχετα εάν δεν τα ακούει ο ίδιος τα ακούμε εμείς..:afro:

Goldmund δεν έχω ακούσει ποτέ.Δεν έχω άποψη..Κάθε κατασκευαστής μπορεί να πιστεύει και να λέει ότι θέλει.Το θέμα είναι τί πετυχαίνει στο τέλος..;)

referett.jpg

πφφφφφφφφφφφφφφφ:p:p

Aκόμα την παλιατζούρα το Reference I έχετε?! Εγώ το έδωκα απόσυρση και πήρα το Reference II....

Ref2_15.jpg

Ref2_4.jpg

Πάντως, δεν ξέρω τι λέτε αλλά και μόνο που έχουν wireless music server τους συμπάθησα.. :p

Re: Απάντηση: Re: GOLDMUND-Η θέση μιάς σοβαρής εταιρείας γύρω απο το "Hi End".

Αυτά δεν μας τα λέγατε όσο γράφατε στον ΗΧΟ.Μετά την άδοξη απομάκρυνση,τ' ανακαλύψατε όλα.Κατά την αποφράδα εκείνη περίοδο,ούτε κριτική για άλλους δοκιμαστές βλέπαμε,ούτε για κούφια μηχανήματα διαβάζαμε,ούτε για λαμόγια ακούγαμε.
Αυτή δεν και τόσο Hi στάση.Νισάφι πιά που λέτε κι εσείς.

Κύριε Πιέρρο, πρωτίστως, δεν απεμακρύνθην αδόξως από τον Ήχο, απλώς αποχώρησα. Μέσα από τη στήλη που είχα στον Ήχο, προσπάθησα να πω κάποια πράγματα, αλλά, βέβαια, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να τα πω όλα. Όσα και να είχα γράψει παραπάνω, πάλι το ίδιο θα λέγατε. Για τα υπόλοιπα, υπήρχε το AVForum, το οποίο -είμαι σίγουρος- ξεχάσατε λόγω επιλεκτικής και όχι αδύνατης μνήμης, ενώ σήμερα υπάρχει αυτός εδώ ο χώρος, όπως και ο άλλος, εκεί, αλλά και μερικοί ακόμη. Και είναι πολύ πιο τίμιο, αυτά τα ευαίσθητα και επώδυνα που αναφέρετε, να τα γράφει κανείς ιδία προαιρέσει και αφιλοκερδώς στο Internet, παρά επί πληρωμή, μέσα από κάποια στήλη.

Το μεγάλο αφεντικό της Goldmund o Michell Reverchon δεν "μασάει" τα λόγια του και δεν διστάζει να γίνει αντιπαθής. Η δε τοποθέτησή του όσον αφορά το High-End με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Είναι από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην βιομηχανία του High End.

Αυτά που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Goldmund τα λέει ο ίδιος εδώ και χρόνια στις κατά καιρόν συνεντεύξεις του.

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία από όσες συσκευές Goldmund έχω ακούσει υπό ελεγχόμενες συνθήκες θα πρέπει να πάρουμε τον κ. Reverchon πολύ στα σοβαρά. :grandpa:

Εντάξει, λέει μερικές υπερβολές αλλά τι να κάνουμε...

Πάντως ο Ελβετός ξέρει να διαλέγει και τους συνεργάτες τους. Ιδού μερικοί που έγιναν αργότερα ευρύτερα γνωστοί :

(1) Piere Lourne ( Audiomeca )
(2) Yves Bernard Andre ( YBA )
(3) Daniel Schar ( Micromega )

Φέρνει κάτι προς τον Ψινάκη δηλαδή, αλλά προς το πιό High-End.

Re: Απάντηση: GOLDMUND-Η θέση μιάς σοβαρής εταιρείας γύρω απο το "Hi End".

Φέρνει κάτι προς τον Ψινάκη δηλαδή, αλλά προς το πιό High-End.

:grinning-smiley-043

Nομίζω ο Ήχος είχε ένα αφιέρωμα στη Goldmund σε κάποιο πρόσφατο τεύχος (στην τελευταία σελίδα). Δεν παίρνω κι όρκο.