Google Mobile App!

Απάντηση: Re: Google Mobile App!

Εαν προσέχεις το fb και κάθε τετοιος χωρος κοινωνικης δικτυωσης ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο επικοινωνίας. Με το ζόρι δεν ανεβάζει κανεις τίποτα.

Τι να προσέχεις βρε Φραγκίσκο...;; Κ μόνο που καταγράφονται όλοι οι φίλοι σου...τι να λέμε τώρα...μπορεί εσύ πχ να μην βάζεις φωτογραφίες, αλλά άλλοι μπορεί να βάζουν εσένα...οι servers του facebook λοιπόν καταγράφουν τα πάντα, ακόμα κ τις ip που μπαίνεις...βέβαια τις ip τις καταγράφουν κ άλλα μέρη που επισκεπτόμαστε, αλλά άλλο το facebook.

Ρε παιδιά πλάκα κάνετε; δεν μπορώ να ανοίξω το safari και να γράψω eiffel tower? ή οτιδήποτε;

Καθολου πλακα. Δες το video και θα καταλαβεις..
Εστω οτι βλεπεις ενα κτιριο που δεν εχεις ιδεα πως λεγεται (πχ εναν ουρανοξυστη στην Νεα Υορκη). Τι κανεις;
Φαντασου το σαν ενα shazaam για αξιοθεατα-προιοντα..

Τι να προσέχεις βρε Φραγκίσκο...;; Κ μόνο που καταγράφονται όλοι οι φίλοι σου...τι να λέμε τώρα...μπορεί εσύ πχ να μην βάζεις φωτογραφίες, αλλά άλλοι μπορεί να βάζουν εσένα...οι servers του facebook λοιπόν καταγράφουν τα πάντα, ακόμα κ τις ip που μπαίνεις...βέβαια τις ip τις καταγράφουν κ άλλα μέρη που επισκεπτόμαστε, αλλά άλλο το facebook.

Για ολα υπαρχουν ρυθμισεις ωστε να μοιράζεσαι αυτα που θες και μονο.
Αρνητικά υπαρχουν σε καθε τετοια υπηρεσια ποσο μάλλον οταν ειναι free.... Ομως υπαρχουν και τα αντιστοιχα καλα για μένα περισσότερα.
Ας το συζητησουμε σε αλλο νήμα πάντως...

Re: Απάντηση: Re: Google Mobile App!

Εννοείται και αυτό!

Δεν φτάνει που είμαστε γραμμένοι σε δεκάδες sites, φόρουμ, εταιρείες, κλπ... πρέπει να αναφέρουμε και πότε πάμε στην τουαλέτα...

I'm sure that there's an app for that.. ;)

Ωραια όλα αυτα παίδες (και η κουβεντα για το fb κλπ μεγάλη) αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο τέλος θα καταντήσουμε το μόνο που να μπορούμε είναι να εγκαθιστούμε και να παίζουμε με εφαρμογές που αναγνωρίζουν κτίρια και να μην χτίζουμε τα κτίρια.

Με απλά λόγια: Αποβλακωνόμαστε μέρα με τη μέρα και έχουμε καταντήσει σχεδόν αποκλειστικά ''καταναλωτές'' και ''χρήστες'' και όχι ''δημιουργοί'' (το ότι αυτό συμφέρει κάποιους είναι άλλη ιστορία - δεν την πιάνω καν....).

Κάποια στιγμή απλώς δεν θα υπάρχουν κτίρια να αναγνωρίζουμε, ταινίες να βλέπουμε, μουσική (της προκοπής) να ακούμε κλπ….

Ετερον, εκατερον.. Το οτι εχεις αμεση προσβαση στην γνωση θεωρω μεγαλο προτερημα της τεχνολογιας... Αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με την δημιουργια απο καποιο λαμπρο μυαλο που σκεφτηκε κατι πρωτοποριακο..
Για εμενα, ως απλο χρηστη, τετοιες εφαρμογες μου ανοιγουν το μυαλο και μου προσφερουν γνωση, δεν με αποβλακωνουν.
Πχ. Το google το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες σε ταξιδια στο εξωτερικο, οταν ηθελα να πληροφορηθω πανω σε κατι που εβλεπα εκεινη την στιγμη οπως πχ την ιστορια ενος συγκεκριμενου καστρου στο Loire της Γαλλιας.
Αν δεν το ειχα, δεν θα ειχα μαθει οτι εμαθα εκεινη την στιγμη. Θα μου πεις, θα μπορουσες να το εψαχνες αργοτερα.. Το πιο πιθανο ειναι οτι θα το ξεχνουσα..

εγώ κατεβάζω τον τουριστικό οδηγό της κάθε πόλης (π.χ. της lonely planet) που έχει και άμεση σύνδεση με GPS και γράφει τα πάντα. Πατάς πάνω στο εικονίδιο και σε μεταφέρει στην εγκυκλοπαίδειά του η οποία περιλαμβάνει και links για άλλα συσχετισμένα σημεία ενδιαφέροντος.Ούτε google ούτε ξεgoogle.

Ναι ρε Τασο, υπαρχουν και αλλες λυσεις, ενα παραδειγμα εφερα..
Να σου πω ενα αλλο: Ειχα μια διαφωνια με ενα φιλο για την προελευση του σηματος NIKE. Εγω επεμενα οτι ειναι βασισμενο στην Νικη της Σαμοθρακης, αυτος διαφωνουσε. Ενα κλικ στο wikipedia app του iphone, ελυσε το θεμα σε μερικα δευτερολεπτα..

Υπάρχει κόσμος πάντως, μεταξύ αυτών κ εγώ, που προτιμούν τον χειροπιαστό οδηγό στην τσέπη τους...καλή η τεχνολογία αλλά παν μέτρον άριστον...:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Google Mobile App!

Ετερον, εκατερον.. Το οτι εχεις αμεση προσβαση στην γνωση θεωρω μεγαλο προτερημα της τεχνολογιας... Αυτο δεν ερχεται σε αντιθεση με την δημιουργια απο καποιο λαμπρο μυαλο που σκεφτηκε κατι πρωτοποριακο..
Για εμενα, ως απλο χρηστη, τετοιες εφαρμογες μου ανοιγουν το μυαλο και μου προσφερουν γνωση, δεν με αποβλακωνουν.
Πχ. Το google το εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες σε ταξιδια στο εξωτερικο, οταν ηθελα να πληροφορηθω πανω σε κατι που εβλεπα εκεινη την στιγμη οπως πχ την ιστορια ενος συγκεκριμενου καστρου στο Loire της Γαλλιας.
Αν δεν το ειχα, δεν θα ειχα μαθει οτι εμαθα εκεινη την στιγμη. Θα μου πεις, θα μπορουσες να το εψαχνες αργοτερα.. Το πιο πιθανο ειναι οτι θα το ξεχνουσα..
Ναι ρε Τακη, δεν διαφωνώ πουθενα...

Εργαλεία είναι όλα αυτά και καλά κάνουν και υπάρχουν.

Απλώς, ειναι προφανης νομίζω μία γενική τάση να ασχολούμαστε πλέον με τα εργαλεία και όχι με το κατασκεύασμα.

Το βλέπεις παντού στην καθημερινότητά μας: Οι ταινίες γίνονται όλο και πιο βαρετές (γιατί απλώς βασίζονται σε ένα ακόμη εργαλείο, τα εφέ), η μουσική όλο και πιο ανούσια (γιατί μας ενδιαφέρει όλο και περισσότερο να είναι απλώς το εξώφυλλο ωραίο και να χτυπάει μούρη στο itunes) κλπ

Δεν ξερω, εγώ θεωρώ ότι υποσυνείδητα και επειδή η νοθρότητα πάντα υποβόσκει στον άνθρωπο, απλώς ''βολευόμαστε'' με την κατανάλωση και μόνο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ενδιαφέροντα πράγματα τα βρίσκεις από αντισυμβατικούς ανθρώπους.

Να μπορεί βέβαια κάποιος να συνδυάζει και τα 2, να χρησιμοποιεί δλδ την τεχνολογία πχ χωρίς να περιορίζεται δημιουργικά από αυτή, είναι το ιδανικό. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ο Κριστοφερ Νολαν.

Οντως ως ενα σημειο η τεχνολογια μας τα δινει ολα "ετοιμα στο πιατο"..
Ομως, θυμαμαι σαν τωρα τα σχολικα μου χρονια που ως μονη πηγη εξωσχολικης πληροφορησης ειχα την εγκυκλοπαιδια ΔΟΜΗ που ειχαν χρυσοπληρωσει οι γονεις μου.. Τωρα, εχεις στο χερι σου ενα σκασμο πληροφοριες απο αμετρητες πηγες. Αν τις αξιοποιησεις, θα εχεις σιγουρα καλυτερο αποτελεσμα...

Δεν αναφέρομαι μόνο στην τεχνολογία, αν και αυτή είναι μάλλον η αντιπροσωπευτικότερη περίπτωση…

Ψάχνοντας πχ στην εγκυκλοπαίδεια και μέχρι να ξεφυλλίσεις για να πετύχεις την σωστή σελίδα, θα είχε πάρει πχ το μάτι σου στο ενδιάμεσο και άλλες πληροφορίες (οι οποίες μπορεί να σου ηταν τελικά και πιο χρήσιμες από αυτή που έψαχνες αρχικά). Επίσης και μόνο η ‛ταλαιπωρία´ να βρεις την πληροφορία ήταν μία μορφή ανταμοιβής η οποία πιθανότατα σε οδηγούσε στο να αξιολογήσεις θετικότερα την πληροφορία και τελικά να βρεις ένα κίνητρο να ΚΑΝΕΙΣ κάτι.

Επίσης η ‛’φυσική’’ επαφή (με το χαρτί, με το βινύλιο (ή ακόμα και το CD) κλπ) που σιγά σιγά εξαφανίζεται λόγω της τεχνολογίας, αφαιρεί ένα τμήμα της υπόστασης όλων των πραγμάτων με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να οδηγούμαστε στην αδιαφορία για αυτά (και να μένουμε απλώς στην κατανάλωσή τους).

Ισως να ισχυει αυτο, αλλα σκεψου ποσο out-of-date ειναι οι πληροφοριες σε μια εγκυκλοπαιδια που εχει γραφτει στην καλυτερη περιπτωση πριν μερικα χρονια!
Τωρα εχεις "φρεσκια" γνωση, οποτε την χρειαζεσαι.. Αν φυσικα την σνομπαρεις επειδη σου "καθησε ευκολα" , κακο του κεφαλιου σου (μου, ολων μας..)

Δεν σνομπάρω τίποτα βρε. Δεν μειωνω καθολου την αξία των εργαλείων.

ΥΓ Οσο μου πας κόντρα στα περί ''καταναλωτισμού'' κλπ, μειώνεις τις πιθανότητες να πάρεις το επόμενο γκατζετάκι σου σφραγισμένο :p

Anywhay, ξεφύγαμε (όχι πολύ πάντως) κι ο Μιχαλάκης θα έχει την iScoopα πάλι ανά χείρας...:p

Anywhay, ξεφύγαμε (όχι πολύ πάντως) κι ο Μιχαλάκης θα έχει την iScoopα πάλι ανά χείρας...:p

Είναι από τις λίγες φορές που αυτή η εκτός θέματος συζήτηση είναι "εντός" θέματος !! :a0210: :worshippy: Οπότε μένουν όλα...κ αυτά κ τα επόμενα...:ernaehrung004: