Google Nexus 10

Τελικα δεν φαινεται να ερχεται και πολυ συντομα το νεο nexus 10.
Ουτε φημες ουτε leaked info.

Απάντηση: Re: Google Nexus 10

Αν δεν ηταν σαν τηλεοραση του '60 θα το σκεφτόμουν!

Οταν το δουλέψεις , στα πρώτα 5 λεπτά (και πολύ λέω) θα το έχεις ξεχάσει. Πίστεψέ με.

Ειδικά στα 300 ευρώ απλά ΔΕΝ υπάρχει ανταγωνισμός. Πρέπει να πας στα 550 ευρώ μετά..

Αν το θες βέβαια για να το βλέπεις κλειστό πάνω στο γραφείο πάο πάσο.

Προσωπικά πάντως δε μου άρεσε. 16:9 στις 10" για tablet το βρίσκω άβολο, δεν το πιστεύω που το λέω αλλά προτιμώ 4:3 του iPad..

Προσωπικά πάντως δε μου άρεσε. 16:9 στις 10" για tablet το βρίσκω άβολο, δεν το πιστεύω που το λέω αλλά προτιμώ 4:3 του iPad..

Καταλαβαινω τι λες , αλλα ειναι θεμα συνήθειας τελικά.
Κατά κύριο λόγο, το απολαμβάνεις περισσότερο σε landscape απο ενα ipad, αλλα σημαντικά λιγότερο σε portrait...

Βασικά μόνο σε landscape (δεν είναι τυχαίο που έχουν και την κάμερα στην μεγάλη πλευρά)

Σε portrait είναι αφύσικα μακρόστενη η εικόνα λόγω των μαύρων μπαρων αριστερά-δεξιά. Και περιοδικό σε .pdf προτιμώ να το βλέπω δύο-δύο σελίδες σε landscape παρά μία σελίδα σε portrait.

Περίεργο πάντως που δεν έχει δοκιμάσει κανένας κατασκευαστής να βγάλει τις 10.1" σε 4:3 (σε αντίθεση με λιγότερες ιντσες).

Καλημερα και χρονια πολλα!
Κατοχος κι εγω ενος Google Nexus 10 απο την προσφορα του Πλαισιου,ψαχνω για θηκη.Δεν εχω βρει μεγαλη ποικιλια,τα περισσοτερα καταστηματα εχουν μονο universal - που πολλες απο αυτες δεν κανουν για το συγκεκριμενο μοντελο.
Απο την εμπειρια σας εχετε να προτεινετε καποια ευχρηστη-δοκιμασμενη θηκη για αγορα?Δεν υπαρχει δυνατοτητα αγορας απο το εξωτερικο,οποτε παμε ΜΟΝΟ για προτασεις απο την εγχωρια αγορα.
Προτιμουνται οι τυπου bookcases θηκες για μεγαλυτερη φορητοτητα του tablet.
Τι αλλα αξεσουαρ θα εκαναν το tablet χρηστικοτερο?Π.χ συνδεση με PC ,αναγνωση εξωτερικου σκληρου δισκου ή απο στικακι,συνδεση με full HD tv για θεαση ταινιων,περιπτωση να δεχθει στικακι "internet on the go" για ασυρματο internet υπαρχει?
Συγνωμη για την πληθωρα των ερωτησεων αλλα πρωτη φορα με tablet,οποτε....
Παρακαλω αν δεν ειμαι στη σωστη κατηγορια μεταφερετε με.
Ευχαριστω!

Για θηκες θα σε στεναχωρήσω.
Δες οποια universal βρίσκεις που να κάνει.Αλλιώς απο έξω.
Με την kitkat κατι ματζουνιές εχουν κάνει και για να διαβάζεις στικάκια καλό ειναι να πληρώσεις το nexus media importer (νομιζω ετσι λεγεται).3 εχει νομίζω, τα αξίζει μεχρι δεκάρας.
Εγω αγόρασα και ενα hdmi καλώδιο για να παιζει και στην τηλεόραση.Το περιμένω μαζι με αυτην που περιμένω απο έξω.
Πιο πριν ειχα αυτην η οποία ηταν εξαιρετική...

Καλημερα και χρονια πολλα!
Κατοχος κι εγω ενος Google Nexus 10 απο την προσφορα του Πλαισιου,ψαχνω για θηκη.Δεν εχω βρει μεγαλη ποικιλια,τα περισσοτερα καταστηματα εχουν μονο universal - που πολλες απο αυτες δεν κανουν για το συγκεκριμενο μοντελο.
Απο την εμπειρια σας εχετε να προτεινετε καποια ευχρηστη-δοκιμασμενη θηκη για αγορα?Δεν υπαρχει δυνατοτητα αγορας απο το εξωτερικο,οποτε παμε ΜΟΝΟ για προτασεις απο την εγχωρια αγορα.
Προτιμουνται οι τυπου bookcases θηκες για μεγαλυτερη φορητοτητα του tablet.

Την ξεχνάς την ελληνική αγορά για αξεσουάρ. Εδώ δεν υπάρχει καλά καλά το tablet....

Αν θες slim με αυτόματο wake up/down (έχει μαγνητάκια) έχω πάρει αυτήν:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...=301&pf_rd_p=240112507&pf_rd_i=πετιψ νεχθσ 10

Είναι συμπαγής, προστατεύει την συσκευή, Το μειονέκτημα είναι ότι είναι βαριά.

Αναλόγως από θα ξεκινήσεις να την κουμπώνεις, η τελευταία γωνία που θα αφήσεις είναι γεγονός ότι δεν "βυθίζεται" η συσκευή μέχρι βάθος όπως στις άλλες γωνίες. Μιλάμε για χιλιοστό τώρα. Εκεί δηλαδή που ψιλαφίζεις τις άλλες γωνίες και αισθάνεσαι ότι η συσκευή είναι πιό μέσα από την θήκη σε κάποια γωνία δεν το αισθάνεσαι , έρχεται ευθεία περασιά.

Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φεύγει η συσκευή όμως.

Να αναφέρω και 2-3 πραγματακια που δεν ξερουν μερικοι πλεον για το nexus 10.
Aπο την 4.3 και μετά , η διαθέσιμη μνημη της συσκευής ειναι πλέον 1gb και οχι περιπου 1.5 που ηταν πιο πριν.
Ανεπισημα, η google λεει οτι το εκανε για να ενισχυσει την vga (εγινε εκει allocated το υπολοιπο 1gb) και τις επιδόσεις της.
Επίσης επειδη το kit kat εχει καλύτερη διαχείριση μνήμης, η απώλεια της μνημης δεν είναι αισθητη.
Εγω θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς αισθητη.Στην πράξη δεν υπάρχει προβλημα βεβαια,αλλα θα προτιμούσα τα 400mb που χαθηκαν να τα ειχαμε σε εφαρμογες.

Σε οτι εχει να κανει με την αυτονομία , καλό ειναι (σε οποιαδήποτε συσκευή) να μην χρησιμοποιείτε τον google chrome καθως οχι μονο τρώει πολύ μνημη , αλλα καταβροχθιζει και την μπαταρία.
Προτιμηστε dolphin (χωρις jetpack) και ακομα καλύτερα naked browser , o οποίος ειναι εκπληκτικός και ταχύτατος.
Η αυτονομια της συσκευης σε χρήση wifi+web browsing σχεδόν διπλασιάστηκε , και δεν υπερβάλλω.

Επίσης εδω και καιρό εχει μπει και υποστηριξη miracast για wireless display.Απλα πρεπει να αγορασετε το dongle που θα προσαρμόσετε στην τηλεοραση σας.Απο αυτα που βλέπω στο youtube ειναι πολύ βολικό.

Γενικά το tablet φυσάει και εχει εκπληκτική οθονη ... :music-smiley-005:

Εχω βολευτεί με τον "μαμά" android browser με άλλα λόγια τον AOSP browser.

Ούτε chrome, ούτε dolphin.

Δεν την κατάλαβα την αλλαγή διαχείρισης μνήμης. Πιό πολύ σπάστηκα που δεν υποστηρίζεται πλέον το flash.

Ο naked που λες, παίζει flash;

Δεν το εχω κανει root, οποτε δεν εχω βαλει aosp.
Ο internet browser πάντως (που στην πράξη ειναι aosp νομιζω) δεν μου αρέσει καθόλου.Κανει vertical lag και η σελιδα με κάθε σκρολάρισμα φορτώνεται σαν ψηφιδωτο (δεν ειναι αργό, αλλα ειναι σαφεστατα αντιληπτό).
Με την 4.4.2 νομιζω κατι εχει παιχτεί και δεν υποστηριζεται flash τοσο εύκολα.Στο xda υπάρχει workaround το οποιο ομως δεν το εχω ψάξει.
Eσυ με ποια έκδοση είσαι?

Δοκίμασε τον naked browser , και πες μου εντυπώσεις :) (Tα tabs του κλείνουν με tap πάνω τους.Μου βγηκε η πίστη μεχρι να το βρω :p )

Με 4.4.2 κι εγώ.

Ισα ίσα με τον AOSP ΚΑΝΕΝΑ lag, ΚΑΝΕΝΑ ψηφιδωτό , ακόμα και στο πιό γρήγορο σκρολάρισμα σελίδας. Γι αυτό τον προτιμώ. Ολοι οι άλλοι κάνουν κομπιάσματα.

Το workaround με το flash το έχω κάνει και παίζει ΜΟΝΟ με dolphin .

Θα δοκιμάσω και τον naked που λες.

Πάντως θεωρώ ότι αν το κάνεις root και βάλεις AOSP θα τα ξεχάσεις όλα τ' άλλα. Είναι το απόλυτο παράδειγμα πως με software μεταμορφώνεται μια συσκευή.

Και γιατί δεν το χεις κάνει root ακόμα; να βάλεις και titanium να έχεις RW σε όλα τα folders κλπ

Last edited:
Δεν ειμαι του πειραγματος γιατι φοβαμαι οτι θα κανω καμμια χαζομάρα.
Ειχα κανει παλια με το nexus 10 toolkit που τα κανει μονο του :p
Ξερεις αν πλεον υποστηριζει την 4.4.2?

Κατ'αρχην ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας

Μετα απο ψαξιμο βρηκα τις ακολουθες θηκες για εγχωρια παραγγελια.Τι λετε αξιζει να παραγγειλω ,μια απο αυτες?

http://www.ebw.gr/el/product/104784/ThIKI-SAMSUNG-P8110-LEATHER-KRUSELL-LUNA-TABLET-CASE-BLACK

http://www.ecase.gr/product_info.php?products_id=3401

Και αυτο για να εχω την usb μου

http://www.ebw.gr/el/product/47451/83104-TRAGANT-ADAPTER-USB-MICRO-B-MALE-90-USB-A-FEMALE-OTG-11cm