Gps ρολόι χειρός;

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σας και πάλι,

ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ρολόι χειρός υπαίθριων εξορμήσεων. Θα επιθυμούσα να διαθέτει εεργό GPS με δυνατότητα προγραμματισμού και αποθήκευσης της πορείας, καθώς επίσης και να πλοηγείται αντίστροφα (TracBack) για να επιστρέψει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, αλτίμετρο, βαρόμετρο, πυξίδα 3-αξόνων και ό,τι άλλο προσφέρει ένα σύγχρονο ρολόι (ξυπνητήρι, χρονόμετρο, πολλαπλές χρονικές ζώνες, αντίστροφη μέτρηση, ειδοποιήσεις με δόνηση κ.ά.) κάτι σαν τα garmin tactix/fenix.

Θα χρησιμοποιηθεί για εξοχή και βουνό.

Καλό θα ήταν να μην ξεπερνά το ποσό τα 140-150 ευρώ. Υπάρχει κάτι αξιόλογο;

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
Αν δεν έβαζες τον παράγοντα ενεργό GPS με trackback θα σου έλεγα Casio Protek (έχει όλα τα υπόλοιπα που ζητάς) αλλά για το GPS δεν ειμαι σίγουρος..

Αναγκαστικά μάλλον πας σε Garmin το οποιο χλωμό να βρεθεί στο εύρος τιμών που έχεις θέσει

http://www.gizmag.com/garmins-outdoor-gps-watch-navigation/23269/

Εναλλακτική λύση σε Suunto
http://www.suunto.com/sports-watch-collections/Suunto-Ambit-Collection/

Last edited:

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Εφόσον έχεις σοβαρές απαιτήσεις
Garmin και πάλι garmin
Θα έχει και την υποστήριξη της κοινότητας του Garmin για παράξενα μονοπάτια και άλλα πολλά.
Γενικά, κάποια πράγματα μπορούν να γίνουν και με κινητικό ή εξειδικευμένη μονάδα gps
Είναι ακριβή η λύση της garmin αλλά θα έχεις ένα πολύ σοβαρό εργαλείο στην διάθεσή σου

17 June 2006
10,385
Από Κίνα παίζουν αρκετά ρολόγια που τρέχουν android σε αυτό το εύρος τιμών και με αντίστοιχες εφαρμογές θα μπορούσες να κάνεις αρκετά από τα πράγματα που θέλεις. Βέβαια καμία σχέση η εμπιστοσύνη που θα έχεις σε αυτά που θα βλέπεις σε ένα ρολόι της garmin σε σχέση με τα κινέζικα εξυπνορολόγια...

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Re: Απάντηση: Gps ρολόι χειρός;

Από Κίνα παίζουν αρκετά ρολόγια που τρέχουν android σε αυτό το εύρος τιμών και με αντίστοιχες εφαρμογές θα μπορούσες να κάνεις αρκετά από τα πράγματα που θέλεις. Βέβαια καμία σχέση η εμπιστοσύνη που θα έχεις σε αυτά που θα βλέπεις σε ένα ρολόι της garmin σε σχέση με τα κινέζικα εξυπνορολόγια...

Πρόσφατα είχα ένα για δοκιμή (τάξης τιμής ~100ευρώ)
Καταρχάς είναι μεγάλα και βαριά
Ενώ τελικά το user-interface είναι για τα μπάζα
Στο dx.com θα βρείτε σχετικά παραδείγματα απαράδεκτων κατά την άποψή μου ‛χαζών’ ρολογιών
Για την πλάκα είναι φυσικά πολύ καλά, και κάποια είναι και φθηνά
Αλλά οποιοδήποτε μεταχειρισμένο android κινητό διετίας μάλλον θα είναι πιο χρήσιμο από τα χαζό ρολόγια αυτά στο βουνό.

Ενώ μη ξεχνάμε ότι θα υπάρχουν πάντα ποριές που κανένα gps δε βοηθά, και δεν εννοώ μόνο μέσα σε σπηλιά
Στην κορυφή του βουνού θα πιάνουν
Αλλά σε απότομες χαράδρες, φραγκιά / canyons , καλή τύχη…

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,376
Βριλήσσια
Δηλωνω αγνοια περι gps σε ρολογια, αλλα ειχα μια κουβεντα πριν λιγες μερες με εναν φιλο ναυτικο που με ρωτουσε ποσο κοστιζαν στην Ελλαδα τα suunto ambit.

Επειδη πρωτη φορα ακουγα αυτη τη μαρκα, τον ρωτησα και μου ειπε οτι την συγκεκριμενη μαρκα την προτιμουν στον ναυτιλιακο κυκλο διοτι το gps του, εχει την καλυτερη ληψη απο δορυφορο.
Η καλη ληψη λεει, εχει πολυ θετικη επιπτωση στην ηδη καλη διαρκεια (επαναφορτιζομενης) μπαταριας που εχει.

Επισης εχει διαφορα applications (?) ενα απο τα οποια ειναι οτι βαζεις μεσα την πορεια που εχεις χαραξει (με το βαπορι) και το ρολοι ανα τακτα χρονικα διαστηματα τσεκαρει με το δορυφορο και αν υπαρχει αποκλιση, χτυπαει alarm.

Τελος παντων, του ειπα τιμες γενικοτερα και μου ειπε οτι εκει (Απω Ανατολη) οι τιμες στα αφορολογητα ειναι οι μισες.

Παρακατω ειναι το συγκεκριμενο ρολοι που ηθελε, και ενα review που του εστειλα.

http://www.suunto.com/Products/sports-watches/Suunto-Ambit2-R/Suunto-Ambit2-R-Black/

http://www.dcrainmaker.com/2013/04/suunto-ambit2-review.html

Οfftopic
Παρεπιπτοντως, o ιδιος ανθρωπος, με ρωτησε αν υπαρχουν φακοι (κεφαλης) explosion/gas-proof!! Δεν ηξερα να του απαντησω..!
(Επειδη υπαρχει, μεταξυ αλλων, η περιπτωση αναφλεξης απο σπινθηρα που πιθανως να κανει η μπαταρια οταν αναβει/σβηνει!!)

Δουλευει σε τανκερ, και δεν επιτρεπονται οργανα στο καταστρωμα/μηχανη αν δεν ειναι πιστοποιημενα. Και οι φακοι πρεπει να εχουν τετοια πιστοποιηση.
Τελικα εψαξα και ειδα υπαρχουν τετοιοι φακοι κεφαλης/κανονικοι, ελαχιστοι, που πληρουν το κριτηριο gas proof/explosion proof.

Θα αναφερθω πιο αναλυτικα γιαυτο το ειδος των φακων στο αντιστοιχο νημα, γιατι μου εκανε εντυπωση.

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Γιατί το χρειάζομαι αυτό το ρολόι;

Πρόκειται να σημαδέψω μερικές διαδρομές πάνω στα βουνά της Αριδαίας, τόσο μέσα στα δάση, όσο κυρίως στον ακάλυπτο, πάνω από τα 1500 μ. Συγκεκριμένα ψάχνουμε χαρακώματα, εγκαταλειμμένα νεκροταφεία του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, μνημεία, δρόμους, χώρους πρόχειρων νοσοκομείων, κλπ. Μας ενδιαφέρει να τα σημάνω και να ορίσουμε και τη διαδρομή μέχρι εκεί. Μετά αυτές οι διαδρομές θα δοθούν μέσω Ιντερνετ σε όσους θα θελήσουν να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα μέρη (και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι).

Δεν ξέρω πώς θα φθάσω σε όλα τα σημεία. Σίγουρα δεν θα πάω με το δικό μου αυτοκίνητο, αλλά ακόμη και τα 4Χ4 κάπου θα σταματούν. Και οι αποστάσεις δεν είναι καθόλου μικρές. Το σύνολο των δασικών δρόμων στο νομό Πέλλας είναι 992 (!!!!!) χλμ. Μετά πρέπει να έχω σακίδιο με φωτογραφικά, σημειωματάρια, τριπόδια, κλπ. Το να έχω κι άλλη συσκευή μαζί μου μου φαίνεται πλεονασμός. Γι αυτό και σκέφθηκα το ρολόι.

Και επίσης σκέφθηκα να ξαναφορέσω ρολόι μετά από σχεδόν 15 χρόνια που το έχω καταργήσει.

Κάνω κάπου λάθος;

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,376
Βριλήσσια
Γιατί το χρειάζομαι αυτό το ρολόι;

Πρόκειται να σημαδέψω μερικές διαδρομές πάνω στα βουνά της Αριδαίας, τόσο μέσα στα δάση, όσο κυρίως στον ακάλυπτο, πάνω από τα 1500 μ. Συγκεκριμένα ψάχνουμε χαρακώματα, εγκαταλειμμένα νεκροταφεία του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, μνημεία, δρόμους, χώρους πρόχειρων νοσοκομείων, κλπ. Μας ενδιαφέρει να τα σημάνω και να ορίσουμε και τη διαδρομή μέχρι εκεί. Μετά αυτές οι διαδρομές θα δοθούν μέσω Ιντερνετ σε όσους θα θελήσουν να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα μέρη (και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι).

Δεν ξέρω πώς θα φθάσω σε όλα τα σημεία. Σίγουρα δεν θα πάω με το δικό μου αυτοκίνητο, αλλά ακόμη και τα 4Χ4 κάπου θα σταματούν. Και οι αποστάσεις δεν είναι καθόλου μικρές. Το σύνολο των δασικών δρόμων στο νομό Πέλλας είναι 992 (!!!!!) χλμ. Μετά πρέπει να έχω σακίδιο με φωτογραφικά, σημειωματάρια, τριπόδια, κλπ. Το να έχω κι άλλη συσκευή μαζί μου μου φαίνεται πλεονασμός. Γι αυτό και σκέφθηκα το ρολόι.

Και επίσης σκέφθηκα να ξαναφορέσω ρολόι μετά από σχεδόν 15 χρόνια που το έχω καταργήσει.

Κάνω κάπου λάθος;

Eχω ενα κιτρινο gps της Garmin to eTrex, εδω και αρκετα χρονια.
Μπορω ευχαριστως να στο δανεισω να δεις αν σε βολευουν τα χαρακτηριστικα του και αναλογα να παρεις κατι παρομοιο η πιο μεγαλο μοντελο.