Google Photos sucks!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί εδώ το θέμα, αλλά τελευταία η παραπάνω εφαρμογή με έχει εκνευρίσει αφάνταστα.
Εντάξει είναι δυνατή, σου προσφέρει πολλά κλπ, είναι δωρεάν έως τα 15gb, αλλά απο εκεί και πέρα σου κάθεται στο σβέρκο και δεν σου αφήνει να κάνεις τίποτα.

Μετά από αρκετά χρόνια χρήσης είχα βρεί τον τρόπο και την δούλευα σχεδόν στο 80% και πάντα κρατούσα ένα μεγάλο χρονολογικό αρχείο από πράγματα που τα ήθελα. Εννοείται ότι γενικά κατέβαζα τα πάντα.
Όμως πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας.
Πλέον ό,τι ανεβάζεις σώζεται και εκεί (είτε έχεις είτε δεν έχεις τσεκάρει το backup) και πάει καρφί να σε φέρει στο 99% και στο τέλος να μην μπορείς να παίρνεις και mail.

Σε πρόσφατο ταξίδι γνωρίζοντας ότι είχε φτάσει στο 90% έβαλα μια κάρτα 256gb στο κινητό γιατί ήθελα να τραβήξω αρκετά πράγματα.
Από την πρώτη μέρα, αν και είχα χώρο αποθήκευσης την sd, εξακολουθούσε να κάνει backup στο συννεφο. Ακύρωσα το backup και εξακολουθούσε. Παλιά έσβηνα από το google photos και οι φωτογραφίες στο gallery μένανε. Τώρα ένα σβήσιμο, τα σβήνει όλα.
Ακόμα και αυτές που είναι στην sd.
Πήρα κάποιες και τις μετακόμισα στην sd σε άλλο folder και πάλι αν έσβηνες από το Photos έφευγαν και απο εκεί.
Πλέον έχω επιστρέψει και σκέφτομαι να πάρω δραστικά μετρα.
Ή να το καταργήσω εντελώς, ή να το κατεβάσω στο 20% ή να βρω κάποια άλλη εφαρμογή.
Στο μεταξύ στο νετ όλοι είναι αντίστοιχα φρικαρισμένοι

Εννοείται ότι οι τελευταίες αλλαγές στη λειτουργία έγιναν πρόσφατα χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο μέσος χρήστης (εκτός ίσως από τον ψαγμένο) και είμαι σίγουρος ότι κάπου μέσα στη διαδρομή έχω χάσει φωτογραφίες που νόμιζα ότι τις έσβηνα απο τις google photos

aneas

Senior Member
8 March 2024
470
Εννοεις ότι έκανες update και δεν ισχύει αυτο;

Open the Google Photos app and tap your profile picture at the top. Select "Photo settings" > Backup and Sync > and toggle it off.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Εννοεις ότι έκανες update και δεν ισχύει αυτο;

Open the Google Photos app and tap your profile picture at the top. Select "Photo settings" > Backup and Sync > and toggle it off.
ναι στο off είναι αλλά υπάρχουν και εκεί και είναι κλειδωμένες μεταξύ τους.

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,768
127.0.0.1
Χρησιμοποιείς την εφαρμογή της Google για να βλέπεις τις φωτογραφίες σου;
Και εγώ χρησιμοποιώ το Google Photos για backup, είναι όντως εκνευριστικό γιατί σου τα πάει όλα εκεί και πρέπει μετά να τα ξεδιαλέγεις αλλά οι φωτογραφίες υπάρχουν στο κινητό δεν έχουν σχέση με αυτές του Google photos.
Μπορεί να σβήσω κάτι από το κινητό μου και να υπάρχει στο google photos και το αντίθετο.
Εγώ χρησιμοποιώ το Gallery.
Η γυναίκα μου από την άλλη που χρησιμοποιεί το Google Photos έχει το ίδιο θέμα με εσένα.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
χρησιμοποιώ το gallery.
Αλλά μου άρεζε το photos για το γκρουπάρισμα που έκανε κλπ.
Όμως μανιπιουλάρει όλο το υλικό σου με βάση τα 15 gb και την λογική να πάρεις συνδρομή

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
99,240
Εκεί ψηλά.....
Kαι εχουν αρχισει και τσουζουν αυτα τα κοστη..... εγω ειμαι ηδη στο 80% λεει και συντομα πρεπει να αρχισω να σβηνω.....και να κανω μπακαπς

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Υπόψιν τα 15gb δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες. Περιλαμβάνει μέσα σε αυτά Drive και Gmail επίσης.
κάπου μισά μισά.
και εκεί είναι το πρόβλημα. Ξαφνικά μπορεί να μην παίρνεις mail, πχ σε ένα ταξίδι, σε ένα αεροδρομιο σε μιά ξένη πόλη.
Μάλλον θα το ξηλώσω εντελώς.
Και με τσατίζει το ότι κάποια μέρα το κάνανε και εσύ μπορεί να έσβηνες από το photos και να χάνονταν απο παντού.....

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
να σημειώσω ότι μόνο αν σβήνεις photos από το photos στο pc μπορείς να διατηρείς τις ορίτζιναλ στο κινητό.
Αλλά γίνεται τέτοιο μπέρδεμα που καλύτερη είναι μια δραστική λυση