golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Δεν είναι λογική να αγοράζεις τούρμπο για να το σκίζεις....δυνατά αμάξια υπάρχουν παντού και μπορούν να κινηθούν εξίσου δυνατά, το τούρμπο απλά λύνει το πρόβλημα σε κάποιες εταιρείες την μη εξέλιξης των μοτέρ ή της αύξησης της ροπής από πολύ χαμηλά.

σωστό. φτιάχνει και την ψυχολογία των περισσότερων Ελλήνων!
στον μαστρο-μήτσο να πας και να του πεις θέλω άλογα, θα σου πει "πέτα ένα τούρμπο πάνω και καθάρισες".
Δεν είναι όμως τόσο απλό. Τα τούρμπο θέλουν προσοχή, τα ατμοσφαιρικά λιγότερη.

Σε 50 χρόνια θα πουλάνε και υβριδικά-τούρμπο, μόνο για μας τους Έλληνες!

Kαλα πιστευω πως υπερβαλλουμε λιγο. Σε γερμανικες ιστοσελιδες και περιοδικα, το νεο Γκολφ με τον Τουρμπο κινητηρα, σαρωνει και στις δοκιμες και στα βραβεια. Επισης εχω παραθεσει λινκ, οπου εχει παρει αρκετα βραβεια σαν κινητηρας.

Αν ισχυε οτι ειναι επιφοβος να χαλασει, θα ειχε βουίξει ο τοπος στη Γερμανια, με την προηγουμενη γενια Γκολφ που φορουσε παραπλησιο κινητηρα.

Μολις κανω test drive, ενημερωνω.

Ο κινητήρας του έχει αποσπάσει τόσα βραβεία γιατί είναι ο πρωτοπόρος του είδους(λίγα κυβικά-πολλά άλογα).
Προβλήματα είχε παρουσιάσει η πρώτη γενιά αυτών των κινητήρων.Απο κει κ πέρα οτιδήποτε πρόβλημα προκύπτει είναι απο την χρήση που κάνει ο καθένας.Λογικό να σου μείνει η τουρμπίνα άμα την τσακίζεις.

Εγώ θα πρότεινα να επισκεφτείτε αντίστοιχα ελληνικα φόρουμ χρήσης των αυτοκινήτων αυτών, με το μοτέρ να έχει στην πλάτη του πια 2-3 χρόνια και κάποια χλμ αρκετα, για να δείτε τι προβλήματα βγάζουν...

Εν κατακλείδι, ξαναγράφω, τα τούρμπο μοτέρ είναι καλά όταν αυτά έχουν και κυβικά αρκετά, τουλάχιστον 1600, αν κ προσωπικά θεωρώ τα 1800 κυβικά ως ψυχολογικό κατώτερο όριο για την αξιοπιστία του...

οχι και ειναι καινουργια τεχνολογια κομπρεσσορας, τουρμπινα καυσαεριων!!!
Μια κακοαντιγραφη των Ιταλων εχουν κανει οι γερμαναραδες, τουλαχιστον τα Ιταλικα αντεχανε και σε αγωνες, πριν 20 χρονια κατι τετοιο.

Απάντηση: Re: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

οχι και ειναι καινουργια τεχνολογια κομπρεσσορας, τουρμπινα καυσαεριων!!!
Μια κακοαντιγραφη των Ιταλων εχουν κανει οι γερμαναραδες, τουλαχιστον τα Ιταλικα αντεχανε και σε αγωνες, πριν 20 χρονια κατι τετοιο.

Οπως και να το κάνουμε, πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με τούρμπο + κομπρέσορ είναι το golf... Και ας έχει όποιος θέλει το κοπιράιτ της ιδέας...

Last edited:
Δεν είναι λογική να αγοράζεις τούρμπο για να το σκίζεις....δυνατά αμάξια υπάρχουν παντού και μπορούν να κινηθούν εξίσου δυνατά, το τούρμπο απλά λύνει το πρόβλημα σε κάποιες εταιρείες την μη εξέλιξης των μοτέρ ή της αύξησης της ροπής από πολύ χαμηλά.

Μιχάλη τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τα τούρμπο δεν αποτελούν λύση μη εξέλιξης... Ολοι μα όλοι είναι ολοκαίνουριοι κινητήρες, νέας τεχνολογίας... Θες οι tsi με το διπλό τούρμπο, θες οι tsi με τον άμεσο ψεκασμό, θες ο 1750 tbi της Αλφα Ρομέο, ακόμα και οι ποιο "κοινοί" π.χ. 1.6Τ της GM και οι turbo-jet της Φίατ, όλοι νέας σχεδίασης είναι...

Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Τα πραγματα ειναι απλα , σε ενα κινητηρα που δεν εχει τουρμπο δεν γινεται να χαλασει το ...τουρμπο αρα ειναι σιγουρα πιο αξιοπιστος...

Απο εκει και περα επειδη ειμαι κατοχος VW Polo 1.4 Lt (της γυναικας μου) και επειδη ηδη μετα απο μολις 30,000 χιλιομετρα ο κινητηρας αρχιζει να ακουγεται σαν τρακτερ (και εχει παει και για επισκευη μια φορα) εχω σοβαρες επιφυλαξεις για το αξιοπιστια θα εχει ο ιδιος κινητηρας και με τουρμπο και με κομπρεσορ πανω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Τα πραγματα ειναι απλα , σε ενα κινητηρα που δεν εχει τουρμπο δεν γινεται να χαλασει το ...τουρμπο αρα ειναι σιγουρα πιο αξιοπιστος...

Με αυτήν την λογική, καλό θα ήταν κάθε αυτοκίνητο να είναι "γυμνό" από εξοπλισμό οποιουδήποτε είδους, αφού όσο πιο πολλά πράγματα έχει απάνω του, τόσο πιο εύκολο (στατιστικά) θα είναι να χαλάσει κάτι... Αρα αν δεν υπάρχει τίποτα, θα είναι πιο αξιόπιστο... :ADFAD2:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: golf 1,4 160hp-audi a3 1,6-tiguan 1.4 150hp-slk 184hp

Με αυτήν την λογική, καλό θα ήταν κάθε αυτοκίνητο να είναι "γυμνό" από εξοπλισμό οποιουδήποτε είδους, αφού όσο πιο πολλά πράγματα έχει απάνω του, τόσο πιο εύκολο (στατιστικά) θα είναι να χαλάσει κάτι... Αρα αν δεν υπάρχει τίποτα, θα είναι πιο αξιόπιστο...

Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ετσι ειναι...η πολυπλοκοτητα ειναι εχθρος της αξιοπιστιας...για παραδειγμα μια BMW σειρα 7 ειναι στατιστικα βεβαιο (και αποδεδειγμενο στις διαφορες ερευνες) οτι χαλαει πολυ πιο συχνα απο μια BMW σειρα 3...

Αρα (ακόμα και αν τα χρήματα δεν ήταν το πρόβλημα) θα προτιμούσες να πάρεις μια 316 από μια 750, αφού η πρώτη έχει λιγότερα "καλούδια", και θεωρητικά λιγότερες πιθανότητες στατιστικώς να χαλάσει κάτι... ΟΚ... :ADFADF1:

Εγω δεν ειπα αυτο..παντως μια και ρωτας (α) γενικα προτιμω Audi απο BMW κυριως επειδη το εξεζητημενο design δεν ειναι του γουστου μου (β) δεν μου αρεσουν τα γιγαντιαια σενταν τυπου σειρας 7 , S class κτλ.

Όσο πιό απλό είναι κάτι τόσο λιγότερους τρόπους έχει να χαλάσει. Γύρω απο αυτό το αξίωμα κινήται οποιαδήποτε κατασκευή έχει ώς απόλυτο στόχο την αξιοπιστία και την αντοχή ανεξαρτήτως τομέα.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός

Το άν θα προτιμούσαμε μία 316 απο μία 7αρα δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία της και της δυνατότητες να χαλάσουν.

Το Range είναι 4 κλάσεις πάνω σε άνεση και καλούδια (και τιμή) απο το Defender. Αλλα στα άγρια τα δεύτερα βγάζουν τα πρώτα απο την λάσπη.
Τα ηλεκτρικά κατσαβίδια πολύ πιό γρήγορα απο τα απλά. Αλλά το απλό δεν χαλάει.

Last edited:
Σε ξενο φορουμ που ειμαι μελος ενα αλλο μελος απο Αμερικη αγορασε την νεα Jaguar XF , αναμεσα στις παμπολες βλαβες που του εχει βγαλει (αν και δεν την εχει ουτε ενα χρονο) ειναι οτι εμεινε απο μπαταρια ,ως εδω καλα αλλα η μπαταρια βρισκεται κατω απο το καθισμα του συνοδηγου (!!!) με αποτελεσμα η κλασικη μεθοδος με τα καλωδια να μην μπορει να εφαρμοστει και να πρεπει να την παρει ο γερανος για την αντιπροσωπια...

Το αναφερω ως παραδειγμα πως η περιπλοκοτητα δυσκολευει τα πραγματα...

Tελικα η slk απορριπτεται, πηγα να την παρω για test drive και δεν χωρουσα με τπτ μεσα...Το αυτοκινητο των ονειρων μου παντως, δεν περιγραφεται το συναισθημα του να καθεσαι πισω απο το τιμονι..

Απο κει και περα, μια ερωτηση που με καιει. Το ασπρο δεν ειναι μεταλλικο χρωμα. Ξερω οτι πριν μια 20ετια οταν επαιρνες ασπρο αυτοκινητο, ειχες μεγαλη πιθανοτητα να ξεθωριασει, να γρατσουνιστει ευκολα κτλ...Πλεον ποια ειναι τα μειονεκτηματα του ασπρου χρωματος σε σχεση μ ενα μεταλλικο, στα σημερινα αμαξια??

Tελικα η slk απορριπτεται, πηγα να την παρω για test drive και δεν χωρουσα με τπτ μεσα...Το αυτοκινητο των ονειρων μου παντως, δεν περιγραφεται το συναισθημα του να καθεσαι πισω απο το τιμονι..

Απο κει και περα, μια ερωτηση που με καιει. Το ασπρο δεν ειναι μεταλλικο χρωμα. Ξερω οτι πριν μια 20ετια οταν επαιρνες ασπρο αυτοκινητο, ειχες μεγαλη πιθανοτητα να ξεθωριασει, να γρατσουνιστει ευκολα κτλ...Πλεον ποια ειναι τα μειονεκτηματα του ασπρου χρωματος σε σχεση μ ενα μεταλλικο, στα σημερινα αμαξια??

Κανένα και η αντοχή στη γρατζουνιά είναι μεγαλύτερη και η επισκευή πιο εύκολη.

Ευχαριστω για την απαντηση..Το οτι δεν ειναι μεταλλικο δηλαδη τι σημαινει? Οτι απλα δεν ''γυαλιζει''?

Κανένα και η αντοχή στη γρατζουνιά είναι μεγαλύτερη και η επισκευή πιο εύκολη.

Tο ύψιστο θέμα ασφάλειας Βλάση, είναι ότι ένα ανοικτόχρωμο αυτοκίνητο είναι περισσότερο αναγνωρίσιμο και ορατό ακόμη και την νύκτα!!!-bye-