GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Navigon PNA 2110 Max 4.3'' (Ευρώπη)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1135171

(Έχω το φθηνότερο 2100 και είναι πολύ καλό. )

Μόλις το αγόρασα. θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες (18-27 Ιουλίου Ισπανία, 27-28 Ιουλίου Βουλγαρία) και θα σας πω εντυπώσεις. 7 πόλεις και 2800 χλμ. με ξενοδοχεία, πανσιόν, πανεπιστήμια, μνημεία, κλπ. θα είναι καλό τεστ, τί λέτε;

Με γειές Βλάσση...και καλά ταξίδια...-bye-
Εκανες μια πολύ καλή επιλογή...ειδικά για Ευρώπη είναι σούπερ!!!!

Μόλις το αγόρασα. θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες (18-27 Ιουλίου Ισπανία, 27-28 Ιουλίου Βουλγαρία) και θα σας πω εντυπώσεις. 7 πόλεις και 2800 χλμ. με ξενοδοχεία, πανσιόν, πανεπιστήμια, μνημεία, κλπ. θα είναι καλό τεστ, τί λέτε;

Με γεια και καλά ταξίδια!

Θα είναι πολύ καλό τεστ, να μας γράψεις αναλυτικές εντυπώσεις.

Να θυμάσαι 1-2 μέρες πριν από ταξίδι να συνδέεσαι στο Ιντερνετ με το Fresh και να κάνεις αναβαθμίσεις σε software και χάρτες.

Να ξέρεις ότι θα σου φωνάζει "Προσοχή!" όταν πηγαίνεις Α χιλιόμετρα πάνω από το όριο ταχύτητας. Το Α μπορείς να το καθορίσεις εσύ όσο θέλεις. Στην αρχή με μπέρδεψαν και με εκνεύρισαν αυτά τα "Προσοχή!" γιατί δεν είχα διαβάσει το manual (ούτε τώρα το έχω διαβάσει!) και δεν καταλάβαινα τι θέλει! Γίνεται να το ρυθμίσεις να μην λέει τίποτα.

Επίσης εμένα με βόλεψε πολύ να βάζω σαν "σπίτι" κάθε φορά το μέρος που μένω (πχ. ξενοδοχείο, πεθερός κλπ), οπότε με το πάτημα ενός κουμπιού (Προς το σπίτι, Take me home) μου λέει πως θα επιστρέψω. Λεπτομέρεια, αλλά πολύ βολική.

Με γεια και καλά ταξίδια!

Θα είναι πολύ καλό τεστ, να μας γράψεις αναλυτικές εντυπώσεις.

Να θυμάσαι 1-2 μέρες πριν από ταξίδι να συνδέεσαι στο Ιντερνετ με το Fresh και να κάνεις αναβαθμίσεις σε software και χάρτες.

Να ξέρεις ότι θα σου φωνάζει "Προσοχή!" όταν πηγαίνεις Α χιλιόμετρα πάνω από το όριο ταχύτητας. Το Α μπορείς να το καθορίσεις εσύ όσο θέλεις. Στην αρχή με μπέρδεψαν και με εκνεύρισαν αυτά τα "Προσοχή!" γιατί δεν είχα διαβάσει το manual (ούτε τώρα το έχω διαβάσει!) και δεν καταλάβαινα τι θέλει! Γίνεται να το ρυθμίσεις να μην λέει τίποτα.

Επίσης εμένα με βόλεψε πολύ να βάζω σαν "σπίτι" κάθε φορά το μέρος που μένω (πχ. ξενοδοχείο, πεθερός κλπ), οπότε με το πάτημα ενός κουμπιού (Προς το σπίτι, Take me home) μου λέει πως θα επιστρέψω. Λεπτομέρεια, αλλά πολύ βολική.

δυστυχώς δεν σκοπεύω να έχω μαζί μου και ΗΥ. Αν είχα θα ήμουν σκέτη πρόκληση στην ισπανία. 3 μηχανές, 1 βιντεοκάμερα, 1 ΗΥ σύνολο 7000 ευρώ, δεν θα είμαστε πρόκληση για τους κλέφτες;

δυστυχώς δεν σκοπεύω να έχω μαζί μου και ΗΥ. Αν είχα θα ήμουν σκέτη πρόκληση στην ισπανία. 3 μηχανές, 1 βιντεοκάμερα, 1 ΗΥ σύνολο 7000 ευρώ, δεν θα είμαστε πρόκληση για τους κλέφτες;

Τα update εννοώ να τα κάνεις 1-2 μέρες πριν φύγεις από το σπίτι σου για να έχεις μαζί σου τις τελευταίες εκδόσεις. Και τα αποτελέσματα του τεστ μας τα γράφεις το Σεπτέμβριο.

Όσο για ΗΥ, αν θες πάρε κάποια στιγμή ένα Asus Eee 1000. Κάτω από 380 ευρώ, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα και είναι και ελαφρύ. Βέβαια, σε διακοπές δεν αξίζει να ασχολείσαι με ΗΥ ... ίσως τα παιδιά, για να είναι ήσυχα!...

Παιδια εγω που χρειαζομαι ενα gps που να το συνδεω με pc για
να περναω 15-20 διευθυνσεις και να μου βγαζει δρομολογιο
ξεκινωντας απο τον κοντινοτερο προορισμο που να κοιταξω?

Εχω ελπιδες να βρω κατι?

Απάντηση: Re: GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Παιδια εγω που χρειαζομαι ενα gps που να το συνδεω με pc για
να περναω 15-20 διευθυνσεις και να μου βγαζει δρομολογιο
ξεκινωντας απο τον κοντινοτερο προορισμο που να κοιταξω?

Εχω ελπιδες να βρω κατι?

Oταν λές να το συνδέσω με το pc για να του περνάω διευθύνσεις δεν κατ'αλαβα τι εννοείς.....
Χάρτες μήπως εννοείς;

Re: Απάντηση: Re: GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Oταν λές να το συνδέσω με το pc για να του περνάω διευθύνσεις δεν κατ'αλαβα τι εννοείς.....
Χάρτες μήπως εννοείς;

Οχι χαρτες
Να μην χειαζεται να πληκτρολογω τις διευθυνσεις στην οθονη αφης
του gps αλλα να τις περναω απο το pc με usb συνδεση

Mη νομίζεις οτι εχουν και τόση μεγάλη διαφορά..παραμφερή χαρακτηριστικά έχουν.
Εγώ στα μέχρι 150 ευρώ θα πρότεινα αυτό..
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...12D349140BCFFFC1055A8E40D1AE2421C5B85B1989856
Γνώμη μου ετσι;

υπαρχει αλλο καλο σε αυτα τα χρηματα???

για αυτο τι λετε??? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926326

(δυο ερωτησεις ακομα...

αληθεια αυτα που ειναι και media players μπορουν και παιζουν ικανοποιητικα αρχεια video και ηχου???

μπορω να παιξω αρχεια mp3 μεσω συσκευης gps και να ακουω την μουσικη απο τα ηχεια του αυτοκινητου, του οποιου το cd-player ΔΕΝ υποστηριζει mp3??)

Last edited:
Τα update εννοώ να τα κάνεις 1-2 μέρες πριν φύγεις από το σπίτι σου για να έχεις μαζί σου τις τελευταίες εκδόσεις. Και τα αποτελέσματα του τεστ μας τα γράφεις το Σεπτέμβριο.

Όσο για ΗΥ, αν θες πάρε κάποια στιγμή ένα Asus Eee 1000. Κάτω από 380 ευρώ, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα και είναι και ελαφρύ. Βέβαια, σε διακοπές δεν αξίζει να ασχολείσαι με ΗΥ ... ίσως τα παιδιά, για να είναι ήσυχα!...

ευχαριστώ. Τα παιδιά είναι μεγάλα... ήδη έχουν τους δικούς τους ΗΥ. το ASUS είναι στα σχέδια, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα αμέσως και κυρίως να τα κουβαλούμε όλα μαζί μας.

υπαρχει αλλο καλο σε αυτα τα χρηματα???

για αυτο τι λετε??? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.926326

(δυο ερωτησεις ακομα...

αληθεια αυτα που ειναι και media players μπορουν και παιζουν ικανοποιητικα αρχεια video και ηχου???

μπορω να παιξω αρχεια mp3 μεσω συσκευης gps και να ακουω την μουσικη απο τα ηχεια του αυτοκινητου, του οποιου το cd-player ΔΕΝ υποστηριζει mp3??)

Κάποιο μεγάλο μοντέλο Navigon έχει πομπό FM όπου εκπέμπει τα mp3 και μπορείς να τα ακούς από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σου (αν καταφέρεις βέβαια να βρεις ελεύθερη συχνότητα γι αυτή την δουλειά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Οχι χαρτες
Να μην χειαζεται να πληκτρολογω τις διευθυνσεις στην οθονη αφης
του gps αλλα να τις περναω απο το pc με usb συνδεση

Δε νομίζω να γίνεται αυτό που ζητας..τουλάχιστον εγώ δεν το γνωρίζω.
Μπορείς όμως να αποθηκευσεις διαδρομές και διευθύνσεις στο Ιστορικό του προγράμματος πλοήγησης και να καλείς απο κει οποια διευθυνση η προορισμό επιθυμείς να μεταβείς....

Πάντως υπάρχουν και μερικά φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με πλοήγηση όπου εκεί θα λάβετε καλύτερες απαντήσεις. Αυτό που έχω καταλάβει όταν έψαχνα για τέτοια συσκευή το 2006 είναι ότι το πρωτεύων χαρακτηριστικό είναι οι χάρτες. Πρέπει οι χάρτες να είναι καλοί. Για πολλά χρόνια το καλύτερο "πακέτο" ήταν destinator/χάρτες NGI (ή geointelligence όπως μετονομάστηκε πρόσφατα). Η συνεργασία αυτή είναι πλέον αβέβαιη, ενώ η NGI έβγαλε και ένα δικό της λογισμικό πλοήγησης με την ονομασία Genius Driver, το οποίο είναι ακόμα σε αρχικά στάδια.
Οπό την ίδια την συσκευή θέλουμε να έχει ευαίσθητο GPS δέκτη, μπόλικη μνήμη RAM και ισχυρό επεξεργαστή.
Δυστυχώς, μετά την αγορά της δικής μου συσκευής σταμάτησα να παρακολουθώ τα χαρακτηριστικά, οπότε δεν μπορώ να κάνω προτάσεις.
Το σίγουρο όμως είναι ότι η συσκευή πρέπει να μπορεί να κατεβάζει την "εφημερίδα των δορυφόρων", ώστε να κλειδώνει πιο γρήγορα όταν την ανοίγουμε. Αλλιώς, μπορεί να πάρει μέχρι και 5 λεπτά να βρει το στίγμα...

Κάποιο μεγάλο μοντέλο Navigon έχει πομπό FM όπου εκπέμπει τα mp3 και μπορείς να τα ακούς από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σου (αν καταφέρεις βέβαια να βρεις ελεύθερη συχνότητα γι αυτή την δουλειά)

Αυτό είναι πλέον στάνταρ σε ΟΛΕΣ τις 5" οθόνες (κινέζικες) των 70-100 ευρώ που κυκλοφορούν στο ebay.

Υ.Γ. Κινέζικες ξεκινέζικες πάντως, με το που ανοίγω ταυτόχρονα αυτό και το Tivo , η κινεζιά αρχίζει και δίνει στίγμα στα 2 λεπτά ενώ το (πανάκριβο) Tivo "κοιμάται" ακόμα....

Πάντως υπάρχουν και μερικά φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με πλοήγηση όπου εκεί θα λάβετε καλύτερες απαντήσεις. Αυτό που έχω καταλάβει όταν έψαχνα για τέτοια συσκευή το 2006 είναι ότι το πρωτεύων χαρακτηριστικό είναι οι χάρτες. Πρέπει οι χάρτες να είναι καλοί. Για πολλά χρόνια το καλύτερο "πακέτο" ήταν destinator/χάρτες NGI (ή geointelligence όπως μετονομάστηκε πρόσφατα). Η συνεργασία αυτή είναι πλέον αβέβαιη, ενώ η NGI έβγαλε και ένα δικό της λογισμικό πλοήγησης με την ονομασία Genius Driver, το οποίο είναι ακόμα σε αρχικά στάδια.
Οπό την ίδια την συσκευή θέλουμε να έχει ευαίσθητο GPS δέκτη, μπόλικη μνήμη RAM και ισχυρό επεξεργαστή.
Δυστυχώς, μετά την αγορά της δικής μου συσκευής σταμάτησα να παρακολουθώ τα χαρακτηριστικά, οπότε δεν μπορώ να κάνω προτάσεις.
Το σίγουρο όμως είναι ότι η συσκευή πρέπει να μπορεί να κατεβάζει την "εφημερίδα των δορυφόρων", ώστε να κλειδώνει πιο γρήγορα όταν την ανοίγουμε. Αλλιώς, μπορεί να πάρει μέχρι και 5 λεπτά να βρει το στίγμα...

Ετσι ακριβώς.....-bye-
Το genius driver το χρησιμοποιώ ηδη..εχουν βγει 3 εκδόσεις του,πολυ καλό προγραμματάκι πλοήγησης,ελαφρυ,δεν επιβαρύνει υπολογιστικά τον επεξεργαστή,και έχει άριστα ενημερωμένους χάρτες..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GPS / Navigator , τι προτείνετε ?

Δε νομίζω να γίνεται αυτό που ζητας..τουλάχιστον εγώ δεν το γνωρίζω.
Μπορείς όμως να αποθηκευσεις διαδρομές και διευθύνσεις στο Ιστορικό του προγράμματος πλοήγησης και να καλείς απο κει οποια διευθυνση η προορισμό επιθυμείς να μεταβείς....

Επισκευτομαι σχεδον καθημερινα 15 με 20 διαφορετικους προορισμους
αρα ψαχνω κατι που θα με βοηθαει να περναω γρηγορα τις διευθυνσεις
στο gps με πληκτρολογιση απο το pc.

Επειδη ολα τα gps που γνωριζω σου δειχνουν τις περασμενες διευθυνσεις
αλφαβητικα χρειαζομαι κατι που θα μου δειχνει τις διευθυνσεις ανα αποσταση απο την εδρα μου ξεκινωντας με τον κοντινοτερο προορισμο

Καμια ιδεα?

Σαν συσκευή το Navigon υπερτερεί λόγω της καλύτερης και μεγαλύτερης οθόνης,καλύτερου επεξεργαστή,καλύτερου λογισμικού,και μεγαλύτερης σε αυτονομία μπαταρίας..
Σαν χάρτες τώρα,και ειδικά για Ελλάδα το Dest εχει ενα μικρό προβάδισμα..ειδικά στην επαρχία..