Γραμμές στην κίνηση με Zoom Player

kallimahos

New member
23 November 2007
38
Θεσσαλονίκη
To φαινόμενο αυτό συμβαίνει μόνο με τον Zoom. Με Power DVD no problem αλλά βέβαια η ποιότητα πέφτει. Ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης είναι έντονο με μια γραμή άλλοτε στο κέντρο της οθόνης, άλλοτε πιο χαμηλά και καρέ σε κάποια σημεία. Δοκίμασα να βγάλω τα φίλτρα, άλλαξα renderer, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Η κάρτα μου είναι μια ΑΤΙ 2600pro και pcu intel core duo 6750. Έχει κανείς ιδέα γιατί μπορεί να γίνεται αυτό?

Αυτό συμβαίνει σε δισκάκια dvd. Δεν έχω δοκιμάσει με άλλο υλικό. Όταν λες ποιον codec χρησιμοποιώ, συγχώρα με για την αμάθειά μου αλλά τι εννοείς? Το μόνο που έχω κάνει και αφορά codecs, είναι να δώσω τιμή all Supported στο raw video. Τα άλλα τα έχω αφήσει όπως είναι. Με video decoder αυτον του power dvd συμβαίνει πάλι το ίδιο. Οπότε έχω αποκλείσει να φταίει κάτι από Dsaler, reclock ffdshow ή ο renderer. Τι είναι ρε παιδιά θα σκάσω!

Σε ολα τα δισκάκια ή σε μερικά? Εαν ειναι το δευτερο δοκίμασε ενα "προβληματικο" δισκακι να το γραψεις στο σκληρο και να το παιξεις απο εκει.

Το τσέκαρα αυτό που λές αλλά συμβαίνει δυστυχώς με όλα. Ακόμα και με ριπαρισμένα στο σκληρό. Μήπως είναι η έκδοση ασταθής (6.00beta2) ?

Το έκανα χωρίς αποτέλεσμα. Όπως είπα και πρίν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να φταίει ο decoder, το ffdshow η κάτι άλλο πρόσθετο στον player. Η πλάκα είναι ότι αυτά συμβαίνουν με ένα πολύ πιο δυνατό htpc στην θέση του παλαιού όπου όλα λειτουργούσαν πάνω κάτω χωρίς προβλήματα :bang:

Μπα τα ίδια. Ίσως αν εξηγήσω καλύτερα τι συμβαίνει να καταλάβετε. Είναι η εμφάνιση μιας γραμμής οριζόντιας, όχι πάντα και όχι απαραίτητα σε όλο το μήκος της οθόνης, ιδιαίτερα έντονο σε σκηνές με γρήγορη οριζόντια κίνηση, σαν το ένα μέρος της εικόνας να μην μπορεί να ακολουθήσει την κίνηση της υπόλοιπης. Η βοήθησα η μπέρδεψα τους πάντες!

Όχι, ξέρω τι λές και καλά την ψιλιάστηκες με αυτό αλλά δεν είναι φίλε μου κάτι από το ffdshow, γιατί το έβγαλα εντελώς, παίζω χωρίς φίλτρα και το κάνει ακόμα. Είναι θέμα η Zoom η τι να πώ, ρυθμίσεις catalyst? Θα το έκανε και με το PowerDvd τοτε. Αλλά με PDVD παίζει καλά.

Το πρόβλημα που αναφέρεις είναι γνωστό ως "tearing". Συνήθως φτιάχνει αλλάζοντας renderer, ή refresh rate. Είναι λίγο μυστήριο.. Μπορείς να δοκιμάσεις και διαφορετική version driver. Επίσης ίσως βοηθήσει το να ενεργοποιήσεις το v-sync στην κάρτα γραφικών σου.

Το ιδιο πρόβλημα εχω και εγω αλλα μονο σε ματροσκες. Και διορθωνεται η βελτιωνεται πολυ αλλαζοντας το refresh rate απο την καρτα γραφικων. Θα δοκιμασω οταν βρω χρονο και αυτο που λεει ο Δημητρης.

:award:Το θέμα λύθηκε και ήταν του στυλ "ας δοκιμάσω κι αυτό". Στο display manager των catalyst είχα ως main display τον προβολέα και ως clone την tv. Τα έκανα switch λοιπόν μπας και.. et voila! Άψογα όλα. Τώρα φαντάζομαι πως αν παίξω απ τον προτζέκτορα θα έχω το ίδιο πρόβλημα οπότε πρέπει να το πειράζω όποτε αλλάζω μέσο προβολής. Αν ήξερε κανείς ότι συμβαίνει αυτό με τις προτεραιότητες στον display manager τότε έπρεπε εξ αρχής να πω οτι χρησιμοποιώ και τις δυο εξόδους της κάρτας, θα γλυτώναμε χρόνο και κόπο. Είναι συνήθες φαινόμενο όμως?