Google Android™ 5.0 Lollipop

Εμένα το G3 με custom rom lollipop πετάει. Πολύ καλύτερα απο πριν. Ώρες ώρες νιώθω ότι έχω iPhone. Καλά να παθετε όσοι παίρνετε Samsung, lol.

Οχι, αν γραψει το knox ομως, εκτος κι αν εχει αλλαξει κατι γιατι το εχω παρατησει το αθλημα "root"

Android 5.1: Tον Μάρτιο η κυκλοφορία του πρώτου major revision;

Μετά την έλευση της νέας έκδοσης του λειτουργικού Android και τα διάφορα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε αυτήν,
η Google εργάζεται πυρετωδώς ώστε να διαθέσει σύντομα την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση στο λειτουργικό, με ονομασία
Android 5.1 Lollipop. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της αναβάθμι-
-σης, την οποία αναμένεται από πλήθος χρηστών για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων που εμφανίστηκαν
στην έκδοση 5.0.​

Απάντηση, λοιπόν, στα ερωτηματικά έρχεται να δώσει η δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της HTC και πιο συγκεκριμένα
του Mo Versi (πρόεδρος του τμήματος Διαχείρισης Συσκευών), λέγοντας ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα φτάσει στις
πρώτες Android συσκευές μέσα στον Μάρτιο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε σαν απάντηση στο Twitter, σε ερώτηση καταναλωτή που αντιμετώπιζε προβλήματα με τη
λειτουργία της συσκευής του (HTC One Google Play Edition) και τον ενημέρωνε ότι η διόρθωση των προβλημάτων θα
έρθει στη νέα έκδοση του Android, μέσα στον Μάρτιο, γράφοντας συγκεκριμένα: «Google's next MR, which is in March».

Η συντομογραφία MR φαίνεται να σημαίνει είτε Major Release είτε Μaintenance Release, δηλαδή έκδοση συντήρησης και
επισκευών. Έτσι, με το Android 5.1 να υπόσχεται ότι θα φέρει λύση στα προβλήματα, είναι πολύ πιθανό η δήλωση του
Versi να αναφέρεται σε αυτό.

Λίγες ημέρες υπομονή λοιπόν και θα γνωρίζουμε αν τελικά η συγκεκριμένη απάντηση στο Twitter αναφέρεται στο Android
5.1 ή σε κάποια μικρή αναβάθμιση της έκδοσης 5.0 για τη διόρθωση μικρότερων προβλημάτων.

gsmarena_001.jpg

[via] . [via]
(Sent from Moto X 2nd)

Last edited:
Sony Xperia Z3: Γεύεται σύντομα το Lollipop

Την έλευση της έκδοσης 5.0 του Android αναμένουν με αγωνία οι κάτοχοι της πρόσφατης ναυαρχίδας της Sony,
του Xperia Z3. Κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ κοντά, μιας και βλέπουμε την επιβεβαίωση να έρχεται μέσω
του Wi-Fi Alliance, το οποίο έχει πέσει «μέσα» και σε προηγούμενες αναβαθμίσεις λειτουργικού της συσκευής.​

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου μας, η συγκεκριμένη επιβεβαίωση
ήρθε πριν από μόλις λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 16 Φεβρουαρίου. Ακόμα ισχυρότερο τον ισχυρισμό
ότι η νέα έκδοση του Android πλησιάζει για το Xperia Z3 κάνει και το χρονοδιάγραμμα της Sony, σύμφωνα με
το οποίο η συσκευή θα αναβαθμιστεί μέσα στο Φεβρουάριο. Με το πρώτο μισό του μήνα να έχει ήδη παρέλθει
και τους ανταγωνιστές να αναβαθμίζουν μια μια τις συσκευές τους, η ιαπωνική εταιρεία πρέπει να δράσει άμεσα
ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού.

Τέλος, όπως γνωρίζουμε ήδη, η αναβάθμιση σε Lollipop θα καλύψει όλη την γκάμα συσκευών της σειράς Z
της Sony, συμπεριλαμβανομένων των tablets και των smartphones. Οπότε, αν είστε κάτοχοι κάποιας από
τις συσκευές της σειράς ετοιμαστείτε, γιατί η ώρα της αναβάθμισης πλησιάζει όλο και περισσότερο.

gsmarena_001.jpg

[via] . [via]

Μολις κατέβηκε στο Note 3 και μάλιστα σε 2 δόσεις.Μόλις εγκαταστάθηκε η μεγάλη των 865 Mb,μου έβγαλε μήνυμα για νέα 58 Mb.
edit.
Πρώτη @@@,Δεν βλέπει όσες εφαρμογές είναι στην εξωτερική sd.
Δεύτερη...Το σήμα του wifi πέφτει 2 γραμμές-από 4 που ήταν πριν- και μόλις 3 μέτρα από την κεραία του ρούτερ.
Καλά πάμε.

Last edited:
βάση της εμπειρίας που ειχα απο το nexus 5, δεν πολυ-ψήνομαι να αντικαταστησω το α-ψο-γο 4.4.4 στο tablet Z3 compact ...

Μολις κατέβηκε στο Note 3 και μάλιστα σε 2 δόσεις.Μόλις εγκαταστάθηκε η μεγάλη των 865 Mb,μου έβγαλε μήνυμα για νέα 58 Mb.
edit.
Πρώτη @@@,Δεν βλέπει όσες εφαρμογές είναι στην εξωτερική sd.
Δεύτερη...Το σήμα του wifi πέφτει 2 γραμμές-από 4 που ήταν πριν- και μόλις 3 μέτρα από την κεραία του ρούτερ.
Καλά πάμε.

Διάβασες και τα δικά μου με το Nexus 10; και με στοκ και με cynagen lolipop.

Ουτε καν τολμώ να ακουμπήσω το One+

post #89

http://avclub.gr/forum/showthread.php/100985-Google-Nexus-10?p=1057303253&viewfull=1#post1057303253

Τελικά είδε τις εφαρμογές στην sd.
Παραμένει το μειωμένο wifi.Προστέθηκε το λαγκάρισμα τόσο στο σκρόλινγκ από οθόνη σε οθόνη όσο και το ότι,πήδηξαν εντελώς το πενάκι.
Παλιά,έβγαζες το πενάκι,πατούσες το κουμπί που έχει επάνω και με πατημένο το κουμπί,μπορούσες να κυκλώσεις ότι ήθελες και στη συνέχεια να το αποθηκεύσεις ή να το στείλεις όπου ήθελες.
Τώρα,πατώντας το κουμπάκι.δεν γίνεται απολύτως τίποτα.Αν θες να κυκλώσεις κάτι,πρέπει μόλις βγάλεις το πενάκι,να επιλέξεις τη λειτουργία με ένα σύννεφο.Στη συνέχεια,χωρίς να χρειάζεται να πατάς το κουμπάκι,κυκλώνεις ότι θες και το στέλνεις.Έλα όμως που αν θες να το ξανακάνεις και επειδή δεν λειτουργεί το κουμπάκι πάνω στο s-pen,πρέπει να το ξαναβάλεις μέσα στο τηλέφωνο και να το ξαναβγάλεις...

παιδια επιμενω..οταν περναμε αναβαθμιση,κανουμε πριν και μετα εργοστασιακες ρυθμισεις.
ειδικα τωρα που η μεταβαση ειναι ολικη και παμε σε αλλο Kernel,η διαδικασια ειναι παραπανω απο απαραιτητη.
υπαρχουν και περιπτωσεις που το τηλεφωνο δεν παρουσιαζει προβληματα(αναλογως χρησης και εφαρμογων)ή ειναι θεμα χρονου να βγουνε στην πορεια.
μανουρα αλλα εχεις στηθει το τηλεφωνο σωστα....

Δημήτρη,καταλαβαίνω ότι θες να βοηθήσεις,όμως εγώ το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η λέξη "αναβάθμιση" να δημιουργεί προβλήματα αντί να λύνει.

δυστηχως ειναι τσεκαρισμενο σε ολα τα τηλεφωνα android που ειχα στην κατοχη μου.εαν δεν εκανα ρισετ πριν και μετα,παντα ειχα προβλημα.
ειδικα αυτη εδω που ειναι εντελως διαφορετικη εκδοση,αναγκαστικα θα το κανεις Σωκρατη.
εδω δεν ειδες την μεταβαση του ios στα apple που θεωρητικα αναβαθμιζεις χωρις προβλημα στην επομενη?
σκατα τα εκαναν και αυτοι.
κανε ενα Backup τις επαφες σου(μηνυματα,ημερολογιο,σημειωματαριο κτλ)τραβα του ενα ρισετ και ειμαι σιγουρος οτι θα στρωσει.
οτι εφαρμογη εχεις,θα κατεβει αυτοματα με το που συνδεθει στο Play μεσω του εμειλ που εχεις δηλωσει.
γενικα παντως υπαρχουν αρκετα θεματακια ακομα με την 5αρα και περιμενουν την 5.1 που-λεγεται-οτι ειναι απροβληματιστη.

Αν χρειαστεί να κανεις factory reset, το "μετα" είναι αρκετό. Όμως αυτό δεν λέγεται αναβάθμιση αλλά νέα εγκατάσταση.