GOLF V12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (SOK)

Τι εννοείς Κώστα πως πάει στο παρκάρισμα?? Βάζεις όπισθεν και παρκάρεις :D

Δεν μπόρεσα ποτέ να μπω στη λογική που λέει ότι επειδή δεν μπορείς να «δεις» τα πολλά άλογα (οχι με τα μάτια σου ειδικά όταν είναι το αυτοκίνητο σταματημένο) η σχεδίασή του πρέπει να γίνει τόσο κραυγαλέα kitch για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που θα ακουμπήσεις

DSG ονομάζεται το αυτόματο κιβώτιο το οποίο βγαίνει για το GTI και το R32 και είναι σαφώς ποιο γρήγορο από το χειροκίνητο. Το σύστημα αυτό δουλεύει με 2 συμπλέκτες οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στην επιλεγμένη σχέση. Αν δηλαδή έχεις μέσα 3η έχει ένα συμπλέκτη στην 2α και ένα στην 4η έτσι ώστε να γίνονται γρήγορα οι αλλαγές:a0210: Πατέντα της VW

Φυσικά αλλαγές μπορούνε να γίνουνε είτε από το τιμόνι είτε από τον λευγιε εφ όσων το επιθυμείτε

Last edited:
Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι πατέντα της VW, απλά η εταιρία που το δημιούργησε (δε θυμάμαι τ' όνομά της) έχει δώσει τη χρήση (για την ώρα) στη VW. Σε λίγο (αν όχι ήδη) θα βγουν και Audi αλλά νομίζω (κάπου το διάβαζα) και έκδοση της BMW M3 με την ίδια τεχνολογία.

Οχι είναι της VW σίγουρα πράματα χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αποκλειστικά δικαιώματα

Της Marelli είναι η πατέντα και ανήκει στη Fiat ... Η BorgWarner το παίρνει από κει και το δίνει στη VW ... πάρτε το χαμπάρι , οι Ιταλοί είναι μπροστά , οι γερμανοί τα αντιγράφουν ...

...και οι ασιάτες τα κάνουν προσιτά για όλο τον κόσμο

Πάντως δεν μου πάει ένα golf θα είναι ένα golf. Για ένα αυτοκίνητο με 400+ άλογα θα ήθελα περισσότερο στύλ, χαρακτήρα και προσωπικότητα...

Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι το GTI ειναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τέτοιο κιβώτιο και αν είναι της FIAT όπως λες τότε οι Ιταλοί προτίμησαν να δωσουνε τα πρωτιά σε άλλους.

Ρε παιδιά, τι λέτε? Αυτό το έχει και το δικό μου αυτόματο κιβώτιο, οπότε δεν νομίζω να είναι πατέντα της VW. Επίσης είχα την δυνατότητα χωρίς κόστος να βάλω και μοχλούς (σαν την φόρμουλα ένξα πράμα) πίσω από το τιμόνι που πατάς και αλλάζει από εκεί ταχύτητα. Τα + και - υπάρχουν στον λεβιέ όπως στην φωτογραφία που φαίνεται και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
-bye-