GPS - Navigon vs TomTom

καλά έκανες. τα navigon εμένα με εχουν απογοητεύσει. δεν έχουν σωστές δρομολογήσεις και από οδηγίες,δεν τις εμπιστεύεσαι.

οι δρομολογήσεις είναι στους χάρτες και όχι στο πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή τους καλύτερους χάρτες τους έχει το tom tom και τους παίρνει από την teleatlas. Ανάμεσα στα δύο...tom tom αλλά πρόσωπικα σαν πρόγραμμα επιλέγω igo.

Οι δρομολογήσεις ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ στους χάρτες. Είναι ο συνδυασμός χάρτη και λογισμικού. Και όσο αφορά τον χάρτη μετράει ακόμη και η κωδικοποίηση σε κάποιο τύπο αρχείου από τη βάση δεδομένων (κλασσικό παράδειγμα ίδια δεδομένα χάρτη από την navteq να δίνουν διαφορετικές δρομολογήσεις σε διαφορετικά λογισμικά). Επίσης το κάθε λογισμικό βγάζει 3-4 πιθανές διαδρομές κάθε φορά (οικονομικότερη, ταχύτερη, κοντινότερη, πιο γραφική κλπ).

Για την κωδικοποίηση συμφωνώ. πχ σε aνdroid οι χάρτες είναι .fbl και μπορεί να συμπεριφέρονται διαφορετικά από την κωδικοποίηση που έχουν σε windows mobile. Όμως οι δρομολογήσεις είναι κυρίως θέμα των χαρτών και γι αυτό το λόγο έχουμε συχνή αναβάθμιση χαρτών και όχι λογισμικού.

Παιδιά μου έχει σπασει τα νεύρα. Κάθε φορα που το ανοίγω θέλει περίπου 15-20 λεπτά να βρει σήμα. Μετα είναι καλό. Δεν μπορώ να το προτείνω. Κυρίως στο εξωτερικό που θέλεις απο την πρώτη στιγμή οδηγίες αυτό το χαρακτηριστικό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Παιδιά μου έχει σπασει τα νεύρα. Κάθε φορα που το ανοίγω θέλει περίπου 15-20 λεπτά να βρει σήμα. Μετα είναι καλό. Δεν μπορώ να το προτείνω. Κυρίως στο εξωτερικό που θέλεις απο την πρώτη στιγμή οδηγίες αυτό το χαρακτηριστικό είναι μεγάλο πρόβλημα.
μήπως το αυτοκίνητο σου έχει αθερμικό τζάμι; δοκίμασες να το κλειδώσεις σε ανοιχτό ουρανό;

Έχω δανιστεί ένα ΤΙΒΟ και ενα ΜΙΟ σε αυτο το αυτοκίνητο χωρίς τέτοιο πρόβλημα.

Επίσης μου το έκανε και σε ένα rental στο εξωτερικό. Αύριο φεύγω για Ιταλια, θα δοκιμάσω και εκεί.

Last edited:
Στην Ιταλία - Ελβετία τα πήγε λιγο καλυτερα. Εβρισκε δορυφορο σε 3-5 λεπτα. Οχι ικανοποιητικο performance, αλλα καλυτερα απο πριν.

BTW, πολύ χάλια το νέο "στυλ" του forum. Πολύ μαυρίλα. Το παλαιό ήταν πολύ καλύτερο και ευκρινεστερο.

Last edited:
Έχει και άλλες επιλογές εκτός από το σκούρο. Αν δεις κάτω δεξιά στο παράθυρό σου υπάρχει η επιλογή με το AVDark, μπορείς να επιλέξεις το grey και το Blue...

Re: Απάντηση: GPS - Navigon vs TomTom

AAAAAAAAAA........ thanks, τώρα είναι πολύ καλύτερα.

Οσο παει και γινεται χειροτερο. Εξακολουθει να θελει περιπου 20 λεπτα για να βρει τη θεση σου οταν το ανοιγεις, και σε δρομους τυπου Κυψελης σε "χανει" αμεσως και θελει αλλα 20 λεπτα για να σε βρει αφοτου εχεις βγει σε πιο "ανοικτη" περιοχη.

Μακρια....