Δυστυχώς τα φτηνά android έχουν μόνο 4 GB μνήμης. Για κινητά μιλάω φυσικά, γιατί στα tablets η βάση είναι τα 8 GB. Και στην Ελλάδα σε κινητό αυτό σημαίνει περίπου μέχρι 150 ευρώ στα γνωστά μαγαζιά, αν και στα σκρουτζομάγαζα αυτό σημαίνει αρκετά παρακάτω. Και αυτό σημαίνει βέβαια τα κινητά με τις περισσότερες πωλήσεις, αφού πάντα το φθηνό πουλιέται καλύτερα. Έτσι νομίζω βέβαια, δεν έχω υπόψιν μου στοιχεία πωλήσεων. Εδώ μέσα σημασία έχουν και οι επιδόσεις, αλλά για τον πολύ κόσμο σημασία έχει η τιμή.
Επίσης εγώ για παράδειγμα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το cloud γιατί (λογικά) θα θέλει ίντερνετ. Το πρόγραμμα μου δεν έχει καθόλου δωρεάν ίντερνετ, τα πακέτα 5 ευρώ 100 MB ή 10 ευρώ 300 MB είναι αστεία, οπότε χρησιμοποιώ μόνο WiFi. Άσε που το tablet μου δεν έχει καθόλου 3 ή 4G σύνδεση οπότε πάλι μόνο WiFi. Δηλαδή σπίτι και σε μερικά μόνο γνωστά μου εξωτερικά μέρη.
Οπότε αν η google τα θέλει όλα στο κινητό θα έπρεπε να βάλει και κάποια στάνταρ στους κατασκευαστές να μην κατασκευάζουν συσκευές με 4 ή ακόμα και με 8 GB μόνο εσωτερική μνήμη. Ακόμα και για τις φθηνές συσκευές.
Αν τα θέλει στο cloud θα πρέπει να συνεννοηθεί και με τους παρόχους. Γιατί ακόμα και το 3G είναι ακόμα ακριβό. Μην πω για το 4G ή ακόμα χειρότερα για το 4G+. Που σου λένε απεριόριστο ίντερνετ και έχουν περιορισμό 2-3 GB τον μήνα. Με το 4G+ αυτό μπορεί να φύγει σε 10 λεπτά. Και όλον τον υπόλοιπο μήνα να κάθεσαι και να περιμένεις να έρθει ο επόμενος.
Οπότε είναι λογικό πολύς κόσμος να προσπαθεί να βάλει τις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης. Οι δικές μου συσκευές δεν είναι Lollipop, αλλά πολύ με βολεύει που τα LG μου με αφήνουν και στην Kit Kat που έχουν να μεταφέρω εφαρμογές στην κάρτα.
Αρκεί φυσικά η κάρτα να είναι τουλάχιστον class 10.