GPS ναι, αλλά ποιό;

Must είναι και η προσθήκη των σημείων με τα μπλόκα και τις κάμερες ταχύτητας της τροχαίας.
Όπως γνωρίζουμε πια είναι παράνομες οι συσκευές anti-radar ακόμα και αν λαμβάνουν μόνο (δηλαδή να σε προειδοποιούνε μόνο χωρίς να μπλοκάρουν το σήμα των ραντάρ των αστυνομικών).
Το μόνο που είναι νόμιμο σήμερα είναι η συλλογή των σημείων που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν μπλόκα και η απεικόνησή τους σε χάρτη. Έτσι το πρόγραμμα πλοήγησης από Αθήνα για Θεσσαλονίκη θα σε προειδοποιήσει για 20 πιθανά σημεία που υπάρχει μπλόκο, ενώ στην πραγματικότητα θα βρεις σε 2-3 μόνο από τα σημεία αυτά. Όμως ακόμα και έτσι μπορούν να σε προστατεύσουν (έχω γλυτώσει το λιγότερο 5 κλήσεις που θα πήγαιναν για αυτόφωρο).

Απάντηση: Re: GPS ναι, αλλά ποιό;

Λεπόν!
Ευχαριστώ για την βοήθεια, τελικά κατέληξα στο MLS Destinator 3850 το οποίο αγόρασα εχθές το απόγευμα.
Εύκολο στη χρήση, αλλά φάνηκε από τη πρώτη μέρα ότι φοράει windows! Μέσα σε λίγες ώρες πήρα το πρώτο μου GPF και να μία Blue screen of death στη μάπα! :flipout:
Καλά, δεν του έκανα τη χρήση που του κάνει ο μέσος χρήστης...
Επόμενο ψάξιμο, να του περάσω δικό μου core των CE, ίσως να παίξω και με XP στην περίπτωση που μπορέσω να το κάνω να κάνει Boot από την καρτούλα (όχι, δεν κάθομαι να παίξω με την ROM του... )

Οι χάρτες πλοήγησης τι λένε; Κάνει την δουλειά του; Σκέπτομαι κι εγώ να χτυπήσω έναν πλοηγό...

δεν ξέρω τι εννοείς εδώ...
και ελπίζω να μην εννοείς αυτό που πάει το μυαλό μου.

Το λογισμικό και τους χάρτες κάποιοι τους φτιάχνουν και πρέπει να πληρώνονται.

Το avclub δεν θέλει να γνωρίζει άλλες εναλλακτικές επ αυτού

Εννοώ ότι και ένας απλός χρήστης μπορεί να ενημερώσει τους χάρτες με POI. Προσωπικά έχω ενημερώσει το Destinator μου με διάφορα POI, όπως επίσης το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι χρήστες οι οποίοι το διοχετεύουν σε sites ως free data.

Υ.Γ: Το avclub έχει threads και topics που αφορούν torrent sites. Δε νομίζω να το ενοχλούν οι αναφορές σε λογισμικά που κυκλοφορούν μέσα σε αυτά τα sites. Πόσο μάλλον οι free γεωγραφικές συντεταγμένες που έχει συλλέξει ο καθένας μας... Κατά τα άλλα καταλαβαίνω απόλυτα τη θέση του avclub.

κανένα πρόβλημα με Poi κλπ...

εκείνο που με προβληματίζει προφανώς είναι η διακίνηση του λογισμικού ή των χαρτών

Σε μικρο-μάγαζα πώλησης τηλεπικοινωνιακών ειδών έχει παρατηρηθεί και η πώληση POI από "έξυπνους" καταστηματάρχες...

Re: Απάντηση: Re: GPS ναι, αλλά ποιό;

Οι χάρτες πλοήγησης τι λένε; Κάνει την δουλειά του; Σκέπτομαι κι εγώ να χτυπήσω έναν πλοηγό...

Από εχθές του κάνω καψόνια...
Αλλού μου λέει να πάω και από αλλού πάω (φυσικά όταν ξέρω καλά το δρόμο).
Πάλι βρίσκει την άκρη σε δευτερόλεπτα.
Από εκεί και πέρα, οι χάρτες καλοί είναι, αλλά δεν με τρελαίνει η 3D έκδοσή τους, οπότε δουλεύω πάντα την 2D.
Από εκεί και πέρα, τη δουλειά του την κάνει αλλά δεν έχω και την τρομακτική εμπειρία για να σου πω αν είναι από τα καλά. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GPS ναι, αλλά ποιό;

Από εχθές του κάνω καψόνια...
Αλλού μου λέει να πάω και από αλλού πάω (φυσικά όταν ξέρω καλά το δρόμο).
Πάλι βρίσκει την άκρη σε δευτερόλεπτα.
Από εκεί και πέρα, οι χάρτες καλοί είναι, αλλά δεν με τρελαίνει η 3D έκδοσή τους, οπότε δουλεύω πάντα την 2D.
Από εκεί και πέρα, τη δουλειά του την κάνει αλλά δεν έχω και την τρομακτική εμπειρία για να σου πω αν είναι από τα καλά. :)

Θένκς!:2thumb22sup:

Οντας πρωτάρης με αυτά, θέλω να ρωτήσω εάν το εν λόγωMLS PNA Destinator A3850, έχει χάρτες ΝGI, μπορεί άραγε να δεχθεί το navigator7 ?

Και εγώ πρωτάρης είμαι από ότι κατάλαβες... ;)
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχει τους χάρτες NGI, και όλο το πρόγραμμα είναι σε μία καρτούλα του 1 GB.
Οπότε απλά υποθέτω ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί του αν το κατέχεις το άθλημα.

άλλο destinator άλλο navigator (πρόγραμμα).
το destinator πάει μόνο με χάρτες της ngi (πλέον gi) και στο εξωτερικό ανάλογους...

Στο MLS Destinator A3850 μπορεις να του περασεις και χαρτες mio ή θελει να "πειραξεις" τα windows?

Επειδή πήρα πρόσφατα το MLS Destinator 3900 και είμαι εντελώς αδαής με το θέμα, αναρωτιέμαι πως γίνεται η αναβάθμιση στους χάρτες κατά καιρούς. Διάβασα στο manual για το Destinator PC Portal αλλά δεν περιλαμβάνεται με το δικό μου νταβαντούρι. Οπότε; Επίσης το καλώδιο uSB τότε τι ρόλο βαράει στην συσκευασία;

Και επίσης... φορτιστής εκτός από αυτόν του αυτοκινήτου δεν παίζει;

Θένκς!

Last edited:
Αναβάθμιση από το site, ή τήλεφωνικά (δίνουν οδηγίες).
Γιά τά αλλα, ρεύματα κλπ, κάτι θα βρείς.
Μπορείς να πάρεις κάτι από τους κινέζους..

Re: Απάντηση: GPS ναι, αλλά ποιό;

Επειδή πήρα πρόσφατα το MLS Destinator 3900 και είμαι εντελώς αδαής με το θέμα, αναρωτιέμαι πως γίνεται η αναβάθμιση στους χάρτες κατά καιρούς. Διάβασα στο manual για το Destinator PC Portal αλλά δεν περιλαμβάνεται με το δικό μου νταβαντούρι. Οπότε; Επίσης το καλώδιο uSB τότε τι ρόλο βαράει στην συσκευασία;

Και επίσης... φορτιστής εκτός από αυτόν του αυτοκινήτου δεν παίζει;

Θένκς!

Οκ μάλλον έχεις τελευταίους χάρτες οπότε μην ανησυχείς. Αναβάθμιση γίνεται με απλό copy - paste αρχείων στην καρτούλα με σύνδεσε με PC. Το USB δεν φορτίζει την συσκευή παρά μόνο είναι για σύνδεση με PC. Η σύνδεση ίνεται αυτόματα στα Vista και στα XP χρειάζεσαι το Microsoft active sync. Όσο για την φόρτιση πάρε έναν μετασχηματιστή 5V ή και μικρότερο και να είναι 500-1500mA. Εγώ χρησιμοποιώ επιτυχημένα έναν 4,5V 1000mA.

Προσωπική άποψη πώς μια απ' τις καλύτερες PNA συσκευές που κυκλοφορούν είναι το MLS Destinator 3900BT. Σίγουρα είναι η ταχύτερη όλων (Έλεω Samsung 400Mhz) με πολύ φωτεινή οθόνη για όταν πέφτει ο ήλιος πάνω της και με ικανοποιητικότατο Bluetooth. Οσο για το Destinator 7 είναι by far οι καλύτεροι ελληνικοί χάρτες αυτή την στιγμή. Και βέβαια σε τιμή προς απόδοση το MLS Destinator A3850 πετάει αλλά με μικρές παραχωρήσεις.

Εγώ ψάχνομαι και είμαι έχω βρεί τα:

Navigon 2100
Rye Traveler 4303

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1. Μπορώ εγώ σε αυτά να εγκαταστήσω το destinator; Το destinator παίζει και στα δυο; Ενδιαφέρομαι για χάρτες Ελλάδας και Ευρώπης.
2. To λειτουργικό σύστημα αλλάζει; αν ναι, πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο;

Το Navigon έχει πολύ καλά γραφικά και ξεχωρίζει.
Από χάρτες τι λέει όμως;

Προσοχη λιγο με τις συσκευες της MLS (και ειδικοτερα 3900 και 4400) γιατι ενω το κουτι γραφει Microsoft Windows CE Net 5.0, η συσκευη γραφει Microsoft Windows CE Net 4.2!!! Με λιγο ψαξιμο που καναμε μαλλον η MLS θελει να ξεστοκαρει παλια κομματια!

παιδια ενδιαφερομαι και εγω παρα πολυ για gps για το mitsu που εχω.
ειμαι εντελως ασχετος αλλα εριξα πολυ διαβαζμα τον τελευταιο καιρο στα διαφορα φορουμ οπως gpspassion myphone κτλπ κτλπ
εχω καταληξει οτι το καλητερο value for money γργορο με ωραιο design και 4.3" οθονη ειναι το mio moov 330 δειτε το εδω.
http://www.mio-tech.be/html/uk_en/moov330.htm
περιπου 170 ευρω (skroutz it) και προγραμμα απο την mio καινουργιο πολλοι λενε καλητερο του destinator και με καλητερους χαρτες απο ngi .
και πολυ πιο γρηγορο.
εχει και αισθητηρα φωτεινοτητας. bluetooth κτλπ
το εχει παρει κανεις.
επισης διαβασα οτι "σπαει" και μπορεις να βαλεις οτι θες μεσα απο software και χαρτες.
τελικα λεω να το παρω.
να το παρω?