Γράψτε ο,τι αισθάνεστε αυτή την στιγμή....

Westsound με αρρωστησες. Ποτε δε μου αρεσε αυτο το "εθιμο" αλλα η περιγραφη σου ηταν σοκαριστικη. Θα ηθελα να απαγορευτει καποια στιγμη, αλλα ολοι ξερουμε τι γινεται στην Ελλαδα με τις απαγορευσεις

Απάντηση: Re: Γράψτε ο,τι αισθάνεστε αυτή την στιγμή....

Εμένα με πειράζει η γενοκτονία αυτή ,αλλά και η παράφραση των συμβολισμών των Λόγων του Κυρίου,των λόγων των προφητών,των εικόνων,των αναφορών στα Ευαγγέλια..και έτσι αλλοιώνοντας τις έννοιες,κατέληξε με την ανοχή της Εκκλησίας μας ένα Ειδωλολατρικό,βάρβαρο έθιμο...
Μακάρι να επιτρεπόταν να δείξω εικόνες από χωριά της Δωδεκανήσου,..αγοράζουν αρνιά 3 μηνών που βέβαια γίνονται κατοικίδια,και ξαφνικά περνά ο σφαγέας με τον Παπά ,τα σφάζει και στο τσιγκέλι,ενώ κλαίει και ο Παπάς ακόμα και πριν λίγα χρόνια βουτούσε στο αίμα ένα πινέλο και έκανε το σημάδι του κόκκινου Σταυρού στην Εξώπορτα ή αυλόπορτα...
Στην πορεία των αιώνων 'αφομοιώθηκαν' πολλά ειδωλολατρικά έθιμα όπως οι κροτίδες (δυναμίτες αλλού που είχαν θύματα κάθε χρονιά),σπάσιμο πήλινων σταμνών, κάψιμο ομοιωμάτων Ιούδα,αλλά αυτά δεν δείχνουν απανθρωπιά και βαρβαρότητα,όπως ο τρόπος του σφαξίματος τόσων μικρών ζώων κατά εκατοντάδες.
Πρόχειρες στάνες παντού,στη μέση χωριών και πόλεων (ακόμα και εδώ πριν λίγα χρόνια)...απορώ με την ανοχή των 'πεφωτισμένων' κληρικών ,που βάλουν κατά παντός διαφωνούντος ,αλλά υποστηρίζουν ένα τόσο οπισθοδρομικό και απάνθρωπο έθιμο...

Ανατριχίλα μ'έπιασε!!!!

Συμφωνώ με 1000. Είναι ένας λόγος που δεν μπορώ να φάω αρνί.
Στην επαρχία ζω εδώ και 13 χρόνια, οι εικόνες δεν περιγράφονται....

Πονάει η μέση μου, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση χειροτερεύει, όταν κάθομαι ή όταν είμαι ξαπλωμένος και σηκώνομαι δεν μπορώ να ισιώσω κι οι γιατροί λένε απλά ξεκούραση, άμα δεν πληρώσεις τελικά σε εξωτερικό γιατρό διάγνωση δεν θα πάρεις αλλά no money no honey...

Δεν θελω να το παιξω γιατρος ... αλλα οσο το αφηνεις τοσο χειροτερα θα γινεται.
Μην περιμενεις με μερικες ασκησεις και φαρμακα (αλοιφες) ... να σου περασει.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ (διατροφη, ασκηση, κιλα,
κινητικοτητα, σταση σωματος, καθισιο, υπνος .... τα παντα ολα !!).
Και ακομα και τοτε ... ο πονος δεν θα σε εγκαταλειψει στο 100%.
Απλα, θα κατεβει στο 20 με 30% (ισως κατεβει στο 20 με 30%).

(Παθων και μαθων .... the hard way :icon15:)

Απάντηση: Re: Γράψτε ο,τι αισθάνεστε αυτή την στιγμή....

Δεν θελω να το παιξω γιατρος ... αλλα οσο το αφηνεις τοσο χειροτερα θα γινεται.
Μην περιμενεις με μερικες ασκησεις και φαρμακα (αλοιφες) ... να σου περασει.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ (διατροφη, ασκηση, κιλα,
κινητικοτητα, σταση σωματος, καθισιο, υπνος .... τα παντα ολα !!).
Και ακομα και τοτε ... ο πονος δεν θα σε εγκαταλειψει στο 100%.
Απλα, θα κατεβει στο 20 με 30% (ισως κατεβει στο 20 με 30%).

(Παθων και μαθων .... the hard way :icon15:)

Eσύ που εμφανίζεσαι σήμερα ;

Re: Απάντηση: Re: Γράψτε ο,τι αισθάνεστε αυτή την στιγμή....

Eσύ που εμφανίζεσαι σήμερα ;

Eμφανιστηκα ... ηδη

3971cdc817f2e8fb34f9-1428191514.jpg

... και αποθεωθηκα !

to-skyladiko-mesa-mas.jpg

Tα γνωστα .... τα ξερεις .... ολη μου η ζωη, μια νυχτα αξημερωτη :beatnik2: ... νταλκας και ντερτι στην πιστα ! :proud:

Last edited:
Βρήκα αυτό, και νομίζω ότι είναι το κατάλληλο νήμα για να το βάλω. Καταπληκτική περιγραφή μιας μεσογειακής νοοτροπίας:
https://www.youtube.com/watch?v=9vFim5ep0jM

Να σε σιγονταρω λιγακι. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίος! Αγαπημένη μπάντα, αλλά αυτό δεν το είχα ακούσει. ...εγω ειχα μείνει στο "από τον τόπο της φυγής". "Παρασταση σιωπής".....ότι και να πω είναι λίγο. Στα 15 το άκουσα πρώτη φορά και ήταν σαν να έφαγα χαστούκι.