Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh.....

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Μιας και ο φασισμός μας χτύπησε την πόρτα για πολλοστή φορά, βάζω εδώ ένα γράμμα ενός Παλαιστίνιου και ταυτόχρονα μαζί του, κρατώ το κεφάλι μου ψηλά αναπνέοντας τον ίδιο "καθαρό" αέρα.... Τους υπόλοιπους τους αφήνω να βυθιστούν στα σκατά.....

Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh

Ο όποιος βρίσκεται στην 75η μέρα απεργίας πείνας, προς την δίχρονη κόρη του.

Ένα γράμμα του Thaer Halahleh, ο οποίος βρίσκεται στην 75η ημέρα της απεργίας πείνας διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του και για το γεγονός πως δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, προς την δύο ετών κόρ η του, την Λαμάρ, την οποία δεν έχει δει ποτέ.

“Αγαπημένη μου Λαμάρ, συγχώρεσέ με , επειδή η κατοχή με πήρε μακριά σου, και πήρε μακριά από μένα τη χαρά να δω το πρωτότοκο παιδί μου, που πάντα προσευχόμουν στο Θεό να δω, να το φιλήσω να είμαι ευτυχισμένος μαζί του. Δεν φταις εσύ, αυτό είναι το πεπρωμένο μας, εμάς των Παλαιστινίων, να μας αφαιρούν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, να ζούμε μια θλιβερή ζωή, τίποτα δεν είναι ολοκληρωμένο στις ζωές μας, εξαιτίας αυτής της άδικης κατοχής, που παραμονεύει κάθε γωνιά της ζωής μας, μετατρέποντάς την σε μια παραδοξότητα, σε μια συνεχή καταδίωξη και σε βασανιστήριο. Παρά το ότι έχω στερηθεί να ακούσω τη φωνή σου, να σε δω να μεγαλώνεις, να τρέχεις μέσα στο σπίτι, παρόλο που στερήθηκα τον ρόλο μου με την κόρη μου, ως άνθρωπος και ως πατέρας, η ύπαρξή σου μου έχει δώσει τεράστια δύναμη και ελπίδα, και όταν είδα την φωτογραφία που είσαι με την μητέρα σου μέσα στη σκηνή, μου φάνηκες τόσο ήρεμη, κοιτάζοντας τους ανθρώπους με μάτια γεμάτα απορία, σα να έψαχνες τον πατέρα σου, κοιτάζοντας τις φωτογραφίες μου, που είναι κρεμασμένες μέσα στη σκηνή, ρωτώντας σιωπηλά, γιατί δεν έρχεται ο πατέρας μου πίσω, ένιωσα πως είσαι μαζί μου, μέσα σε κάθε μου συναίσθημα, μέσα στο μυαλό μου, σα να είσαι μέρος των χτύπων της καρδιάς μου, ακλόνητη, σαν να είσαι το αίμα που ρέει στις φλέβες μου, ανοίγοντας μου όλες τις πόρτες, μοιράζοντας γύρω μου ξαστεριά, αφήνοντας ελεύθερη την παιδική φωνή σου μετά από αυτή την μακρά σιωπή”.

“Λαμάρ αγάπη μου: Ξέρω ότι ακόμα δεν μπορείς να καταλάβεις, γιατί ο πατέρας σου δίνει αυτή τη μάχη της απεργίας πείνας για 75η ημέρα, αλλά όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις ότι η μάχη για την ελευθερία είναι μάχη για να επιστρέψω πίσω σε σένα, έτσι ώστε ποτέ να μην μπορεί κάποιος να με πάρει μακριά σου και να στερηθώ πάλι το χαμόγελό σου ή το να σε βλέπω, έτσι ώστε ο κατακτητής να μην με απαγάγει από σένα ποτέ ξανά”.

“Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις με πόση αδικία φέρθηκε στον πατέρα σου και σε χιλιάδες Παλαιστίνιους η κατοχή, που τους έκλεισε σε φυλακές και κελιά, καταστρέφοντας την ζωή και το μέλλον του, χωρίς να είναι σε τίποτα ένοχοι, παρά μονάχα εξαιτίας του αγώνα τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Θα καταλάβεις ότι ο πατέρας σου δεν ανέχεται την αδικία και την υποταγή, ότι ποτέ δεν θα δεχθεί την προσβολή και το συμβιβασμό, και ότι διανύει μια απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του εβραϊκού κράτους που θέλει να μας μετατρέψει σε δούλους ταπεινωμένους χωρίς δικαιώματα ή πατριωτική αξιοπρέπεια ”.

“Αγαπημένη μου Λαμάρ κράτα πάντα ψηλά το κεφάλι σου και να είσαι περήφανη για τον πατέρα σου, και να ευχαριστήσεις όλους όσους με υποστήριξαν, όσους υποστήριξαν τους κρατούμενους στον αγώνα τους, και μη φοβάσαι ο Θεός είναι πάντα μαζί μας, και ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τους ανθρώπους που έχουν πίστη και υπομονή, είμαστε δίκαιοι, και το σωστό πάντα θα αντεπιτίθεται ενάντια στην αδικία και τους παραβάτες “.

“Λαμάρ αγάπη μου: αυτή η μέρα θα έρθει, και θα σε αποζημιώσω για τα πάντα, θα σου πω όλη την ιστορία μου και οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο όμορφες, πιο ευτυχισμένες, γι’αυτό άσε τις μέρες τώρα να κυλήσουν, να φοράς τα πιο όμορφα ρούχα σου και να τρέχεις, να τρέχεις συνέχεια στους κήπους της μακρόχρονης ζωής σου, προχώρα μπροστά, πάντα μπροστά, τίποτα δεν είναι πίσω σου παρά μονάχα το παρελθόν και αυτή είναι η φωνή σου που ακούω συνέχεια, σαν μια μελωδία της ελευθερίας.”

http://samidoun.ca/2012/05/letter-fr...hunger-strike/

Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το γράμμα? Και για την ακρίβεια τι το ιδιαίτερο έχει ο συγκεκριμένος κύριος σε σχέση με τους υπόλοιπους 1999 απεργούς πείνας που είναι μαζί του?
Εάν ήταν να ανοίγουμε ένα νήμα για τον κάθε απεργό πείνας, με την αθλιότητα που υπάρχει στον σημερινό κόσμο δεν θα τελειώναμε ποτέ.
Ναι καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος δίνει μια τεράστια μάχη εναντίον του κατεστημένου και της αδικίας και δεν μπορεί να δει το παιδί του. Αλλά το γράμμα του δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το γράμμα ή γράμματα που μπορεί να έχει γράψει ένας από τους υπόλοιπους.
Ειδικά στην σημερινή κοινωνία που η πληροφορία είναι απεριόριστη τέτοια περιστατικά δεν είναι μοναδικά και πιστεύω δεν έχουν θέση σε ένα φόρουμ σαν το δικό μας (audio/video) εκτός εάν είναι μοναδικά ή τέλος πάντων κάτι το πολύ διαφορετικό, έστω και στην επί παντός.
Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου και όχι επίπληξη ή οδηγία σε κανέναν.

Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το γράμμα? Και για την ακρίβεια τι το ιδιαίτερο έχει ο συγκεκριμένος κύριος σε σχέση με τους υπόλοιπους 1999 απεργούς πείνας που είναι μαζί του?
Εάν ήταν να ανοίγουμε ένα νήμα για τον κάθε απεργό πείνας, με την αθλιότητα που υπάρχει στον σημερινό κόσμο δεν θα τελειώναμε ποτέ.
Ναι καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος δίνει μια τεράστια μάχη εναντίον του κατεστημένου και της αδικίας και δεν μπορεί να δει το παιδί του. Αλλά το γράμμα του δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το γράμμα ή γράμματα που μπορεί να έχει γράψει ένας από τους υπόλοιπους.
Ειδικά στην σημερινή κοινωνία που η πληροφορία είναι απεριόριστη τέτοια περιστατικά δεν είναι μοναδικά και πιστεύω δεν έχουν θέση σε ένα φόρουμ σαν το δικό μας (audio/video) εκτός εάν είναι μοναδικά ή τέλος πάντων κάτι το πολύ διαφορετικό, έστω και στην επί παντός.
Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου και όχι επίπληξη ή οδηγία σε κανέναν.

Εξαρτάται την οπτική του καθενός..... Στην σημερινή εποχή δυστυχώς είναι αναγκαίο οταν βγαίνουν στην επιφάνεια "ψηγματα" ανρθωπιάς και αλληλεγγύης να τα βάζουμε σε δημόσια θέα και να μην χάνονται κάτω απο threads με χιλιάδες σελίδες....

Τώρα αν σε πείραξε που άνοιξε ένα thread με τέτοιο μήνυμα και όχι ένα thread που άνοιξε με θέμα "Κινδυνεύουν οι καταθέσεις"?? τι να σου πω... Μπορείς πολύ απλά να το αγνοήσεις και να συνεχίσεις την "περιοδεία" σου στο forum....

Επίσης το thread ανοίχτηκε στην επι παντός και όχι σε κατηγορία του a/v....

Εξαρτάται την οπτική του καθενός..... Στην σημερινή εποχή δυστυχώς είναι αναγκαίο οταν βγαίνουν στην επιφάνεια "ψηγματα" ανρθωπιάς και αλληλεγγύης να τα βάζουμε σε δημόσια θέα και να μην χάνονται κάτω απο threads με χιλιάδες σελίδες....

Τώρα αν σε πείραξε που άνοιξε ένα thread με τέτοιο μήνυμα και όχι ένα thread που άνοιξε με θέμα "Κινδυνεύουν οι καταθέσεις"?? τι να σου πω... Μπορείς πολύ απλά να το αγνοήσεις και να συνεχίσεις την "περιοδεία" σου στο forum....

Επίσης το thread ανοίχτηκε στην επι παντός και όχι σε κατηγορία του a/v....

Το να μου επιτίθεσαι έτσι επειδή κάπου αλλού έχεις θέμα δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Επίσης ούτε οι ειρωνείες είναι αναγκαίες. Την γνώμη μου είπα, η οποία έλπιζα να είναι σεβαστή έστω και εάν δεν συμφωνείς.

Στο θέμα που άνοιξες τώρα, θα ήθελα (εάν το επιθυμείς φυσικά) να μου εξηγήσεις τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το συγκεκριμένο "ψήγμα" ανθρωπιάς και επέλεξες να το κάνεις θέμα.
Όσο για τις καταθέσεις, νομίζω είναι κάτι το οποίο όχι απλώς αφορά το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων αυτού του φόρουμ αλλά και όλης της Ελλάδας.
Το εάν ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας νούμερο 2000 θα ζήσει ή όχι όταν έχουν πεθάνει εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμούς και βαρβαρότητες των Ισραηλινών είναι απλά ένα τραγικό συμβάν μέσα σε εκατομμύρια.

Όπως είπα δικαίωμα σου να ανοίγεις ένα νήμα με αυτό που αισθάνεσαι, δικαίωμα μου όμως να το κρίνω. Θετικά ή αρνητικά.

Όπως είπα δικαίωμα σου να ανοίγεις ένα νήμα με αυτό που αισθάνεσαι, δικαίωμα μου όμως να το κρίνω. Θετικά ή αρνητικά.

Βέβαια και δεν νομίζω οτι σου επιτέθηκα πουθενά.... Διαφορετικές οπτικές ανέφερα.....

Εφόσον υπάρχει νήμα για καταθέσεις, νομίζω οτι και ένα νήμα για τους Παλαιστίνιους είναι πολύ λίγο.....(προφανώς δεν τα συγκρίνω, εγώ, αλλά χάριν του λόγου)...

Το γιατί το επέλεξα το κατέστησα σαφές στην εισαγωγή του thread.....

Απάντηση: Re: Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh.....

Αυτό είναι το θέμα μας????Τι να πω....
Αιμιλιος ποιο ειναι το θεμα μας??????? για τι εγω ειμαι γκαγκα και δεν το καταλαβα μπρε? ή εκτος αν λες κατοχη αυτο που ειναι σημερα στο ελλαντα?

Re: Απάντηση: Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh.....

Ναι έχει υπερβολές ,, Ελβετός τραπεζιτικός είναι και είπε να τρολάρει .....
Επειδή δεν τον γνωρίζω τον Κυριο Thaer Halahleh ωστε να γνωρίζω την πιθανή του ιδιότητα και ως Ελβετού τραπεζιτικού... ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Ειναι επίσεις θαυμαστές οι αναφορές οτι έπειτα απο 77 ημέρες απεργίας πείνας ενας Ελβετός τραπεζιτικές υπάλληλος επέζησε, φτανοντας μάλιστα στα 55 κιλά....
Ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση.

To Παλαιστινιακο ειναι ενα ιδιαιτερο θεμα και ισως μοναδικο παγκοσμιως.

Ενας λαος που του κλεψανε και του κλεβουνε βαναυσα τη χωρα και το μελλον στην κυριολεξια. Ακομα και τα ορια του 1967 τα οποια βρισκουν συμφωνο και τον ΟΗΕ εχουν ξεδιαντροπα και θρασυτατα καταλυθει.
Στα διεθνη φορα οποιος αγγιζει το παλαιστινιακο θεωρειται αυτοματα αντισημιτης και τα ανθρωπινα δικαιωματα μπαινουν σε δευτερη μοιρα. Οποιος ομως αγγιζει τα δικαιωματα των Σερβων του επισης κλεμμενου Κοσσοβου ειναι ρατσιστης.

Παγκοσμια σιωπη και ξεφτιλα απο τους ιδιους ακριβως διεθνεις 'δολοφονους' που κατακρεουργουν χωρες και ανθρωπους κατα το δοκουν στο ονομα των ανθρωπινων δικαιωματων. Στην παλαιστινη ανθρωπινα δικαιωματα εχουν μονο οι θυτες.

Ρατσισμος. Η καραμελλα αλλα και το ισχυροτερο οπλο μαζικης καταστροφης της νεας ταξης πραγματων, εφευρεση των ισχυρων 'ανθρωπιστων' του πλανητη για την διευκολυνση του 'διαιρει και βασιλευε' (και ουδολως για αυτα καθ'αυτα τα ανθρωπινα δικαιωματα).

Απάντηση: Re: Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh.....

Το να μου επιτίθεσαι έτσι επειδή κάπου αλλού έχεις θέμα δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Επίσης ούτε οι ειρωνείες είναι αναγκαίες. Την γνώμη μου είπα, η οποία έλπιζα να είναι σεβαστή έστω και εάν δεν συμφωνείς.

Στο θέμα που άνοιξες τώρα, θα ήθελα (εάν το επιθυμείς φυσικά) να μου εξηγήσεις τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το συγκεκριμένο "ψήγμα" ανθρωπιάς και επέλεξες να το κάνεις θέμα.
Όσο για τις καταθέσεις, νομίζω είναι κάτι το οποίο όχι απλώς αφορά το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων αυτού του φόρουμ αλλά και όλης της Ελλάδας.
Το εάν ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας νούμερο 2000 θα ζήσει ή όχι όταν έχουν πεθάνει εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμούς και βαρβαρότητες των Ισραηλινών είναι απλά ένα τραγικό συμβάν μέσα σε εκατομμύρια.

Τα ρέστα μου....

Τα λεφτάκια μας...

To Παλαιστινιακο ειναι ενα ιδιαιτερο θεμα και ισως μοναδικο παγκοσμιως.

Ενας λαος που του κλεψανε και του κλεβουνε βαναυσα τη χωρα και το μελλον στην κυριολεξια. Ακομα και τα ορια του 1967 τα οποια βρισκουν συμφωνο και τον ΟΗΕ εχουν ξεδιαντροπα και θρασυτατα καταλυθει.
Στα διεθνη φορα οποιος αγγιζει το παλαιστινιακο θεωρειται αυτοματα αντισημιτης και τα ανθρωπινα δικαιωματα μπαινουν σε δευτερη μοιρα. Οποιος ομως αγγιζει τα δικαιωματα των Σερβων του επισης κλεμμενου Κοσσοβου ειναι ρατσιστης.

Παγκοσμια σιωπη και ξεφτιλα απο τους ιδιους ακριβως διεθνεις 'δολοφονους' που κατακρεουργουν χωρες και ανθρωπους κατα το δοκουν στο ονομα των ανθρωπινων δικαιωματων. Στην παλαιστινη ανθρωπινα δικαιωματα εχουν μονο οι θυτες.

Ρατσισμος. Η καραμελλα αλλα και το ισχυροτερο οπλο μαζικης καταστροφης της νεας ταξης πραγματων, εφευρεση των ισχυρων 'ανθρωπιστων' του πλανητη για την διευκολυνση του 'διαιρει και βασιλευε' (και ουδολως για αυτα καθ'αυτα τα ανθρωπινα δικαιωματα).

Αλήθεια?
Και τι ακριβώς σημαίνει διαίρει και βασίλευε?
Μήπως οτι ο Τούρκος πρέπει να μαθαίνει να μισεί τον Έλληνα και το αντίθετο, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους αυτοι οι "ισχυροί του πλανήτη"?

Το thread το έφτιαξα γιατί η συνενοχή είναι σιωπή κύριοι.... Το ανέβασα γιατί το παλαιστινιακό δεν λύνεται εύκολα, αλλά είναι εκεί και διαλύει οικογένειες και ανοίγει τρύπες στο χώμα για να μπαίνουν κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι.

Το ανέβασα γιατί περιγράφεται μια ιστορία ενός πατέρα που διεκδικεί τα δικαιώματα του ως άνθρωπος εναντίον ενός κρατικού τέρατος. Και το κάνει με αξιοπρέπεια και ανθρώπινη τόλμη.

Το ανέβασα γιατί τα "ψήγματα" ανθρωπιάς αν εκλείψουν ο φασισμός θα καλύψει το κενό και απο ότι βλέπω γύρω μου, το κενό μεγαλώνει και "μπολιάζεται" με φύτρες ναζισμού.

Το ανέβασα γιατί κάποια στιγμή πρέπει μερικά πράγματα να τα βλέπει η "μέρα" και όχι να τα ρίχνουμε κάτω απο το "χαλάκι" της συνείδησής μας...

Αν το πρόβλημα των χρημάτων μας απασχολεί περισσότερο απο το θέμα της ανθρώπινης υποταγής και της καταστροφής χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά, τότε περαστικά μας.....

Θα τα ξαναπούμε εν καιρώ....

Μια χαρα νημα ειναι, και πολυ επικαιρο, μας θυμιζει ποιοι ειναι οι πραγματικοι ναζι και η πραγματικα ναζιστικη συμπεριφορα.
Αψηφωντας δεκαδες καταδικαστικες αποφασεις του ΟΗΕ(!), ξεχνωντας το τι περασαν οι ιδιοι απο τους ναζι και γραφωντας εκει που δεν πιανει η μελανη τα ανθρωπινα δικαιωματα τα οποια επικαλουνται μονο ειτε για να πλουτισουν ειτε για να εκβιασουν.

Το thread το έφτιαξα γιατί η συνενοχή είναι σιωπή κύριοι....

383491_297860110294736_100002122484371_675254_947213457_n.jpg

426169_10150582842414419_742809418_8918336_250326742_n.jpg

Ειναι και τρομερο παντως να κυνηγουν οι Εβραιοι τους Παλαιστινιους οταν τραβηξαν τα ιδια και χειροτερα ισως απο αυτους κατα την αρχαιοτητα.

Ισως το μισος τελικα ειναι ενα συναισθημα που θα επρεπε να βρεθει τροπος να μην διδασκεται τουλαχιστον μιας και αν ειναι καποιοι ψυχοπαθεις θα κινηθουν επιθετικα εναντιον των υποτιθεμενων εχθρων τους.

Ομως στην περιπτωση των Εβραιων ειναι φανερο οτι εχει περασει μεσα στο dna τους. ΜΙλωντας παντα για τον μεσο ορο του λαου τους οχι για μεγαλες μεριδες τους που καταδικαζουν αυτες τις συμπεριφορες.

Εκφράσεις όπως "dna" θα πρέπει να αποφεύγονται....ΙΜΟ.

Οι Εβραίοι είναι χωρισμένοι σε φυλές(θρησκευτικές) και μέσα σε αυτές υπάρχουν κάποιοι που κρατούν τους εαυτού τους με παρωπίδες.... Το πρόβλημα είναι ο θρησκευτικός φανατισμός και κυρίως το κράτος που έχει διαστρεβλώσει "επίτηδες" κάποιες θρησκευτικές "έννοιες".....για να διαιρεί και να αποπροσανατολίζει τον λαό.