GOV ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,198
ΑΘΗΝΑ
θελω να ανοιξω εναν τραπεζικο λογαριασμο στον γιου μου που εκλεισε πριν λιγες ημερες τα 18.
το παιδι ειναι σε νησι για δουλεια,και για να πληρωνεται πρεπει φυσικα να ανοιχτει λογαριασμος.
για να γινει αυτο θα πρεπει μεσω της εφαρμογης της τραπεζας,να συνδεθει με το gov και να τραβηξει τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζεται.
το κακο ειναι οτι στα ΑΦΜ που σταλθηκαν αυτοματα και στα 2 παιδια μου πριν λιγους μηνες,δεν ειναι ταυτοποιημενα.
Προσπαθω να ταυτοποιησω στον Gov τον γιο μου δινοντας το καρτοκινητο που γυρισε στο ονομα του πριν λιγες ημερες με το που εκλεισε τα 18,αλλα δεν γινεται αποδεκτο.
προφανως επειδη ειναι καρτοκινητο,δεν βλεπει ο gov τον ΑΦΜ του κατοχου και δεν το δεχεται.
τι πρεπει να κανω για να ταυτοποιησω στον GOV?

Τηλέφωνο στην αρμόδια εφορία. Ενδεχομένως να σου κλείσουν ραντεβού. Το 2022 αντιμετώπισα παρόμοιο θέμα με την κόρη μου. Απηύδησα και τους πήρα τηλέφωνο (ΔΟΥ Γλυφάδας) Λογικά, έτσι όπως έχουν «εξελιχθεί» κάποιες υπηρεσίες. θα λυθεί το θέμα τηλεφωνικά.

Δηλωσες
Προσπαθω να ταυτοποιησω στον Gov τον γιο μου δινοντας το καρτοκινητο που γυρισε στο ονομα του πριν λιγες ημερες με το που εκλεισε τα 18,αλλα δεν γινεται αποδεκτο.
Εννοεις οτι προσπαθησες να καταχωρησεις το κινητο στο εθνικο μητρωο επικοινωνιας και δεν εγινε αποδεκτο?
Οτι ειναι καρτοκινητο δεν εχει καμια σημασια.

Δημήτηρ, εάν ότι λέει εδώ https://howto.gov.gr/mod/book/view.php?id=221&chapterid=769 το ακολούθησες και δεν δουλεύει, δεν πας εφορία αλλά σε ένα ΚΕΠ. Το λέει και στην αρχή.

View attachment 236107
για να παω στο ΚΕΠ,θα πρεπει να μου κανει εξουσιοδοτηση ο γιος μου,την οποια δεν μπορει να βγαλει ψηφιακα απο την στιγμη που δεν ειναι ταυτοποιημενος.
μονο με χειρογραφη εξουσιοδοτηση ο ιδιος απο το ΚΕΠ του νησιου.

Δηλωσες

Εννοεις οτι προσπαθησες να καταχωρησεις το κινητο στο εθνικο μητρωο επικοινωνιας και δεν εγινε αποδεκτο?
Οτι ειναι καρτοκινητο δεν εχει καμια σημασια.
ναι αυτο ακριβως.
δεν τον βλεπει το συστημα,γιατι το τηλεφωνο δεν εχει καταχωρημενο το ΑΦΜ του.

**εαν σου λεει κατι αυτο,στην εφαρμογη μπορω να παρω κυριοτητα απο την cosmote σε ολα τα τηλεφωνα της οικογενειας,εκτος απο το δικο του.

για να παω στο ΚΕΠ,θα πρεπει να μου κανει εξουσιοδοτηση ο γιος μου,την οποια δεν μπορει να βγαλει ψηφιακα απο την στιγμη που δεν ειναι ταυτοποιημενος.
μονο με χειρογραφη εξουσιοδοτηση ο ιδιος απο το ΚΕΠ του νησιου.
Την ίδια ακριβώς συζήτηση είχα μόλις πριν λίγο με την γυναίκα μου. Ο γιος σου είναι πια ενήλικος (η δική μου τα έκλεισε 24 Ιουνίου). Αυτός θα πάει να κάνει την ταυτοποίηση και δήλωση κινητού στο ΚΕΠ. Εσύ, θα αναπολείς τα χρόνια που ήταν ένα χαζό αγοράκι που έτρεχε στην αυλή.

αυτο βλεπω να γινεται τελικα.
προφανως εκει στα Κουφονησια υπαρχει καποιο ΚΕΠ.
θα τον στειλω να ρωτησει.

Για την ενημέρωση των στοιχείων του στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, πρέπει να πάει ο ίδιος σε ένα ΚΕΠ, με ταυτότητα και το κινητό του, διότι κατά την διαδικασία, θα του αποσταλεί κωδικός επαλήθευσης.
Θα του ζητηθεί και mail, οπότε να φτιάξει, αν δεν έχει.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
Σε δεύτερη φάση, αφού ο μικρός είναι ΟΚ με το Μητρώο Επικοινωνίας, και έχει κωδικούς για το Gov, μπορεί αφού μπει στην ΑΑΔΕ, να βάλει (ή εσύ με τους κωδικούς του) και το δικό σου mail στα στοιχεία του, ως mail βοηθού. Με τον τρόπο αυτό, η ηλεκτρονική αλληλογραφία προς αυτόν, από την ΑΑΔΕ, θα κοινοποιείται και στο δικό σου mail.

• Like
Reactions: #@george@#
εαν ταυτοποιηθει,η διαδικασια ανοιγματος λογαριασμου τραπεζης,γινεται πολυ απλη.
κανει μεσα απο την εφαρμογη login Μεσω gov,και η τραπεζα βλεπει τα απαραιτητα στοιχεια κατευθειαν.
θα τον στειλω αυριο να βρει ενα ΚΕΠ μπας και ξεμπλεξουμε.

ενημερωτικα...

το θεμα σε πρωτη φαση λυθηκε απο το τοπικο ΚΕΠ του νησιου.
δηλαδη,καταχωρηθηκαν ολα τα στοιχεια,εκτος του αριθμου ταυτοτητας,που δεν μπορουσε να γινει μεσω ΚΕΠ.
το στοιχειο αυτο, ενημερωθηκε μετα απο ενα απλο αιτημα μεσω του MyAADE.
επιλεγεις την κατηγορια "μητρωο"συμπληρωνεις μια αιτηση που την κατεβαζεις σε μορφη pdf,και επισυναπτεις οτι επιπλεον απαραιτητο εγγραφο χρειαστει.
στην προκειμενη περιπτωση,εγινε επισυναψη μαζι με την αιτηση,και η ταυτοτητα του γιου μου.
σε λιγοτερο απο μια ωρα,ειχε καταχωρηθει και ο Α.Τ στα στοιχεια του GOV.