ΠΩΠΩΩΩΩΩΩ... Ρεζίλι γίναμε!!!
Χθες το ο αγών του πρωταθλήματος διεξήχθη στην καταπληκτική πίστα του Brands Hatch Grand Prix Circuit. Τι να πω; ΜΑΓΕΙΑ!!!
Τέτοιο σβουριλίκι είχα καιρό να κάνω. Κάθε 2 γύρους είχα και από μία έξοδο (τουλάχιστον) και κάθε έξοδος κόστιζε 10" (τουλάχιστον)!
Αν και είχα "προπονηθεί" το Σαββατοκύριακο, και είχα κάνει και καλή εκκίνηση (από 11ος, 8ος στον πρώτο γύρο) με το που ξεκίνησα τα λάθη, η μία μ....ία διαδεχόταν την άλλη. Είναι αυτό που περιγράφει ο Άρης σε αρκετές περιπτώσεις: δεν διατήρησα την ψυχραιμία μου, αγχώθηκα, πίεζα παραπάνω με συνέπεια να κάνω επαναλαμβανόμενα σφάλματα και εξ' ου και ο διασυρμός.
Κανονικά, έπρεπε να ρίξω ρυθμό πηγαίνοντας πιο συντηρητικά και να προσπαθούσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι τέλους.
Αλλά ... όοοχι, εκεί το πήρα πατριωτικά (και εγωιστικά

οπότε και συνέχισα να πιέζω με συνέπεια στον 12ο γύρο να έχω ΤΡΕΙΣ εξόδους, όπου και στις τρείς το αυτοκίνητο κατέληξε να κοιτάει ανάποδα και όπου κατά την απίστευτα αργή επαναφορά του αυτοκινήτου στην πίστα συγκρούστηκα σε 2 περιπτώσεις (λάθος μου) με αυτοκίνητα που μου ρίχναν γύρο, συγκρούσεις οι οποίες με ξανέστειλαν στα χώματα, οπότε και οι τρεις εξόδοι αμέσως-αμέσως έγιναν 5!!!
ΜΑΓΕΙΑ και πάλι! Έ, εκεί δεν άντεξα, και προκειμένου να σπάσω καμμιά τιμονιέρα, πάτησα το turn off system στο χειριστήριο, μετανιώνοντας το την αμέσως επόμενη στιγμή, αλλά και ηρεμώντας παράλληλα.
Τελικό συμπέρασμα: α) όση προπόνηση και να κάνεις, αν δεν την ξέρεις την πίστα ... πάπαλα! Για εμένα τουλάχιστον.
β) σιχαίνομαι την Brands Hatch Grand Prix Circuit!!! Αν πατήσεις στην άκρη της πίστας, είμαι σίγουρος ότι τα λάστιχά σου έρχονται σε επαφή με ένα μείγμα λευκού γράσου και υδραυλικού λεπτού λαδιού. Επίσης, αφού κάνεις την κοτσάνα και βγεις στο χωράφι, κατά την επαναφορά σου στην πίστα, έχεις άπλετο χρόνο να κάνεις ένα τσιγάρο, να φτιάξεις έναν καπουτσίνο και να φας και το τοστάκι που δεν πρόλαβες να τελειώσεις πριν ξεκινήσεις τον αγώνα.
Υποθέτω πως στην πραγματικότητα, αν είχες έξοδο στις αμμοπαγίδες της συγκεκριμένης πίστας θα σήμαινε αυτόματη εγκατάλειψη.
Ααααχ... γκρίνιαξα πάλι και ξαλάφρωσα!