Γράμμα του Παλαιστίνιου κρατούμενου Thaer Halahleh.....

Ισως το μισος τελικα ειναι ενα συναισθημα που θα επρεπε να βρεθει τροπος να μην διδασκεται τουλαχιστον μιας και αν ειναι καποιοι ψυχοπαθεις θα κινηθουν επιθετικα εναντιον των υποτιθεμενων εχθρων τους.

Το πρόβλημα είναι ο θρησκευτικός φανατισμός και κυρίως το κράτος που έχει διαστρεβλώσει "επίτηδες" κάποιες θρησκευτικές "έννοιες".....για να διαιρεί και να αποπροσανατολίζει τον λαό.

Οπως και στην Ελλαδα I might add

Οσο για το Μητσο... τι να πω... :grinning-smiley-043

Εκφράσεις όπως "dna" θα πρέπει να αποφεύγονται....ΙΜΟ.

Οπως το ειπες εκφραση ειναι , δεν προκειται για ανακαλυψη της βιολογιας.

Αλλοιμονο.

Αντικατοπτριζει την καθολικη σχεδον αποδοχη των Ισραηλινων στην συμπεριφορα αυτη.

Αντικατοπτριζει την καθολικη σχεδον αποδοχη των Ισραηλινων στην συμπεριφορα αυτη.

καμία σχέση....... Για αυτό και εκφράσεις όπως dna, καταδεικνύουν αυτό που λες παραπάνω... Την "καθολική", μπλα μπλα.....

Καμία σχέση υπάρχουν πάρα πολύ Εβραίοι που είναι ενάντιοι σε αυτό τον πόλεμο με τους Παλαιστίνιους.....

Καμια σχεση το ενα μισος με το αλλο.....Μπορει εμας να μας κακοφαινεται το "δικο" μας αλλα το αλλο ειναι αλλου....

Προφανως και ευτυχως, αλλα αυτο οφειλεται μονο στα αντανακλαστικα καποιων χώρων.

Διαφορετικα, εχουμε διαβασει και εδω μεσα διαφορα νοστιμα don't you think?

Και ενα ακομα τετοιο παραδειγμα ειναι και το εμετικο site που φιλοξενει και το παραπανω βιντεο.

Καμια σχεση το ενα μισος με το αλλο.....Μπορει εμας να μας κακοφαινεται το "δικο" μας αλλα το αλλο ειναι αλλου....

Ο θρησκευτικός φανατισμός δεν έχει "πατρίδα"....

ξέρω κάτι "χριστιανούς" που πάνε εκκλησία, δεν τρώνε λάδι και κρέας κάθε Παρασκευή(νομίζω) και απο την άλλη οταν ακούνε για αλλοδαπούς τους σηκώνεται η τρίχα.....

Ακριβως.

Για παραδειγμα οι δυναμεις καταστολης του Ισραηλ ειναι "μερα με τη νυχτα" συγκρινομενες με τις Ευρωπαικες και φυσικα τις Ελληνικες.
Οταν το σπασιμο του κεφαλιου η το τσακισμα του χεριου δεν ειναι 'σχημα λογου' αλλα η σκληρη πραγματικοτητα ακομα και για τα παιδια.
Tα σχετικα videoclips στο διαδικτυο, οσα εχουν απομεινει.. ΔΕΝ βλεπονται.

Καμία σχέση υπάρχουν πάρα πολύ Εβραίοι που είναι ενάντιοι σε αυτό τον πόλεμο με τους Παλαιστίνιους.....

Φυσικα και υπαρχουν. Η συνολικη εικονα ομως των Ισραηλινων ειναι οτι στην πλειοψηφια τους δεν ειναι εναντιοι. Αν ηταν θα ειχαν προαγει τις πολιτικες εκεινες δυναμεις που ειναι αντιθετες.Δεν εχουν χουντα.

Ομως στην περιπτωση των Εβραιων ειναι φανερο οτι εχει περασει μεσα στο dna τους. ΜΙλωντας παντα για τον μεσο ορο του λαου τους οχι για μεγαλες μεριδες τους που καταδικαζουν αυτες τις συμπεριφορες.

Φυσικα και υπαρχουν. Η συνολικη εικονα ομως των Ισραηλινων ειναι οτι στην πλειοψηφια τους δεν ειναι εναντιοι. Αν ηταν θα ειχαν προαγει τις πολιτικες εκεινες δυναμεις που ειναι αντιθετες.Δεν εχουν χουντα.

Εμείς έχουμε "χούντα"???(ρητορική αλλά καταλαβαίνεις πως το λέω..)...

Ακριβως.

Για παραδειγμα οι δυναμεις καταστολης του Ισραηλ ειναι "μερα με τη νυχτα" συγκρινομενες με τις Ευρωπαικες και φυσικα τις Ελληνικες.
Οταν το σπασιμο του κεφαλιου η το τσακισμα του χεριου δεν ειναι 'σχημα λογου' αλλα η σκληρη πραγματικοτητα ακομα και για τα παιδια.
Tα σχετικα videoclips στο διαδικτυο, οσα εχουν απομεινει.. ΔΕΝ βλεπονται.

Μα αυτό περιλαμβάνεται στα του κράτους του Ισραηλ που ανέφερα πριν λίγο...Καμία σχέση με τον λαό του Ισραηλ....

Οχι δεν εχουμε .

Ακριβώς, όπως και εμείς λοιπόν δεν προάγουμε άλλες δυνάμεις, όπως να φτιαχτεί μία μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εξομαλύνει την κατάσταση στην χώρα, κλπ κλπ.....έτσι και αυτοί δεν μπορούν....

Και εμάς μας κατηγορούν για τις άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες και μας βλέπουν σαν "υπανάπτυκτους", κλπ κλπ....

Ο κρατισμός είναι το αγκάθι....

Μα αυτό περιλαμβάνεται στα του κράτους του Ισραηλ που ανέφερα πριν λίγο...Καμία σχέση με τον λαό του Ισραηλ....

Αν ρωτησει καποιος τους μεταναστες στο Ισραηλ για τον λαο του Ισραηλ, οι περισσοτεροι θα του πουν οτι λατρευουν τον λαο της Ελλαδας...

Αν εξαιρεσεις καποια μεριδα ορθοδοξων Εβραιων και καποιων ακτιβιστων, στην πλειονοτητα τους οι Ισραηλιτες ειναι οι μεγαλυτεροι ρατσιστες της γης.

Το κρατος δεν υποχρεωνει τον μπατσο να σπασει το χερι του κρατουμενου ουτε τους εβραιους εποικους να πυροβολουν στο ψαχνο παλαιστινιους. Ουτε τους Ισραηλιτες να ψηφισουν Νετανιαχου.

Ενα δημοκρατικο κρατος αγαπητε Αιμιλιε ειναι εικονα και ομοιωση του λαου. Δυστυχως. Ισχυει και για το δικο μας.

Ακριβώς, όπως και εμείς λοιπόν δεν προάγουμε άλλες δυνάμεις, όπως να φτιαχτεί μία μεταναστευτική πολιτική που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα εξομαλύνει την κατάσταση στην χώρα, κλπ κλπ.....έτσι και αυτοί δεν μπορούν....

Και εμάς μας κατηγορούν για τις άθλιες συνθήκες για τους μετανάστες και μας βλέπουν σαν "υπανάπτυκτους", κλπ κλπ....

Ο δικος μας κρατισμος τους εχει βαλτωσει στην χωρα μας ....ο δικος τους τους σκοτωνει για ψυλλου πηδημα.

Εχει μια διαφορα.

Βέβαια και δεν νομίζω οτι σου επιτέθηκα πουθενά.... Διαφορετικές οπτικές ανέφερα.....

Εφόσον υπάρχει νήμα για καταθέσεις, νομίζω οτι και ένα νήμα για τους Παλαιστίνιους είναι πολύ λίγο.....(προφανώς δεν τα συγκρίνω, εγώ, αλλά χάριν του λόγου)...

Το γιατί το επέλεξα το κατέστησα σαφές στην εισαγωγή του thread.....

Εξαρτάται την οπτική του καθενός..... Στην σημερινή εποχή δυστυχώς είναι αναγκαίο οταν βγαίνουν στην επιφάνεια "ψηγματα" ανρθωπιάς και αλληλεγγύης να τα βάζουμε σε δημόσια θέα και να μην χάνονται κάτω απο threads με χιλιάδες σελίδες....

Τώρα αν σε πείραξε που άνοιξε ένα thread με τέτοιο μήνυμα και όχι ένα thread που άνοιξε με θέμα "Κινδυνεύουν οι καταθέσεις"?? τι να σου πω... Μπορείς πολύ απλά να το αγνοήσεις και να συνεχίσεις την "περιοδεία" σου στο forum....

Επίσης το thread ανοίχτηκε στην επι παντός και όχι σε κατηγορία του a/v....

Αιμίλιε δεν έχω σκοπό ούτε να σε μαλώσω αλλά και ούτε να μαλώσω μαζί σου. Το παραπάνω όμως σχόλιο σου μόνο σαν επίθεση μπορώ να το εκλάβω. Δεν έχουμε όλοι όμως κάποια ατζέντα. Δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις προσωπικά. Οι απόψεις μου σε αυτό το νήμα αφορούν μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. Εάν δε παρανόησα το νόημα της φράσης σου, σου ζητώ συγνώμη.

Σχετικά λοιπόν με αυτό το νήμα ή ερώτηση μου είναι όχι γιατί ανοίχτηκε θέμα και δεν μπήκε σαν μήνυμα σε άλλο θέμα. Η ερώτηση μου είναι τι διαφορετικό έχει το γράμμα του συγκεκριμένου αγωνιστή που σε έκανε να θελήσεις να το κοινοποιήσεις.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δράμα των Παλαιστινίων, πολύ περισσότερο κάποιος που αισθάνεται υπερήφανος για την καταγωγή του. Μια καταγωγή που έχει δυστυχώς στην ιστορία της μια γενοκτονία από τους Τούρκους.
Γιατί λοιπόν ένα γράμμα που δεν είναι κάτι μοναδικό χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης?

Ο δικος μας κρατισμος τους εχει βαλτωσει στην χωρα μας ....ο δικος τους τους σκοτωνει για ψυλλου πηδημα.

Εχει μια διαφορα.

Αιμίλιε δεν έχω σκοπό ούτε να σε μαλώσω αλλά και ούτε να μαλώσω μαζί σου. Το παραπάνω όμως σχόλιο σου μόνο σαν επίθεση μπορώ να το εκλάβω. Δεν έχουμε όλοι όμως κάποια ατζέντα. Δεν σε ξέρω και δεν με ξέρεις προσωπικά. Οι απόψεις μου σε αυτό το νήμα αφορούν μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. Εάν δε παρανόησα το νόημα της φράσης σου, σου ζητώ συγνώμη.

Σχετικά λοιπόν με αυτό το νήμα ή ερώτηση μου είναι όχι γιατί ανοίχτηκε θέμα και δεν μπήκε σαν μήνυμα σε άλλο θέμα. Η ερώτηση μου είναι τι διαφορετικό έχει το γράμμα του συγκεκριμένου αγωνιστή που σε έκανε να θελήσεις να το κοινοποιήσεις.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δράμα των Παλαιστινίων, πολύ περισσότερο κάποιος που αισθάνεται υπερήφανος για την καταγωγή του. Μια καταγωγή που έχει δυστυχώς στην ιστορία της μια γενοκτονία από τους Τούρκους.
Γιατί λοιπόν ένα γράμμα που δεν είναι κάτι μοναδικό χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης?

καταρχάς δεν υπονόησα τίποτα, το έβαλα σε quotes για να μην παρεξηγηθεί κανείς....(όπως και έγινε)....

Δεύτερον πως ξέρεις οτι μπήκε μήνυμα σε άλλο θέμα??

Όσον αφορά την τελευταία σου πρόταση.....

Το thread το έφτιαξα γιατί η συνενοχή είναι σιωπή κύριοι.... Το ανέβασα γιατί το παλαιστινιακό δεν λύνεται εύκολα, αλλά είναι εκεί και διαλύει οικογένειες και ανοίγει τρύπες στο χώμα για να μπαίνουν κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι.

Το ανέβασα γιατί περιγράφεται μια ιστορία ενός πατέρα που διεκδικεί τα δικαιώματα του ως άνθρωπος εναντίον ενός κρατικού τέρατος. Και το κάνει με αξιοπρέπεια και ανθρώπινη τόλμη.

Το ανέβασα γιατί τα "ψήγματα" ανθρωπιάς αν εκλείψουν ο φασισμός θα καλύψει το κενό και απο ότι βλέπω γύρω μου, το κενό μεγαλώνει και "μπολιάζεται" με φύτρες ναζισμού.

Το ανέβασα γιατί κάποια στιγμή πρέπει μερικά πράγματα να τα βλέπει η "μέρα" και όχι να τα ρίχνουμε κάτω απο το "χαλάκι" της συνείδησής μας...

Αν το πρόβλημα των χρημάτων μας απασχολεί περισσότερο απο το θέμα της ανθρώπινης υποταγής και της καταστροφής χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά, τότε περαστικά μας.....

Θα τα ξαναπούμε εν καιρώ....

Last edited:

Εχει μια διαφορα.

Δεν κατάλαβες τι εννοώ.....

Ο κρατισμός κρατάει τις ομάδες εκείνες που είναι ενάντια στον πόλεμο στην "αφάνεια", όπως και εμάς ο δικός μας σε "καταστολή"....

Δεύτερον πως ξέρεις οτι μπήκε μήνυμα σε άλλο θέμα??

Βρε Αιμίλιε, και οι δύο είμαστε στο σωματείο. Απλά εννοούσα ότι δεν έχει καμία σχέση η εδώ απορία μου με εκείνο το θέμα.

καταρχάς δεν υπονόησα τίποτα, το έβαλα σε quotes για να μην παρεξηγηθεί κανείς....(όπως και έγινε)....

Μα ρε συ ακριβώς επειδή το έβαλες σε quotes μπερδεύτηκα και νόμιζα ότι με ειρωνεύεσαι. Δικό μου λάθος λοιπόν και συγνώμη.