Google manual...

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,440
Athens, Greece
Στο RAM που κυκλοφορεί είναι και το ένθετο αυτό. Xθες έριξα μια ματιά και μπορώ να πώ ότι είναι όλα τα λεφτά. Nόμιζα ότι ήξερα το google αλλά ήμουν άσχετος. Nομίζω ότι ο καθένας θα βρεί άπειρες πληροφορίες για το google που ούτε καν είχε φανταστεί ότι υπήρχαν. Άπειρες λειτουργίες και ευκολίες. Δεν το περίμενα να βρώ κάτι τόσο ενδιαφέρον...

Eπειδή το manual είναι τεράστιο και πρόλαβα μόνο τις πρώτες σελίδες θα πώ απλά ότι στην αναζήτηση τα - + " παίζουν το ρόλο τους. πχ αν μια πρόταση είναι μέσα σε " " τότε ψάχνει να βρεί όλη την έκφραση. Mε τα + και - λέμε στο σύστημα να συμπεριλάβει ή όχι κάποιες λέξεις. πχ "κύματα δορυφορικά" -pda. Aυτά μου έρχονται μέχρι στιγμής. Eπίσης το Aγγλικό google είναι πιό πλούσιο από το Eλληνικό.
Eπίσης μιλάει για την ιστορία του google, μελλοντικά σχέδια και υπηρεσίες που έχει και δεν είχα ιδέα. Tο ΣK μάλλον θα το ξεκοκαλίσω.

α πήρες το RAM ε? πολύ ενδιαφέρον τευχος, εχει και extra αφιέρωμα περι πλοήγησης, συσκευών, προγραμμάτων τα πάντα για να καταλάβει κανείς τι παίζει αυτο τον καιρό. (οτι πρέπει για σένα ΜΗΤΣ)

Last edited:
MHTΣ said:
Eπειδή το manual είναι τεράστιο και πρόλαβα μόνο τις πρώτες σελίδες θα πώ απλά ότι στην αναζήτηση τα - + " παίζουν το ρόλο τους. πχ αν μια πρόταση είναι μέσα σε " " τότε ψάχνει να βρεί όλη την έκφραση. Mε τα + και - λέμε στο σύστημα να συμπεριλάβει ή όχι κάποιες λέξεις. πχ "κύματα δορυφορικά" -pda.

αυτά αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) είναι βασικές αρχές οποιουδήποτε ψαχτηριού.
ισχύουν απο την εποχή των ηλεκτρονικών πετρών ή λασπών....

Απάντηση: Re: Google manual...

Δ. Παναγιωτίδης said:
αυτά αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) είναι βασικές αρχές οποιουδήποτε ψαχτηριού.
ισχύουν απο την εποχή των ηλεκτρονικών πετρών ή λασπών....

Σωστα ! Τοτε με τα τοξα και τους καταπελτες , θυμασαι :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Google manual...

Πενταράκης Φραγκίσκος said:
α πήρες το RAM ε? πολύ ενδιαφέρον τευχος, εχει και extra αφιέρωμα περι πλοήγησης, συσκευών, προγραμμάτων τα πάντα για να καταλάβει κανείς τι παίζει αυτο τον καιρό. (οτι πρέπει για σένα ΜΗΤΣ)
Nαι φίλε γι' αυτό το πήρα. Tώρα όσων αφορά τον οδηγό του google υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτά που δεν ήξερα εγώ που είμαι και άσχετος.

Ένας γείτονας μου προχτές έφερε ένα μεγάλο κουτί που έγραφε "Search Engine"
Μου κίνησε την περιέργεια και όταν το άνοιξε είδα ότι μέσα είχε έναν ανιχνευτή μετάλλων για να βρεις χρυσές λίρες.
Αυτό είναι Search engine!

Re: Απάντηση: Google manual...

Μελίδης Μιχάλης said:
Ένας γείτονας μου προχτές έφερε ένα μεγάλο κουτί που έγραφε "Search Engine"
Μου κίνησε την περιέργεια και όταν το άνοιξε είδα ότι μέσα είχε έναν ανιχνευτή μετάλλων για να βρεις χρυσές λίρες.
Αυτό είναι Search engine!
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ένα μόνο δεν κατάλαβα, πως γίνεται το αγγλικό να είναι "μεγαλύτερο". Την ίδια βάση δεν χρησιμοποιούν? Έστω και αν δεν αλλάζει μόνο το Interface, αλλά αλλάζει και η σειρά τον αποτελεσμάτων γιατί μπορεί να θεωρηθεί ότι λόγω χώρας κάτι είναι πιο πιθανό να είναι αυτό που ψάχνουμε, το βρίσκω περίεργο να ψάχνει σε διαφορετική ή περιορισμένη βάση δεδομένων. Ακόμα και αν το έκανε αυτό θα το έκανε βάση IP και όχι βάση της διεύθυνσης που πλητρολογούμε...

Γιώργο, έτσι είναι όπως τα λες. Παίρνει υπόψιν του την IP κάθε φορά και για αυτό αν ψάξεις το ίδιο στο google.gr και στο google.com, θα δεις κοινά αποτελέσματα αλλά και διαφορετικά.

Πάνο αυτό που λες είναι αντιφατικό. Αν έπερνε υπόψη το ΙΡ θα έβγαζε τα ίδια αποτελέσματα από όπου και αν έμπαινες. Αν παίρνει το domain τότε ναι θα υπήρχαν διαφορετικά αποτελέσματα.

Δίκιο έχεις, domain ήθελα να πω και έγραψα IP. Ημουνα αφηρημένος μάλλον, γράψε λάθος Γιώργο :grinning-smiley-043

πάντως το manual είναι εντελώς πλήρες! Συμβουλέυω όσουν χρησιμοποιούν πολύ google να το πάρουν γιατί θα μάθουν άπειρα πράγματα. Ξέχασα να φωτογραφίσω την σελίδα με τα περιεχόμενα...

Απάντηση: Re: Google manual...

Μπαλωτής Δημήτρης said:
Γιατι να το αγορασεις το manual , αφου μπορεις να "βρεις" ιδια ή κατι αντιστοιχα ;
Τι σοι search engine , ειναι τοτε ....
για π.χ
http://www.googletutor.com/
http://www.googleguide.com/
http://www.googleguide.com/pdf/googleguide.pdf (6Mb)
http://www.googleguide.com/print_gg.html

1 Δε το αγόρασε κανείς, δώρο στο RAM είναι (και ειναι damn ωραίο τευχος)
2 Το τυπωμένο έντυπο (και οποιοδήποτε άλλο έντυπο) είναι απείρως καλλίτερο απο αντίστοιχα σε ηλεκτρονική μορφή... ως προς το τρόπο/ευκολία ανάγνωσης. Ποτε μου δεν αντεξα πάνω απο 10 λεπτά ηλεκτρονικό κείμενο..

βέβαια γούστα είναι αυτα ;-)

Βέβαια το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή μπορείς πάντοτε να το εκτυπώσεις :-) (κι εγώ εκτυπωμένα διαβάζω, απ' τον υπολογιστή απευθείας δε γίνεται για πολλή ώρα!).