Γουατ ιζ δις???

Eιναι φακοι για special effect photography. Στην ουσια σου δινουν ενα εφε παρομοιο με τις καμερες Holga.

Φοριουνται σε ολες τις slr, και με την μετακινηση τουυ προσθιου μερους τους προς ολες τις κατευθυνσεις σου επιτρεπουν να διαλεξεις το σημειο που θες να κανεις φοκους απο σχεδον οποιοδηποτε σημειο του καδρου. Και εδω ερχεται η διαφορα, Τα διπλανα σημεια απο το σημειο φοκους σου ακομα και αν ειναι στην ιδια αποσταση απο το φακο βγαινουν ολα φλου.

αυτο βεβαια απαιτει πολλη εξασκηση και πολυ υπομονη. Εγω απο υπομονη, δεν.
Εχω στην κατοχη μου τον lenσbaby 3G (αυτος με τις ακιδες). Ασχοληθηκα μια μερα μαζι του. Τραβηξα 50 φωτο. Πρεπει να πετυχα μονο μια που να βλεπεις κατι σε πληρες φοκους. Το παρατησα. Φυσικα δεν φταει ο φακος αλλα θελει υπομονη και εξασκηση (ειδικα αυτος που εχω).

Αν ειναι να παρεις καποιον σημερα, η γνωμη μου ειναι να κοιταξεις μονο τον composer.

Οι φακοι ειναι 50 mm και εχονται πακετο με τα διαφραγματακια τους (μικρες ροδελιτσεςμε την αναλογη τρυπουλα στην μεση) τα οποια τα ριχνεις (στην κυριολεξια) μεσα στο φακο και συγκρατουνται με μαγνητακι. Με μαγνητικο τσιμπιδακι που επισης παρεχεται, αφαιρουνται,

Εχει πολλα demo and photos στην σελιδα τους να δειτε.

Γύρω στα 250 ευρώ το 3G...

Την ίδια τιμή πέτυχα στο ebay με το macro κιτ όμως...(και τα ταχυδρομικά)