Gran Turismo 5 (PS3)

Και που να δεις τι θα παθαίναμε εάν οδηγούσαμε στην κανονική πίστα :D

Να υποθέσω ότι οδηγείς με όλα τα βοηθήματα στο off?
Οχι.
Έχω το tcs στο 5, γιατί αλλιώς θα έκανα συνέχεια σβούρες, ενώ στα άλλα πολύ γρήγορα αυτοκίνητα το έχω από 1 έως 3 το πολύ ανάλογα τη περίπτωση, και το ABS σε όλα στο 1, όπως και στη φόρμουλα.
Για αυτό σου λέω, τελικά πρέπει να έχω κουλαθεί..... Χα!Χα!

Η φόρμουλα ειδικά στο ring είναι πολύ δυστροπη, λόγω των πολλών ανωμαλιών του οδοστρώματος. έτσι ήταν και στο GT4 και τώρα GT5 με τα πιο "ρεαλιστικά" χαρακτηριστικά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να αγοράσω, μόλις χθες έφτασα lv 24 και πάλι δεν μου φτάνουν τα φράγκα, πάντως θα πρότεινα τα εξής.

Sorry νούμερα δεν θυμάμαι.

-ύψος μεσαίο προς χαμηλό
-σκληρότητα ελατηρίων ξεκίνα με μεσαία ρύθμιση και αν παρατηρείς απότομες αντιδράσεις χαμήλωνε σταδιακά. Θα πρότεινα τα πίσω λίγο πιο μαλακά από τα εμπρός 0,5- 1,0 κιλό.
-αμορτισέρ extension 8 εμπρός - 8 πίσω
-αμορτισέρ compression 4 εμπρός - 3 πίσω
-αντιστρεπτικές 4εμπρός - 3 πίσω. Αν χρειαστεί να μαλακώσεις -αρκετά, όχι 0,5 ή 1 κιλό- τα ελατήρια, πρέπει να σφίξεις περισσότερο τις αντιστρεπτικές.

-αεροτομή φουλ εμπρός πίσω για το Ρινγκ.

-αν έχεις υπερβολικό σπινιάρισμα στην έξοδο των στροφών (το καταλαβαίνεις όταν η σήμανση που δείχνει το input του γκαζιού ανάβει κόκκινη και όχι γαλάζια στο πάνω μέρος της) "σφίξε" λίγο το διαφορικό σου (LSD initial & acceleration)

Πάνω κάτω αυτή η ρύθμιση δούλεψε για μένα στο GT4 αλλά όπως σου είπα και πιο πάνω δεν ξέρω τι θα γινει εδώ. Άν δουλέψει στο Ρινγκ, θα δουλέψει και σε άλλες πίστες, όπου μπορείς να χαμηλώσεις το ύψος και να σκληρύνεις ελατήρια και αμορτισέρ.
Ψάχνω να βρω ένα ωραίο pdf με βασικές αρχές ρυθμίσεων που έχω αποθηκεύσει κάπου, άν το βρώ θα το ποστάρω.-bye-

ΥΓ: Δοκίμασε και με το ASM στο 1 εώς 3 ...

Last edited:
Η φόρμουλα ειδικά στο ring είναι πολύ δυστροπη, λόγω των πολλών ανωμαλιών του οδοστρώματος. έτσι ήταν και στο GT4 και τώρα GT5 με τα πιο "ρεαλιστικά" χαρακτηριστικά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να αγοράσω, μόλις χθες έφτασα lv 24 και πάλι δεν μου φτάνουν τα φράγκα, πάντως θα πρότεινα τα εξής.

Sorry νούμερα δεν θυμάμαι.

-ύψος μεσαίο προς χαμηλό
-σκληρότητα ελατηρίων ξεκίνα με μεσαία ρύθμιση και αν παρατηρείς απότομες αντιδράσεις χαμήλωνε σταδιακά. Θα πρότεινα τα πίσω λίγο πιο μαλακά από τα εμπρός 0,5- 1,0 κιλό.
-αμορτισέρ extension 8 εμπρός - 8 πίσω
-αμορτισέρ compression 4 εμπρός - 3 πίσω
-αντιστρεπτικές 4εμπρός - 3 πίσω. Αν χρειαστεί να μαλακώσεις -αρκετά, όχι 0,5 ή 1 κιλό- τα ελατήρια, πρέπει να σφίξεις περισσότερο τις αντιστρεπτικές.

-αεροτομή φουλ εμπρός πίσω για το Ρινγκ.

-αν έχεις υπερβολικό σπινιάρισμα στην έξοδο των στροφών (το καταλαβαίνεις όταν η σήμανση που δείχνει το input του γκαζιού ανάβει κόκκινη και όχι γαλάζια στο πάνω μέρος της) "σφίξε" λίγο το διαφορικό σου (LSD initial & acceleration)

Πάνω κάτω αυτή η ρύθμιση δούλεψε για μένα στο GT4 αλλά όπως σου είπα και πιο πάνω δεν ξέρω τι θα γινει εδώ. Άν δουλέψει στο Ρινγκ, θα δουλέψει και σε άλλες πίστες, όπου μπορείς να χαμηλώσεις το ύψος και να σκληρύνεις ελατήρια και αμορτισέρ.
Ψάχνω να βρω ένα ωραίο pdf με βασικές αρχές ρυθμίσεων που έχω αποθηκεύσει κάπου, άν το βρώ θα το ποστάρω.-bye-

ΥΓ: Δοκίμασε και με το ASM στο 1 εώς 3 ...
Σ´ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις που λες και μόλις έχω αποτελέσματα θα ποστάρω.

Να ρωτησω.....παιζει κατι με την φθορα των ελαστικων και το level που εχεις? Ειχα παιξει καποιους αγωνες championship χωρις κανενα προβλημα, τις τελευταιες μερες επαιζα μονο τα seasonal events και απο level 19 πηγα 23, ξεκιναω να παιξω ενα championship (συγκεκριμενα το all stars) και πιστα με την πιστα τα λαστιχα υπερθερμαινονται για την πλακα....!

Παιδιά έχει κανείς να δώσει ρυθμίσεις για τη Φόρμουλα Gran Turismo;
Δε μπορώ να τη φέρω στα ίσα της με τίποτα, ούτε κουλός να ήμουνα, εκτός και αν είμαι και δε το έχω πάρει χαμπάρι Χα!Χα!
Ειδικά σε αυτή τη πίστα του Νιρμπουρινγκ , δε ξέρω αν το λέω και σωστά, φτύνω αίμα. Αν κάνει και πατήσει λίγο χώμα , άστα βράστα.
'Οποιος λοιπόν έχει να προτείνει καμιά καλή ρύθμιση ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παίζεις με χειριστήριο ή τιμονιέρα.? Αν παίζεις με χειριστήριο λίγα θα καταφέρεις.
Αν παίζεις με τιμονιέρα προοδευτικό γκάζι και προοδευτικό φρένο. ΟΧΙ σανίδωμα. (προσωπικά έχω TCS στο 1 , ABS στο 1 , τίποτε άλλο πειραγμένο στο αμάξι , gearbox με τελική ταχύτητα 400)
Και μην εγαταλείπεις την πίστα. Παίζε μέχρι τέλους. Υπάρχει μία συγκεκριμένη στροφή που βγαίνουν με τετακέ συνεχως οι προπορευόμενοι -σχεδόν σε κάθε γύρο τουλάχιστον ένας - και κερδίζεις θέσεις.

BTW Σαν αντάλλαγμα γιά χρυσό κύπελλο στο πρωτάθλημα φόρμουλα GT πήρα ένα TVR Cerberus (αν θυμάμαι καλά με 1010+ ίππους) που πάει χάλια στο δρόμο. Δεν είχα όμως σε όλους τους γώνες χρυσό.
Ξέρει κανείς αν δίνει κάποιο άλλο αμάξι δώρο γιά όλα χρυσά. στους επιμέρους αγώνες?

Last edited:
Παίζεις με χειριστήριο ή τιμονιέρα.? Αν παίζεις με χειριστήριο λίγα θα καταφέρεις.
Αν παίζεις με τιμονιέρα προοδευτικό γκάζι και προοδευτικό φρένο. ΟΧΙ σανίδωμα. (προσωπικά έχω TCS στο 1 , ABS στο 1 , τίποτε άλλο πειραγμένο στο αμάξι , gearbox με τελική ταχύτητα 400)
Και μην εγαταλείπεις την πίστα. Παίζε μέχρι τέλους. Υπάρχει μία συγκεκριμένη στροφή που βγαίνουν με τετακέ συνεχως οι προπορευόμενοι -σχεδόν σε κάθε γύρο τουλάχιστον ένας - και κερδίζεις θέσεις.

BTW Σαν αντάλλαγμα γιά χρυσό κύπελλο στο πρωτάθλημα φόρμουλα GT πήρα ένα TVR Cerberus (αν θυμάμαι καλά με 1010+ ίππους) που πάει χάλια στο δρόμο. Δεν είχα όμως σε όλους τους γώνες χρυσό.
Ξέρει κανείς αν δίνει κάποιο άλλο αμάξι δώρο γιά όλα χρυσά. στους επιμέρους αγώνες?
Η αλήθεια είναι πως παίζω με χειριστήριο. Οπότε μάλλον δύσκολο το έργο....
icon9.gif

Παιδιά έβγαλε κανείς καμιά άκρη, πως μπορούμε ( αν τελικά μπορούμε ) να κάνουμε save το παιχνίδι, εννοώ τη πρόοδο του παιχνιδιού;
Αν θυμάμαι καλά στο τελευταίο update έδινε αυτή τη δυνατότητα. Το βρήκε ή το έκανε κανένας, για να μη πάθουμε καμιά πλάκα ξαφνικά;
Δε λέει ας πούμε να έχεις φτάσει επίπεδο 25 ή 26 και να ξεκινήσεις από την αρχή.
Όποιος γνωρίζει κάτι περιμένω με αγωνία τα φώτα του, καθότι έχω το ps3 Fat εδώ και 3,5 χρόνια και ακούω να συμβαίνουν πολλά με τα συγκεκριμένα.
Εγώ μέχρι τώρα δε το χρησιμοποιούσα και πολύ καθότι το 95% της χρήσης του ήταν με τα GT. Τώρα με το GT5 πήρε όμως πολύ μπροστά και το φοβάμαι μη παραδόσει το πνεύμα , χτύπα ξύλο. Δε λέει λοιπόν να αγοράζω καινούργια κονσόλα , αν χρειαστεί, και να ξεκινώ το παιχνίδι πάλι από την αρχή.
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά με καταλαβαίνετε πιστεύω.
Ευχαριστώ Λεωνίδας.

Καλωσόρισες!

Backup save game

Game -> Saved Data Utility

Στο αρχείο που επιθυμείς επιλέγεις τρίγωνο -> copy

θα σου εμφανιστεί το μέσο αποθηκεύσεις (USB stick).

Για επαναφορά του save data

Game -> Saved Data Utility

επιλέγεις το μέσω αποθηκεύσεις -> USB Stick

διαλέγεις το save data τρίγωνο -> copy

και το αποθηκεύεις στον σκληρό δίσκο της κονσόλας.

Λέων ορίστε. Εγω έχω την εξής απορία. Μια φορά το δίμηνο κάνω backup όλο τον σκληρό του PS3 (έχω και εγώ το χοντρό και εμένα έχει παίξει ούκ ολίγες ώρες και εύλογα ανησυχώ.) Το ολικό backup αναγνωρίζεται από το gt5 ή πρέπει να κάνω συγκεκριμένα αντίγραφο του GT5 save game?

Λέων ορίστε. Εγω έχω την εξής απορία. Μια φορά το δίμηνο κάνω backup όλο τον σκληρό του PS3 (έχω και εγώ το χοντρό και εμένα έχει παίξει ούκ ολίγες ώρες και εύλογα ανησυχώ.) Το ολικό backup αναγνωρίζεται από το gt5 ή πρέπει να κάνω συγκεκριμένα αντίγραφο του GT5 save game?
Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.
Σχετικά με τη δική σου απορία, νομίζω πως το ολικό save, δεν σώζει τη πρόοδο του παιχνιδιού, απλά μόνο αναγνωρίζει το παιχνίδι ( ή κάτι τέτοιο ) και ότι άλλο έχεις σώσει στο σκληρό χωρίς όμως να κρατάει το τι έχεις κάνει όσο παίζεις.
Πιστεύω πως ήταν αυτός και ό ενας λόγος οτι βγήκε και το τελευταίο update, που δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Τώρα σχετικά με τη διαδικασία save της προόδου του παιχνιδιού, αν δε σου κάνει κόπο, μπορείς με περισσότερες λεπτομέρειες να μου πεις όλα τα βήματα από την αρχή έως το τέλος πως γίνεται, γιατί δε το κατάλαβα καλά, μη κάνω καμιά πατατιά και τρέχω από λάθος κινήσεις.
Από ότι κατάλαβες δεν είμαι και εξπέρ στο συγκεκριμένο κομάτι, καθώς η ασχολεία μου με το ps3 δεν είναι αυτό που λέμε << επαγγελματική >>.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σου και έσενα και όποιον άλλο φίλο ενδιαφερθεί να βοηθήσει.

Λοιποοοοοόν... Έχουμε και κλάιμε.
Όταν ανοίγεις το PS3 το πρώτο πράγμα που βλέπεις στην οθόνη σου είναι ένα γραμμικό μενου το λεγόμενο XMB. Άν θυμάμαι καλά αν πας από την πρώτη επιλογή, που πρέπει να είναι το Playstation store, αριστερά φτάνεις στην στήλη Game. Κινώντας τις επιλογές σου προς τα πάνω ή κάτω πρέπει να φτάσεις στο Saved Data Utility το οποίο και ανοίγεις. Σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν όλα τα save games από όλα τα παιχνίδια σου. Ψάχνεις το gt5 (προσοχή να μην είναι κανένα replay) και αφού εισάγεις το αποθηκευτικό σου μέσο (στικάκι ή εξωτρικό σκληρό) στην θυρα usb, πατάς το τρίγωνο στο χειριστήριό σου επιλέγεις το copy, σε εξωτερική συσκευή και τέλος.

Δυστυχώς τώρα είμαι στη δουλειά, αλλιώς θα στο έγραφα πιο διεξοδικά γιατί σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα αντίγραφο μόνο του gt5 σε ένα στικάκι για να είμαι σίγουρος, οπότε καθώς το έκανα θα έγραφα κιόλας. Το βράδυ αργά επιστρέφω, οπότε αν έχεις υπομονή...

Λοιποοοοοόν... Έχουμε και κλάιμε.
Όταν ανοίγεις το PS3 το πρώτο πράγμα που βλέπεις στην οθόνη σου είναι ένα γραμμικό μενου το λεγόμενο XMB. Άν θυμάμαι καλά αν πας από την πρώτη επιλογή, που πρέπει να είναι το Playstation store, αριστερά φτάνεις στην στήλη Game. Κινώντας τις επιλογές σου προς τα πάνω ή κάτω πρέπει να φτάσεις στο Saved Data Utility το οποίο και ανοίγεις. Σε αυτόν τον φάκελο υπάρχουν όλα τα save games από όλα τα παιχνίδια σου. Ψάχνεις το gt5 (προσοχή να μην είναι κανένα replay) και αφού εισάγεις το αποθηκευτικό σου μέσο (στικάκι ή εξωτρικό σκληρό) στην θυρα usb, πατάς το τρίγωνο στο χειριστήριό σου επιλέγεις το copy, σε εξωτερική συσκευή και τέλος.

Δυστυχώς τώρα είμαι στη δουλειά, αλλιώς θα στο έγραφα πιο διεξοδικά γιατί σκέφτομαι να κάνω και εγώ ένα αντίγραφο μόνο του gt5 σε ένα στικάκι για να είμαι σίγουρος, οπότε καθώς το έκανα θα έγραφα κιόλας. Το βράδυ αργά επιστρέφω, οπότε αν έχεις υπομονή...
Έχω υπομονή και μπορώ να σε περιμένω, αν και νομίζω πως κατάλαβα τη διαδικασία τώρα με αυτό το πόστ. Πάντως θα σε περιμένω καλού κακού.
Σε ευχαριστώ και πάλι!

παιδια καλησπερα.εμενα δεν μου αναγνωριζει σκληρο δισκο η στικακι ξερει κανενας γιατι?μηπως πρεπει να ειναι σονυ ο σκληρος η το στικακι?

παιδια καλησπερα.εμενα δεν μου αναγνωριζει σκληρο δισκο η στικακι ξερει κανενας γιατι?μηπως πρεπει να ειναι σονυ ο σκληρος η το στικακι?

Πρέπει να είναι διαμορφωμένα σε FAT 32.

NTFS δεν αναγνωρίζει. Προσοχή άμα διαμορφώσεις το στικάκι ή τον σκληρό σε FAT 32 θα χάσεις ότι δεδομένα έχεις μέσα.

Πρέπει να είναι διαμορφωμένα σε FAT 32.

NTFS δεν αναγνωρίζει. Προσοχή άμα διαμορφώσεις το στικάκι ή τον σκληρό σε FAT 32 θα χάσεις ότι δεδομένα έχεις μέσα.

ποσα γιγα πρεπει να ειναι το στικακι για να τα σωσω?

Βήμα-βήμα!

Όταν ανοίγεις το PS3 το πρώτο πράγμα που βλέπεις στην οθόνη σου είναι ένα
γραμμικό μενου το λεγόμενο XMB.

Μπορείς να βάλεις από τώρα το αποθηκευτικό σου το οποίο θα είναι διαμορφωμένο σε FΑΤ32 στην USB. Αν δεν είναι σε FΑΤ32 τότε το Ps3 δεν θα το δει. Τα περισσότερα στικ είναι FΑΤ32 .

H πρώτη επιλογή είναι το Playstation Network - What's new.

Κινείς την επιλογη σου 2 αριστερά και φτάνεις στην στήλη Game.

Κινώντας τις επιλογές σου προς τα πάνω 2 φορές φτάεις στο Saved Data Utility το οποίο και ανοίγεις με το Χ.

Το πρώτο πράγμα που θα σου εμφανίσει είναι το αποθηκευτικό σου μέσο πάνω-πάνω. Κατεβαίνοντας πρέπει να βρεις το αρχείο του GT5 το οποίο και περιγράφεται αναλυτικά: αριθμός ημερών, ποσό χρημάτων και χρησιμοποιούμενο αυτοκίνητο.

Πατάς το τρίγωνο και η πρώτη επιλογή που σου βγάζει είναι το copy. Πατάς το Χ και σου εμφανίζει το αποθηκευτικό σου μέσο.

Πατάς και μια τελευταία φορα το Χ και τέλος. Έχεις σώσει την πρόοδό σου στο GT5.:grandpa:

Τώρα άν χρειαστείς να κάνεις επαναφορά ανοίγεις πάλι το Saved Data Utility έχοντας ήδη τοποθετήσει το στικάκι και η πρώτη επιλογή θα σου το εμφανίσει. Πατάς το Χ, μετά το τρίγωνο, επιλέγεις copy, X και τέλος!!!

-bye- Ευτυχισμένα τα φώτα (που θα μας αλλάξει η κυβέρνηση!!!)

Σήμερα το άρχισα.
Όλα τα διπλώματα με bronze και πολύ μου πέφτει!
Το παίζει κανείς με αυτή;Ευχαριστημένος;
Να ξέρω αν είναι να την ξεθάψω!