Google Nexus 10

o naked ειναι αγοραστός (ή μάλλον η free εκδοση δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα ή για το gnex δεν ξέρω)...
είναι πιο καλός απο τον AOSP;; τον εχω στο gnex χωρις root .. τον είχε απο μαμα δλδ!!

Νέα πνοή στο nexus 10 !

lolipop σε μηχάνημα του 2012 γίνεται;

ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!

Ξεθάβω το θέμα για να σας ενημερώσω ότι εγκατέστησα με ΕΠΙΤΥΧΙΑ την 5.0.2 του cyanogenmod.

Δεν χρειάζονται συστάσεις για την cyanogenmod. Ελαφριά, απλή και με gadgets που θα χρειαζόμασταν έξτρα apps για να τα έχουμε.

http://forum.xda-developers.com/nexus-10/development/rom-xx-01-2015-cyanogenmod-12-t2997056

Για google apps έβαλα αυτό:
http://fitsnugly.euroskank.com/?rom=cm12&device=gapps

Για root φλασάρετε αυτό:
http://download.chainfire.eu/693/SuperSU/BETA-SuperSU-v2.44.zip?retrieve_file=1

Την rom την έβαλα φλασάροντας από custom recovery . Εγώ χρησιμοποιώ TWRP και μάλιστα έχω και παλιά έκδοση 2.6.3.1 και όλα εγκαταστάθηκαν χωρίς πρόβλημα.

Δεν ξέρω την διαδικασία αν δεν έχετε custom recovery.

Καλή επιτυχία!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή βλέπω τώρα οτι δεν είναι ενεργό το Link για να κατεβάσετε την rom , αυτή την οποία έβαλα είναι η nightly έκδοση. Οπως βλεπετε βγάζει κάθε μέρα αναβαθμίσεις:
https://download.cyanogenmod.org/?device=manta&type=

Με TWRP μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα αναβάμιση αυτόματα, ΧΩΡΙΣ να χάνετε τίποτα από τα δεδομένα σας.

Στην από κάτω κατηγορία που λέει stable , οι εκδόσεις αυτές αφορούν το kitkat 4.4.4

Last edited:
Καλημέρα. Μιας και ξεμεινα από ταμπλετ, λόγω πτώσης , σκέφτομαι να πάρω ένα μεταχειρισμένο nexus 10 για να μειώσω το κόστος. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην επιλογή μοντέλου;
Υστερεί πουθενά σε σχέση με τα φετινά μοντέλα αντίστοιχης τιμής ;(λιγο κάτω από 200 ευρώ υπολογιζω).
Το μόνο που με προβληματίζει είναι η έλλειψη microsd , αλλά δεν είναι και dealbreaker.

Απάντηση: Νέα πνοή στο nexus 10 !

lolipop σε μηχάνημα του 2012 γίνεται;

ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!

Ξεθάβω το θέμα για να σας ενημερώσω ότι εγκατέστησα με ΕΠΙΤΥΧΙΑ την 5.0.2 του cyanogenmod.

το nexus 10 συνεχίζει και αναβαθμίζεται επίσημα και η τελευταία είναι η 5.0.2.
δεδομένου ότι είναι καθαρό android, άρα πιο ελαφρύ δε γίνεται, υπάρχει κάποιο αλλο πλεονέκτημα από την cyanogenmod?
σε όποια συσκευή έχω δοκιμάσει CM είναι μεν πιο γρήγορη (λόγω έλλειψης bloatware) αλλά ποτέ δεν φτάνει τα επίπεδα του original firmware πχ σε διάρκεια μπαταρίας.

Re: Απάντηση: Νέα πνοή στο nexus 10 !

δεδομένου ότι είναι καθαρό android, άρα πιο ελαφρύ δε γίνεται, υπάρχει κάποιο αλλο πλεονέκτημα από την cyanogenmod?
σε όποια συσκευή έχω δοκιμάσει CM είναι μεν πιο γρήγορη (λόγω έλλειψης bloatware) αλλά ποτέ δεν φτάνει τα επίπεδα του original firmware πχ σε διάρκεια μπαταρίας.
Στο παλιό gnexus μου όταν πέρασα από original rom σε cm η διάρκεια της μπαταρίας εκτοξεύθηκε όπως επίσης κ ο χρόνος φόρτησης..
Όπως κ να έχει από την άλλη προσωπικά σε πρώτη φάση θα προτιμούσα την "μαμά" 5.0.2 από την στιγμή που ακόμα υποστηρίζεται το τάμπλετ!

Καλημέρα. Μιας και ξεμεινα από ταμπλετ, λόγω πτώσης , σκέφτομαι να πάρω ένα μεταχειρισμένο nexus 10 για να μειώσω το κόστος. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην επιλογή μοντέλου;
Υστερεί πουθενά σε σχέση με τα φετινά μοντέλα αντίστοιχης τιμής ;(λιγο κάτω από 200 ευρώ υπολογιζω).
Το μόνο που με προβληματίζει είναι η έλλειψη microsd , αλλά δεν είναι και dealbreaker.
Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσέξεις. Είναι απίστευτο vfm. Απίστευτη οθόνη για διάβασμα και τρελή μπαταρία. Το μόνο κακό που έχει είναι ότι είναι διπύρηνο και έχει 2gb μνήμης. Σήμερα αρχίζει και δείχνει σιγά σιγά την ηλικία του.

Μη φανταστείς όμως τίποτα τρελές καταστάσεις και παρεξηγηθω. Απλά μαζί με αυτό έχω ένα nexus 4 και ένα note 3. Το πρώτο ήταν τετραπυρηνο με την ίδια μνήμη οπότε κέρδιζε σε "αέρα" λόγω των παραπάνω πυρήνων και είχε περισσότερη μνήμη ελεύθερη λόγω χαμηλότερης ανάλυσης οθόνης. Το note απλά είναι σε άλλη κατηγορία.

Αν το θες για κανονική χρήση ορμα. Αν θες κάτι επαγγελματικό και να σου κρατήσει και λίγο παραπάνω δες το καινούργιο nexus 9.

Απάντηση: Νέα πνοή στο nexus 10 !

Πότε ηρθε επίσημη αναβάθμιση για την 5.0.2;
Εγω είχα την 4.3 και μου ήρθε για την 4.4.2 που ποτε δεν έβαλα γι αυτο και εβαλα κατευθείαν την CM 5.0.2

Λοιπον με κάνατε να δοκιμασω την μαμα 5.0.2 για εναν λογο: παρατήρησα στην CM 5.0.2 οτι δεν μπορουσα να κατεβασω τίποτα! Ειτε είναι ανοικτό ειτε κλειστό το tablet ποτέ δεν τελείωνε το κατέβασμα. Παντα μα παντα είχε αποτυχία λήψης.

Μαντεψτε: ακριβως το ίδιο και στο μαμά 5.0.2
Έχω μια υποψία οτι υπάρχει πρόβλημα με το wifi και κανει στιγμιαία drop outs γι αυτό και κόβεται στην μέση το κατέβασμα.

Ποτέ τέτοιο προβλημα με 4.Χ.Χ

Εννοείται φλασαρω μια τεσσαρα όπως είμαι. Όταν βγει το android 6 τοτε θα είναι ασφαλές να βάλουμε το 5......

Σχετικα με την μαμά 5.0.2 σε σχέση με την CM 5.0.2 απορω τι σας αρέσει απο την μαμά.
Ουτε μπορείς να αφαιρέσεις empty screens, ουτε κρύβονται αυτόματα οι πάνα κάτω μπάρες (extended desktop), ουτε επιπλεον λειτουργίες στην επανεκκίνηση , ουτε ποσοστο μπαταρίας ....
Βαλτε μια nightly να δείτε.

Πάντως για τον λογο που σας είπα που είναι πολύ σοβαρός για μένα, ξαναγυρναω σε kitkat.

Χθες βράδυ, μετά από αρκετούς μήνες (από τέλη Νοέμβρη για την ακρίβεια) συμβίωσης με το lollipop, αποφάσισα να γυρίσω σε 4.3.
Ως τώρα βαριόμουν να κάνω το downgrade αλλά όταν ανακάλυψα το nexus root toolkit που κάνει τη διαδικασία παιχνιδάκι το αποφάσισα σε dt.
Προτίμησα την 4.3 έναντι της 4.4 λόγω της υποστήριξης flash (δεν θυμάμαι αν η υποστήριξη κόπηκε στην 4.2 ή στην 4.3, αν κάνω λάθος και δεν το υποστηρίζει η 4.3 θα γυρίσω ακόμα πιο πίσω σε 4.2).
Στα μείον ότι δεν έχω πλέον το google now Που είναι αγαπημένο feature αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.
Στα θετικά ότι έχω πάλι ένα tablet χωρίς κανένα lag που κάνει ακαριαία ό,τι του ζητήσω. Κάνω τη δουλειά μου χωρίς να σκέφτομαι "με την 4.4 πέταγε το ταμπλετ, τι ήθελα και την έκανα την αναβάθμιση" κλπ.
Μεγειά μου.

Απάντηση: Re: Google Nexus 10

Custom rom δεν θες να δοκιμάσεις?

αν έχω καταλάβει καλά και ο τρόπος να περάσεις custom rom είναι μέσω command prompt.....ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΩ!
αλλά γενικά σε pure android δεν βρίσκω τον λόγο, είναι όσο πιο ελαφρύ πάει. τι θα κερδίσω με μια Custom rom που να αξίζει τον κόπο και τον χρόνο?
για κάτι samsung με touchwiz βέβαια εκεί θα άξιζε, αλλά όπως είπα δεν το κατέχω το άθλημα

από εκεί που φλασάρω το stock image στο toolkit μπορώ να φλασάρω και όποιο άλλο image έχω κατεβάσει?
οκ, εύκολο δείχνει αν είναι έτσι.
τι κέρδος θα έχω από μια Custom σε σχέση με pure android?

Καλημέρα. Μου ήρθε κι εμένα ειδοποίηση για την 5.1 . Ειμαι στην 5.0.1 με root. Αν περάσω την αναβάθμιση πρεπει να το ξαναροοταρω ή το root παραμένει;
Δεν έχω ιδέα πως να το κάνω, γι αυτό ρωταω. Ο μόνος λογος που θέλω root είναι για να μπορω να συνδεω usb stick με otg καλώδιο μέσω του stickmount.

Re: Απάντηση: Google Nexus 10

Καλημέρα. Μου ήρθε κι εμένα ειδοποίηση για την 5.1 . Ειμαι στην 5.0.1 με root. Αν περάσω την αναβάθμιση πρεπει να το ξαναροοταρω ή το root παραμένει;
Δεν έχω ιδέα πως να το κάνω, γι αυτό ρωταω. Ο μόνος λογος που θέλω root είναι για να μπορω να συνδεω usb stick με otg καλώδιο μέσω του stickmount.
Αυτό γίνεται 99% και χωρίς ρουτ πλέον... Στο Ν7 κ στο Ν5 μου τουλάχιστον! Βέβαια έχω ένα στικ που είναι κ καλά για android. Από αυτά που έχουν κ mini USB!