GOOGLE EARTH...

Το έχει δουλέψει κανείς;
Με dsl απο το γραφείο δεν βλέπω και τίποτα σπουδαίο.Απο ένα σημείο και μετά(όχι πολύ χαμηλά σε περιοχές)η εικόνα δεν καθαρίζει με τίποτα ,παρά στο ότι είμαι σε 100%.
Ξέρει κανείς εαν υπάρχει κάτι άλλο εκτός του google σε πραγματικό χρόνο η παρόμοιο με αυτό ;

Γιαννη μονο στις πρωτευουσες δειχνει ταρατσες σπιτιων και ειδικά στη Νεα Υόρκη δειχνει τους ουρανοξειστες!
Αλλα οι εικόνες ειναι πριν 4χρόνια μαλλον!

Ειναι εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Οι φωτογραφίες ειναι μέσα στα τελευταία 3 -4 έτη και υπάρχει διαρκής ανανέωση κατα τόπους στην υφήλιο.
Φυσικα USA η ανάλυση ειναι παααρα πολυ καλή, εδω στον τόπο μας αρκετα καλή στα κεντρικά σημεία και χαμηλότερη επαρχία. πάντα και παντού υπάρχουν εξαιρέσεις.
Σημαντικό ειναι οτι με το 3d και υπο γωνία μπορει κανεις να περάσει άπειρες ώρες εξερευνόντας και χαράσοντας πορείες...
Επίσης υπάρχουν πολλα site με δεκάδες ενδιαφέροντα σημεια που μπορει κανεις να δει, σημεία παράξενα ανεξήγητα, στρατιωτικές περιοχές, και χιλιάδες άλλα που έπιασαν σε ανύποπτο χρόνο οι δορυφόροι.

Real time εχουν μονο τα μεγάλα κεφάλια!!!!

Dimosthenis said:
Γιαννη μονο στις πρωτευουσες δειχνει ταρατσες σπιτιων και ειδικά στη Νεα Υόρκη δειχνει τους ουρανοξειστες!
Αλλα οι εικόνες ειναι πριν 4χρόνια μαλλον!
Οντως, στη Νέα Υόρκη ο χάρτης δίνει ρέστα!!!

Οι εικόνες είναι παρμένες από τον Απρίλιο 2004 μέχρι τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.
Χρειάζεσαι μια σχετικά καλή κάρτα για να μπορείς να δείς ορισμένες λεπτομέρειες & μόνο adsl
:grinning-smiley-043

δεν χρειάζεται ειδική κάρτα.
Απλά πρέπει η εικόνα τους να είναι καλής ανάλυσης.
Οι εικόνες αρχείου που είναι δωρεάν διαθέσιμες είναι χαμηλής ανάλυσης ιδίως γιά τόπους που δεν ενδιαφέρουν τον μέσο αμερικάνο.
(δηλ Ελλάδα).
Αν υπολογίσεις ότι το κόστος μιά δορυφορικής εικόνας ανάλυσης 60-80 εκατοστών είναι 25 δολάρια το τετραγωνικό χιλμ, με γεωαναφορά 90 και με ψηφιακό μοντέλο εδάφους και μάλιστα 3d όπως αυτές πολύ περισσότερο μην περιμένετε και πολλά στο τζάμπα...
Όταν τους βρίσκεται καμιά νεώτερη (αρχείου πάλι) με καλύτερη ανάλυση κάνουν update, αλλά .... είπαμε.

Απάντηση: Re: GOOGLE EARTH...

Δ. Παναγιωτίδης said:
δεν χρειάζεται ειδική κάρτα.
Απλά πρέπει η εικόνα τους να είναι καλής ανάλυσης.
Οι εικόνες αρχείου που είναι δωρεάν διαθέσιμες είναι χαμηλής ανάλυσης ιδίως γιά τόπους που δεν ενδιαφέρουν τον μέσο αμερικάνο.
(δηλ Ελλάδα).
Αν υπολογίσεις ότι το κόστος μιά δορυφορικής εικόνας ανάλυσης 60-80 εκατοστών είναι 25 δολάρια το τετραγωνικό χιλμ, με γεωαναφορά 90 και με ψηφιακό μοντέλο εδάφους και μάλιστα 3d όπως αυτές πολύ περισσότερο μην περιμένετε και πολλά στο τζάμπα...
Όταν τους βρίσκεται καμιά νεώτερη (αρχείου πάλι) με καλύτερη ανάλυση κάνουν update, αλλά .... είπαμε.
Αυτο θα πεί ενημέρωση!!!

Re: Απάντηση: GOOGLE EARTH...

Eki_65 said:
Δημήτηρη δεν έγραψα για ειδική κάρτα απλά μια με 128 ΜΒ, είσαι μια χαρά!!

τα ίδια θα δείς και με μιά 32άρα....

λίγο πιό ύστερα....

Οριστε και ενα παραξενο στην Ελλαδα.....

<longitude>24.00977411573695</longitude>
<latitude>38.02305569712009</latitude>

Δυστυχως δεν μπορω να κανω επισυναψη kml η kmz αρχειων.
Απλα βαλτε αυτες τις συντεταγμενες στο Google Earth.

Για Αθηνα τουλαχιστον ειναι λιγο πριν τους Ολυμπιακους.
Ιουνιο του 2004 θα ελεγα.

Eγώ πρόσφατα το δούλεψα λίγο. Eίναι φυσικά αδύνατο να είναι λεπτομερής όλος ο πλανήτης. Nομίζω έχουν ξεκινήσει από κεντρικά σημεία όσων αφορά την λεπτομέρεια και αναπτύσσονται όσο πάει. Δηλαδή Πήλιο έφτανε μέχρι ένα σημείο του σπιτιού μου και όχι πολύ. Πολύ καλή φάση πάντως. Mάλιστα θυμάμαι μια φίλη μου που με είχε καλέσει αντί να μου πεί τη διέυθυνση, μου το έδειξε και όταν πήγα ήξερα. Kαλή φάση. Tώρα για άλλο site παρόμοιο εγώ δεν γνωρίζω.

Re: Απάντηση: GOOGLE EARTH...

gfle said:
Για Αθηνα τουλαχιστον ειναι λιγο πριν τους Ολυμπιακους.
Ιουνιο του 2004 θα ελεγα.
Πιο συγκεκριμένα για Πειραιά και Παλλήνη η φωτο είναι από Μάρτιο / Απρίλιο 2004…

MHTΣ said:
Eγώ πρόσφατα το δούλεψα λίγο. Eίναι φυσικά αδύνατο να είναι λεπτομερής όλος ο πλανήτης. Nομίζω έχουν ξεκινήσει από κεντρικά σημεία όσων αφορά την λεπτομέρεια και αναπτύσσονται όσο πάει. Δηλαδή Πήλιο έφτανε μέχρι ένα σημείο του σπιτιού μου και όχι πολύ. Πολύ καλή φάση πάντως. Mάλιστα θυμάμαι μια φίλη μου που με είχε καλέσει αντί να μου πεί τη διέυθυνση, μου το έδειξε και όταν πήγα ήξερα. Kαλή φάση. Tώρα για άλλο site παρόμοιο εγώ δεν γνωρίζω.

Κάποτε οι νέοι έψαχναν να βρούν το σπίτι της νέας να της κάνουν καντάδα:grandpa:
Τώρα σου λένε άν δεν με βρείς θα είμαι στο google earth
O tempora o mores!

Εγώ με το πρόγραμμα αυτό είπα στην αδερφή μου που ζει στο acton: "καλέ, το σπίτι σου έχει πράσινη στέγη?" και έπεσε ξερή!
Υπόψιν, δεν έχω πάει ποτέ στο acton.

Μετά (και λίγο...χρησιμότερα) την καθοδήγησα για τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει σε ένα μαγαζί που ήθελα για να μου πάρει το δώρο μου!

χαχα, χρήσιμο ρε σεις το google earth!