Greyhound

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    34
Re: Απάντηση: Greyhound (2020)

Διαφωνώ. Μια χαρά ήτανε το CGI, ρεαλιστικότατο. Απλά είναι ο ψυχολογικός παράγοντας όταν γνωρίζεις ότι έχει γυριστεί σε στούντιο. Το ίδιο ισχύει για το τσουβάλιασμα παραγωγής «τύπου Netflix» όταν η ταινία προοριζόταν για την μεγάλη οθόνη, απλά λόγω κορονοϊού αγοράστηκε από το Apple TV.

Εμενα το CGI, οσο καλο και να ειναι, ειδικά σε θάλασσα / νερα, μου κανει μπαμ και αμεσως με ''προσγειώνει'' (εξαιρούνται super hero movies πχ που αυτό ειναι το στυλ τους ετσι κι αλλιως ή πραγματικά πολύ προσεγμένες υλοποιήσεις (το θεμα της συγκεκριμένης δεν προσφερόταν για κάτι τετοιο)).

Τα περι στουντιο, επισης αδιαφορα στον ψυχολογικό τομέα. Δεν ειπα ότι ηξερα οτι εχει γυριστει σε στουντιο, ειπα ότι βλεποντας το καταλαβαίνεις ότι βλεπεις κατι ''ψευτικό'' (και το ολο στησιμο (ενας χαρακτήρας κλπ) το εκανε ακόμα πιο εμφανές).

Τελος, τα περι ''τσουβαλιάσματος'' επισης ακομψα και άστοχα. Ηξερα απο πριν τι παραγωγη ειναι και ότι δεν ειναι Netflix, απλά ειπα ότι το ολο στησιμο θυμιζει ταινια Netflix (ολα τεχνικά σουπερ αλλά στον αυτόματο, φλατ και με κανενα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον κλπ).

Ο καθενας εχει τη γνωμη του και δεν υπαρχει λόγος κριτικής της γνώμης του άλλου (ειδικά σε καλλιτεχνικά θεματα). Εμενα μου φανηκε μετριότατο, σε αλλους αριστούργημα. Οπως εγω δεν χαρακτηρίζω τη γνωμη / γουστο του αλλου ηλιθια, ετσι περιμένω να μην χαρακτηρίζει και ο αλλος τη δική μου τσουβάλιασμα.

Απάντηση: Greyhound (2020)

Δεν ειπα οτι ειναι ηλιθια η γνωμη σου (αλοιμονο), παρατηρηαα απλα οτι το τσουβαλιασες χωρις δευτερη σκεψη σε κατηγορια "netflix" (οπως εχεις αλλωστε κανει και στο παρελθον για αλλες ταινιες).
Αν δεν σου αρεσει η λεξη "τσουβαλιασμα" αντικατεστησε την με την λεξη "κατηγοριοποιηση". Δεν χαρακτηρισα την γνωμη σου, αλλα διαφωνησα με την "κατηγοριοποιηση" της ταινιας.
I trust the above are clear :p

Re: Απάντηση: Greyhound (2020)

Δεν ειπα οτι ειναι ηλιθια η γνωμη σου (αλοιμονο), παρατηρηαα απλα οτι το τσουβαλιασες χωρις δευτερη σκεψη σε κατηγορια "netflix" (οπως εχεις αλλωστε κανει και στο παρελθον για αλλες ταινιες).
Αν δεν σου αρεσει η λεξη "τσουβαλιασμα" αντικατεστησε την με την λεξη "κατηγοριοποιηση". Δεν χαρακτηρισα την γνωμη σου, αλλα διαφωνησα με την "κατηγοριοποιηση" της ταινιας.
I trust the above are clear :p

Η λέξη τσουβαλιασμα ειναι σαφως απαξιωτική (ελαφρως ή μη).

Σαφως θα κρινω οπως και οτι θελω και όσες φορές θελω (με όσες σκέψεις χρειάζομαι εγώ).

Σε καθε περιπτωση, κρατώ την καλή προθεση και προχωράμε.

Προφανως θεωρω οτι το Netflix εχει εισαγαγει μια κατηγορία fast food / λογικής ποσότητας vs ποιότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών του ειναι τεχνικά άψογες αλλά απο ουσία μηδέν.

Και ειναι απολύτως λογικό. Οταν και προ Netflix μετράγαμε τις καλές ταινίες / σειρές στα δάκτυλα του ενός χεριού, πως ειναι δυνατόν τώρα να πολλαπλασιάζεται δραματικά η παραγωγή και να μη πεφτει η ποιότητα;

Ποσω δε μάλλον οταν η ελλειψη πραγματικών δημιουργών (σκηνοθετών και σεναριογράφων με όραμα) είναι δεδομένη εδώ και χρόνια (γι αυτό ψάχνουμε τους Νοναλ με το κυάλι).

Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πραγματικά καλές σειρες / αυτές που ξεχωρίζουν (παλιές ή νεες) ειναι σχεδόν όλες μη Netflix (αλλά συνήθως HBO κλπ). Αυτό και μονο ειναι μια ενδειξη (διαφορετικής (μη fast food) προσεγγισης).

Βομβαρδιζόμαστε με σαβούρα και σιγά σιγά απλά τη συνηθίζουμε. Αυτό ειναι επικίνδυνο γιατι οσο την αποδεχόμαστε τόσο περισσότερη σαβούρα θα τρώμε και τόσο θα ψάχνουμε (ακομη περισσότερο ή λιγότερο - εξαρτάται τη σκοπια που το βλεπεις) με το κυαλι τον καθε Νολαν.

ΥΓ Κατι αντίστοιχο (ΟΚ, τραβηγμένο αλλά u get the point) με αυτο που συβμαίνει στην Αμερική με τον Τραμπ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Greyhound (2020)

Η λέξη τσουβαλιασμα ειναι σαφως απαξιωτική (ελαφρως ή μη).

Σαφως θα κρινω οπως και οτι θελω και όσες φορές θελω (με όσες σκέψεις χρειάζομαι εγώ).

Σε καθε περιπτωση, κρατώ την καλή προθεση και προχωράμε.

Προφανως θεωρω οτι το Netflix εχει εισαγαγει μια κατηγορία fast food / λογικής ποσότητας vs ποιότητας. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών του ειναι τεχνικά άψογες αλλά απο ουσία μηδέν.

Και ειναι απολύτως λογικό. Οταν και προ Netflix μετράγαμε τις καλές ταινίες / σειρές στα δάκτυλα του ενός χεριού, πως ειναι δυνατόν τώρα να πολλαπλασιάζεται δραματικά η παραγωγή και να μη πεφτει η ποιότητα;

Ποσω δε μάλλον οταν η ελλειψη πραγματικών δημιουργών (σκηνοθετών και σεναριογράφων με όραμα) είναι δεδομένη εδώ και χρόνια (γι αυτό ψάχνουμε τους Νοναλ με το κυάλι).

Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πραγματικά καλές σειρες / αυτές που ξεχωρίζουν (παλιές ή νεες) ειναι σχεδόν όλες μη Netflix (αλλά συνήθως HBO κλπ). Αυτό και μονο ειναι μια ενδειξη (διαφορετικής (μη fast food) προσεγγισης).

Βομβαρδιζόμαστε με σαβούρα και σιγά σιγά απλά τη συνηθίζουμε. Αυτό ειναι επικίνδυνο γιατι οσο την αποδεχόμαστε τόσο περισσότερη σαβούρα θα τρώμε και τόσο θα ψάχνουμε (ακομη περισσότερο) με το κυαλι τον καθε Νολαν.

ΥΓ Κατι αντίστοιχο (ΟΚ, τραβηγμένο αλλά u get the point) με αυτο που συβμαίνει στην Αμερική με τον Τραμπ

Μονο που εδω δεν μιλαμε για παραγωγη Netflix, ουτε καν Apple TV, αλλα Sony Pictures.
Και επι της ουσιας, ναι στο Netflix θα βρεις πολλη σαβουρα, θα βρεις ομως και μπολικα διαμαντακια που δεν θα εβλεπαν το φως εαν δεν υπηρχε το Netflix να τα χρηματοδοτησει. Αρα στην δικη μου πλαστιγγα, περισσοτερο καλο κανει το Netflix παρα κακο στην βιομηχανια του θεαματος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Greyhound (2020)

Μονο που εδω δεν μιλαμε για παραγωγη Netflix, ουτε καν Apple TV, αλλα Sony Pictures.

Το ειπαμε 100 φορες ηδη αυτό, ειναι ασχετο αλλά επανέρχεσαι (χρησιμοποιώντας μαλιστα την έκφραση ''μονο που'' - που δηλώνει παλι διάθεση αντίκρουσης).

Ειπαμε: Δεν ειναι ειναι Netflix αλλά ανήκει σε αυτή την κατηγορια (οπως εγω την αντιλαμβάνομαι και την περιέγραψα αναλυτικά (κατοπιν δικου σου σχολιου επι της γνωμης μου (''τσουβάλιασμα'')).

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Τι νοημα εχει το ''μονο που'' (ειδικά απο τη στιγμη που διαφωνείς ήδη στην ''κατηγοριοποιηση'' ; )

Ειναι τοσο δυσκολο να το αφήσεις εκεί χωρίς ''μονο που'' κλπ και να μεινεις στο οτι απλά εσένα σου αρεσε (οπως μενω εγω) και σε εμενα οχι;

Και ο καθενας να μπορει να πει το γιατί (εσενα γιατι σου αρεσαν πχ τα γραφικά (λεω τωρα), εμενα γιατι μου θυμισε Netflix κλπ) ;

Και επι της ουσιας, ναι στο Netflix θα βρεις πολλη σαβουρα, θα βρεις ομως και μπολικα διαμαντακια που δεν θα εβλεπαν το φως εαν δεν υπηρχε το Netflix να τα χρηματοδοτησει. Αρα στην δικη μου πλαστιγγα, περισσοτερο καλο κανει το Netflix παρα κακο στην βιομηχανια του θεαματος.

ΟΚ, διαφωνούμε. Διαφορετικά γούστα, διαφορετική οπτική.

Re: Greyhound (2020)

Η καλυτερη σειρα που εχω δει τελευταια και απο τις καλυτερες που εχουν υπαρξει ειναι Νετφλιξ. To Γερμανικο Dark.

Οποτε περι γουστων κανεις δεν μπορει να επιβαλει προτιμησεις.

Ομως οταν κανεις μια κριτικη σε ενα φιλμ λεγοντας βλεπουμε το Χανκς να θυμαται την γυναικα του, αν πηρε ρυτιδες, να βαζει το πουλοβρ του, να βαζει τις παντφλες του κλπ...αυτο δεν ειναι θεμα γουστου. Ειναι παραπλανητικο για εναν μελλοντα θεατη που νομιζει οτι θα δει τιποτα απο αυτα τα γλυκαναλατα του 50 η του 60.

Ενω ακριβως το αντιθετο συμβαινει, προκειται για καποιες ελαχιστες και εισαγωγικες στιγμες, σε μια ταινια γεματη ενταση αγωνια και δραση (επι τρεις ημερες στην ιστορια).

Μαλιστα οσον αφορα το πουλοβερ τις παντοφλες (αγω θα προσθεσω και "τα γαντια με εσωτερικη γουνα, οχι τα πλεκτα") οχι μονο εχουν την θεση τους στην αφηγηση του δραματος αλλα δινουν και μια σημαντικη αναφορα οσον αφορα την πραγματικοτητα του θαλασσιου αγωνα στον Ατλαντικο.

Εγω οταν βλεπω μια κριτικη ενος φιλμ που σκοπο εχει να δωσει μια ιδεα για καποιον για να αποφασισει αν θα το δει, διαχωριζω το προσωπικο γουστο (ο καθενας το δικο του), απο την παρερμηνια, δηλαδη αυτη που μπορει να δωσει εσφαλμενη αντιληψη σε ενα θεατη.

Στο φιλμ αυτο ακομα και το tracing των τορπιλων στο υποβαθος, και μονο αυτο ειναι μια τεχνικη αποκορυφωση...αναμεσα σε ολα τα αλλα επισης κορυφαια.

Οποτε καταληγω... οσοι δεν σας ενδιαφερει το θεμα, η δεν δινουν τοση βαση σε αυτα τα γεγονοτα, η περιμενουν αλλα απο αυτα που λεει οτι θα τους δωσει το φιλμ... ας το ξεπερασουν. Αλλιως μπορει και να κοιμηθουν βλεποντας το ανετα. Καλο κανει σε εποχες αυπνιας.

Οσοι ομως ενδιαφερονται απο το ειδος και την ιστορια, πρεπει να το δουν...απολυτως.

Η καλυτερη σειρα που εχω δει τελευταια και απο τις καλυτερες που εχουν υπαρξει ειναι Νετφλιξ. To Γερμανικο Dark.

Ομως οταν κανεις μια κριτικη σε ενα φιλμ λεγοντας βλεπουμε το Χανκς να θυμαται την γυναικα του, αν πηρε ρυτιδες, να βαζει το πουλοβρ του, να βαζει τις παντφλες του κλπ...αυτο δεν ειναι θεμα γουστου. Ειναι παραπλανητικο για εναν μελλοντα θεατη που νομιζει οτι θα δει τιποτα απο αυτα τα γλυκαναλατα του 50 η του 60.

Ενω ακριβως το αντιθετο συμβαινει, προκειται για καποιες ελαχιστες και εισαγωγικες στιγμες, σε μια ταινια γεματη ενταση αγωνια και δραση (επι τρεις ημερες στην ιστορια).

Μαλιστα οσον αφορα το πουλοβερ τις παντοφλες (αγω θα προσθεσω και "τα γαντια με εσωτερικη γουνα, οχι τα πλεκτα") οχι μονο εχουν την θεση τους στην αφηγηση του δραματος αλλα δινουν και μια σημαντικη αναφορα οσον αφορα την πραγματικοτητα του θαλασσιου αγωνα στον Ατλαντικο.

Εγω οταν βλεπω μια κριτικη ενος φιλμ που σκοπο εχει να δωσει μια ιδεα για καποιον για να αποφασισει αν θα το δει, διαχωριζω το προσωπικο γουστο (ο καθενας το δικο του), απο την παρερμηνια, δηλαδη αυτη που μπορει να δωσει εσφαλμενη αντιληψη σε ενα θεατη.

Στο φιλμ αυτο ακομα και το tracing των τορπιλων στο υποβαθος, και μονο αυτο ειναι μια τεχνικη αποκορυφωση...αναμεσα σε ολα τα αλλα επισης κορυφαια.

Οποτε καταληγω... οσοι δεν σας ενδιαφερει το θεμα, η δεν δινουν τοση βαση σε αυτα τα γεγονοτα, η περιμενουν αλλα απο αυτα που λεει οτι θα τους δωσει το φιλμ... ας το ξεπερασουν. Αλλιως μπορει και να κοιμηθουν βλεποντας το ανετα. Καλο κανει σε εποχες αυπνιας.

Οσοι ομως ενδιαφερονται απο το ειδος και την ιστορια, πρεπει να το δουν...απολυτως.

Επειδη βλεπω οτι εξακολουθείς να μην εχεις αντιληφθεί αυτά που έγραψα και κρινοντας και απο τα αλλα που εγραψες (περι κακοπροαίρετης κριτικής κλπ), υποθέτω ότι εχεις καποιο θεμα με την Ελληνική γλώσσα.

Αλλως να προσεξεις τους χαρακτηρισμους σου (οταν αναφέρεσαι σε κακοπροαίρετη κριτική χαρακτηρίζεις ουσιαστικά κακοπροαίρετο αυτόν που την κανει).

Εχε επισης υποψιν οτι εννοιες οπως η παρερμηνεία και η παραπλάνηση (τις οποίες μου απέδωσες) για να εχουν νόημα προυποθέτουν (κοινή) αντίληψη της πραγματικότητας.

Με λιγα λογια, με την λογική σου, θα μπορουσα να αρχισω να λεω κι εγω οτι παραπλανεις το κοινό (lol) λέγοντας ποσο γαμάτος ειναι ο Τομ κλπ. Δεν το εκανα ομως γιατί σεβομαι τη γνωμη σου.

Οσον αφορά προθέσεις, εγω ειπα απλά τι και γιατί δεν μου αρεσε (ασχετα αν εσυ δεν καταλαβες και τα εχεις μπλεξει με τα πουλοβερ, τις παντόφλες και τις ρυτίδες). Δεν ειπα σε κανεναν τι θα κανει (αν πρεπει να την δει ή όχι).

Σε αντίθεση με εσενα που προσπαθείς να πείσεις (καποιους) να την δουν (απολύτως, μαλιστα).

ΥΓ Το Das Boot (και οχι Das Boat...) ειναι στο Top 10 των ταινιών μου. Δεν περιμενα φυσικά τούτο να το φτανει αλλά ηλπιζα οτι θα ειναι καλυτερο απο τη μετριότητα που ειναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Greyhound (2020)

Το ειπαμε 100 φορες ηδη αυτό, ειναι ασχετο αλλά επανέρχεσαι (χρησιμοποιώντας μαλιστα την έκφραση ''μονο που'' - που δηλώνει παλι διάθεση αντίκρουσης).

Ειπαμε: Δεν ειναι ειναι Netflix αλλά ανήκει σε αυτή την κατηγορια (οπως εγω την αντιλαμβάνομαι και την περιέγραψα αναλυτικά (κατοπιν δικου σου σχολιου επι της γνωμης μου (''τσουβάλιασμα'')).

Αυτη ειναι η γνωμη μου. Τι νοημα εχει το ''μονο που'' (ειδικά απο τη στιγμη που διαφωνείς ήδη στην ''κατηγοριοποιηση'' ; )

Ειναι τοσο δυσκολο να το αφήσεις εκεί χωρίς ''μονο που'' κλπ και να μεινεις στο οτι απλά εσένα σου αρεσε (οπως μενω εγω) και σε εμενα οχι;

Και ο καθενας να μπορει να πει το γιατί (εσενα γιατι σου αρεσαν πχ τα γραφικά (λεω τωρα), εμενα γιατι μου θυμισε Netflix κλπ) ;

ΟΚ, διαφωνούμε. Διαφορετικά γούστα, διαφορετική οπτική.

«Μόνο που» πλατιαζεις ασύστολα
Τα σέβη μου

....

Οσον αφορά προθέσεις, εγω ειπα απλά τι και γιατί δεν μου αρεσε (ασχετα αν εσυ δεν καταλαβες και τα εχεις μπλεξει με τα πουλοβερ, τις παντόφλες και τις ρυτίδες). Δεν ειπα σε κανεναν τι θα κανει (αν πρεπει να την δει ή όχι).

Σε αντίθεση με εσενα που προσπαθείς να πείσεις (καποιους) να την δουν (απολύτως, μαλιστα)....

Αυτο και μονο που λες και εδω μου φτανει, για να κρινω την κριτικη σου οπως προανεφερα.
Μεσα σε ενα ολοκληρο φιλμ ειναι οι καποιες στιγμες-δευτερολεπτα (Στιγμες εξ αλλου απαραιτητες και δικαιολογημενες) που βρηκες να πεις...παντοφλες, ρυτιδες πουλοβερ (αληθεια που μιλαει για ρυτιδες το φιλμ ; ουτε που το καταλαβα...θα το ξαναδω το βραδυ για να το πετυχω). Επιλογη λεξεων για εφφέ απαξιωσης.

Το οτι δεν σου αρεσε δικαιωμα σου. Παμε παρακατω.

Αυτο και μονο που λες και εδω μου φτανει, για να κρινω την κριτικη σου οπως προανεφερα.
Μεσα σε ενα ολοκληρο φιλμ ειναι οι καποιες στιγμες-δευτερολεπτα (Στιγμες εξ αλλου απαραιτητες και δικαιολογημενες) που βρηκες να πεις...παντοφλες, ρυτιδες πουλοβερ (αληθεια που μιλαει για ρυτιδες το φιλμ ; ουτε που το καταλαβα...θα το ξαναδω το βραδυ για να το πετυχω). Επιλογη λεξεων για εφφέ απαξιωσης.

Το οτι δεν σου αρεσε δικαιωμα σου. Παμε παρακατω.

Εντάξει, ότι καταλαβαίνει ο καθένας...

Πάμε παρακάτω, συμφωνώ.

Απάντηση: Re: Greyhound (2020)

Δεν μπορω παρα να μην συμφωνησω...σε ολα!
Απο τις καλυτερες που εχω δει το τελευταιο διαστημα.
Ανετα θα την ξαναβλεπα, συντομα

Kαμμια σχεση με Netflix αλλα ευκαιρια για γκρινιες και ξυνιλες οπου η Νετφλιξ εχει γινει της μοδας να χρησιμοποιειται.

Καποιο σχολιο του τυπου "είναι βαρετό (το να βάλει τις παντόφλες του, το καπέλο του και το πουλόβερ του, να προσευχηθεί και να θυμηθεί την γκομενα (btw πως γέρασε η κάποτε παιδούλα Shue...(δεν αναφέρομαι προφανώς στο μακιγιάζ της ταινίας)) ήταν απλώς πινελιές έξτρα βαρεμάρας)" θα το προσπερνουσα τελειως σαν αστοχο και κακοπροεραιτο εαν δεν ηταν αιτια να αποπροσανατολιστει καποιο κοινο (οπως εγω), που μπορει να ενδιαφεροταν για ενα αξιολογο ιδιαιτερο και απολυτα ρεαλτστικο φιλμ θαλασσιου πολεμου και να ειχε προσπερασει εαν ειχε αφαιθει σε κατι τετοιο.

Μετρησα τον χρονο στις δυο υπενθυμησεις στην γυναικα του και ηταν 8-9 δευτερολεπτα η δευτερη και μια συντομη εικονα η πρωτη. Συν ενα διλεπτο στην εισαγωγη οπου εισαγει τους χαρακτηρες οπου μια συναντηση τους διαρκει κανα διλεπτο.
Η ται νια ειναι φουλ αγωνα στον ατλαντικο απεναντι στις αγελες λυκων των U-Βoats και ειναι οτι πιο αληθηνο και ρεαλιστικο εχω δει (και εχω δει πολλα μην πω οτι εχει κυκλοφορησει οσον αφορα πολεμικα φιλμς) ενω ταυτοχρονα συγκλονιστικο και με σασπενς.
Καμμια σχεση με ψηφιακιλες και φιοριτουρες του στυλ Μιντγουαιη που ειδαμε προσφατα.

Οποιου δεν του αρεσε απλα η θαλασσα και ο πολεμος της δεν ειναι το στοιχειο του και ισως θα επρεπε να δει κατι αλλο.

Ο Τομ Χανκς ηταν Magistral ! Κυριος και κυριαρχος ερμηνειας και ρολου, αλλα οτι και να παιξει ειτε καπετανιος εμπορικου ειτε αντιτορπιλικου, ειτε πιλοτος αερογραμων ειτε λοχαγος Ρεηντζερ...ειτε ειτε... μεχρι και Φορεστ Γκαμπ, ειναι μοναδικος και εκπνεει ενα ψυχραιμο και ανθρωπινο χαρακτηρα που ειναι σπανιο να συνατησεις στην διεθνη φιλμογραφια.

Ψηφιζω εξαιρετικο γιατι ειναι το πρωτο και ισως μοναδικο φιλμ θαλασσιου πολεμικου αγωνα που μου φανηκε ικανοποιητικο ρεαλιστικο και με συνεχη αγωνια... Εξ αλλου "αγωνια" και "αγωνας" την ιδια ριζα εχουν στα Ελληνικα, και ο νεος Ελλην Τομ μας το απεδωσε στα υψιστα.

Παντα τετοια !

Εντιτ: Να προσθεσω την μουσικη του Βlake Neely που ειναι επικη και με συγκινησιακο βαθος. Θα μπορουσα να την βαλω να την ακουω χωρις καμμια εικονα σαν ενα κλασσικο δημιουργημα. Εξ αλλου το εκανα με το ζενερικ του τελους.

Την είδα μόλις χθες και συμφωνώ απόλυτα ! Εξαιρετική ταινία στο είδος της και εξαιρετικός (όπως πάντα) ο Tom. (ειλικρινά απορώ με όσους λένε ότι είναι βαρετή... ήμαρτον δηλαδή!)

Απάντηση: Greyhound (2020, AppleTV+)

Μόλις την είδα.

Εντάξει μια χαρά. Σίγουρα τον ρόλο τον έκλεψε ο Θωμάς που έπαιζε στο 99.9% της ταινίας. Στην τηλεόραση το είδα . Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Για να κάνω μια ερώτηση πολεμικής φύσης:
από μικρός μόλις άκουγα μάχη υποβρύχιο vs καράβι θεωρούσα 1-0 ΧΑΛΑΡΑ. Καμία τύχη το καράβι.

Ο λόγος; Φυσικά του ότι το υποβρύχιο μπορεί να είναι αόρατο.
Και όπως βλέπουμε και στην ταινία τα σοναρ της εποχής δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το υποβρύχιο βυθισμένο....

Γιατί λοιπόν να ρισκάρει το υποβρύχιο να αναδυθεί (με συνέπεια να το δουν στο σόναρ) για να ρίξει τορπίλες και δεν τις έριχνε βυθισμένο ;

Σκηνοθετικη ευκολία για να δημιουργηθεί σασπένς στην ταινία ή όντως έτσι γινόταν;

Re: Απάντηση: Greyhound (2020, AppleTV+)

Γιατί λοιπόν να ρισκάρει το υποβρύχιο να αναδυθεί (με συνέπεια να το δουν στο σόναρ) για να ρίξει τορπίλες και δεν τις έριχνε βυθισμένο ;

Σκηνοθετικη ευκολία για να δημιουργηθεί σασπένς στην ταινία ή όντως έτσι γινόταν;

Oντας σε αναδυση μπορουσε να χρησιμοποιησει και το πυροβολο του καταστρωματος κανοντας οικονομια στις πολυτιμες του τορπιλες.

Δεν εχω δει ακομα την ταινια αλλα μου θυμησες οτι την εχω ξεχασει :D

Μόλις την είδα.

Εντάξει μια χαρά. Σίγουρα τον ρόλο τον έκλεψε ο Θωμάς που έπαιζε στο 99.9% της ταινίας. Στην τηλεόραση το είδα . Ούτε κρύο ούτε ζέστη.

από μικρός μόλις άκουγα μάχη υποβρύχιο vs καράβι θεωρούσα 1-0 ΧΑΛΑΡΑ. Καμία τύχη το καράβι.

Και όπως βλέπουμε και στην ταινία τα σοναρ της εποχής δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το υποβρύχιο βυθισμένο....

Ηταν υποχρεωμενο να αναδυθει απο ζημιες που ηδη ειχε παθει μετα τη σαρωση με βομβες βυθου.
Υστερα τα σοναρ δεν ηταν οπως τα σημερινα αλλα οπως βλεπεις εντοπιζαν οταν επιαναν την καταλληλη γωνια.

Μόλις την είδα.

Νομίζω ότι γίνοταν κυρίως για ανανέωση αέρα και αποβολή του Co2.

Μα δεν είχαν χτυπηθε ακόμα από βομβες βυθού. Αφού ήταν μακριά από το κομβόι πριν ακόμα εμπλακούν.
Μάλλον αυτό που λέει ο Τάκης.

Δεν γνώριζα ότι υπήρχε αυτή η πτυχή του πολέμου με τα κομβόι από Αμερική. Ο πάτος του Ατλαντικού θα είναι γεμάτος πλοία και υποβρύχια...

Τι πέρναγαν τότε ....στην κυριολεξία έπαιζαν κρυφτό......τεχνολογία ίσα ίσα τα βασικά ,με κύριο εργαλείο τα κιάλια και κανοντας ζιγκ ζαγκ να αποφεύγεις τις τορπιλες....

Πιστεύω σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει που βλέπουν ακόμα και την τσιπούρα στα σόναρ, με τηλεκατευθυνόμενες τορπίλες κλπ κλπ κλπ πραγματικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Απλά νικάει οποιος θα πατήσει τα κουμπάκια πρώτος.

Re: Greyhound (2020, AppleTV+)

Eαν δεν ειχαν χτυπηθει τοτε ηταν το ταϊμινγκ ανανεωσης... αλλα θυμαμαι καπου στα δρωμενα που λεει σε καποια στιγμη "θα αναγκαστει να ανεβει"... (για ενα απο ολα αυτα...) και περιμεναν απο που, για να το "πλαγιασουν...
Πολυ δυνατη στιγμη και πολυ ηρωϊκη για το Γερμανικο πληρωμα.

Εξ αλλου θα το ξαναδω το εργο γιατι μου αρεσε πολυ.

....

Πιστεύω σήμερα με την τεχνολογία που υπάρχει που βλέπουν ακόμα και την τσιπούρα στα σόναρ, με τηλεκατευθυνόμενες τορπίλες κλπ κλπ κλπ πραγματικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Απλά νικάει οποιος θα πατήσει τα κουμπάκια πρώτος.

Μπα μη το λες, η μαεστρια του καπετανιου οι ικανοτητες του πληρωματος και των σκαφων, η εξοικιωση με το πλοιο και η αντιληψη και αντιδραση της καταστασης δεν ειναι πραγματα δεδωμενα.
Ολα εξαρτωνται απο το πληρωμα πρωτα απ'όλα και παντα.

Δες το Γαλλικο Το τραγουδι του Λυκου. Δειχνει τα πραγματα στην εποχη μας οσον αφορα αυτον τον τομεα, την ικανοτητα των πληρωματων και την πρωταρχικη αντιληψη.

Μόλις την είδα.

Η πραγματικότητα τότε ήταν ότι το υποβρύχιο ήταν εξαιρετικά μη-αποδοτικό σε κατάδυση. Τα γερμανικά υποβρύχια είχαν ακτίνα δράσης 5.000 χλμ σε ανάδυση αλλά μόνο 800 χλμ σε κατάδυση. Στην πράξη ήταν αναγκασμένα να περνάνε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ανάδυση και καταδύονταν μόνο όταν εντόπιζαν στόχο. Αυτό είχε φυσικά τον κίνδυνο να τα δουν πρώτα τα πλοία συνοδείας και να το πάρουν στο κυνήγι. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες του υποβρυχίου δεν ήταν και τόσο καλές, γιατί σαν πλοίο είναι μικρό, αργό και δυσκίνητο, ο δε καπετάνιος του δεν έχει τόσο καλή αίσθηση του χώρου όσο ο καπετάνιος ενός πλοίου επιφανείας. Τα σόναρ των Γερμανών ήταν πρωτόγονα σε σχέση με τα Αγγλικά ή Αμερικάνικα, οπότε αν ο κυβερνήτης του υποβρυχίου ήθελε να δει τι συμβαίνει έπρεπε να ανεβάσει περισκόπιο διακινδυνεύοντας-πάλι- να τον δουν. Οπότε, καταλαβαίνεις, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ότι φαίνεται συνήθως στις ταινίες.