Ground loop supressors(θα βάλω τα κλάματα...)

lagojohn

New member
21 June 2006
51
Πειραιάς
Παίδες, μια ερώτηση.
Υπάρχουν ground loop supressors για σήματα βίντεο?(composite, BNC component)?
Και εξηγώ(μάλλον...)
Έχω προβολέα Sony VW11HT συνδεμένο με ΝΟΒΑ από την έξοδο Composite. Μόλις ενώσω τον ήχο (RCA) του ΝΟΒΑ με το ηχοσύστημά μου, έχω βόμβο τρελό(χαμηλόσυχνος, με μεγάλη ένταση).
Ο παραπάνω βόμβος σταματάει αν βγάλω τα RCA από το ΝΟΒΑ ή το καλώδιο composite video από τον προβολέα.
Υπάρχει κανένα φάρμακο για την περίπτωσή μου?

Ανέστρεψε διαδοχικά μια –μια πρίζα από τις συσκευές σου...
Κάνε την σύνδεση με οπτική ίνα αν ο εξοπλισμός σου παρέχει αυτή την δυνατότητα...

Πιστεύεις ότι το πρόβλημα είναι στην σύνδεση φάση-ουδέτερος σε κάποια μπρίζα, γιαυτό έχω το συγκεκριμένο πρόβλημα ?
Ερώτηση: Υπάρχει μετατροπέας από RCA σε οπτικό σήμα για τον ήχο ?
Και αν υπάρχει και το χρησιμοποιήσω, πως θα ξέρω ότι ο θόρυβος δεν θα περάσει και αυτός στο οπτικό σήμα και θα κάνω μια τρύπα στο νερό ?:bigcry:

Ερώτηση: Υπάρχει μετατροπέας από RCA σε οπτικό σήμα για τον ήχο ?

Ναι, υπάρχει, αλλά μιλάμε μόνο για S/PDIF σήμα - πράγμα που υποψιάζομαι ότι δεν σου κάνει. Μπορείς να το βρεις στα ηλεκτρονικάδικα σαν Coaxial σε Optical S/PDIF converter.

Αν θέλεις να μετατρέψεις αναλογικό δικάναλο σήμα σε S/PDIF (οπτικό) θέλεις ολόκληρο ADC, πράγμα που νομίζω ότι είναι way too much για την περίπτωσή σου.

Και αν υπάρχει και το χρησιμοποιήσω, πως θα ξέρω ότι ο θόρυβος δεν θα περάσει και αυτός στο οπτικό σήμα και θα κάνω μια τρύπα στο νερό ?:bigcry:

Πίστεψέ μας, αν το πρόβλημα σου οφείλεται σε ground loop που γίνεται από το συγκεκριμένο RCA, θα στο λύσει. Η οπτική ίνα είναι η τέλεια ηλεκτρική απομόνωση.

Αν είναι όντως βρόγχος γείωσης λύνεται απλά:
Το καλώδιο ήχου δεν πρέπει να γειώνεται στην πλευρά του δορυφορικού δέκτη.
Δηλαδή το απέξω του μπλεντάζ να μην είναι συνδεμένο πάνω στο περίβλημα του βύσματος (είναι ο μακρύτερος από τους 2 ακροδέκτες του αρσενικού RCA), αλλά στον αέρα και κομμένο κοντό μην ακουμπήσει κατά τύχη.
Φτιάξε ένα τέτοιο μόνος σου και δοκίμασε.
Η πλευρά του ενισχυτή μένει ως έχει.
Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος